malamute ή husky

Idef

New Member
10 Απριλίου 2011
2
0
kw
Καταρχάς τον χαιρετισμό m έχετε όλοι είμαι νέο εδώ
Λοιπόν παιδιά θέλω να πάρω ένα malamute η husky m έχουν κλέψει την καρδια θέλω ένα οπωσδήποτε. Πρώτα από όλα ζω σε διαμέρισμα ( έχω μονο ένα μικρό μπαλκόνι 2 δωμάτια και 1 σαλόνι μεσαίο ) και το καλοκαίρι κάνει πολύ ζεστη αλλα το χειμώνα είναι ok (το κακό είναι ότι έχει υγρασία) αλλα ποτε δη χιονίζει εδώ ( είμαι σε νησί) . Είμαι αθλητής ( παίζω ποδόσφαιρο ) και μπορώ να διαθέσω στον σκύλο βόλτα και τρέξιμο πολλές φορες ( κάθε μέρα θα έχει από 1-2 ώρες βόλτα η τρέξιμο ). Δη δουλεύω ακόμα ( αν και αυτό το καλοκαίρι μπορεί να δουλέψω ) και "γιαυτο" μπορώ να διαθέσω ακόμα και πιο πολύ ώρα παίζοντας gt τα λατρεύω. Έχω διαβάσει πολλά για τα husky και για τα malamute και έχω ακούσει διαφορες γνώμες άλλη λένε είναι ok αλλα λένε θα είναι μελαγχολικό θα ήθελα να μου πείτε και εσύ την γνώμης σας plz .

Mε εκτιμηση

Χρηστος ;)

συγνωμη αν εκανα σε λαθος section το θεμα

Last edited by a moderator:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλώς ήρθες Χρήστο. Πρώτον να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες γιατί οι κανονισμοί απαγορεύουν τα greeklish.
Το να σου αρέσει μια φυλή ή δύο ή και περισσότερες δεν σημαίνει ότι μπορείς να ανταποκριθείς και στις ανάγκες ενός σκύλου αυτής της φυλής.
Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία μπορεί να τα βρεις σκούρα με κάποιες φυλές. Για περισσότερα ψάξε διάβασε ρώτα εκτροφείς και αν μετά από όλες αυτές τις κινήσεις νιώθεις ακόμα ότι μπορείς να συμβιώσεις με ένα μέλος τέτοιας φυλής τότε μόνο να προχωρήσεις.

HerBy

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2009
73
0
ΒΟΛΟΣ/ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Το Χάσκυ είναι πολύ δραστήριο, ενεργητικό και παιχνιδιάρικο ως ενήλικας και πολύ περισσότερο ως κουτάβι. Είναι τρυφερο και παντα χαρούμενο αξιαγάπητο, με ήπιο χαρακτήρα.
Αγαπά πολύ τα παιδιά και τα πάει καλά μαζί τους.
Είναι πολύ φιλικός και κοινωνικός και αγαπά τους πάντες. Δεν είναι καθόλου επιφυλακτικός με τους ξένους και καλωσορίζει τους καλεσμένους με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Για το λόγο αυτό, συν το ότι γαβγίζει πολύ λίγο, το Χάσκυ δεν είναι κατάλληλο ως σκύλος φύλακας.
Σε γενικές γραμμές, τα πάει πολύ καλά με άλλους σκύλους, ειδικότερα όταν κοινωνικοποιηθεί σωστά και από πολύ νωρίς. Στις συναντήσεις του με ξένους σκύλους, το Χάσκυ επιδεικνύει ένα φιλικό ενδιαφέρον και είναι πάντοτε ευπρεπή και... κύριος/κυρία. Φυσικά, είναι έτοιμο αλλά και ικανό να υπερασπίσει τον εαυτό του αν τύχει επίθεσης.
Έχει έμφυτο το ένστικτο του θηρευτή και μπορεί να κυνηγήσει και να τραυματίσει γάτες, πουλιά και άλλα μικρά ζώα. Αν και αυτό εξαρτάται και από το χαρακτήρα του κάθε σκύλου , εντούτοις σε γενικές γραμμές το Χάσκυ δεν είναι αξιόπιστο με άλλα μικρότερα ζώα.
Αγαπά πολύ την οικογένειά του και συνδέεται στενά με τους ανθρώπους του. Δεν μπορεί να μείνει μόνος για συχνά και μεγάλα χρονικά διαστήματα γι’ αυτό αν το πρόγραμμά σου είναι βαρυφορτωμένο, το Χάσκυ δεν είναι ο κατάλληλος σκύλος για σενα. Χρειάζεται αγάπη και θέλει να νιώθει μέλος της οικογένειας για να είναι ευτυχισμένος.
Πολύ έξυπνος, πιστός, αφοσιωμένος και εύκολος στην εκπαίδευση αν και μπορεί να γίνει πεισματάρης και ξεροκέφαλος. Θέλει να ευχαριστήσει το αφεντικό του αλλά δεν ακολουθεί τυφλά διαταγές και χρειάζεται να διαθέτετε υπομονή και συνέπεια σε θέματα εκπαίδευσης, όπως επίσης και επαρκείς γνώσεις για τη ράτσα αυτή για να τον εκπαιδεύσετε σωστά και αποτελεσματικά. Πρέπει να είσε αυστηρος και συνεπείς στους κανόνες συμπεριφοράς που θέτεις και να διατηρείς πάντοτε το ρόλο του «αρχηγού της αγέλης». Το Χάσκυ, θα εκμεταλλευτεί στο έπακρον τυχόν αδυναμίες του χαρακτήρα σου!
Έχει την τάση να ουρλιάζει παρά να γαβγίζει.
Έχει την τάση να περιπλανιέται και μπορεί να αποδράσει ακόμα και από αυλή...ύψιστης ασφαλείας.
Έχει μια έμφυτη επιθυμία για σκάψιμο και μπορεί να γεμίσει την αυλή με τρύπες ή ακόμα και χαντάκια!

Υ.Σ Καλώς ήρθες :D

Idef

New Member
10 Απριλίου 2011
2
0
kw
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες συ Herby αν και τα έχω διαβάσει όλα αυτά έκτος από τα δυο τελευτέα

Υ.Σ. Συγνώμη που το ποστ μυ ήταν στα greeklish.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie