Ναι, δεν χρειάζεται περαιτέρω περιγραφή......το καλοκάγαθο ημίαιμο labrador θηλυκό...
...το να αγριέψει σε κυριαρχικό θηλυκό το καταλαβαίνω σε καλο θηλυκό γιατί??
Σαν να βλέπω τον Casper!!!
Αν και νομίζω ότι έχεις ήδη καταλάβει τι θα γράψω, από τις υπογραμμίσεις μου...
1. Υπάρχουν ορισμένα σκυλιά (κυριαρχικά τις περισσότερες φορές - γιατί τα υπόλοιπα οφείλουν να προσαρμόζονται σε ότι τους συμβαίνει)... ίσως, από κάποιες φυλές που "μπορούν"... δεν ξέρω...
Τα οποία γνωρίζουν άριστα τη γλώσσα σώματος των σκύλων... και μπορούν να την διαβάζουν σε μηδενικό χρόνο...
Και (λες και τα ίδια μεγάλωσαν με γαλλικά και πιάνο και έμαθαν απ' έξω το savoir faire) αντιδρούν αρνητικά (έως πολύ αρνητικά - πάλι σε μηδενικό χρόνο) όταν δεν αντικρύζουν "άψογη" γλώσσα...
2. Και υπάρχουν ορισμένα σκυλιά... και πάλι δεν ξέρω όλες τις φυλές που ανήκουν (ή, μάλλον, ξέρω και έχω γράψει σχετικά στο παρελθόν - βλέπε: Temple Grantin, "Τα Ζώα σε Μετάφραση") ... και πάλι δεν θέλω να γενικεύω, αλλά τις περισσότερες φορές συμβαίνει έτσι...
Τα οποία δεν διαθέτουν άψογη γλώσσα σώματος (σήματα ηρεμίας - "διπλωματίας" - υποταγής), σύμφωνα με τα σκυλίσια (και του λύκου - και, γενικά, τα αγελαία) "ήθη και έθιμα"... και, παρότι εμείς οι άνθρωποι δεν το βλέπουμε αυτό και τα αποκαλούμε (δικαίως, πολλές φορές) "καλοκάγαθα" και "χαρούμενα"... που έρχονται "φιλικά" καταπάνω μας!!!
Στατιστικά, μία φυλή που η πλειονότητα των μελών της λειτουργεί έτσι, είναι τα Labrador (και, σίγουρα, οι μίξεις τους - τουλάχιστον, όπου επικρατούν στη μίξη)...
Τα Labrador είναι σκυλιά "τίμια", χωρίς κακία (εν γένει), χαρούμενα, πολύ κινητικά, που έρχονται "καταπάνω μας" (μέγα ελάττωμα, για τη σκυλίσια γλώσσα) και όχι με την γνωστή, επιφυλακτική - κυκλική κίνηση προσέγγισης... και, μπορεί να μην είναι (εν γένει) επιθετικά σκυλιά, αλλά δεν υποχωρούν... σε κανένα και σε τίποτα!!!
Ετσι, ο δικός σου "διαβάζει" τη γλώσσα και τα παίρνει στο κρανίο, θέλει να πέσει πάνω της να την ξεσκίσει... κι αν δεν το κάνει αυτό, να είσαι σίγουρη ότι θα θέλει να την βάλει κάτω... να την υποτάξει... έστω κι αν είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνει στη ζωή του!
Γι' αυτόν, είναι "κακό θηλυκό"... παρότι, για εμας είναι "καλό θηλυκό"...
Είτε στειρωμένη, είτε αστείρωτη... είτε "αρσενικιά", είτε θηλυκιά... τελεία και παύλα!