MASTINO

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
υπάρχει κάποιο μπέρδεμα

στις εξετάσεις δεν εξετάζετε το αν το σκυλί θα δαγκώσει

εξετάζετ το πως δαγκώνει , το πώς και πότε ηρεμεί , το πως και πότε επανέρχετε σε επίθεση

και αυτά δεν μαθαίνοντε

η τα εχεις η δεν τα εχεις

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Fileiro said:
CAFIB = Clube do Aprimoramento do Fila Brasileiro.
όμιλος που ασχολείται και προωθεί το παλιό αυθεντικό Fila. Έχουν τα περίφημα temperament tests. Ερεθισμός, και αξιολόγιση του σκύλου (μόνο Filas). Υπέροχα. Ο σκύλος ξέρει από την αρχή τι θα γίνει..επιτίθεται εντυπωσιακά..και εκεινοι καυχιώνται οτι τα σκυλιά τους έχουν super χαρακτήρες..και τα διαφημίζουν δεόντως...Αξία test?Zero...
και τι προτεινεις!

αγνωστος ερεθιστης με κουστουμη να εισβαλει στο σπιτι σου ή να σου επιτηθεται στην βολτα ?

οσο υπαρχουν τεστ! ο κοσμος θα ετοιμαζεται για αυτα! και αν δεν κανω λαθος δεν μπορουν ολοι οι σκυλοι να παρουν ενα SchH ενα fr! καποιοι δεν εχουν τα νευρα ή τα drives για να τα βγαλουν περα

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Fileiro said:
Νομίζω έγινα σαφής στο τι αμφισβητώ σ αυτά τα tests.
without trying to b a dick εχεις περασει με τα σκυλια σου καποια τετοια διαδικασια ?

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
αυτο που λεει ο φιλειρο ειναι οτι οταν κανεις κοντισιονιγκ σε ενα σκυλο απο την γενηση του για να περασει συγκεκριμενη δοκιμασια τοτε εκτος αν εχει ακρεα προβληματα χαρακτηρα θα την περασει.ωστοσο ασφαλος και ειναι καλητερο απο το τιποτα .για το μαστινο τα πραγματα ειναι ποληπλοκα σχετικα με το τι ειδους τεστ θα μασ εδινε μια ιδεα για το τι ειναι το μαστινο.
οπως εχουν σημερα τα πραγματα πρεπει να εισαι πολυ ενημερομενος προτου αγορασεις,οχι τοσο για το θεμα του χαρακτηρα ,δεν υπαρχει προβλημα στην μεγαλη πλοιονοτητα ,οσο για το θεμα τησ υγειας.

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Να περάσω με Fila Brasileiro τέτοια test; Είναι σκύλοι με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μπορούμε να μιλάμε για ώρες.
Το mastino όπως λέει και ο GRECO έχει ιδιοσυγκρασία πολύπλοκη και καταβολές αιώνων. Βαριέται εύκολα την επανάληψη και όλα είναι αληθινά για αυτόν. Για παράδειγμα, δεν καταλαβαίνει το "'αρπαξέ τον αλλά μόλις σου πώ σταμάτα και μείνε ήσυχος"

Φυσικά ...
Αντιπρόταση όμως ??
Δε χρειάζεται. Το αφήνω στους ειδικούς συμπεριφοράς. Τα σημεία που αμφισβητώ αυτές τις καταστάσεις είναι συγκεκριμένα. Καλύπτονται έτσι προβλήματα γενετικού υλικού.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συγκεκριμένα παραγγέλματα σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε συγκεκριμένο τόπο με συγκεκριμένο σκοπό = σκύλος εργασίας

Ο χαρακτήρας Fila ή Mastino που περιγράφεται ειναι γοητευτικότατος ΑΛΛΑ δεν μπορεί α εκτελέσει εργασία ...

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.Όμως ξεχνάς την ιστορία των φυλών αυτών. Ξεχνάς το παρελθόν και το χαρακτήρα τους. Κατ εμέ το τυπικό mastino ή fila φυλάει το χώρο του και προστατεύει τους δικούς του με τρόπο αξιοθαύμαστο.
Η εργασία που εννοείς εσύ είναι συχνά θέατρο. Ο σκύλος ξέρει από την αρχή τί θα γίνει. η μήπως εκπαιδεύετε τα σκυλιά σας να αντιμετωπίζουν πιωμένο ερεθιστή με σπασμένο μπουκάλι στο χέρι; Οι συνθήκες εργασίας τύπου IPO είναι σπόρ. Και σαν τέτοιο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.
Οι φυλές τύπου mastiff όταν επιτίθενται, το κάνουν σοβαρά. Όχι σαν ρομπότ.
Δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Το ότι δεν ανταποκρίνονται ευχάριστα στο "σήκω-κάτσε" δε σημαίνει οτι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Φυσικά δεν είναι φυλές για τον καθένα. Μόνο όσοι μπορούν να τα ελέγξουν είναι κατάλληλοι για αυτά. Δεν ξέρω τις εμπειρίες σου στις φυλές αυτές.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
To ότι ένας σκύλος εκτελεί σειρά εντολών δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και τα άλλα που λές ... εγώ δεν θέλω να τα αντιμετωπίσει ... ούτε εσύ ... αν θέλω, μπορει ... κι εσύ αν θέλεις ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ίσως, μπορεί να περάσει και SchH ...

