Το λοιπόν..Έλαβα ένα τηλεφώνημα, από την υπεύθυνη υποδοχής αγγελιών της εταιρείας. Ομολογουμένως ήταν ευγενέστατη και η αλήθεια είναι ότι με πιάσανε στον ύπνο και δεν περίμενα τόσο άμεση ανταπόκριση. Μιλήσαμε αρκετή ώρα και εν τάχει μου είπε ότι έχει ενημερωθεί το νομικό τμήμα για το θέμα μου και πως δεν είχαν ιδέα για τον συγκεκριμένο νόμο. Μου είπε ότι θα το κοιτάξουν σε βάθος και μου ανέφερε τις παραγράφους που τους αφορούν απο μόνη της. Με ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και μου είπε ότι θεωρούν σημαντική την ενημέρωση που τους προσέφερα επί του θέματος. Μου εξήγησε πως περίπου δουλεύει η αγγελιοληψία και η καταχώρηση και μου είπε ότι ξεκινάνε άμεσα φιλτράρισμα πλέον για τις συγκεκριμένες αγγελίες σε συνεργασία με το τεχνικό τμήμα, έτσι ώστε να μην γίνεται παράβαση του νόμου.
Εγώ από την πλευρά μου, αν και ξεκίνησα την κουβέντα κάπως εκνευρισμένη, της είπα πως κατανοώ τον φόρτο εργασίας σε σχέση με τις εκατοντάδες αγγελίες που δέχονται καθημερινά. Δεν μιλάμε για ένα αντικείμενο σε αυτή την περίπτωση όμως, αλλά για έναν ζωντανό οργανισμό και δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα με τις αγγελίες που δημοσιεύουν να συμβάλουν στη διαιώνιση ενός σοβαρού προβλήματος σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Ότι και να της έλεγα βασικά, μου έλεγε ότι συμφωνεί και καταλαβαίνει τον προβληματισμό μου..
Στο τέλος της συζήτησης, της είπα ότι είναι ευγενέστατη και μακάρι να μπορούσα να θεωρήσω τον λόγο της εγγύηση, όμως μιας και δεν γνωριζόμαστε σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να με ενημερώσει για το βάθος χρόνου που θα χρειαστεί έτσι ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς και για το πότε θα μπορέσω να επαληθεύσω ότι όντως οι αγγελίες που δημοσιεύονται, κινούνται σε νόμιμο πλαίσιο. Μου απάντησε ότι θα με ενημερώσει και η ίδια άμεσα και μου έδωσε και το εσωτερικό της τηλέφωνο να την καλέσω για οτιδήποτε χρειαστεί και για οποιαδήποτε πληροφορία.
Η αλήθεια είναι ότι είχα ήδη ξεκινήσει να το βλέπω με δικηγόρο και της το είπα της συγκεκριμένης κυρίας. Περίμενα από δικηγόρο να ρίξει μια ματιά στο νόμο και να μου πει πως ακριβώς έχει νόημα να κινηθώ και κατά πόσο έχει νόημα η εμπλοκή εισαγγελέα. Της τα είπα όλα αυτά και της τόνισα πως ναι μεν εκτιμώ την ανταπόκριση και οκ να το βάλω λίγο στον πάγο το θέμα από πλευράς δικηγόρου, αρκεί να δω πράξεις και να μην αρκεστούν σε λόγια και ευγένιες. Και πάλι με διαβεβαίωσε ότι δεν θα είναι λόγια και ότι ξεκινάνε άμεσα τις διαδικασίες. Δεν ξέρω τι να υποθέσω αυτή τη στιγμή..