Natural & Delicious (N&D) Pumpkin Grain Free Canine

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Καλησπερα.

Ανοιγω αυτο το θεμα για μια καινουργια τροφη που ειδα στο site της Farmina στον κωδικο της N&D. Προκειται για Grain Free (η 2η Grain Free της συγκεκριμενης εταιρειας) με τη συμμετοχη κολοκυθας στη συνταγη. Με μια γρηγορη ματια ειδα οτι εχει χαμηλοτερα ποσοστα πρωτεϊνης σε σχεση με την ετερη Grain Free (28-30% εναντι ~37%) και σε ποσοστα 60-40% ζωικα συστατικα-φρουτα/λαχανικα εναντι του 70-30. Οι τιμες της επισης ειναι αρκετα χαμηλοτερες και πανω κατω στα επιπεδα των τιμων των Low Grain κωδικων της ιδιας εταιρειας.

Τωρα σχετικα με την κολοκυθα δεν εχω διαβασει και δε γνωριζω πραγματα αναφορικα με την καταναλωση της απο σκυλια, αλλα φανταζομαι για να βγαλαν 4 ολοκληρους κωδικους πανω της σιγουρα δε θα εχει αρνητικες επιπτωσεις. Συγκεκριμενα οι κωδικοι αυτοι ειναι οι:

Κοτοπουλο, κολοκυθα και ροδι
Αρνι, κολοκυθα και βατομουρο
Αγριοχοιρος, κολοκυθα και μηλο
Μπακαλιάρος, κολοκύθα και πορτοκάλι

Με μια γρηγορη αναζητηση, το κοτοπουλο παει κοντα στα 60ευρω/12κιλα και οι αλλες 3 γευσεις ειναι κοντα στα 73ευρω/12κιλα. Ημερισια συνιστωμενη δοσολογια ιδια με αυτη των Low Grain κωδικων.

ΥΓ. ΟΧΙ δεν παιρνω ποσοστα απο την εταιρεια :D . Απλα επειδη του δινω την Low Grain εδω και κανα 2μηνο, πανω στο ψαξιμο ειδα και αυτη που ειναι σχεδον ιδια σε ολα (τιμες, δοσολογια κλπ) εχοντας το τεραστιο ατου ομως οτι ειναι Grain Free.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Η κολοκύθα είναι ένα από τα superfoods για τη διατροφή του σκύλου. Είναι αντιοξειδωτική, βοηθάει στην άμυνα του οργανισμού, ενώ συμβάλλει στη λειτουργία του εντέρου.

http://www.pawculture.com/pet-wellness/nutrition/is-pumpkin-good-for-my-pet/
https://animalwellnessmagazine.com/power-of-the-pumpkin/

Μιας και ειναι grain free, μπορεί τελικά να χρειαστεί λίγο λιγότερη ποσότητα ημερησίως. Θα στο δείξουν τα κόπρανα (και η κοπρανοσυζήτηση καλά κρατεί :p:p )

• Like
Reactions: ntina1 and Galazios

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Ετσι οπως μου τα λες, με την κολοκυθα απτη μια ως superfood και με την ημερισια δοση απο την αλλη (το ειχα δει και στην Ακανα που νομιζω παλι μαζι ειχαμε πιασει μια ωραια κοπρανοσυζητηση :p ), μαλλον θα τη δοκιμασω μολις τελειωσει το τσουβαλι που εχουμε τωρα. Θα αργησω βεβαια λιγο, γιατι μολις το ανοιξαμε, αρα θα περασει 1+ μηνας σιγουρα.

Φανταζομαι χρειαζεται μεταβατικη περιοδος και αναμειξη τροφης και σε αυτη την περιπτωση ε?

• Like
Reactions: noni_papa

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Ναι ναι κανονικά μετάβαση. (είναι απαραίτητο κομμάτι η κοπρανοσυζήτηση όταν μιλάμε για τροφές :p ). Και μιας έχει τέσσερις κωδικούς μπορείς να κάνεις και rotation κάθε 3 μήνες περίπου :D

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Κομπλε.. Ψηθηκα η αληθεια.. Στο μονο που κολλαω ειναι οτι εχουμε ηδη αλλαξει 2-3 τροφες μεσα σε κανα 8μηνο (απτις οποιες βεβαια ετρωγε παντα τουλαχιστον 2 τσουβαλια), αλλα ευτυχως εχει ανταποκριθει καλα και στις 3 στο θεμα των κοπρανων, γιατι για ορεξη δεν ειχα καμια αμφιβολια οτι θα τις καταβροχθιζει τετοιος που ειναι.

Το αφηνουμε λοιπον εδω το θεμα, και περιμενω να δω μηπως εχει και κανας αλλος εμπειριες απτην τροφη!

• Like
Reactions: noni_papa

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Καλησπέρα. Έχω σταμπάρει κι εγώ τους 4 κωδικούς με την κολοκύθα και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόσφατα του πήρα από την ίδια εταιρία τη συσκευασία των 800gr με αρνί και μύρτιλλο αλλά έκανε πολλά και μαλακά κόπρανα. Παλιότερα που έτρωγε cibau, royal canin, pro plan, ποτέ δεν είχε τέτοιο θέμα. Υπάρχει περίπτωση να έφταιγε το ποσοστό των πρωτεϊνών ή μπορεί απλά να μην του κάθισε καλά η συγκεκριμένη? Η τροφή είχε 28% ολικές πρωτεΐνες, όχι ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό.
Επειδή είχα διαβάσει στο φόρουμ ότι υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών μπορεί να δημιουργήσουν πολλά και μαλακά κόπρανα, για να μην κάνω πολλά πειράματα κατέληξα στην barking heads ''bad hair day'' με 23% πρωτεΐνες και τώρα είναι κομπλέ. Στο μέλλον, βέβαια, κάποια στιγμή θα την αλλάξω και θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιον από τους παραπάνω κωδικούς. Για παράδειγμα ο ένας έχει ποσοστό 28% και οι άλλοι τρεις 30%. Θα μου κάνει πάλι τα ίδια? Αν πάρω το 2,5κιλο υπάρχει περίπτωση με τον καιρό να στρώσει? Γενικά υπάρχει κάποιο όριο για τις πρωτεΐνες για μικρόσωμα σκυλιά? Να πω ότι το σκυλί είναι 4 χρονών και 8 κιλά.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Μερικές φορές είναι λόγω ποσότητας φαγητού που τρώει, μπορεί δηλαδή να θέλει λίγο λιγότερα γραμμάρια λιγότερο την ημέρα (πχ 5-10 γρ λιγότερο). Άλλες φορές μπορεί να θέλει πιο αργή μετάβαση από τη μια τροφή στην άλλη. Και υπάρχει και η περίπτωση όντως να μην κάθεται καλά στο σκύλο.

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Είναι πολύ μίζερος με την ξηρά τροφή. Τρώει πολύ λιγότερο από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα αλλά τον ταΐζουμε και διάφορα άλλα μέσα στη μέρα οπότε χορταίνει.
Επίσης, δεν του έχω κάνει ποτέ μετάβαση από μια τροφή σε άλλη και ποτέ δεν είχε πρόβλημα.
Ελπίζω απλά να μην του έκατσε καλά ο συγκεκριμένος κωδικός και να μην ήταν θέμα πρωτεϊνών γιατί οι καλύτερες ξηρές τροφές που βλέπω έχουν υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών και εφόσον το αντέχει η τσέπη μου, θέλω να του παίρνω τις καλύτερες.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Θα πρότεινα να κάνεις μετάβαση όταν αλλάζεις τροφές, ειδικά όταν κινείσαι προς περισσότερη πρωτεϊνη που ο σκύλος πρέπει να μάθει να την επεξεργάζεται σταδιακά. Τουλάχιστον έτσι θα βεβαιωθείς ότι για τα μαλακά κόπρανα δεν οφείλεται η απότομη μετάβαση σε υψηλότερη πρωτεΐνη. (y) Πάντως και η barking heads είναι μια αξιοπρέπεστατη τροφή :) Από εκεί και μετά, μπορείς να παίξεις με τις ποσότητες και να δεις (y)