Mastiff και υπερτυπισμός

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
μα καλα σε ποιον αρεσει ενα τετοιο μπουλμαστιφ ;

ενταξει να μου πεις ενα μεγαλυτερο κεφαλι κανει πιο εντυπωσιακο τον σκυλο αν εξαιρεσουμε τις συνεπειες , αλλα αυτα τα κρεμασμενα χειλη ...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το θέμα είναι πως αν είναι Μπουλ Μάστιφ κααατι πάει κι έρχεται (αν και είναι υπερτυπικό)...
αν όμως είναι Μάστιφ όπως γράφει ο τίτλος.... είναι ΠΟΛΥ υπερτυπικό (και πολύ λάθος).

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
:) Δεν νομίζω ότι αυτό το σκυλί είναι υπερτυπικό ο,τι ράτσα και να'ναι ... (είναι Bullmastiff) εκτός και αν ονομάζουμε υπερτυπισμό ό,τι βλέπουμε με πολλές ζάρες και προγούλια ...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχεις δίκιο. Μπορεί απλά να είναι γέρικο Μπουλ Μάστιφ (από το χρώμα έτσι φαίνεται).
Οι ζάρες (δυστυχώς έχω το ίδιο πρόβλημα!) αυξάνονται με την ηλικία....:p

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Δεν ειναι γερικο μπουλμαστιφ. Ειναι οντως μπουλμαστιφ και μαλιστα απο αυτα που παιρνουν και τιτλο πρωταθλητη ?????:confused::confused::confused: σε χωρες του ανατολικου μπλοκ οπως η Ρωσια. Μαλιστα μερικοι εκτροφεις τα προτιμουν σαν σκυλια που θα κρατησουν απο τις γεννες παρα σαν σκυλια που θα δωσουν για πετ, γιατι πολλοι κριτες τα θαυμαζουν και τα βραβευουν.:confused::confused::confused:
Το μπουλμαστιφ δεν πρεπει να εχει υπερβολικη ζαρα ουτε μονιμη οταν ειναι σε κατασταση πχ υπνου. Πρεπει να διαγραφονται ριτιδες εκφρασης οταν του δινεται καποιο ερεθισμα που του τραβαει την προσοχη.
Τα μπουλμαστιφ ειναι στιβαρα μυωδη σκυλια και σε καμια περιπτωση το δερμα τους δεν πρεπει να δειχνει χαλαροτητα.

Last edited:

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com

Δειτε αυτα τα τυπικα δειγματα της φυλης. Σχεδον καθολου ζαρα στο κεφαλι. Η εντυπωση που δινουν, αυτη του αμετακινητου εμποδιου, δεν πρεπει να εμφανιζει ομως σημαδια δυσκινησιας αλλα εκρηκτικοτητας και αθλητικου σωματος και πνευματος οταν αυτο χρειαστει

Last edited:

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Denis, με τον ορο υπερτυπισμος δεν εννοουμε σιγουρα τις ζαρες ενος σκυλου. εννοουμε ομως ΚΑΙ τις ζαρες υπερτυπισμο αν αυτο δεν ζητειται απο το προτυπο του, ετσι δεν ειναι; Το συγκεκριμενο σκυλι εκτος απο υπερτυπικο στο ρυγχος και στο κεφαλι ειναι και υπερβαρο και ισως και εξω απο το στανταρντ στο υψος. Υπαρχουν σκυλια που τα βλεπεις και τα λυπασαι αντι να τα θαυμαζεις, για το τι προβληματα μπορει να αντιμετωπισουν στο μελλον ή ακομη και να αντιμετωπιζουν ηδη. Και αυτα τα σκυλια καποιοι τα εκτρεφουν και διαιωνιζουν τον τυπο αντι να τον εξαφανισουν, γιατι καποιοι αλλοι τα επιβραβευουν αυτα τα σκυλια και καποιοι αλλοι ακομη χειροτερα, τα αναζητουν και τα αγοραζουν.

Last edited:

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
το προτυπο ειναι σαφες ο σκυλος πρεπει να παρουσιαζει ρυτιδες μονο οταν κατι του τραβαει την προσοχη !και οχι τοσες πολλες οσο ο σκυλος στην φωτο επισης το ρυγχος πρεπει να ειναι το ενα τριτο του μηκους του κρανιου γιαυτο και το αρθρο που εστειλα μιλαει για σκυλους με φατσα Παγκ που ειναι πραγματικα γελοιο θεαμα.
Solco καλη επιτυχια με την μικρη αγγλιδα!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
εννοουμε ομως ΚΑΙ τις ζαρες υπερτυπισμο αν αυτο δεν ζητειται απο το προτυπο του, ετσι δεν ειναι;
OXI υπερτυπισμός είναι ένα χαρακτηριστικό που ΖΗΤΕΙΤΑΙ από το πρότυπο να είναι μεγενθυμένο

Εχει τεράστια διαφορά. ;)

Με τις ρυτίδες έκφρασης μπερδεύομαι λιγο, νομίζω είναι υπερτυπισμός η ζάρα στο Bullmastiff ...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Εγώ γιατί στην πρώτη φωτογραφία δεν αναγνωρίζω Μπουλμάστιφ, αλλά Μάστιφ!

Θα έβαζα μάλιστα και στοίχημα...!

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
OXI υπερτυπισμός είναι ένα χαρακτηριστικό που ΖΗΤΕΙΤΑΙ από το πρότυπο να είναι μεγενθυμένο

Εχει τεράστια διαφορά. ;)

Με τις ρυτίδες έκφρασης μπερδεύομαι λιγο, νομίζω είναι υπερτυπισμός η ζάρα στο Bullmastiff ...
Μα το ιδιο ακριβως λεμε. Η πολλη ζαρα ειναι ενα χαρακτηριστικο μεγενθυμενο σε σχεση με αυτο που ζηταει το προτυπο.

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Δυστυχως το site δεν ανοιγει πια. Το σκυλι ειναι οντως μπουλμαστιφ και ειναι ενος χρηστη σε ρωσικο φορουμ που η διευθυνση του δεν το ανοιγει και στο παραθυρο αναφερεται οτι ειναι κακοβουλο σαιτ και περιεχει υλικο κακοβουλων επιθεσεων. Τωρα γιατι ακριβως προκειται, δεν ξερω.