Είδα τις φωτογραφίες του στο άλμπουμ σου..Και καταρχάς να τον χαίρεσαι, είναι κούκλος !!!!!! Επειδή είναι μικρούλης ακόμα πρέπει να είναι αυτό που σου είπα..σταδιακά θα του σκουρίνουν τα ματάκια του πιστεύω....Ευχαριστώ για την απαντηση σου, ανέβασα δυο φωτογραφίες σε αλμπουμ, Αν θέλεις μπες να τις δεις. Τον πήρα απο εναν κύριο που τον είχε κ μου ειπε οτι είναι καθαρόαιμος αλλά δεν είμαι απόλυτα βέβαιη.Οχι οτι με πειράζει,απλα εχω απορία...
Δεν έχω τίποτα απο χαρτια του γιατι από ο,τι κατάλαβα πέρασε από πολλά χέρια το καημένο. Όσο για την κοινωνικοποίηση τον έχω τρεις μέρες κ εχει γνωρίσει ήδη πολύ κοσμο...Καλώς ήρθες! Στους Γ.Π. δεν είμαι ειδική, αλλά το σκυλάκι το βλέπω για πανέμορφο ημιαιμάκι.
Έτσι κι αλλιώς η καθαροαιμία δεν κρίνεται με το μάτι. Είναι κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις μόνο ξέροντας την προέλευση του κουταβιού (κοινώς το pedigree)
Το αν είναι καθαρόαιμο είναι το λιγότερο που πρέπει σε απασχολεί όμως. Στη θέση σου θα έριχνα το βάρος στη σωστή ανατροφή και κοινωνικοποίηση του. Η κουταβοπερίοδος είναι πολύ σημαντική και δεν γυρίζει πίσω. Έξτρα προσοχή θέλουν τα κουτάβια που έφυγαν νωρίς από τη μάνα και τα αδέρφια τους όπως αυτό.
Πράγματι είναι σαν χάσκι, ναι πλήρωσα.Τους γονείς δν τους είδα γιατί όπως ανέφερα περασε απο πολλά χέρια μεχρι να τον πάρω. Θα τον παω στον κτηνίατρο σε λίγες μέρες κ ελπίζω να μπορέσει να μου πει αυτός αν είναι καθαρόαιμο ή ημιαιμο το κουταβάκι..Τι να σου πω τώρα, τα ματάκια του φαίνονται πολύ γαλάζια, σχεδόν σαν χάσκυ! Ίσως να φταίνε οι φωτογραφίες!
Είδες τους γονείς? Πλήρωσες για να το πάρεις?
Δυστυχώς απέκτησες σκύλο με το λάθος τρόπο...δεν ήξερες, δε ρώτησες, τώρα έγινε, αλλά διάβασε να ενημερωθείς για να ξέρεις την επόμενη φορά και για να το πεις και σε άλλους! Δεν αγοράζουμε σκύλο από πετ-σοπ και τυχαίους ιδιώτες που ζευγαρώνουν όπως να`ναι τα σκυλιά τους!
Διάβασε σε παρακαλώ τα παρακάτω links:
Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά
καθαρόαιμα-πανέμορφα-κουτάβια
Αποκτώ κουτάβι ή μελλοντικό πρόβλημα;
pet shops-puppy mills
γιατι-ΔΕΝ-ζευγαρωνουμε-τα-σκυλια
ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ??
Επίσης τα παρακάτω Links θα σε βοηθήσουν στο μεγάλου του κουταβιού σου!
Mεγαλωνοντας ενα κουταβι
Πώς να μεγαλώσετε ένα πιο έξυπνο κουτάβι
10 συμβουλές για καθαρό σπίτι
Να το χαίρεσαι και να το προσέχεις, γιατί το πήρες πολύ μικρό και θα πρέπει να κάνεις πολύ καλή κοινωνικοποίηση!
Άσε με να μαντέψω... Τα παιδιά τους τα έφερε ξαφνικά μια μέρα ο πελαργός και δεν γνώριζαν την ύπαρξη τους όταν πήραν τον κούταβο? :2424:Πέρασε ήδη από μια οικογένεια που τον επέστρεψε γιατί είχαν μικρά παιδιά κ δεν τον ήθελαν μέσα στο σπίτι κ μετά κατέληξε σε εμένα
Ασ τα, υποτιθεται ηταν κ μορφωμένος ανθρωπος ο αλλος κ μετα θυμήθηκε οτι έχει παιδιά. Εχω ήδη κ ενα αδεσποτούλι που εχει απίστευτο χαρακτήρα! Δυο σκυλάκια φτάνουν για την ώρα!Άσε με να μαντέψω... Τα παιδιά τους τα έφερε ξαφνικά μια μέρα ο πελαργός και δεν γνώριζαν την ύπαρξη τους όταν πήραν τον κούταβο? :2424:
Όπως και να έχει, το κουταβάκι το έχεις ήδη. Μεγάλωσε το με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αφού δεν σε νοιάζει αν είναι καθαρόαιμο, την επόμενη φορά μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα αδέσποτα. Οι δρόμοι και τα καταφύγια είναι γεμάτα με μικρά σαν αυτό.
Να τον χαίρεσαι και καλή συμβίωση!
Ευχαριστώ πολύ!!Το αν ειναι ημιαιμο η καθαροαιμο δεν σε απασχολει. Δεν θα σου προσφερει τιποτα παραπανω αν ειναι καθαροαιμο. Ο γιατρος δεν θα μπορεσει να σου πει τιποτα μονο απο την εμφανιση. Και μαλαμουτ να του πας κουταβι, λυκοσκυλο θα σου πει οτι ειναι. Μονο με ειδικες εξετασεις. Ειναι πολυ ωραιο το κουταβι σου, να το χαιρεσαι.
Ειναι πολυ διαφωτιστικά πράγματι....Ακομα στο ονομα δεν εχω καταληξει αλλα σκεφτομαι το Danny. Εσυ τι σκυλακι εχεις?Ο κτηνίατρος δεν είναι ο ειδικός για να σου πει αν είναι καθαρόαιμο το κουταβάκι σου. Το αν μοιάζει με κάποια φυλή μπορεί να στο πει. Το αν είναι καθαρόαιμο, μόνο ο εκτροφέας του και το pedigree του θα στο έλεγε, αλλά δεν υπάρχει ούτε εκτροφέας ούτε pedigree.
Ο τύπος σε κορόιδεψε και σου πήρε τα λεφτά. Τώρα τι να κάνουμε, έγινε, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ώστε να μην την ξαναπατήσεις!
Τώρα να φροντίσεις να είναι υγιές και ισορροπημένο το κουταβάκι σου και άσε τις καθαροαιμίες Διάβασε τα λινκ που σου έδωσα, πραγματικά είναι θησαυροί πληροφοριών, την πρώτη φορά που τα διάβασα εγώ, έπαθα μεγάλη πλάκα σα να είδα το φως
Πως τον λες τον κούκλο σου?
Τι ειναι ο Βασιλικός Γερμανικος Ποιμενικός? Δεν το εχω ξανακούσει..Θα είναι "Βασιλικός Γερμανικός Ποιμενικός"!