malinois και επιθετικοτητα

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
καλησπερα! εχει ο μπαμπας μου ενα βελγικο ποιμενικο μαλινουα ενος ετους. το εχει παει για κοινωνικοποιηση απο μικρη ηλικια και για εκπαιδευση οσον αφορα για φυλαξη το παει ακομα! θελω να ρωτησω κατι και αν καποιος ξερει, μου απανταει: το σκυλι ενω ειναι πολυ καλο μαζι μας (με την οικογενεια μου ΜΟΝΟ), με τους αλλους ειναι παρα πολυ επιθετικο, χιμαει και δαγκωνει ασχημα. Εχει δαγκωσει 3 ατομα χωρις εμφανη λογο. Επειδη απλα ηταν π.χ φιλοι των γονιων μου και τους εβλεπε για 1η φορα. Παρολα αυτα, πιστευετε πως ειναι λογικο να δαγκωνει ετσι αν δεν του εχει δοθει εντολη για κατι αναλογο? και ποσο μαλλον ατομα του αμεσου περιβαλλοντος μας που βλεπει οτι συναναστρεφομαστε μαζι τους και δεν ειναι ορατη απειλη?:-?

Whoami22

Active Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
34
0
Καλησπερα και σε σενα.Το σκυλι πως συμπεριφερεται στην βολτα του?οταν βλεπει ανθρωπους και σκυλια?δεν μιλαμε ποτε για τον χωρο που θεωρει δικο του..Οταν τον πας π.χ. να κανει την αναγκη του

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Εφοσον ειναι ισορροπημενος ο σκυλος ,αυτο που επιβαλεται σε τετοιες περιπτωσεις ειναι η εκπαιδευση.
Ειναι φυλη που εχει διψα και θεληση για δουλεια και εκπαιδευση και δεν θα συναντησεις προβλημα.
Βρες εναν καλο εκπαιδευτη.

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
το πηγαινει για εκπαιδευση σε εναν απο τους καλυτερους του χωρου εδω και 6 μηνες. Δεν υπαρχει καποια αλλαγη..Με την οικογενεια ειναι φιλικος, στον χωρο της εκπαιδευσης με αλλους ανθρωπους που το χαιδευουν ή ασχολουνται μαζι του επισης. Στον χωρο του ειναι επιθετικος. Το ξερω πως ειναι μαλινουα και οχι μαλτεζ, αν ηθελα μαλτεζ δεν θα εγραφα σε αυτη την κατηγορια.. Ξερω απο σκυλια, δεν ειμαι ασχετη απλα ρωτησα κατι που με παραξενευει σαν συμπεριφορα. Οποιος μπορει να μου πει καποιον ουσιωδες λογο για αυτο, θα το εκτιμουσα. ευχαριστω!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Ή εσείς δεν κάνετε τότε κάτι σωστά (βάση των οδηγιών που πήρατε από τον εκπαιδευτή) ή ο εκπαιδευτής κάνει κάτι λάθος,η μόνη εξήγηση με βάση τα λεγόμενα σου.
Ο εκπαιδευτής έχει άλλη εμπειρία με Μαλινουα γιατί ξέρω εκπαιδευτές που δεν θα δεχόντουσαν Μαλινούα γιατί είναι ιδιάζουσες περιπτώσεις.

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
εμεισ κανουμε ακριβως οτι οδηγιες δινει ο εκπαιδευτης! Θεωρω οτι ειναι καλος εκπαιδευτης αλλα δεν ξερω κιολας. Πολλα γινονται! Εχει παντως εμπειρια στην εκπαιδευση και επαφη με αλλα μαλινουα!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Η επιθετικότητα ειδικά στον χώρο τους είναι χαρακτηριστικό της φυλής και θέλει πάρα πολλή δουλειά και πάλι το μαλι δεν είναι ο σκύλος που θα το έχεις ευκολα σπιτι μαζί με ένα σωρό επισκεπτες. Ο συνδιασμός επιθετικότητας και κυριαρχικότητας της φυλής μας δίνει έναν εκπληκτικό σκύλο για τα κυνοαθλήματα αλλά και ένα δύσκολο ζώο για πετ. Θέλει προσοχή πάρα πολυ ειδικά με τους ξένους . Ένα κοίταγμα στα μάτια απο τον καλεσμένο μας μπορεί να κάνει το σκύλο να περάσει στην επίθεση μέσα σε δευτερόλεπτα και με ελάχιστα η καθόλου σημάδια. Εγώ στην θέση σου όταν θα είχα ξένους θα τον είχα πάντα με το λουρί και πάντα σε υπακοή, γιατί η λύση της απομόνωσης όταν έχω επισκέπτες μπορεί να χειροτερεψει τα πράγματα. Οταν λες ότι έχει ξεκινήση την εκπαιδευση της φύλαξης φαντάζομαι και ελπίζω να μην είναι κανονική εκπαιδευση σε φύλαξη σε αυτή την ηλικία αλλά κομμάτα της προστασίας για κυνοάθλημα.
Και μην ξεχνάς να ενημερώνεις τους επισκεπτες σου για τον χαρακτήρα του σκύλου σου και να τους ζητάς να μην τον προκαλούν αθελά τους.
και κοινωνικοποίηση πάρα πολλή κοινωνικοποίηση συνέχεια με διαφορετικά ερεθίσματα το μυστικό για μια ευτυχισμένη συμβίωση με ένα μαλί είναι εκπαιδευση κοινωνικοποίση και σίγουρα πολλη εκτόνωση αν γίνεται να είναι πάντα κουρασμένο απο τις βόλτες και απο το παιχνίδι.

Last edited:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
σμφωνω με τους παραπανω..
εμενα το προηγουμενο μαλινουα εξω ηταν ενα προβατακι αλλα στο σπιτι θηριο...βεβαια αν ειμασταν εμεις στο σπιτι δεν εκανε τιποτα παρα μονο με εντολη μας και ποτε δεν πειραξε κανεναν(αν και παντα φαινεται να το σκεφτοταν)....
θα πω μια κακια καθως εγω δεν τον ειχα παει σε εκπαιδευτη παρα οτι του ειχα μαθει μονος μου...
μαλλον ο εκπαιδευτης σου δεν κανει καλη δουλεια η"εσεις εχετε μπερδεψει το τι σας λεει ο εκπαιδευτης σας να κανετε.αν τον εχεις εκπαιδευση οπως λες και εχει ηδη δαγκωσει παει να πει οτι δεν ακουει σε εντολες,αρα για εμενα τζαμπα εκπαιδευση...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ξαναδιαβάζοντας το μήνυμα μου φάνηκε λάθος. Προς αποφυγή της παρεξήγησης δεν εννοώ ούτε στιγμή ότι το mali δεν κάνει για οικογενειακός σκύλος. Απλώς είναι ένα εκπληκτικά πανέξυπνο ζώο με έντονο drive ,μαχητικότητα και κυριαρχικότητα που έχει μεγάλη ανάγκη από άσκηση και συχρόνος από ένα αφεντικό που δεν θα του επιτρέπει ούτε στιγμή να πάρει πρωτοβουλίες. Εσένα ο σκύλος όπως έγραψες, έχει ήδη 3 φορές δαγκώσει άνθρωπο σίγουρα δεν έχει καταλάβει τουλάχιστον τις 2 πρώτες ότι έκανε κάτι λάθος γιαυτό και το ξαναέκανε και πιστεύω ότι θα το ξανακάνει αν δεν μάθει τα όρια του.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
evaki δεν ειπα οτι δεν ξερεις απο σκυλια.αλλα αφου ξερεις,ξερεις και τι ειναι αυτο το ζωο.
πολυ σημαντικο ειναι απο που προερχεται ο σκυλος και τι γραμμες αιματος εχει

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
ολα ειναι θεμα εκπαιδευσης.
απο κει και περα μαλινουα ειναι οχι μαλτεζ.

το πηγαινει για εκπαιδευση σε εναν απο τους καλυτερους του χωρου εδω και 6 μηνες. Δεν υπαρχει καποια αλλαγη..Με την οικογενεια ειναι φιλικος, στον χωρο της εκπαιδευσης με αλλους ανθρωπους που το χαιδευουν ή ασχολουνται μαζι του επισης. Στον χωρο του ειναι επιθετικος. Το ξερω πως ειναι μαλινουα και οχι μαλτεζ, αν ηθελα μαλτεζ δεν θα εγραφα σε αυτη την κατηγορια.. Ξερω απο σκυλια, δεν ειμαι ασχετη απλα ρωτησα κατι που με παραξενευει σαν συμπεριφορα. Οποιος μπορει να μου πει καποιον ουσιωδες λογο για αυτο, θα το εκτιμουσα. ευχαριστω!
Αλλο εννουσε και αλλο καταλαβες ;)

Στο θεμα μας τωρα...προφανως το να το πηγαινεις 6 μηνες στον εκπαιδευτη και να μην βλεπεις βελτιωση....ειναι..πως να στο πω...θεαμ εκπαιδευτη??? Μηπως να το πας σε αλλον εκπαιδευτη καλυτερα???

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
ηδη εχουμε αλλαξει 2 εκπαιδευτες και σε αυτον που τον παμε τωρα ειναι ο 3ος... πως κρινεται ο καλος εκπαιδευτης τελικα? πφφφ εχω πελαγωσει με αυτο το θεματακι!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
ηδη εχουμε αλλαξει 2 εκπαιδευτες και σε αυτον που τον παμε τωρα ειναι ο 3ος... πως κρινεται ο καλος εκπαιδευτης τελικα? πφφφ εχω πελαγωσει με αυτο το θεματακι!

Έχουμε παλικάρια που το έχουν λιώσει το θέμα "μαλινουά", ζήτα μία βοήθεια για την ανεύρεση εκπαιδευτή ή πάρε γνώμες γι'αυτόν που έχεις τώρα, γιατί να κάνεις ότι σου λέει ο εκπαιδευτής και να μην βλέπει βελτίωση....

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Να σε ρωτήσω κατι ?
Ο σκύλος που ζει ? μέσα ή έξω ? Βόλτες άσκηση έχει καθε μέρα ? όταν λες δάγκωσε 3 άτομα πως έγινε ?
Εκτός απο το πατέρα σου, τους υπόλοιπους του σπιτιού του ακούει, τους σέβεται ? πολύτιμες πληροφορίες για να μπορεσουν να σε βοηθήσουν κάποιοι.

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
ο σκυλος ζει εξω σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο. τον βγαζουμε πολλες φορες την ημερα ωστε να ασκειται και να βγαζει την ενεργεια του. την οικοεγενεια την σεβεται 100%. Και τα 3 ατομα εδειξαν οτι φοβηθηκαν και ετσι τα δαγκωσε. Στο 1ο δαγκωμα ηταν και αρκετα μικρος 5 μηνων οποτε υποθεσαμε πως ειναι λογω ηλικιας. το επομενο δαγκωμα ηταν στους 10 μηνες και το 3ο πριν λιγο καιρο στους 11 μηνες. Για εκπαιδευση παει 3 φορες/εβδομαδα και με ολους εκει ειναι πολυ φιλικος εκτος βεβαια απο τον ερεθιστη. Ειναι τοσο καλος σκυλος, τον λατρευω απλα υπαρχουν στιγμες που και εμενα μου προκαλουν ανασφαλεια ορισμενες συμπεριφορες!