malinois και επιθετικοτητα

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
O εκπαιδευτής τι λέει για τα δαγκώματα στους επισκέπτες ?
Γενικά τα μαλι υπερασπίζονται πάρα πολυ τον χώρο τους πρέπει να βρείτε τρόπο να έχετε τον σεβασμό του και να μην παίρνει πρωτοβουλίες με τους ξένους. Για μένα το μυστικό είναι η υπακοή, απόλυτη υπακοή (αυτό δεν σημαινει ούτε πίεση ούτε χτυπήματα) τα μαλί υπακούν πάρα πολύ τους αρχηγούς της αγέλης τους αλλά αν περάσει απο το μυαλό του ότι μπορει να αποφασίζει μόνος του τότε μεγαλωνοντας θα εχετε μεγάλο πρόβλημα. Αυτά τα δαγκώματα που λες μπορεί να είναι και απο ανασφαλεια λόγο ηλικίας - δεν νιώθω καλά με αυτή την κατασταση και το πρώτο που σκέφτομαι είναι επίθεση - οπως και να έχει θα πρέπει να το λυσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν γινει κανόνας στο μυαλό του σκύλου.
Καλό θα είναι ο σκύλος να περνάει και καποιες ώρες μέσα στο σπίτι αν δεν μπορείτε συνέχεια. Έστω και αν κοιμαται μεσα στο σπίτι σε κλουβί αν δεν μπορεί ελευθερος.
Τα μαλινουα είναι ανθρωποκεντρικα σκυλιά και θέλουν να είναι μαζί με την αγέλη τους.

Last edited:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
εγω μααλλον θα αφηνα κ αυτον τον εκπαιδευττη αν του εχετε πει τι συμβαινει κ συνεχιζει ετσι.
τι θα εκανα;
θα δουλευα τον σκυλο μονος μου.
θα του εβαζα τον οδηγο
φιμωτρο κ
θα καλουσα κοσμο που δεν τον φοβατε να ερθει σπιτι
θα τον ειχα συνεχεια διπλα μου κατω απο εντολες.

πχ οταν ερχοταν θα τον ειιχα στο κατω..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εγω μααλλον θα αφηνα κ αυτον τον εκπαιδευττη αν του εχετε πει τι συμβαινει κ συνεχιζει ετσι.
τι θα εκανα;
θα δουλευα τον σκυλο μονος μου.
θα του εβαζα τον οδηγο
φιμωτρο κ
θα καλουσα κοσμο που δεν τον φοβατε να ερθει σπιτι
θα τον ειχα συνεχεια διπλα μου κατω απο εντολες.

πχ οταν ερχοταν θα τον ειιχα στο κατω..
Το ρίσκο είναι μεγάλο να προσπαθήσεις να διορθωσεις προβληματικη συμπεριφορά σε μία "δυσκολη" φυλή
σαν και αυτή χωρίς την βοήθεια απο κάποιον που ξέρει . Αν λέω αν (γιατί παίζει και αυτή η περίπτωση) δεν τα καταφερεις όταν το καταλάβεις τοτε θα είναι αργά. Το να βρεις κάποιον που να ξέρει την φυλή και να θέλει να ασχοληθει με το προβλημα σου σοβαρά για μένα είναι μονόδρομος.

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
με τον ερεθιστη δεν τα παει καλα διοτι ο ερεθιστης τον προκαλει οποτε δεν του εχει και ιδιαιτερη αδυναμια. με τον εκπαιδευτη και με τον απλο κοσμο τα παει τελεια!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Βρειτε εναν καλο εκπαιδευτη που να εχει δουλεψει με μαλινουα και να ασχολειται και με την εργασια ωστε να σας βοηθησει.Επισης πιστευω οτι ειναι και θεμα συμπεριφορας δικη σας και τι περιθωρια του εχετε δωσει ωστε να παιρνει πρωτοβουλιες ο σκυλος απο μονος τους.Τελος για μενα βαλτε τον σκυλο μεσα.Δες και αυτο ισως βοηθησει Γνωρίζουμε τα Βέλγικα Ποιμενικά Malinois - Φυλές - Σκύλος ∼ Παρατρίχα .Το σκυλο απο που τον πηρατε?Προερχεται απο καποιο εκτροφειο?

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
δεν θεωρω οτι μας εχει παρει τον αερα διοτι ειμαστε αυστηροι εκει που πρεπει.. ο εκπαιδευτης ξερει απο μαλινουα και θεωρειται γενικα καλος στον χωρο..ναι το σκυλι το εχουμε παρει απο εκτροφειο!!

18 Οκτωβρίου 2012
24
0
καλησπερα! εχει ο μπαμπας μου ενα βελγικο ποιμενικο μαλινουα ενος ετους. το εχει παει για κοινωνικοποιηση απο μικρη ηλικια και για εκπαιδευση οσον αφορα για φυλαξη το παει ακομα! θελω να ρωτησω κατι και αν καποιος ξερει, μου απανταει: το σκυλι ενω ειναι πολυ καλο μαζι μας (με την οικογενεια μου ΜΟΝΟ), με τους αλλους ειναι παρα πολυ επιθετικο, χιμαει και δαγκωνει ασχημα. Εχει δαγκωσει 3 ατομα χωρις εμφανη λογο. Επειδη απλα ηταν π.χ φιλοι των γονιων μου και τους εβλεπε για 1η φορα. Παρολα αυτα, πιστευετε πως ειναι λογικο να δαγκωνει ετσι αν δεν του εχει δοθει εντολη για κατι αναλογο? και ποσο μαλλον ατομα του αμεσου περιβαλλοντος μας που βλεπει οτι συναναστρεφομαστε μαζι τους και δεν ειναι ορατη απειλη?:-?
Τα μαλινουα ειναι κυριαρχικα σκυλια...
χρειαζονται αρχηγο στν αγελη τους αλλιως παιρνουν τον ελεγχο... κατι που πιανει με εμενα ειναι να την βαζω κατω μολις την πιανει το πεισμα και η κυριαρχικοτητα μεχρι να παραδοθει... την πιανεις απο τον λαιμο... οχι δυνατα να ποναει... της γυρνας τα ποδια στο πλαι και την ακινητοποιεις...
μεχρι να παραδοθει... αυτο θα εκανε και ο αρχηγος στην αγελη της....
μην υποκυψεις στο κλαμα που θα κανει μεχρι να ηρεμησει τελειως..μπορει να χρειαστει κ ενα τεταρτο... οποτε δειχνει τετοια δειγματα πρεπει να τς επιβαλεσαι με αυτον τον τροπο.. και πιστεψε με ο σκυλος θα γινει πιο ευτυχισμενος...:) και θα καταλαβει οτι τετοιες συμπεριφορες δεν ειναι αποδεκτες..

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
το πηγαινει για εκπαιδευση σε εναν απο τους καλυτερους του χωρου εδω και 6 μηνες. Δεν υπαρχει καποια αλλαγη..Με την οικογενεια ειναι φιλικος, στον χωρο της εκπαιδευσης με αλλους ανθρωπους που το χαιδευουν ή ασχολουνται μαζι του επισης. Στον χωρο του ειναι επιθετικος. Το ξερω πως ειναι μαλινουα και οχι μαλτεζ, αν ηθελα μαλτεζ δεν θα εγραφα σε αυτη την κατηγορια.. Ξερω απο σκυλια, δεν ειμαι ασχετη απλα ρωτησα κατι που με παραξενευει σαν συμπεριφορα. Οποιος μπορει να μου πει καποιον ουσιωδες λογο για αυτο, θα το εκτιμουσα. ευχαριστω!
εμεισ κανουμε ακριβως οτι οδηγιες δινει ο εκπαιδευτης! Θεωρω οτι ειναι καλος εκπαιδευτης αλλα δεν ξερω κιολας. Πολλα γινονται! Εχει παντως εμπειρια στην εκπαιδευση και επαφη με αλλα μαλινουα!
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:confused:

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Αν εσείς τα κάνετε όλα εντάξει ο εκπαιδευτής είναι εντάξει τότε μένει ο σκύλος.
Μήπως έχεις κανένα πρόβλημα ο σκύλος γιατί άλλη εξήγηση δεν υπάρχει έτσι όπως τα λες.

promot3r

Member
23 Οκτωβρίου 2012
15
0
Είναι προφανές το εξής:

Το malinois ως ράτσα τα έχετε πεί και παραπάνω οπότε τονίζω μόνο τον κυριαρχικό κ προστατευτικό του χαρακτήρα υπέρ της "οικογενείας" του.
Είναι δεδομένο πως δεν του έχετε δείξει ποιός είναι το αφεντικό και ποιός ο υπο-εντολή σωματοφύλακας.
Με εσάς είναι προστατευτικός και ήρεμος γιατί πολύ απλά έχει το πάνω χέρι και σας θεωρεί "την αγέλη του" (τα σκυλιά από τη φύση τους είναι ζώα αγέλης με αρχηγικούς στόχους) οπότε και σας προστατεύει αναλόγως εναντίον των ξένων προσώπων και ζώων.
Στην εκπαίδευση φέρεται σωστά γιατί έχει πλήρη επίγνωση της καταστάσεως ( μη ξεχνάμε το υψηλότατο της νοημοσύνης των malinois).

Συμπέρασμα, είναι 1 έτους.... έχετε ακόμα 7-8 μήνες μέχρι την ενηλικίωση να σώσετε την κατάσταση και να δείξετε ποιος δίνει τις εντολές και ποιος τις εκτελεί ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ.
Έχετε ενα θαυμάσιο σκύλο, φερθείτε αναλόγως.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Το να μην μπορει το σκυλι να δεχθει τον μανικα δεν μου ακουγεται σωστο ενας σκυλος ισορροπημενος , αξιοπιστος - με υπακοη , πρεπει οποιαδηποτε στιγμη εξω απο μαχη να μπορει να χαιδευτει απο ολους τουλαχιστον οταν ειναι μπροστα το αφεντικο του .

Το μαλινουα ειναι ενα σκυλι που χωρις υψηλη υπακοη , ειναι μηδεν 00000 ! Ολα στο μαλινουα ειναι αναλογα της υπακοης του , το μυαλο του , το θαρρος του , η συμβιωση ποσο μαλλον η προστασια .

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:confused:

ειχα καιρο να μπω σε αυτο το τοπικ και ειδα οτι υπηρχε απορια για τα ποστ μου. αυτο που εννοω ειναι οτι καλως η κακως δεν ειμαι εκπαιδευτης οποτε εχουμε και λεμε: κατα γενικη ομολογια ο εκπαιδευτης θεωρειται καλος στον χωρο οπως προειπα. πολλα σκυλια που ο ιδιος εχει εκπαιδευσει ειναι απιστευτα. ερχονται ανθρωποι απο την αλλη ακρη της αθηνας για την εκπαιδευση του σκυλου τους. οποτε γενικα εχει καλη φημη. τωρα αν πραγματι κανει δουλεια τουλαχιστον στο δικο μας σκυλι, αυτο δεν μπορω να το γνωριζω διοτι δεν ειμαι ΓΝΩΣΤΗΣ. αν ημουν εκπαιδευτρια σκυλων σιγουρα θα ηξερα να κρινω. ο καθενας στο αντικειμενο του..ειναι λογικο αυτο που λεω νομιζω.

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
δεν εχεις αδικο! λοιπον ο σκυλουκος παει αρκετα καλυτερα! δεν εχει πια τοσα σημαδια επιθετικοτητας..εξελισσεται στο πιο ομορφο μαλινουα που εχω δει ποτε..(αν δεν παινεψουμε το σπιτι μας, θα πεσει να μας πλακωσει)..παιδια ομως περα απο την πλακα ειναι πραγματικα υπεροχος και πανεμορφος! τον αγαπαμε πολυ και μας αγαπαει! ζει με τους γονεις μου τους οποιους λατρευει. ιδιως τον μπαμπα μου. αλλα και γενικα οποτε βλεπει εμενα και το αγορι μου, τρελαινεται απο την χαρα του. με τον εκπαιδευτη τα παει καλα, πολυ καλα θα ελεγα! πριν 1 μηνα εκλεισε 1 χρονο το γλυκουλι! νομιζω πως αρχιζει να παιρνει τον ισιο δρομο πλεον! οσο αυτο ειναι εφικτο! παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι πλεον εχει διαχωρισει ποιος ειναι το αφεντικο!