Τόσο απλά ... μην τα διαχωρίζεις ...

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα. Μιλάμε για ρεαλιστική εργασία ή οχι; Ασφαλώς κα δε χρειάζεται να τραυματιστεί άνθρωπος ή ζώο.
Εργασια και θέατρο δεν είναι το ίδιο πραγμα. Ο όρος κυνάθλημα είναι πιο ορθός.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μιλάμε για ρεαλιστική ναι ...

Τί είναι ?? Θα μου λύσει κανείς την απορία ??

Μπορεί ενα ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟ fila να εκτελέσει τέτοια εργασία ??

ΟΧΙ

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Μου δίνεις την εντύπωση οτι δεν διαβάζεις τι γράφω.Ή δεν καταλαβαίνεις.Σταματώ εδώ. Καλή συνέχεια!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Η ρεαλιστική εργασία = εργασία ...

Δεν είναι θέμα θεάτρου ή όχι ...

Ακριβως με τον ίδιο τρόπο ένα ζώο μαθαινει να σκοτώνει έναν άνθρωπο και να τρώει μαρμελάδα από ενα βάζο ...

Σκύλος που ΜΠΟΡΕΙ να ανταπεξέλθει σε κυνάθλημα μπορει να ανταπεξέλθει σε οτιδήποτε άλλο, αν έχει νεύρα ... αν δεν έχει, δε μπορεί να κάνει τιποτα ...

ΑΛΛΑ εργασία (ρεαλιστική ή όχι) ΔΕΝ είναι δαγκώνω ότι βρώ και όπως να ναι κάνοντας τσαμπουκά ... είναι

ιχνηλασία (ναρκωτικά κλπ κλπ )
διασωση (νερό - σεισμός κλπ κλπ )
φύλαξη χώρου
πρωσοποφύλαξη
ποιμενική
εξολόθρευση αρουραίων κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Η ρεαλιστική εργασία = εργασία ...

Δεν είναι θέμα θεάτρου ή όχι ...

Ακριβως με τον ίδιο τρόπο ένα ζώο μαθαινει να σκοτώνει έναν άνθρωπο και να τρώει μαρμελάδα από ενα βάζο ...

Σκύλος που ΜΠΟΡΕΙ να ανταπεξέλθει σε κυνάθλημα μπορει να ανταπεξέλθει σε οτιδήποτε άλλο, αν έχει νεύρα ... αν δεν έχει, δε μπορεί να κάνει τιποτα ...

ΑΛΛΑ εργασία (ρεαλιστική ή όχι) ΔΕΝ είναι δαγκώνω ότι βρώ και όπως να ναι κάνοντας τσαμπουκά ... είναι

ιχνηλασία (ναρκωτικά κλπ κλπ )
διασωση (νερό - σεισμός κλπ κλπ )
φύλαξη χώρου
πρωσοποφύλαξη
ποιμενική
εξολόθρευση αρουραίων κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΕΣΥ δεν διαβάζεις τί γράφω ... καλή συνέχεια ...

Εγώ κάνω ένα mastiff ρομπότ ... αυτό σου λέω ... ή μηπως ένα rott ή ένα dob δεν επιτιθενται σοβαρά ??

τέλοσπάντων ...

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Ξαναδιάβασε αυτά που είπα. Κι όποτε θελεις έλα να τα πούμε απο κοντά. 8)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
denis said:
Εγώ κάνω ένα mastiff ρομπότ ... αυτό σου λέω ... ή μηπως ένα rott ή ένα dob δεν επιτιθενται σοβαρά ??

τέλοσπάντων ...
ο φιλειρο σου γραφει το τι κανει μια φυλη τυπου μαστιφ ,χωρις να το εχει διδαχτει,το εχει ηδη μεσα της κι εσυ του λες,μπορω να διδαξω τον σκυλο να γινει και ρομποτ..
ναι,μπορεις...
αλλο λεει ομως.