Microchip database online.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καλό φαίνεται !!
Απ' ότι είδα έχει μια φόρμα που συμπληρώνεις με τα στοιχεία του σκύλου/γάτας και του ιδιοκτήτη και σου λέει αν είναι καταχωρημένο το κατοικίδιο ή όχι και αν όχι τα καταχωρεί.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν έχει τα ίδια στοιχεία με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο για επιβεβαίωση.
Επίσης δεν ξέρω αν με τη φράση "νούμερο μικροπλακέτας" ενοεεί το μικροτσίπ, αλλά λογικά αυτό θα είναι...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλό φαίνεται !!
Απ' ότι είδα έχει μια φόρμα που συμπληρώνεις με τα στοιχεία του σκύλου/γάτας και του ιδιοκτήτη και σου λέει αν είναι καταχωρημένο το κατοικίδιο ή όχι και αν όχι τα καταχωρεί.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν έχει τα ίδια στοιχεία με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο για επιβεβαίωση.
Επίσης δεν ξέρω αν με τη φράση "νούμερο μικροπλακέτας" ενοεεί το μικροτσίπ, αλλά λογικά αυτό θα είναι...
Ναι νομίζω είναι το νουμερο του μικροτσίπ, και είναι μια βάση δεδομένων που έχει όλους τους καταχωρημένους αριθμούς μικροτσίπ. :)
Νομίζω , ας μας πει και κάποιος που ξέρει πιο σίγουρα!

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Το εξηγεί στη σελίδα:
Το Pets.gr, δημιουργεί μία βάση δεδομένων για να εξυπηρετήσει τους ζωόφιλους (Pets.gr Microchip Database). Στη νέα αυτή κατηγορία, μπορείτε να καταχωρείτε τα στοιχεία σας, τα στοιχεία του ζώου σας και τον αριθμό του μικροτσίπ που του βάλατε.

Με τον τρόπο αυτό, όταν βρίσκουμε όλοι ζώο με μικροτσίπ θα γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει. Τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιούνται μόνο από το Pets.gr και μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Προφανώς είναι μία προσπάθεια που γίνεται και αφορά κυρίως σε σκυλιά που βρίσκονται και δεν είναι καταχωρημένα τα στοιχεία του τσιπ τους στον κτηνιατρικό σύλλογο.

Και ναι. μικροπλακέτα είναι το μικροτσίπ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Στο παρελθόν το έχω δοκιμάσει 2-3 φορές και δεν λειτουργούσε. Ελπίζω να το έχουν φτιάξει.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
σιγουρα δεν εχει τα στοιχεια που εχει ο κτηνιατρικος σύλλογος....
δηλ. αν βρουμε ενα σκυλακο με μικροτσιπ.. μπορει να μην ειναι τα στοιχεια του περασμενα εκει... αλλα να ειναι στον κτηνιατρικο συλλογο..
απο την αλλη μπορει να μην ειναι στον κτηνιατρικο συλλογο και να ειαναι εκει..
μου φαινεται λιγο περιττο και μπερδευει τον κοσμο
καλο ειναι να γινει κατανοητό και ολα τα μικροτσιπ να περνανε στον κτηνιατρικο συλλογο πρωτα... μετα αν θελει καποιοσ το συμπληρωνει κι εκει..