Nεο μέλος - Palabras king

palabras king

Member
9 Ιανουαρίου 2010
5
0
χαιρετω ολα τα μελη του forum.θελω την γνωμη σας...εχω διαβασει σε προηγουμενα μνμ οτι το ντοπερμαν δεν ειναι σκυλος για καποιον που θα παρει πρωτη φορα σκυλο.αυτο γτ??σκευτομαι να παρω ενα απο εναν φιλο.ο σκυλοσ ειναι 1 μηνος.

mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
Αγαπητε palabras king καλωσηρθες. Καλο ειναι να ανοιξεις ενα δικο σου νεο μυνημα και να μας συστηθεις καταληλως:):)Παραταυτα κανε μια ερευνα στο forum και θα δεις γιατι δεν παιρνουμε σκυλια απο pet shop, απο φιλους εκτος εαν ο φιλος σου ειναι εκτροφεας.

palabras king

Member
9 Ιανουαρίου 2010
5
0
ντοπερμαν

καλησπερα σας!ειμαι νεο μελος στο forum σας!λεγομαι αγγελος και ειμαι 20 χρονων.απο καιρο σκεθτομουν να παρω ενα σκυλι αλλα δεν ηξερα τι να παρω...προσφατα εμαθα απο ενα φιλαρακι μου καλο οτι ενας γνωστος του δινει ενα ντοπερμαν.το σκυλι ειναι ενοσ μηνοσ...το θεμα ειναι οτι διαβασα σε προηγουμενα μνμ οτι δεν προτεινετε ενα ντοπερμαν για πρωτο σκυλι!!!αυτο γτ??τι προβληματα θα αντιμετοπισω??ευχαριστω

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Φίλε palabras king,
Μεταφέραμε τα μυνήματα σου σε ένα νέο νήμα, ωστε να σε καλώσορίσουμε δεόντως.
Για πολλούς απο μας είναι πιο σημαντικό να σε ενημερώσουμε για το ότι δεν είναι σωστή επιλογή να πάρεις σκύλο απο φίλο μη εκτροφέα, παρά η επιλογή ντοπερμαν ως πρώτο σκύλο. :) Διάβασε εδώ πως επιλέγουμε εκτροφέα. Ο φίλος σου πληρεί όλες αυτές τις προϋποθέσεις?

Καλώς ήρθες απο μένα.

palabras king

Member
9 Ιανουαρίου 2010
5
0
σωστα αυτα που λενε για τον εκτροφεα..αλλα ο φιλος του φιλου μου εχει και αυτος ντοπερμαν και το ζευγαρωσε με ενα αλλο ντοπεμαν!ετσι κανανε 3 κουταβακια..ικαι λεω το ενα να το παρω εγω.....

σορρυ δηλαδη τι προβλημα μπορει να υπαρξει??

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν αρκούν δυο ντόπερμαν για να αποκτήσεις σωστό και εγγυημένο κουτάβι ντόπερμαν. :)

Δες εδώ τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει. Ο φίλος σου είναι αυτό που λεμε ΒYB (Back yard breeder).

palabras king

Member
9 Ιανουαρίου 2010
5
0
ντοπερμαν

οκ καταλαβα τι παιζει........αλλα τα περοσσοτερα που διαβασα ηταν απο pet shop και οχι απο byb.αν μιλησω με αυτον που δινει τα σκυλια και μου πει οτι ολα ειναι normal δεν πιστεθς να υπαρξει καποιο θεμα με το ντοπερμαν

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
οκ καταλαβα τι παιζει........αλλα τα περοσσοτερα που διαβασα ηταν απο pet shop και οχι απο byb.αν μιλησω με αυτον που δινει τα σκυλια και μου πει οτι ολα ειναι normal δεν πιστεθς να υπαρξει καποιο θεμα με το ντοπερμαν
καλώς ήρθες.

ωραία, αυτός τι λόγο έχει να σου πεί ότι υπάρχει πρόβλημα?

μπορείς να εμπιστευτείς τον ''λόγο'' κάποιου?

palabras king

Member
9 Ιανουαρίου 2010
5
0
ντοπερμαν

και κατι τελυταιο φιλε μου....ποσο κοστιζει ενα ντοπερμαν??ευχαριστω για τισ πληροφοριες/....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γειά σου κι από μένα!:)

Αν ο ιδιοκτήτης έχει pedigree για τα σκυλιά του και μπορεί να σου δώσει κι εσένα, έχει εξετάσει για κληρονομικές παθήσεις τα σκυλιά του, πχ δυσπλασία, αν έχουν περάσει εξετάσεις εργασίας κι έχουν κριθεί μορφολογικά, τότε μπορείς να αρχίσεις να το συζητάς!

