Malinois, μια φυλή που δεν έχει "χαλάσει" ( ; )

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Τα μηνύματα μεταφέρθηκαν από το "Δεν θέλω σκυλί για εκθέσεις". admin

...............................................................................................................................................................................

δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα η μονη φυλη που δεν εχει "χαλασει" ειναι τα malinois . ο νοων νοειτω :p :rolleyes: ;) :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χμ, μου κανει εντυπωση η αντιδραση σου Σωτηρη. Πολυ συχνα ακουμε οτι μονο τα μαλινουά δεν εχουν χαλασει. Τοσο ψεμα ειναι αυτο?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φανταζομαι μιλαμε για την εργασιακη ικανοτητα γιατι αυτη ενδιαφερει κυριως σε ενα μαλινουα.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
τα επιχειρηματα σας ;

γιατι εγω εχω να πω οτι επι της ουσιας , να μην πουμε για τον χαρακτηρα γιατι μπορει να μην ενδιαφερει τους παντες , τα μαλινουα ουτε απο δυσπλασιες , μαστιζονται , ουτε απο μυοκαρδιοπαθειες και κωφωσεις , καλο το λουκ αλλα να κοιταμε και κατω απο την επιφανεια

η ομορφια ειναι υποκειμενικη , η μορφολογια επισης αν αντιμετωπιζεται βασει γουστου , εκτος και αν αντιμετωπιζεται επι τω εργο οπου και φενεται πραγματικα η μορφολογια - εργονομια του σκυλου

ουτε τα φοβικα θα μπουν στην αναπαραγωγη , ουτε τα ανασφαλη , ουτε τα ανισορροπα

εκτος και αν θεωρειτε οτι ειναι πιο σοβαρο ο σκυλος να εχει ενα ασπρο μπαλωμα στην μουρη απο τα παραπανω

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Κοίτα ...προσωπικά εμένα τα μαλινουά μου αρέσουν ΚΑΙ εμφανισιακά και ναι συμφωνώ ότι είναι απο τα πιο υγιή σκυλιά.

Όσο αφορά την μορφολογία ...σε μια εργασιακή φυλή ,πως αλλιώς μπορεί να αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια , πέρα απο την εκτίμηση της λειτουργικότητας, της σωματικής αρμονίας και βέβαια της σωστής εργονομίας για να εργασθεί;

Διατηρώ όμως μια αμφιβολία για τους χαρακτήρες και αυτό περισσότερο μετά την έκθεση του γαλλικού ομίλου.
Όχι ότι δεν υπήρχαν εκεί και σκυλιά καλά και σωστά δουλεμένα, που έδειχναν να έχουν χαρακτήρα....όμως το θέαμα ενός μαλινουά (προσωπικά για μένα όλων των σκύλων) με την ουρά στα σκέλια δεν είναι κάτι το ευχάριστο....

το άσπρο μπάλωμα απλά δεν τους πάει....:)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
μα δεν πιστευω οταν μιλαει καποιος για μαλινουα να σκεφτεται τις εκθεσεις μορφολογιας , φτου φτου φτου , μακρια μας οι εκθεσεις :p

εισαι και εσυ απο τους λιγους ανθρωπους που θεωρουμε τα μαλινουα ομορφα :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
χαχαχαχα, έκθεση μορφολογίας ε;...στην Γαλλία το BIS το κέρδισε ένα μαλινουά...! και κατά την γνώμη μου δίκαια.....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Συμφωνώ κι εγώ με το τίτλο του θέματος.
Είναι απο της λίγες φυλές που εκτρέφονται για της δυνατότητες τους και όχι για την εμφάνιση.