MICROCHIP

Pampos

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2016
38
0
38
Καλησπέρα. Εχω ενα ιμιαιμο γκριφον θηλυκο 8 μηνων και του εβαλα chipaki. Θα ηθελα να ρωτησω αν εκανα καλα..Ευχαριστω!!!!

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
αυτο ειναι σχετικο...πολλοι πιστευουν οτι το να τοποθετης εναν ξενο οργανισμο μεσα στον σκυλο δεν εινια καλο και επωμενος δεν ειναι φυσιολογικο...υπαρχουν ατομα που υποστιριζουν οτι τα σκυλια τους απεκτησαν ογκο στο σημειο που τοποθετηθηκε....αλλοι παλι πιστευουν οτι εινια καλο και απαραιτητο αφου σε περιπτωση που χαθει το σκυλι θα βρεθει πολυ πιο ευκολα απο καποιο σκυλι που δεν θα εχει...

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
τι ακριβώς σε προβληματίζει? γιατί να μην έκανες καλά? Πρώτον και κύριον το προβλέπει ο νόμος και δεύτερον εσύ δεν θες να βρεθεί πιο εύκολα το ζωάκι σου σε περίπτωση που χαθεί?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μόλις προνόησες ετσι ώστε αν χαθεί ο σκύλος σου και τον βρει κάποιος, να επιστρέψει σε εσένα με συνοπτικές διαδικασίες.(y)(y)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οι αποψεις διυστανται...
Απο "νομικης" αποψης...καλα εκανες...αυτο οριζει η νομοθεσια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
"8 μηνες.....
....Όπου και να σαι, να σαι καλά....όποιος σε βρήκε να σε έχει καλύτερα από μένα. Να σε έχει χαμογελαστή και να σου μιλάει γιατί καταλαβαίνεις. Εσύ που την έχεις την λένε Λεα... Kαι αν τύχει να δεις αυτό, να ξέρεις το κοριτσάκι είναι δικό μου. Αλλά ακόμα και αν δεν μου την φέρεις , να την έχεις καλά σε παρακαλώ..........
Χάθηκε στο Χαλάνδρι στις 20 Αυγούστου, δεν φορούσε περιλαίμιο ή κάτι άλλο, και δεν φέρει τσιπάκι..."

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
τι ακριβώς σε προβληματίζει? γιατί να μην έκανες καλά? Πρώτον και κύριον το προβλέπει ο νόμος και δεύτερον εσύ δεν θες να βρεθεί πιο εύκολα το ζωάκι σου σε περίπτωση που χαθεί?
και επειδή το προβλέπει ο νόμος τι έγινε???? δηλαδή αμα προβλέπει ο νόμος να πέσεις από τον γκρεμό είναι απαραίτητα σωστό??

για το δεύτερο μέρος της απάντησης συμφωνώ, και αυτος είναι ο μόνος λόγος που έβαλα στα δικά μου

• Like
Reactions: zeledaki

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
και επειδή το προβλέπει ο νόμος τι έγινε???? δηλαδή αμα προβλέπει ο νόμος να πέσεις από τον γκρεμό είναι απαραίτητα σωστό??
Αρκεί να μην το επικαλεστείς ως επιχείρημα, την ενδεχόμενη ώρα του προστίμου.

• Like
Reactions: johnk

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
καλά ότι ορίζει ο νόμος δεν είναι και απαραίτητα "το σωστό"..και αντίστοιχα δεν είναι και όλα τα πρόστιμα δίκαια. Να χαμε να λέγαμε..Έχοντας χάσει σκύλο ατσιπάριστο..θα σου πω ότι άργησα να πάρω την απόφαση, γιατί με την φανταστική τύχη που έχω γενικά ως άνθρωπος και έχοντας πρόσφατα κοιμίσει το άλλο μου σκυλάκι -κάτι που με έκανε να φοβάμαι τα πάντα- θεώρησα ότι σε μένα θα τύχει να αναπτύξει κάναν όγκο στο σημείο. Αλλά θέλω και νομικά να είμαι καλυμμένη. Το τσιπάκι αφαιρείται άλλωστε, το έχουμε ακούσει όλοι. Αλλά αν κάποιος πχ με σταματήσει στο δρόμο και μου πει "αυτός δεν είναι ο σκύλος σου", δε θα μπορώ να αποδείξω εύκολα το αντίθετο. Οπότε ναι..πήρες την σωστή απόφαση κατ' εμέ αν και καταλαβαίνω και την άλλη πλευρά.