Αυτά τα παραπάνω μπορούν εως ενα βαθμό να σου εγγυηθούν ότι το κουτάβι που θα πάρεις θα μοιάζει με ντόμπερμαν και στην εμφάνιση και στον χαρακτήρα αλλά και θα εχει αυξημένες πιθανότητες να είναι ελεύθερο κληρονιμικών παθήσεων!

Έσένα που είσαι άπειρος, ένας σωστός εκτροφέας θα σε βοηθήσει να μην διαλέξεις το πιο κυριαρχικό κουτάβι της τοκετοομάδας, για να έχεις και πιθανότητες να τα βγάλεις περα και θα είναι σε κάθε βήμα δίπλα σου να σε βοηθήσει με την μεγάλη του εμπειρία στην ανατροφή του σκύλου σου ώστε να έχεις έναν σωτό και ισορροπημενο σκύλο για πολλά, πολλά χρόνια δίπλα σου!
Γιατί τα Dob είναι μεγαλόσωμα και κυριαρχικά σκυλιά και ειδικά ο άπειρος ιδιοκτήτης εκτός από πάρα πολύ διάβασμα και δουλειά, χρειάζεται όσο περισσότερη βοήθεια μπορεί από τον εκτροφέα του και φυσικά από έναν σωστό εκπαιδευτή!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
πας λίγο ανάποδα....πρώτα σιγουρεύεσαι ότι θέλεις σκυλί, μετά μελετάς τις φυλές και βρίσκεις αυτή που σου ταιριάζει, και μετά αρχίζεις και ψάχνεις εκτροφείς και στο τέλος αφού σχηματίσεις μια όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη γνώμη για το θέμα, συζητάς-σκέφτεσαι την τιμή.

Με λίγα λόγια πρέπει να ξέρεις τι θα αγοράσεις ,αλλιώς δεν θα ξέρεις να εκτιμήσεις σωστά την αξία αυτού .

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα ντόμπερμαν είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ σκυλιά...αλλά θέλουν πολύ έμπειρο ιδιοκτήτη η κάποιον που να είναι διατεθιμένος να δουλεψει ΠΟΛΥ με τον συγκεκριμένο σκύλο σε εκπαίδευση.
Δυστυχως η πιο κακοποιημενη φυλη στην Ελλάδα είναι τα Ντόμπερμαν...ακριβως επειδη αυτοί που τα παίρνουν τα χαλανε και μετα δεν ξέρουν τι να τα κάνουν και τα παρατάνε....και βεβαίως δεν φταίνε τα σκυλιά..
Ψάξε ΠΑΡΑ πολύ καλά τη συγκεκριμένη φυλη πριν αποφασίσεις να παρεις ένα ντόμπερμαν...
:):)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Θα σταθώ μόνο στο ότι αν πάρεις το συγκεκριμένο σκυλί από τον γνωστό, θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον μέχρι να γίνει 7 εβδομάδων με τη μάνα του και τα αδερφάκια του.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
δεν παιρνουμε σκυλι απο γνωστο-ασχετο γιατι δεν ξερει τι του γινεται, δεν εχει κανει της εξετασεις υγειας, δεν εχει καποιο μορφολογικο πλανο και σιγουρα δεν ξερει τι χαρακτηρες ζευγαρωνει.

αν θες ντομπερμαν θα παρεις θυληκο που ειναι ποιο ευκολα στον χειρισμο απο τα αρσενικα και δεν υπολειπονται τπτ στην φυλαξη και θα βρεις και εναν σωστο εκπαιδευτη (οπως και ο εκτροφεας εαν ειναι σοβαρος θα σε βοηθησει) να σε βοηθησει να μην χαλασεις το σκυλι.

να συμπληρωσω οτι μιλαμε για μια υπεροχη ρατσα στα σωστα χερια και απο σωστη εκτροφη. επεισης οι γνωστοι αστικοι μυθοι οτι τρελαινονται οτι τρωνε κοσμο ειναι αστικοι μυθοι

Last edited: