Nεο μελος αποκτα γερμανικο ποιμενικο

Akridas

Member
10 Μαρτίου 2010
8
0
Χαιρετω ολα τα μελη...Σε λιγους μηνες προκειται να αποκτησω εναν γερμανικο ποιμενικο.Προσπαθω οσο μπορψ να ενημερωθω για ολα τα θεματα για το καλυτερο του σκυλου.Για αυτο και γραφτηκα ωστε να ειμαι παντα οσο το δυνατον ενημερωμενος απο εμπειρα ατομα.
Μου φαινονται ολα βουνο ελπιζω να βρω καποια ακρη :)

Akridas

Member
10 Μαρτίου 2010
8
0
Γνωστος μας (αλλα οχι τοσο εμπιστοσυνης ωστε να μου υποδηξει που θα εκπαιδευτει ο σκυλος) εχει ενα θηλυκο (καθαροαιμο) που μολις του καναν υπερηχο και προκειται να γεννησει σε ενα μηνα. Εχει ζευγαρωσει με αρσενικο ποιμενικο επισης καθαροαιμο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γνωστος μας (αλλα οχι τοσο εμπιστοσυνης ωστε να μου υποδηξει που θα εκπαιδευτει ο σκυλος) εχει ενα θηλυκο (καθαροαιμο) που μολις του καναν υπερηχο και προκειται να γεννησει σε ενα μηνα. Εχει ζευγαρωσει με αρσενικο ποιμενικο επισης καθαροαιμο.
ΕΚΤΡΟΦΗ ΚΑΙ BYB

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν τον εμπιστεύεσαι για να σου προτείνει εκπαιδευτή, αλλά τον εμπιστεύεσαι για να επιλέξει ποιοι σκύλοι θα ζευγαρώσουν ώστε να προκείψουν σωστά και ισσοροπημένα κουτάβια(ένα από αυτά θα είναι και το δικό σου);;;;;;;
Πως γίνεται αυτό;
Ο γνωστός σου γιατί επέλεξε να ζευγαρώσει την σκύλα του;

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
φιλε μου, και εγω με τα σκυλια που ειχαμε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ , ηταν byabα , και αν και τα πιο πολλα ηταν οκ, μερικα ηχαν κατι φοβιες κλπ κλπ. για αυτο ΠΟΤΕ απο ερασιτεχνη , και εννοω ερασιτεχνη στην αντιλληψη του ολου εγχειρηματος..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mου φαίνεται και εμενα πολύ περίεργο πως γίνεται να εμπιστευτικές να πάρεις από αυτόν κουτάβι χώρις όμως να είναι της εμπιστοσύνης σου..?

Επίσης για ποιό λόγο διάλεξες γερμανικό ποιμενικό?
γνωρίζεις την φυλή?

Akridas

Member
10 Μαρτίου 2010
8
0
Mαλλον δεν το εθεσα εγω σωστα...

Δεν τον εμπιστευομαι στον παραγοντα "εκπαιδευση"...Και αυτο γιατι ειναι φυλακες τα σκυλια του και αρκετα αγρια κατι που δεν θελω για τον δικο μου...

Σε ολα τα αλλα νομιζω εχει αρκετη εμπειρια...

Kango1 δεν εχω εμπειρια απο γερμανικους ποιμενικους αλλα ολοι μας καποτε απο το 0 ξεκιναμε κανενας δεν γεννηθηκε με γνωσεις...Διαθεση αν υπαρχει ολα γινονται...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν τον εμπιστευομαι στον παραγοντα "εκπαιδευση"...Και αυτο γιατι ειναι φυλακες τα σκυλια του και αρκετα αγρια κατι που δεν θελω για τον δικο μου...Σε ολα τα αλλα νομιζω εχει αρκετη εμπειρια...
Όπως και ο ίδιος αναφέρεις στην συνέχεια του post σου, δεν έχεις κάποια ανάλογη εμπειρία.., με τι κριτήρια λοιπόν κρίνεις την εμπειρία αυτού σε αυτόν τον τομέα..?
Ξέρεις τι επικινδυνότητα έχει η αγορά από ένα byb ή από puppy mils?
Πιστεύεις πως ο συγκεκριμένος έχει γνώσεις για να επιλέξει τους σωστούς γεννήτορες και να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να σου δώσει ένα σκυλί σωστά μορφολογικά, υγιή και με ισορροπημένο χαρακτήρα?
Kango1 δεν εχω εμπειρια απο γερμανικους ποιμενικους αλλα ολοι μας καποτε απο το 0 ξεκιναμε κανενας δεν γεννηθηκε με γνωσεις...Διαθεση αν υπαρχει ολα γινονται...
Δεν διαφωνώ..
Αρχικά σε ρώτησα για να δω αν είσαι ενημερωμένος για τις απαιτήσεις της φυλής και αν γνωρίζεις αν μπορείς να ανταποκριθείς σε αυτές.

Δεν γεννηθήκαμε με γνώσεις.., απλά πολλοί προσπαθήσαμε για αυτές..κάποιοι ήταν τυχεροί κάποιοι όχι ..

..όλοι όμως μάθαμε..

Εμπειρίες από pet shops / bybs

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όταν λες φύλακες και άγρια τι εννοείς;

Τα σκυλιά που ζευγάρωσαν έχουν κριθεί μορφολογικά και στον χαρακτήρα αν είναι άξια αναπαραγωγής;Έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις αν υπάρχει περίπτωση να μεταφέρουν κληρονομήσιμες ασθένειες στους απογόνους τους(ένας από αυτούς θα είναι το δικό σου κουτάβι);Τα κουτάβια θα δηλωθούν στον ΚΟΕ;Χαρτιά θα σου δώσει;
Σε τι ηλικία σου δώσει το κουτάβι;

Γενικά είναι αρκετά δύσκολη η επιλογή σωστού εκτροφέα...

Akridas

Member
10 Μαρτίου 2010
8
0
Eιχα την εντυπωση πως ο χαραχτηρας του σκυλιου διαμορφωνεται αναλογα με την εκπαιδευση του αφεντικου...

Οσον αφορα το σωστη μορφολογια, πιστευω οταν εχουμε να κανουμε με 2 κα8αροαιμα σκυλια μιας φυλης δεν υπαρχει προβλημα...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δυστυχώς δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο....

Ο χαρακτήρας εξαρτάται κατά ένα σημαντικό ποσοστό από αυτό των γονέων!

Επίσης, υπάρχουν πολλά σκυλιά που είναι μεν καθαρόαιμα, αλλά είναι ταυτόχρονα κι εκτός προτύπου!Ως εκ τούτου αποκλείονται κι από την αναπαραγωγή!

Akridas

Member
10 Μαρτίου 2010
8
0
Το ενα σκυλι δεν το πλησιαζεις απλα...Μονο το αφεντικο του θελει...

Ειχα την εντυπωση οτι ο χαραχτηρας του σκυλιου ειναι αποτελεσμα της συμπεριφορας του αφεντικου και της εκπαιδευσης.

Ναι χαρτια θα μου δωσει. Bεβαια αυτο με τη ΚΟΕ πρωτη φορα το ακουω αλλα αν χρειαστει θα το κανω.
Μου ειπε πως θα μου το δωσει το 3ο με 4ο μηνα.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον ολους.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Οσον αφορα το σωστη μορφολογια, πιστευω οταν εχουμε να κανουμε με 2 κα8αροαιμα σκυλια μιας φυλης δεν υπαρχει προβλημα...
Και ο δικος μου καθαροαιμος ειναι αλλα απο byb, γι' αυτο και εχει κληρονομικο προβλημα στο ισχιο του και σημερα το πρωι καναμε εγχειρηση, και ειναι μονο 8 μηνων μωρακι!! Αν ομως ηταν απο σοβαρο εκτροφειο, θα ειχε πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να μην παρουσιασει προβληματα υγειας.
Ξανασκεψου απο που θα παεις το σκυλι σου...

Akridas

Member
10 Μαρτίου 2010
8
0
Καταλαβαινω. Να ρωτησω κατι λοιπον. Ποιο ειναι το χαρτι που μπορει να μου υποδηξει ο εκτροφεας οτι τα κουταβια του θα ειναι υγιεις?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ότι τα κουτάβια του θα είναι 100% υγιή δεν μπορεί να στο πει ποτέ και κανένας....Οποιος σου το εγγυηθεί αυτό για μένα είναι ψεύτης!
Αυτό που μπορεί να σου πει είναι ότι οι πρόγονοί τους είναι ελευθεροι από κάποιες κληρονομικές παθήσεις, πχ δυσπλασία, με αποτέλεσμα να μειώνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό η πιθανότητα να εμφανίσουν και τα κουτάβια τους αυτές τις παθήσεις!