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
Ο νόμος που προβλέπει τα σχετικά για τα ζώα συντροφιάς έβαλε στην ελληνική πραγματικότητα πάρα πολλά θέματα που μέχρι πρότινος ήταν "ασήμαντα" για τον Έλληνα πολίτη. Κυρίως οτι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης τους και τα περί βασανισμών. Δεν είναι πολύ δίκαιο να παίρνουμε από τη νομοθεσία μόνο ότι μας αρέσει.
Για μένα το να τσιπάρω το σκύλο μου ήταν το ίδιο με το να γράψω το παιδί μου στο ληξιαρχείο (αν είχα). Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ οτι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο ζώο μας. Αν ο σκύλος μου βρεθεί κάπου ασυνόδευτος και δαγκώσει κάποιον εγώ δεν μπορώ να αρνηθώ οτι είναι δικός μου, θα με βρουν. Αυτό με κάνει να είμαι πιο συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις μου προς το σκύλο, όχι γιατί φοβάμαι αλλά γιατί τις έχω αναλάβει προς την πολιτεία με όποιο τρόπο αυτή προβλέπει.
Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν όλα τα σκυλιά που βγαίνουν χωρίς λουρί μλπέχτουν σε κάποιο συμβάν, θα έρθει κανένας να τα συνδράμει? Πιστεύω οτι πολλοί από αυτούς που έχουν σκυλιά θα κάνουν το κορόιδο για να μην μπλέξουν.
Αν ολοι τσιπαραμε τα σκυλιά μας, δεν θα είχαμε τόσα αδέσποτα και όλοι θα το σκέφτονταν πριν βάλουν ένα ζώο στο σπίτι τους. Δεν θα ήταν ευκόλο να το παρατήσουν στην τυχη του όταν βρουν τα δυσκολα.
Αυτό σημαίνει δέσμευση και κάθε σκυλί θα πρέπει να έχει αυτό το "συμβόλαιο" με τον ιδιοκτήτη του, οχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί ο ιδιοκτήτης καταλαβαίνει ότι αυτό τον δένει με το ζώο.

• Like
Reactions: myEnzo and mareco

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Τι εννοείς καλέ;
εννοώ ότι δίνεις απο 100, 200, 300 ευρώ στον "κτηνίατρο" και στο αφαιρεί. Θα μου πεις γιατί να μπείς στον κόπο..ναι οκ απλά κάποιοι το κάνουν και με ένα 100ρικο ή λιγότερο και τα πουλάνε στο Σχισχτό 200 πχ Αυτό το ξέρω απο πρώτο χέρι που σου λέω. Και το έχω ακούσει να λέγεται ειδικά όταν έχασα την Ώντρευ. Μου έχουν πει και ότι με λογισμικό μπορείς να απενεργοποιήσεις την πλακέτα του αλλά δε ξέρω αν ισχύει αυτό..ακραίο μου ακούγεται.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
αι οκ απλά κάποιοι το κάνουν και με ένα 100ρικο ή λιγότερο και τα πουλάνε στο Σχισχτό 200 πχ
πήγα να ρωτησω, και ποιος θελει να αγορασει καταχωρημενο τσιπάκι και μετά έγινα, ααααα...

Πάντως δεν καταλαβα. Θα σκεφτόσουν να το αφαιρεσεις για λόγους υγείας;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
3000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση άδειας, είναι οι συνέπειες για τον κτηνίατρο, που θα κάνει κάτι τέτοιο :rolleyes:

Και αυτό, είναι το μόνο σχόλιο που θέλω να κάνω. Απλώς, μην το λέμε, σαν να είναι κάτι που γίνεται καθημερινά, με περισσή ευκολία. Εντάξει ναι, λαμόγια είπαμε...υπάρχουν παντού :)

Τώρα που η καταχώρηση των chip έχει περάσει στο Υπουργείο, απαγορεύεται να καταχωρηθεί chip από τους κτηνιάτρους, αν πρώτα, δεν έχει γίνει το αντιλυσσικό ;)

Προσωπική μου επιθυμία, αν πέρναγε από το χέρι μου, θα ήταν, να μην μπορεί κανείς να τύχει καμμίας κτηνιατρικής περίθαλψης, αν πρώτα, δεν τοποθετούσε microchip στον σκύλο του. Αντε...πλην ελαχίστων και πολύ σοβαρών εξαιρέσεων, στις οποίες, η διαδικασία θα έπαιρνε απλώς μια μικρή αναβολή (y)

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
ρε παιδιά το τσιπάκι μπορεί να εντοπιστεί κατα βαση από κτηνιάτρους. πχ αμα ειμαι κλεφτης και κλεψω απο μια αυλή ένα σκυλάκι με chip και μετά το πάω σε κτηνιατρο ο οποιος ειναι φίλος μου δεν πρόκειται το σκυλί να βρει ποτέ τον ιδιοκτήτη του. Παραδειγμα φέρνω.

Επίσης πολλοι κτηνίατροι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τσεκάρουν αμα εχει τσιπ ο σκύλος. στην ελλαδα ζουμε ρε παιδια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
... στην ελλαδα ζουμε ρε παιδια.
Και με κάτι τέτοιες σκέψεις, είναι που της έχουμε αλλάξει τα φώτα, της φουκαριάρας :unsure:
Εχει συζητηθεί επανειλημμένως το θέμα "microchip".
Ας το κάνει μια αναζήτηση όποιος θέλει, να μην γράφουμε τα ίδια και τα ίδια γραφικά :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Βασικά, αυτό που ξέρω (και το ξέρω, το βίωσα) είναι ότι ομάδες αθίγγανων και όχι μόνο, που ζούν απο αυτό πουλώντας "ράτσες" και κουτάβια στο Σχιστό και δε ξέρω που αλλού, έχουν "δικούς τους" που τα αφαιρούν τα τσιπάκια (και όχι απαραιτήτως κτηνιάτρους ε). Και σου τα πασάρουν λέγοντάς σου "είναι πρωταθλητής" ή "έχει πατέρα πρωταθλητή" - τα γνωστά δηλαδή. Τώρα για ποια αφαίρεση αδείας συζητάμε..εδώ οι ίδιες οι αγορές αυτές λειτουργούν "μαύρες" εν γνώση του κράτους και ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν νόμιμη άδεια μικροπωλητή.

Εν πάσει περιπτώσει..όχι @betty coltrane δεν εννοούσα λόγους υγείας. Ε τώρα αυτό για όγκους όλοι το ακούμε αλλά προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να του έχει τύχει. Μην το πάθω εγω φοβόμουν, όπως φοβόμουν για πολλά χωρίς λόγο. Αλλά θα συμφωνήσω με μαρεκο και θα πω ότι έχει συζητηθεί όντως. Και επίσης αυτό το "στην Ελλάδα ζούμε" με χαλάει κι εμένα..ωχαδελφισμό μου θυμίζει. Εγω κράτησα τα καλά που έχει να προσφέρει το τσιπάκι και την τσίπαρα τη χαζή. Την απόφασή μου την πήρα και θεωρώ ότι έπραξα σωστά. Ο καθένας...

• Like
Reactions: myEnzo and mareco

kora

Member
16 Μαρτίου 2016
18
31
44
Να πας και στο δήμο σου να κανεις καταχώριση και να πάρεις αριθμο πρωτοκόλλου. Εγω εδω που μένω εχει αρχισει και φτιαχνει μητρωο.

• Like
Reactions: mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie