Malinois ή Γερμανικός ποιμενικός

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Καλησπέρα παιδιά.Αφορμη για το παρών τοπικ στάθηκε μία κουβέντα που άκουσα σε ένα σκυλοπαρκο.Ποια από τις δύο ράτσες θεωρείται καλύτερη σε καθήκοντα καθαρά σωματοφυλακης και IPO.Ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να διαφέρουν?Ποια εκπαιδεύονται πιο εύκολα? Ισχύει ότι το malinois δαγκωνει γτ είναι η δουλειά του ενώ ο γ.π δαγκώνει και γιατί είναι η δουλειά του αλλά και από "κακία"?Το παρών τοπικ δεν έχει σκοπό να δούμε ποιος την έχει πιο μεγάλη .Σκοπό εχει να γνωρίσουμε δύο πολύ όμορφες ράτσες και να τις συγκρίνουμε σε συγκεκριμένο τομέα.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Δύο πράγματα θα σου πω.
Γ.Π μπορεί να το χειριστεί ένας μέσος χρήστης.
ΜΑΛΙ πιο flexi

Δυστυχώς δεν έχω δει μαλι στην ρεαλιστική ζωή (εκτός στίβου δηλαδή) να χώνει δαγκωνιά να σου πω. Αλλά πιστεύω αν υπάρχει διαφορά από Γ.Π θα είναι πολύ μικρή.
Από την άλλη τα Γ.Π τα τελευταία χρόνια έχουν πολλά προβλήματα υγείας..

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Δύο πράγματα θα σου πω.
Γ.Π μπορεί να το χειριστεί ένας μέσος χρήστης.
ΜΑΛΙ πιο flexi

Δυστυχώς δεν έχω δει μαλι στην ρεαλιστική ζωή (εκτός στίβου δηλαδή) να χώνει δαγκωνιά να σου πω. Αλλά πιστεύω αν υπάρχει διαφορά από Γ.Π θα είναι πολύ μικρή.
Από την άλλη τα Γ.Π τα τελευταία χρόνια έχουν πολλά προβλήματα υγείας..
Όταν λες πιο flexi?
Έχεις δει γ.π?

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
ολα ειναι σχετικα και αναλογα ποιον θα ρωτησεις.
πχ σε σκυλοπαρκο σχεδον κανενας δεν θα ειχε δει για να μπορεσει να σου πει,οποτε παπαριες θα πεταγε ο καθενας.

• Like
Reactions: ripper2.1

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
ολα ειναι σχετικα και αναλογα ποιον θα ρωτησεις.
πχ σε σκυλοπαρκο σχεδον κανενας δεν θα ειχε δει για να μπορεσει να σου πει,οποτε παπαριες θα πεταγε ο καθενας.
Μα γι αυτό ανοίξα θέμα εδώ.Και μιας και είσαι ιδιοκτήτης Μάλι η άποψή σ θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
μιας και είσαι ιδιοκτήτης Μάλι
γιαυτον ακριβως τον λογο δεν θα μπορω να ειμαι αντικειμενικος
οποτε αφου εχω μαλι δεν μπορω να δω κατι αλλο εκτος απο μαλι.
τωρα το αν δαγκωνει ο γπ απο κακια δεν πιστευω να ισχυει κατι τετοιο
στα σπορ μπορουν να τα πανε τα 2 εξισου καλα
σε σωματοφυλακη μαλλον παλι τα 2θα τα παν το ιδιο καλα
αν θες να τα βαλεις κατω και να τα συγκρινεις πιστευω οτι ο γπ νικαει

ομως αν δεν ζησεις με μαλι για να καταλαβεις τι ταυλα ειναι οτι και να πω εγω η καθενας λιγο ειναι.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Εγω προσωπικα δεν εχω ζησει με καμια εκ των δυο φυλων....εχω δει σε βολτα εξω, σε σκυλοπαρκο αλλα ποτε δεν υπηρξα κηδεμονας κανενος εκ των δυο. Οποτε θα γραψω οτι γραψω χωρις προσωπικη εμπειρια...αλλα βασιζομενος σε προσωπικη αντιληψη/κριση. Καθε χρονο παω στην Διεθνη Εκθεση Μορφολογιας του ΚΟΕ στην αθηνα που γινεται σε καποιο απο τα εκθεσιακα κεντρα (αλλωτε αεροδρομιου, αλλωτε παιανιας,κτλπ). Καθε χρονο λοιπον στηνεται ενας στιβος οπου υπηρεσιακα σκυλια μαζι με τον χειριστη κανουν επιδειξη σε ενδεχομενα σεναρια αφοπλισης η ακινητοποιησης κακοποιων.
Εχωντας δει και τις δυο φυλες λοιπον...εχω να πω οτι σιγουρα τα μαλινουα ειναι λιγο πιο ευκινητα...εννοωντας οτι σε ενα u-turn και sprint ειναι λιγο πιο σβελτα, πιο νευροσπαστα. Οσο αφορα το δαγκωμα...δεν εχω ιδεα ποση πιεση τρωει στο μανικι ο ερεθιστης, και ουτε με νοιαζει σαν μετρισιμη μοναδα, θεωρω ενα σκυλι 25+ κιλων αν σε αρπαξει στο γυμνο σου χερι, θα σου κανει τεραστια ζημια και αυτο σαν αποτελεσμα ειναι ιδιο και στις 2 φυλες.
Στο ποια εκπαιδευονται πιο ευκολα...θα σου απαντησω οτι μου χε απαντησει και ενας χειριστης τους μετα τον στιβο....ολα εξαρτωνται απο το χαρακτηρα και το ταπεραμεντο του σκυλου που εχεις στα χερια σου....αλλα σαν ενα γενικο ποσοστο "ατυπα" παντα χωρις σαφες στατιστικο δειγμα, στα 11 χρονια που εχει εκπαιδευσει καμποσα σκυλια υπηρεσιας, θεωρει οτι τα ΓΠ ειναι λιγο πιο ευκολα στο να αφομοιωσουν πραγματα.

