Αν καποιος πρεπει να μιλησει για μαστινο ειναι ο Ανδρεας απο την Αιγινα.
Η μικρη μου εμπειρια για 2 και κατι χρονια , σιγουρα δεν θα καλυψει ουτε τα βασικα.
Απο την μικρη μου πειρα , εχω να πω πως αυτη η φυλη κατ εμε ειναι ξεχωριστη.Θα ελεγα πρωτογονη σε σχεση με αλλες φυλες που εχω γνωρισει.
Δενονται παρα πολυ , ειναι ανθρωποκεντρικα σκυλια.Δεν επιτρεπεται ο τραχυς χειρισμος και ειναι σκυλια που πρεπει να σεβεσαι.
Η οποια αντιδραση τους επερχεται μετα απο σκεψη και ζυγισμα στο μυαλο τους.Μαλιστα οταν ειχα ρωτησει τον Αντρεα τι γινεται με τις αντιδρασεις τους μου ειχε πει.''Θα σκεφτουν πρωτα και μετα θα αντιδρασουν.Εχουν μεγαλη υπομονη , αλλα απο την στιγμη που υπαρξει ξεσπασμα , δεν θες να εισαι το εμποδιο''.
Υπαρχει , τουλαχιστον στην δικια μας ετσι ηταν , μια φυσικη λιπαροτητα του δερματος κανοντας το σκυλο να μυριζει καπως πιο πολυ απο αλλες φυλες.Οι πτυχες του δερματος θελουν καθαρισμα και να μην εχουν υγρασια για αποφυγη δερματικων.Οπως και τα ματια θελουν πολυ συχνο καθαρισμα απο τσιμπλες.Chery eye καναμε μια επεμβαση με μεθη , ειναι δυσκολη και θελει γνωσεις της φυλης για να γινει ολικη πραγμα που πρεπει να αποφευγουμε.
Παντως φιλε lospsi1980 η ομορφια ειναι υποκειμενικη.Για μενα ηταν παρα πολυ ομορφη και σιγουρα για πολλους εντυπωσιακη.
Παρολα τα 80 κιλα της δεν ηταν παχια η υπερβαρη.Θα πρεπει να δεις τα κοκκαλα τους για να καταλαβεις τα μεγεθη τους.
Ευλιγιστη , ταχυτατη ακομα και σε αλλαγες κατευθυνσης , μεχρι και αλματα εκανε.Ολη ηταν μυες και κοκαλλα.
Θεματα υγειας υπαρχουν σε τοσο μεγαλοσωμες φυλες οπως και ειναι δυσκολη και η αναπαραγωγη.Θελουν εμπειρια και σεβασμο.
Με τα παιδια μας ηταν παρα πολυ καλη και ανεκτικη , αλλα μερικες φορες ο ογκος της τα ''εκτιναζε'' κατα λαθος.
Σαν φυλακας ευτυχως δεν χρειαστηκε η ισως δεν καταλαβαμε ποτε αν εκανε κατι και τι.Ετυχα ομως να δω ενα ξεσπασμα της στην περιφραξη βραδυ απο εναν τυπο που περασε απο εξω και γελαγαμε με την σφοδροτητα και την ταχυτητα της.Τα 5-10 μετρα εβλεπες ενα σφιγμενο κορμι ισα ισα να παταει στα δαχτυλα και να νιωθεις οτι -δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι καποιος τοσο βλακας να προκαλεσει αυτο το σκυλι''.
οσον αφορα δαγκωμα και δυνατα σαγωνια , παρολο που δεν μου αρεσουν αυτες οι ''συγκρισεις'' εχω να πω πως οταν εδωσα πρωτη φορα πλαταρια , τα πηρε και τα εφαγε σαν πατατακια , αδιαφορωντας αν υπηρχαν κοκκαλα.Κρατς κρατς σαν πατατακια.
Διελκυστινδα δοκιμασα να ''παιξουμε'' αλλα το αφησα το αθλημα γιατι με πηρε μαζι της.
Το αν δεν σου αρεσει σαν παρουσια ειναι σεβαστο , αλλα ισως να εβλεπες πιο σφαιρικα τα πραματα αν ειχες απο πρωτο χερι εμπειρια.
Ο χαρακτηρας της θα μου μεινει αξεχαστος.Μια καρδια παιδιου σε ενα σωμα ρωμαλαιου μαχητη.
Εφυγε στα 2.5 χρονια απο πυομητρα , αδικα , και αξαφνα.