Mastiff - A Gammonwood Tale (Part Two)

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Για να δουμε τι έχει να μας πει ο Mr. Ηancock...και όχι μόνο... για τα English Mastiffs ...και φυσικά κάνει και μια βόλτα απ το bullmastiff...

Για το κεφάλι... ότι πρέπει να είναι ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟ!!! (για να ξέρουμε για το σκυλί μας ότι: όσο πιο κοντά στον τύπο είναι το κεφάλι του ..τόσο (''όλο'') το σκυλί είναι ...πιο κοντά στον τύπο του !!!!

Το κεφάλι είναι το βασικότερο σημείο αναφοράς σε όλα τα σκυλιά ΚΑΘΕ φυλής ...ταυτότητα...!! Όταν το κεφάλι είναι τυπικό τότε ξέρεις τι σκύλο ''έχεις'' (εκτροφέας και ιδιοκτήτης)...ΛΑΘΟΣ κεφάλι και ''όμορφο'' σώμα δεν υφίσταται !!! ΛΑΘΟΣ κεφάλι = εκτός τόπου και χρόνου το σκυλί (oλόκληρο) απ' τον τύπο του και ας είναι το κορμί του σα του Rocky του Βalboa.... :)

Το κεφάλι είναι η ταυτότητα και το σημείο αναφοράς του σκύλου (και ισχύει για όλες τις φυλές)....

Έχει να μας πει για top-lines.........straight and strong...

Έχει να μας πει για το χαρακτήρα... και όχι μόνο...........
καθώς το video είναι παρα-κάτι 40 λεπτά....Λέει πολλά :) :) !!!

2. Mastiff- A Gammonwood Tale- Part Two - YouTube

Last edited:

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
κιμωνα, ευχαριστουμε πολυ για το βιντεο. αν δεν κανω λαθος ειχες ποσταρει και παλιοτερα το πρωτο μερος του.

μακραν τα καλυτερα βιντεο που εχω δει για οποιαδηποτε φυλη.

respect για τον david hancock :).

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
κιμωνα, ευχαριστουμε πολυ για το βιντεο. αν δεν κανω λαθος ειχες ποσταρει και παλιοτερα το πρωτο μερος του.

μακραν τα καλυτερα βιντεο που εχω δει για οποιαδηποτε φυλη.

respect για τον david hancock :).
Σε ευχαριστώ αγαπητέ μου φίλε-φίλη Spyv, αλλά ειλικρινά για μία ακόμα φορά να πώ ότι δεν έκανα τίποτα σπουδαίο !!! Σε ευχαριστώ όμως και πάλι πάρα πολύ και ανταποδίδω :) :)

Το πρώτο μέρος, πρώτος το είχε ποστάρει ο φίλος Teobullmastiff(παλιός moderator) που δεν γράφει πλέον στο dogforum , κατόπιν ...και εν αγνοία μου το διπλο-πόσταρα και εγώ και μετά μου το ''έσβησε'' ο JohnK (νυν moderator.....) :D !!!...

O David Hancock είναι κυριολεκτικά ένας σοφός γέροντας (πλέον), μία διαγαλαξιακή υπερμορφή (marketing που κάνω ε???).... που αξίζει να τον δει ΚΑΘΕ εκτροφέας και κάθε ιδιοκτήτης (ΚΑΘΕ ΦΥΛΗΣ) που σέβεται το σκυλί του, την εκτροφή του και θέλει να δει και να ακούσει το κάτι παραπάνω και αν μπορεί ...να ''εισπράξει''!!! Αν μπορεί... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ όλοι.......

Μπορεί να έχουμε 600 περίπου αναγνωρισμένες φυλές και υπερδιπλάσιες προς...αναγνώρισην , ΑΛΛΑ οι σκελετικές παραλλαγές μεταξύ των φυλών είναι μετρημένες στα δάχτυλα !!!!!! Οπότε, έχουμε πάρα μα πάρα πολύ κοντινές και ομοιογενείς μορφολογικές παραλλαγές μεταξύ των σκελετών των φυλών ανά ομάδες και όχι μόνο και φυσικά ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ομοιότητες που απλά μπορεί να παίζουν ενδιάμεσα σε κλίμακες............

Άλλωστε είπαμε ξανά, η κυνοτεχνία, του ανθρώπου,...από τον αρχέγονο-πανάρχαιο λύκο μας ''έδωσε'' φυλές που σαν μέγεθος ξεκινάνε απ το τσιουάουα και το mini Pinscher και φτάνουν μέχρι το Μαστιφ των πυρηναίων, Το Αγγλικό Μαστιφ , το Μολοσσό ...Όλα όμως έχουν ΔΥΟ βασικά ένστικα, το ένστικτο του κυνηγίου και το ένστικτο της φύλαξης...ΟΛΑ... και φυσικά οι ομοιότητες ΔΕΝ μένουν μόνο στα ένστικτα.........

Τεράστιο κεφάλαιο και όχι για ανάλυση εδώ μέσα... ΣΑΦΩΣ...επιμέρους μπορεί και αναλόγως...Aξίζει να δούμε όλοι τον David Hancock :) :) !!!

Last edited:

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
Σε ευχαριστώ αγαπητέ μου φίλε-φίλη Spyv, αλλά ειλικρινά για μία ακόμα φορά να πώ ότι δεν έκανα τίποτα σπουδαίο !!! Σε ευχαριστώ όμως και πάλι πάρα πολύ και ανταποδίδω :) :)

O David Hancock είναι κυριολεκτικά ένας σοφός γέροντας (πλέον), μία διαγαλαξιακή υπερμορφή (marketing που κάνω ε???).... που αξίζει να τον δει ΚΑΘΕ εκτροφέας και κάθε ιδιοκτήτης (ΚΑΘΕ ΦΥΛΗΣ) που σέβεται το σκυλί του, την εκτροφή του και θέλει να δει και να ακούσει το κάτι παραπάνω και αν μπορεί ...να ''εισπράξει''!!! Αν μπορεί... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ όλοι.......

...Aξίζει να δούμε όλοι τον David Hancock :) :) !!!
εγω τον ειχα γνωρισει μεσω του dogs monthly που επαιρνα τη δεκαετια του '90 στο οποιο αρθρογραφουσε. ακομα τη θυμαμαι τη στηλη του. σπουδαιος ιστορικος.

ηταν ο μονος που εγραφε για τα κακως κειμενα της εκτροφης (περα απο τα αλλα) και δεν τα εβρισκε ολα ομορφα κι ωραια. απο αυτον εμαθα οτι η επιλεκτικη εκτροφη μπορει να εχει και αρνητικα αποτελεσματα.

φιλος ειμαι κιμωνα, οχι φιλη :).