Καλο θα ηταν ομως να μας απαντησουν κηδεμονες που κανουν IPO η σωματοφυλακη με τα σκυλια τους....τουλαχιστον να αναφερουν τηην δικη τους προσωπικη εμπειρια....οσο "υποκειμενικη" και να ναι.

• Like
Reactions: Mariosgs

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
382
288
31
Οπου και αν διαβασεις θα δεις οτι ειναι πανω κατω το ιδιο εκπαιδευσιμα. Τα σημερινα γ.π. ειναι μεγαλυτερα και πιο βαρια απο τα μαλι. Απο την αστυνομια τα μαλινουα τεινουν να χρησιμοποιουνται σε επιχειρισεις που απαιτουν μεγαλες αποστασεις περπατημα πχ περιπολιες. Αρα συμφωνα με τις πληροφοριες που εχω εγω συλλεξει οι κυριες διαφορες ειναι ταχυτητα ευκινισια αντοχη vs δυναμη ισορροπια...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Καλο θα ηταν ομως να μας απαντησουν κηδεμονες που κανουν IPO η σωματοφυλακη με τα σκυλια τους....τουλαχιστον να αναφερουν τηην δικη τους προσωπικη εμπειρια....οσο "υποκειμενικη" και να ναι.
θα περιμενει χρονια και ζαμανια γι αυτο

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Τόσο καιρό δεν έχεις καταλάβει ότι το 80% των σκύλων εδώ μέσα δεν ακούνε ούτε στο έλα. Θες και ΙΡΟ :cautious:
Χαχαχαχαχ.Τοσο καιρό διαβάζω αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα από ανθρώπους που φαίνεται ότι γνωρίζουν οπότε ίσως να έχουν και κάποια εμπειρία από τα ανωτέρω ζητήματα.Οσο για το έλα είναι δύσκολη εντολή.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Χαχαχαχαχ.Τοσο καιρό διαβάζω αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα από ανθρώπους που φαίνεται ότι γνωρίζουν οπότε ίσως να έχουν και κάποια εμπειρία από τα ανωτέρω ζητήματα.Οσο για το έλα είναι δύσκολη εντολή.
Ο δικός μου ο τρελός ο σκύλος το έλα το έχει μάθει τόσο εύκολα που δεν το περίμενα .Κ το εκτελεί πάντα κ παντού μέχρι τώρα . Ακόμα κ σε "δύσκολες " καταστάσεις ... Αυτό που με παιδεύει πολύ είναι το "άστο" ..... Μερικές φορές ειδικά ,είναι τόσο προκλητικός που κάνει σαν να μην ακούει κ με κοιτάει κατάματα ! Κ μου ανάβει τα λαμπάκια !

Μια μέρα ήθελα να αλλάξω την σφουγγαρίστρα μετά από σφουγγάρισμα (ήταν βρεγμένη δλδ) , την ξεβιδώνω για να βάλω την καινούργια κ την ακουμπάω κάτω . Την παίρνει ο μάγκας κ αρχίζει κ τρέχει μέσα στο σπιτι σαν μανιασμενος για το κατόρθωμα του !!! Κ φυσικά τα έχει κάνει οοοολα π@@τ@ν@ μέχρι να τον πάρω χαμπάρι.Το μόνο που τον σταμάτησε ήταν το ΜΗ κ Κάτσε ...
Το άστο σαν να μην το έχει ξανακούσει !!!!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ο δικός μου ο τρελός ο σκύλος το έλα το έχει μάθει τόσο εύκολα που δεν το περίμενα .Κ το εκτελεί πάντα κ παντού μέχρι τώρα . Ακόμα κ σε "δύσκολες " καταστάσεις ... Αυτό που με παιδεύει πολύ είναι το "άστο" ..... Μερικές φορές ειδικά ,είναι τόσο προκλητικός που κάνει σαν να μην ακούει κ με κοιτάει κατάματα ! Κ μου ανάβει τα λαμπάκια !

Μια μέρα ήθελα να αλλάξω την σφουγγαρίστρα μετά από σφουγγάρισμα (ήταν βρεγμένη δλδ) , την ξεβιδώνω για να βάλω την καινούργια κ την ακουμπάω κάτω . Την παίρνει ο μάγκας κ αρχίζει κ τρέχει μέσα στο σπιτι σαν μανιασμενος για το κατόρθωμα του !!! Κ φυσικά τα έχει κάνει οοοολα π@@τ@ν@ μέχρι να τον πάρω χαμπάρι.Το μόνο που τον σταμάτησε ήταν το ΜΗ κ Κάτσε ...
Το άστο σαν να μην το έχει ξανακούσει !!!!
Χαχαχαχαχχαχαχ.Ο δικός μ έχει πολύ καλό άστο.Το έλα δεν το έχουμε ξεκινήσει ακόμα.