Δεν ξέρω να σου πω ποιες ακριβώς είναι αυτές οι παθήσεις που πρέπει να προσέξεις στους Γ.Π....οι ιδιοκτήτες Γ.Π. του forum μπορούν να σε καθοδηγήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσόρισες στο φόρουμ κι από μένα. Δυστυχώς όχι, δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Ένα από τα πράγματα που δεν ξέρεις π.χ. (φαντάζομαι δηλαδή) είναι αν οι γεννήτορες έχουν το κληρονομικό γονίδιο της δυσπλασίας του ισχύου που έχουν συχνά οι ποιμενικοί σκύλοι. Και το οποίο θα κληρονομησει ο δικός σου σίγουρα αν το έχουν, άσχετα αν αναπτύξει τη σοβαρή αυτή ασθένεια στο μέλλον ή όχι. Γενικά δεν ξέρεις αν οι γεννήτορες ήταν κατάλληλοι για αναπαραγωγή. Εγώ έχω Αυστραλέζο Ποιμενικό με ελαφρά δυσπλασία του ισχύου. Τον πήρα από καταφύγιο και φυσικά δεν ξέρω ποιοι ήταν οι γονείς του. Έχει όμως την κληρονομική αυτή ασθένεια που σημαίνει φάρμακα για όλη του τη ζωή που δεν είναι καθόλου φτηνά. Επίσης σημαίνει ενδεχομένως πανάκριβη εγχείριση αργότερα αν χειροτερέψει η δυσπλασία που δεν το γνωρίζω ακόμα. Πάντως ήδη μαζεύω τα λεφτά. Και αυτό είναι ένα από τα πολλά πιθανά σενάρια του τι μπορεί να συμβεί αν κανείς δεν πάρει κουτάβι από εκτροφέα.

Τέλος η σκύλα που θα γεννήσει έχει υποβληθεί σε εξετάσεις? Την παρακολουθεί συνεχώς κτηνίατρος? Και η αγριάδα των σκυλιών του φίλου σου πώς ξέρεις ότι οφείλεται σε εκπαίδευση και όχι σε κληρονομικούς παράγοντες που είναι δυνατόν?

Akridas

Member
10 Μαρτίου 2010
8
0
Ομολογω πως ολα αυτα δεν τα γνωριζα και μαλλον θα διαλεξω την επιλογη του εκτροφεα.

Sara ο κυριος αυτος εχει 3 ποιμενικους.Ο ενας ειναι εξαιρετικα αγριος (ελπιζω λογω εκπαιδευσης για φυλακα) ενω οι αλλοι 2 πολυ φιλικοι και απιστευτα εμπιστευσιμοι.

Εγω αυτο που εχω να κανω ειναι να ζητησω ενα "ιστορικο" των γεννητορων.

Εχω μια ερωτηση χωρις να θελω να σας κουραζω. Ξερω ειμαι ασχετος.

Ας υποθεσουμε πως το κουταβι εχει τασεις προς την επιθετικοτητα. Αυτο αλλαζει με σωστη εκπαιδευση?

Η να το θεσω αλλιως. Κουταβι με αγριους γεννητορες μπορει να αναπτυχθει-συμβιωσει σωστα?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
είναι πολυπαραγοντικό αυτό που ρωτάς-όλα είναι πιθανά-γονίδια είναι αυτά

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ας υποθεσουμε πως το κουταβι εχει τασεις προς την επιθετικοτητα. Αυτο αλλαζει με σωστη εκπαιδευση?

Η να το θεσω αλλιως. Κουταβι με αγριους γεννητορες μπορει να αναπτυχθει-συμβιωσει σωστα?
Όχι απαραίτητα αν είναι γονιδιακό. Επίσης είναι πάρα πολύ δύσκολο για κάποιον που δεν ξέρει (σ' αυτούς συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ) τα γνωρίσματα του επιθετικού σκύλου. Είχα παρακολουθήσει πέρσυ ένα σεμινάριο στο Σικάγο που έκανε η Nancy Reyes, στην οποία έχει ανατεθεί η σύνταξη τεστ για την αξιολόγηση σκύλων, κυρίως από καταφύγια. Μας έδειχνε παραδείγματα σε βίντεο και πολλές φορές νομίζαμε ότι κάποιος σκύλος είναι απλώς χαρωπός και ενεργητικός, όταν αυτό που έδειχνε ήταν επιθετικότητα. Μας έδειξε και παραδείγματα σκύλων επιθετικών από τη φύση τους που βγήκαν από επιθετικούς, ή και από "ντροπαλούς"-φοβικούς σκύλους. Υπάρχει και νευρολογική εξήγηση γι' αυτό.