Microchip και Ακρωτηριασμοί...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Για το κόψιμο δεν ξέρω. Η αναγραφή του microchip όμως, έγινε υποχρεωτική με τον τελευταίο νόμο και υπήρξε μέγα σημείο αναφοράς και οργής, για τους φιλόζωους που δρουν μεμονωμένα και όχι μέσω σωματείων. Δεν μπορείς ούτε καν, να αναρτήσεις αγγελία, στα διάφορα φιλοζωικά site. Θεωρητικά, ούτε καν, να κάνεις αφισοκόλληση μπορείς.

Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει στο μεταξύ. Να το ψάξω κιόλας...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Μμμμ...τώρα κατάλαβα. Αργώ, αλλά τα πιάνω. Είναι και μεσημέρι. Μαύρη μαυρίλα έξω...

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Tί σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι απο Ελλάδα; Κατά πάσα πιθανότητα είναι εισαγωγής, απο τα γνωστά κέντρα διακίνησης

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Θα μπορούσα να σου δώσω αρκετά στοιχεία για την σιγουριά (και όχι την πίστη) πως οι επεμβάσεις έχουν γίνει στην Ελλάδα, αλλά θα αρκεστώ στο να σου πω πως ο ένας εκ των τριών που παρέθεσα είναι γείτονας μου.

Για το απαραίτητο microchip τώρα, δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι...απλά δεν αναγράφει καμία αγγελία (έστω το 99%).

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Απο περιέργεια που και που, ρίχνω μια ματιά στη χρυσή ευκαιρία στις αγγελίες αυτές. Παρατηρώ πως κάθε φορά είναι και περισσότερες. Βάζω σαν φίλτρο αναζήτησης αγγελίες μόνο με φωτογραφίες που έχουν καταχωρηθεί μεσα στις τελευταίες 30 μέρες και μου βγάζει κοντά στις 700 με 1000!!! Δεν γνώριζα πως θα πρέπει να συνοδεύονται απο αριθμό micrichip κλπ. Μπορεί να γίνει κάτι σ αυτή την περίπτωση;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ο ενεργός πολίτης αυτά τα καταγγέλει-κρατάει αντίγραφο της καταγγελίας του και αν περάσει πολύς χρόνος χωρίς να γίνει κάτι τότε καταγγέλει και την αδράνεια

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ναι σωστά. Και πέρα απο αυτό, σκεφτόμουν αν έχει νοημα να καλέσω και στην ίδια την επιχείρηση που τα δημοσιεύει. Λογικά θα φιλτράρονται οι δημοσιεύσεις των αγγελιών. Δεν θα ήθελαν να δημοσιεύουν και κάτι ουσιαστικά παράνομο. Τι λέτε;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Δεν μπορώ να φανταστώ παραθυράκι του Νόμου, που να επιτρέπει την δημοσίευσή τους. Κανονικά, τα μέσα [έντυπα και διαδικτυακά] που δημοσιεύουν παράνομες αγγελίες, επίσης διαπράττουν παρανομία. Εκτός, αν μου διαφεύγει κάτι. Αν έχεις το κέφι holywood, κάνε μια επικοινωνία, μπας και μάθουμε.

Βέβαια...από την άλλη, κοντά στον βασιλικό, ποτίζεται κι η γλάστρα. Γιατί αν πχ, εγώ κι εσύ, που δεν είμαστε φιλοζωικοί σύλλογοι, θέλουμε να προωθήσουμε ένα σκυλάκι που βρήκαμε, υποχρεούμαστε πρώτα, να χρεωθούμε την τοποθέτηση του τσιπ. Τραγικό. Οπότε, ας πούμε, ότι η χαλαρώτητα αυτή του μέτρου, μας εξυπηρετεί κάπως.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Τους πήρα. Μίλησα με μια κοπέλα (έχω κρατήσει το ονοματεπώνυμό της). Της εξήγησα για το άθρο 5 και βρήκα και την παρ. 3 του άρθρου 6, η οποία αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται η πώληση ζώων συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων. ( για τους ακρωτηριασμούς που το γράφει; ). Κάτι πήγε να μου πει εκείνη οτι εμείς δημοσιεύουμε ότι κείμενο έχει εισάγει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Δηλαδη, της είπα, δεν ελέγχετε το κατά πόσο είναι νόμιμο το περιεχόμενο της εκάστοτε αγγελίας; Αν δηλαδή εγώ καταχωρήσω αγγελία, με την οποία επιθυμώ να εμπορεύομαι ανθρώπινα ζωτικά όργανα, θα τη δημοσιεύσετε; Όχι βέβαια, μου λέει. Άρα ελέγχετε τι δημοσιεύετε και τι όχι και φροντίζετε να μην υπάρξει κάποια παρανομία. Μου τα μάσησε εκεί.

Η κοπέλα ήταν απλή υπάλληλος/τηλεφωνήτρια. Της είπα όσο πιο ήρεμα μπορούσα ότι αρχικά θέλω να το επισημάνω είτε στον αρμόδιο υπεύθυνο είτε σε εκπρόσωπο του αρμόδιου νομικού τμήματος, αν υπάρχει. Με ρώτησε αν εκπροσωπώ κάποια φιλοζωική. Της εξήγησα πως καταλαβαίνω ότι το εύρος είναι μεγάλο και καλύπτει διάφορους τομείς, γι αυτό θα ήθελα αρχικά να το επισημάνω σε κάποιον αρμόδιο, πρωτού κοιτάξω για το τί περιθώρια υπάρχουν για κάποια ενδεχόμενη νομική κίνηση. Άφησα τα στοιχεία μου και μου είπε ότι θα επανέλθουν μέσα στη μέρα, αφού πρώτα ενημερώσει τον προϊστάμενό της. Αυτά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Το θέμα είναι, ότι πήρες και ρώτησες!!!

Τώρα, αν ήθελες πραγματικά να τους τρέξεις, μπορούσες εύκολα να το κάνεις.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Όχι θα επιμείνω. Θα περιμένω μέχρι αύριο και αν δε με ξανακαλέσουν, θα πάρω ή εγω ή δικηγόρος. Άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
οπως οι περισσοτεροι νομοι σουκης... ενω ψηφθιστηκαν κι εχουν ισχυ...
υπαρχει ελλειψη ελεγκτικου μηχανισμου... για την εφαρμογη τους..
αυτο δεν σημαινει οτι σε οποιαδηποτε καταγγελια θα μεινουν απραγοι...
φυσικα δεν περιμενω ( παρα το οτι αγνοια νομου τιμωρειται..) να το γνωριζουν τα διαφορα εντυπα που δημοσιευουν αγγελιες...
απο την αλλη οπως σωστα τονισε το .. μαρεκο
η συγκεκριμμενη κατασταση βολευει μερικους να προωθησουν αδεσποτα κουταβια κυριως.... πριν τοποθετησουν τσιπακι
χολυγουντ περιμενε κι αυριο.. αν επικοινωνησες στις 14.00.. παρε τηλ αυριο μετα τις 14.00 παλι