Mini Pincher

Kellymp

Member
28 Ιουλίου 2018
6
4
28
Γειά σας παιδιά είμαι καινούργια εδώ τι κάνετε? Πρόσφατα απέκτησα ένα πινσερακι. Το βρήκα στο δρόμο 40 ημερών και το μάζεψα αν και δεν είχα σκοπό να το κρατήσω τελικά τον κράτησα τον κύριο. Έμαθα ότι είναι από κάτι ασυνείδητους που ζευγαρωσαν τα σκυλιά τους καταλαθος και τα άφησαν όλα τα μωρά στο δρόμο η φιλοζωικη μάζεψε τα υπόλοιπα. Θέλω να σας ρωτήσω μερικά πράγματα αρχικά ακούστηκε φήμη που οι γονείς του είναι μάνα και γιος υπάρχει κάποιο θέμα? Αν και ρώτησα τον κτηνίατρο και μου είπε πως όχι και μάλιστα είναι τακτική που συνηθίζεται για την παραγωγή υγιής ράτσας! Και δεύτερον αυτή η ράτσα από εκπαίδευση πως τα πάει??

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Για τις ιδιοσυγκρασιες της φυλης (που υπαρχουν μπολικες) ας σου απαντησει καποιος ιδιοκτητης miniature pinscher (αυτη ειναι η σωστη ονομασια της φυλης του), οπως επισης διαβασε εδω (αγγλικα) 2-3 βασικα πραγματακια. Ειναι σοβαρα σκυλακια παρα το μεγεθος τους, με ισχυρη προσωπικοτητα, πανεξυπνα μεν αλλα αγυριστα κεφαλια και με τεραστιο εγω. :)

Να προσεξεις λιγο την ασκηση ειδικα τωρα που ειναι μικρος, δεν πρεπει να καταπονει τα ποδαρακια (παθαινουν εξαρθρημα) και να πηδαει απο αντικειμενα πιο ψηλα απο το υψος του.

Αυτο για το ζευγαρωμα το αφηνω ασχολιαστο. Το inbreeding (ζευγαρωμα μεταξυ μητερας και γιου, πατερα και κορης, αδελφου και αδελφης) χρησιμοποιεται στην εκτροφη σε συγκεκριμενες περιπτωσεις αλλα αυξανει πιθανοτητες κληρονομικων ασθενειων και απαιτει πολλες γνωσεις. Το να κανει ενας ασχετος μια τετοια γεννα για να παρατησει τα κουταβια ειναι το αποκορυφωμα της μαλακιας, σορυ για την καθαρευουσα. Εγω θα παρακολουθουσα την υγεια του μικρου λιγο πιο προσεκτικα, και στην ηλικια 7-10 μηνων θα του εκανα ολες τις εξετασεις (υπερηχο καρδιας, ακτινογραφιες ισχιων για νοσο Leg-Perthes, αιμα κλπ) για να ειμαι σιγουρη οτι δεν εχει καποια συγγενικη ανωμαλια απο αυτες που ειναι ουτως η αλλως συχνες στη φυλη και αλλο τοσο με inbreeding.

• Like
Reactions: Kellymp

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Ειναι πολυ καλα σκυλακια. Εχω ενα 2 χρονων στα 3,600 γρ. Γενικα οπως τα ειπε η eroe. Απο εκπαιδευση τα εχει παει μια χαρα η δικια μου, δε με εχει δυσκολεψει σε κατι αλλα εχω ασχολιθει πολυ και ακομα και μετα απο δυο χρονια που την εχω διαβαζω ακομα και προσπαθω για το καλυτερο

• Like
Reactions: Hiraeth and Kellymp

Kellymp

Member
28 Ιουλίου 2018
6
4
28
Παιδιά σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας! Ναι θα του κάνω όλες τις εξετάσεις για καλό και για κακό πάντως μου φαίνεται αρκετά υγιείς και ζωηρός!

• Like
Reactions: Eroe

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν