Malinois, μια φυλή που δεν έχει "χαλάσει" ( ; )

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
@ djdoctor

Συμφωνώ στο 100% μαζί σου. Απλά το Malinois έχει τη διαφορά ότι το target group του είναι κυρίως αυτό που θέλει ένα χρηστικό σκύλο (sport, σωματοφυλακή κτλ) και είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένο για το τι αγοράζει, συγκριτικά με άλλες φυλές πάντα

@ kokoni

πες τα χρυσόστομε!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν συμφωνώ στο ότι το κοινό του είναι πιο "συνειδητοποιημένο", ούτε πως τα κριτήρια κοινού και εκτροφέων Μαλινουά είναι "αγνά" και με μόνο στόχο το καλό της φυλής και την βελτίωση (οι εξαιρέσεις υπάρχουν και υπήρχαν σε όλες τις φυλές).

Πιστεύω πως, ειδικότερα στην εποχή μας, το κέρδος είναι ο Νο1 λόγος, κίνητρο και αιτία για την πορεία των πραγμάτων (μαζί με την ματαιοδοξία).

Bέβαια, μόνο ο χρόνος και το "καθαρό" μυαλό θα μας δώσουν απαντήσεις σε αυτά, δεν έχει νόημα, νομίζω, να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο την συζήτηση.

Κάποια στιγμή (γιατί με κούρασε το "σεντόνι" που "άπλωσα") ίσως κάνω αναφορά σε "ιστοριούλες" σχετικά με το Μαλινουά στην Ελλάδα.Τον τρόπο "επιλογής" εκτροφέων, την "στροφή" ιδιωτών "συνειδητοποιημένων" από τα Ροτ και τα Γ.Π. στα Μάλι, διαλόγους και "επιχειρήματα" και άλλα...αλλά θα πρέπει, αν βρω την όρεξη να βρω και τον τρόπο ώστε να μην είναι ένα "κουτσομπολίστικο" post.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πες τα, πες τα... :)

Απλά εγώ δεν αναφέρομαι σε ελληνική εκτροφή malinois (που στο κάτω-κάτω δεν έχει και καμιά παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
διαβαζω το θεμα με μανια και το εχω ευχαριστηθει μπορω να πω.αλλα ευλογα μου χουν δημιουργηθει καποια ερωτηματα ας πουμε:

γραφτηκε παραπανω πως το μαλινουα δεν ειναι για το μεσο ιδιοκτητη.δηλαδη καποιος που δε γουσταρει τα σπορ.κ απλα του αρεσει να περναει ωρες με το σκυλο του κανει για μαλινουα?ειναι τοσο εστιασμενα στην εργασια που τα κανουν ακαταλληλα?νευρικα οταν δεν εκτονονονται σε σπορ?εχω μπερδευτει λιγο να πω την αληθεια

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Καλημέρα φίλε μου

Από τη μικρή (και μη προσωπική) εμπειρία μου, δεν είναι σκυλιά που εκτονώνονται με μια βόλτα. Τα αποθέματα ενέργειας τους είναι πρααγματικά ατελείωτα.

Αν νομίζεις ότι μπορείς να αφιερώνεις ώρα κάθε μέρα για παιχνίδι με το σκύλο (πολύ πιο σημαντικό από μια βόλτα), και μπορέσεις να βρεις έναν εκτροφέα που θα σου δώσει κατάλληλο κουυτάβι, με πιο ήπιο χαρακτήρα, τότε μπορεί και να τα πάτε μια χαρά.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τι "χάλασε" τις άλλες φυλές που και αυτές ξεκίνησαν με εργασιακές βάσεις (οι εκθέσεις μορφολογίας υπήρχαν από πολύ παλιά και αυτές) και "κρατούσαν τα σκήπτρα" ή είχαν παρουσία στα σπορ;
Νομίζω το απάντησα αυτό και το εξήγησα με λεπτομέρειες.

Απλά λόγια; Οι κακή εκτροφή χάλασε τις άλλες φυλές η οποία ανθίζει κάθε φορά που γίνεται μία φυλή "μόδα". Μόδα = χρήμα, και το χρήμα καλεί τους ανήθικους σε κάθε κλάδο. Αυτό φυσικά αφορά ΟΛΕΣ της μοδάτες φυλές, και όχι μόνο τις εργασιακές. Το Γίορκι και το Μαλτέζ να δεις τι έχουν πάθει... όλο και αυξάνονται τα επιθετικά Λαμπραντόρ και Κόκερ (τόσο επιθετικά που θανατώνονται) !! Για να μην μπούμε και στα θέματα υγείας...

Οι εκθέσεις δεν χάλασαν καμία φυλή, όπως ακριβώς το σπόρ δεν χάλασε καμία φυλή. Οι εκτροφή χωρίς μελέτη, γνώσεις και εμπειρία καταστρέφει τις φυλές.

Αν εκτρέφεις με μόνο στόχο την νίκη στο σπορ, εκτρέφεις ΛΑΘΟΣ, όσο λάθος είναι να εκτρέφεις με μόνο μέλημα το κύπελλο στην έκθεση. Έχουμε και τους BYB/puppy-mills, που αυξάνονται παράλληλα (όποτε είναι στην μόδα ο σκύλος) που δεν ενδιαφέρονται ούτε καν για νίκες και άλλες "εξετάσεις"... πουλάνε όμως ΠΟΛΛΑ κουτάβια, ζευγαρώνουν ΠΟΛΛΟΥΣ σκύλους που δεν θα έπρεπε να ζευγαρώνουν. Συχνά με κοντινούς συγγενείς, και συχνά χωρίς να ξέρουν καν ποιός είναι ο πατέρας τον κουταβιών.... (αν είναι όλα μαζί σε μία μάντρα, άντε βγάλει άκρη!).

Πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν πως ο χαρακτήρας είναι κληρονομικός, και οι υπόλοιποι ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ απλά. Αρκετοί από αυτούς έχουν εξαιρετικές "κυριλέ" διαφημήσεις και σελίδες στο ίντερνετ που εύκολα εντυπωσιάζουν έναν "μη γνώστη".

Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι που εγώ στεναχωριέμαι όταν μιά φυλή γίνεται "διάσημη" αντί να χαίρομαι. Ακόμη και όταν πρόκειται για φυλές που θαυμάζω, όπως το Μαλινουά. Μάλλον τότε είναι που στεναχωριέμαι περισσότερο. Το 1998 που παρακολουθούσα Μ. Ring, τα Μαλινουά ήταν το κάτι άλλο. Τότε ήταν αρκετά δύσκολο να βρεις εκτροφέα που δεν ήταν αφοσιωμένος στην βελτίωση της φυλής.

Σήμερα;

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτα τα σκυλια μονο αν τα γαζωσουν με πολυβολο θα σταματησουν. Εχουν δυναμη, εκπαιδευση, ψυχη και ειναι και πορωμενα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
αν ένα δυναμικό σκυλί έχει ισορροπημένο χαρακτήρα και καλή κοινωνική συμπεριφορά (χωρίς ανασφάλειες και φοβίες)είναι σίγουρα για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τα σπορ, ένας σπουδαίος σύντροφος....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αυτα τα σκυλια μονο αν τα γαζωσουν με πολυβολο θα σταματησουν. Εχουν δυναμη, εκπαιδευση, ψυχη και ειναι και πορωμενα.
Τα περισσότερα θηλαστικά δεν πονάνε το ίδιο αν ανέβει η αδρεναλίνη τους (ακόμη κι εγώ κι εσύ). Αν έχει και μαχητηκότητα το ζώο, και αληθινό θάρρος, αντέχει ακόμη περισσότερο τον πόνο... και μπορεί να υπομένει αφόρητους πόνους.

Ακόμη και σκύλοι που σε φάση χαλάρωσης πονάνε εύκολα ή είναι "touch sensitive" (ευαίσθητα στα αγγίγματα) μπορούν να είναι τελείως αναίσθητα στον πόνο σε κατάσταση ενγρήγορσης.... αρκετά Μαλινουά είναι έτσι (κορίτσια κυρίως). Βασικό είναι να έχουν τόσο έντονο ένστικτο για την εργασία τους που ξεπερνάει όλα τα άλλα στοιχεία του σκύλου (όταν είναι ώρα να δουλέψει).

Πολλά κυνηγόσκυλα είναι έτσι, ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ στα αγκάθια και στους θάμνους και δεν κόβουν ταχύτητα... ακόμη και τα Λαγωνικά του Αφγκανιστάν ("μη μου άπτου" στο σπίτι, και αδύστακτοι κυνηγοί αγριόγατων στην δουλειά). Το ένστικτο του θηράματος είναι από τα ΠΙΟ ισχυρά...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Παιδιά έχω αναγκαστεί να μειώσω κατά πολύ τις επισκέψεις στο φόρουμ λόγο φόρτου εργασίας, αλλά θέλω να ξέρετε πως σας σκέφτομαι συχνά παρ' όλ' αυτά.... ένα δωράκι λοιπόν, για να με σκέφτεστε κι εσείς λιγάκι!

http://www.youtube.com/watch?v=Nr0b_mNQw-I&feature=share

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχα!!!
Έχω δει μέχρι τον δεύτερο διαγωνιζόμενο και έχω σκάσει στα γέλια!!
Χαχαχαχαχαχα!!!
Πως την τράβαγαν έτσι?!?!? :D

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όχι ρε συ Άρη

Πλάκα ήταν. Χωρίς να ξέρω εάν φοράνε κολάρο τα συγκεκριμένα, το μόνο που βλέπω είναι ότι το control που έχουν είναι πολύ καλό, πράγμα που το θεωρώ απαραίτητο για ένα σκύλο φύλακα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι Κωστα, το ξερω ότι εκανες πλακα.
Και το βιντεο ειναι πολύ καλο και αστειο. Και τα σκυλια αψογα.

Αλλά αν πουμε να το προχωρησουμε λιγο παραπανω, επειδη σιγουρα καποιοι θα εντυπωσιαστουν με τον ελεγχο, τα σκυλια φορανε ηλ. κολαρο και δεν αφηνουν με εντολη (τουλαχιστον δεν ακουγεται καποια εντολη). Το UNCLE το φωναζει ο παικτης και δεν μετραει. Συμπεραινω οτι αφηνουν με το ρευμα (ένα χειριστηριο για δυο σκυλια) και γι αυτό αντιδρουν και τοσο ομαδικα και αυτοματα. Μπορει βεβαια το ηλ. κολαρο να βρισκεται μονο για λογους ασφαλειας. Παικτες συμμετεχουν, που δεν ξερουν πώς να φερθουν και μπορει να πανικοβληθουν, και όχι επαγγελματιες ερεθιστες.
Επισης φαινεται ότι τα μοχθηρα μουγκρισματα είναι ηχομονταζ για να κανουν πιο φοβερη την ολη εικονα στον τηλεθεατη.