Mια καλυτερη χρονια σε ολους

playgirl

New Member
4 Ιανουαρίου 2009
4
0
καλημερα σας:), ευχομαι σε ολους μια καλυτερη νεα χρονια;).. ειμαι νεο μελος...αν και δεν εχω σκυλακι.... ενδιαφερομαι ομως πολυ να αποκτησω..εχω ενα γιο 7μιση ετων που παρ'οτι δεν το ειχα σκοπο μου εμεινε μοναχοπαιδι...Γι αυτο παρακαλω.....ψαχνω ενα σκυλακι τυπου τσιουαουα μικροσωμο..κοντοτριχο..οχι απαραιτητα καθαροαιμο(προτεινω την συγκεκριμενη ρατσα λογο μεγεθους και ελλειψης τριχωματος).ειτε προς αγορα μεχρι 100 ευρω ειτε να μας το χαρισουν....ευχαριστω....:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γειά σου καλή χρονιά.
α) το σκυλί που θέλεις είναι πολύ μικρό και ευαίσθητο για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι ενός 7χρονου, μπορεί να έχεις μέχρι και σπασμένα πόδια ...
β) το σκυλί που θέλεις είναι αρκετά νευρικό και θέλει έμπειρους ιδιοκτήτες, μπορεί να δαγκώσει ένα παιδί που θα το χειριστεί λίγο άγαρμπα.
γ) η τρίχα είναι κοντή αλλά διαβολική, λόγω του ότι είναι κοντή και το σκυλί "της αγκαλιάς" θα την βρίσκεις καρφωμένη σε όλα τα απίθανα σημεία ρούχα - καναπέδες - κρεβάτια και δεν θα μπορείς να την βγάλεις ...
δ) με τα λεφτά αυτά είναι σχεδόν σίγουρο ή ότι δεν θα βρείς ή ότι θα βρείς ένα σκυλί προερχόμενο από κάθε άλλο παρά επιλεκτική γέννα από εμπειρο με την φυλή, οπότε τα παραπάνω προβλήματα αμέσως διογκώνονται, και προσθέτεις και μερικά προβλήματα υγείας στα οποια θα μείνεις ακάλυπτη τελείως ...
ε) ένα σκυλί δεν αξίζει να είναι ένα "φτηνό" δώρο για το παιδί
στ) ένα παιδί δεν αξίζει να πάρει ένα σκυλί "όσο πιο φτηνό γίνεται" για παρέα που σίγουρα δεν θα εκτιμήσει όσο νομίζεις, ειδικά μετά την πρώτη εβδομάδα.
ζ) η αγγελία που έβαλες απαγορεύεται από τους κανονισμούς.

playgirl

New Member
4 Ιανουαρίου 2009
4
0
καλη σου μερα και ευχαριστω κατ'αρχην που μου απαντησες...πιθανων να μην εχεις παιδια...ωστε να γνωριζεις οτι ενα 7 χρονο παιδι μαθημενο να αγαπαει την φυση και τα ζωα μπορει να φροντιζει και να προσεχει ανετα ενα σκυλακι τετοιου ειδους..οπως και καθε αλλο...ηδη εχει χαμστερακια τα οποια ειναι πολυ πιο ευαισθητα νομιζω(?)και δεν εχουν παθει απολητως τιποτα!οσον αφορα την τμη του μικρουλι...τοσα διαθετω....και γι αυτο ειπα οι δεν με ενδιαφερει μονο καθαροαιμο η μοο ξη συγκεκριμενη ρατσα...επισης δεν νομιζω οτι η τιμη δημιουργει τον χαρακτηρα και την συμπεριφορα ενος σκυλου....απ'οτι ξερω...μαλλον το αντιθετο συμβαινει...τυνουν τα ημιαιμα να ειναι καλυτεροι χαρακτηρες..ισως λογω ευγνωμοσυνης....και τελος...sorry δεν ηξερα που να βαλω την αγγελια...και παλι sorry...:(

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλως ήρθες και καλή χρονια!

Την αγγελία σου μάλλον θα τη σβήσει ο διαχειριστής του φόρουμ, διότι δεν επιτρέπονται οι αγγελίες ζήτησης σκύλων. Παρόλα αυτά μια που ηρθες στην παρέα μας, είναι ευκαιρία να μάθεις λίγα πράγματα παραπάνω.
Για αρχή διάβασε αυτά:

Ανακοίνωση προς όλους
ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΖΩΟ ??
καθαρόαιμα πανέμορφα κουτάβια

Και μετά ρίξε μια ματιά εδώ:
Προσφορά

Για οποιαδήποτε απορία έχεις, είμαστε στη διάθεση σου. :)

Και κατι άλλο ΒΑΣΙΚΟ. Εγραψες:
εχω ενα γιο 7μιση ετων που παρ'οτι δεν το ειχα σκοπο μου εμεινε μοναχοπαιδι...Γι αυτο παρακαλω.....ψαχνω ενα σκυλακι τυπου τσιουαουα μικροσωμο..κοντοτριχο..οχι απαραιτητα καθαροαιμο(προτεινω την συγκεκριμενη ρατσα λογο μεγεθους και ελλειψης τριχωματος).
Ο σκύλος είναι ΖΩΟ και ως ζώο πρέπει να το αντιμετωπίσεις σεβόμενη τη φύση του. Ούτε υποκατάστατο αδελφού είναι, ούτε υποκατάστατο παρέας, ούτε υποκατάστατο παιχνιδιού.

Κακώς συγκρίνεις την φροντίδα του χαμστερ με τη φροντίδα του σκύλου και βέβαια δεν είναι επιχείρημα σωστής φροντίδας και υπεύθυνης στάσης του παιδιού απέναντι στα ζώα το γεγονός ότι τα ποντίκια εξακολουθούν να ζουν! ;):)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ξέρω πολύ καλά τί μπορεί να γίνει μεταξύ ενός σκύλου και ενός παιδιού ...
Κανένα δεν τείνει να είναι καλύτερου χαρακτήρα, και ειδικά λογω ευγνωμοσύνης, προσεξε όταν θα το πάρεις να είναι και το παιδί μαζί, ήδη κάποιος πήρε ένα πολύ καλόβολο σκυλί που μόλις ειδε στο σπίτι τα παιδιά άλλαξε δραματικά και τώρα τα δαγκώνει ... ;)
Απλά τα καθαρόαιμα έχουν κάπως πιο ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ χαρακτήρα ...
Για ημίαιμο μικρόσωμο διαθέτουμε πολλές αγγελίες , για ρίξε μία ματιά ... εγώ προτείνω λίγο πιο μεγάλου μεγέθους για πολλούς λογους, και ήπιου χαρακτήρα ... ;) καμία σχέση με το τσιουάουα ...
Μην βάλεις άλλη αγγελία ... απλά κοίτα εδώ http://www.dogforum.gr/v2/forumdisplay.php?f=27

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το "μέχρι 100 ευρώ" με προβληματίζει. Ένας σκύλος έχει πολλά έξοδα...
Συμφωνώ με τη Rottie, διάβασε τα λινκς που παρέθεσε.
Στη θέση σου θα επέλεγα μάλλον καθαρόαιμο από καλό εκτροφέα (κάτι σε γαλλικό μπουλντόγκ) ή ημίαιμο ανεξαρτήτως μεγέθους με καρατσεκαρισμένο χαρακτήρα (πίστεψέ με αυτό που έχω στο λινκ της υπογραφής μου ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ - και δεν το λέω για να την προωθήσω), θα "εκπαίδευα" το παιδί πρώτα και θα φρόντιζα να υπάρχει πάντα κάποιος μαζί τους στα παιχνίδια τους, για το καλό και των δύο.
τυνουν τα ημιαιμα να ειναι καλυτεροι χαρακτηρες..ισως λογω ευγνωμοσυνης
Δεν είναι απαραίτητο, αλλά τα περισσότερα ΕΝΗΛΙΚΑ πρώην αδέσποτα είναι όντως αξιαγάπητα.

maria p

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2008
28
0
Χαλάνδρι
Καλησπέρα, καλώς ήρθες κι απο μένα και καλή χρονιά σ εσένα, το παιδί σου και την οικογένειά σου.
Η αλήθεια είναι όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω πως αυτά τα πολύ μικρά σκυλάκια που έχεις στο μυαλό σου έχουν προβλήματα που δεν μπορείς να φανταστείς.
Δηλαδή προβλήματα πρακτικά και δεν είναι υπερβολή οτι μπορεί εύκολα να το βρείς με σπασμένο πόδι, ή να έχει ατύχημα στο δρόμο επειδή λόγω μεγέθους δεν το βλέπουν.
επειτα το αγοράκι σε πολύ λίγο χρόνο θα νοιώθει άβολα μ ενα τέτοιο σκυλάκι ( θα το κρατάει αγκαλιά?) και δεν θα μπορέσει να είναι φιλος ή και φύλακας ώρες που ίσως εσύ λείπεις και τ αφήνεις μόνα τους (στο μέλλον σε 3-4 χρόνια γιατί το σκυλί θα ζήσει τουλάχιστον 14 χρόνια).
Εγώ θα πρότεινα αν σε απασχολεί και το θέμα της τρίχας κάποιο ημίαιμο γκριφόν κανίς μεσαίου μεγέθους που είναι παιχνιδιάρικα και δεν μαδάνε και είναι και σκυλιά "δεμένα" χωρίς να είναι ογκώδη. Μπορείς να δείς στις αγγελίες με τα αδέσποτα έχει κάποια τέτοια.
Ότι σκεφτείς μην ντραπείς να ρωτήσεις, όλο και κάποιος κάτι θα ξέρει να σου πει.
γειά σου
Μαρία

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
playgirl θα συμφωνήσω κ εγώ με dennis.Mε τι κριτήρια διάλεξες ένα τσιουάουα κ ιδίως για παιδί?Λόγω μεγέθους k τριχώματος?Κάνε μια έρευνα σχετικά με τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου σκύλου κ μετά αποφάσισε αν τον θέλεις.Από όσο ξέρω τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι πολύ ευαίσθητα κ ιδιότροπα κ δε τα πάνε κ πολύ καλά με τα παιδιά.
Κ με 100 ευρώ δεν παίρνεις σκύλο,πόσο μάλιστα καθαρόαιμο..Κ δεν είναι μόνο τα έξοδα αγοράς,αλλά κ κτηνιάτρου,περιποίησης,αξεσουάρ κτλ. Τα σκέφτηκες όλα αυτά?
Γνώμη μου είναι να ξανασκεφτείς το θέμα 'σκύλος' κ αν επιμένεις τόσο να κάνεις μια μικρή 'έρευνα' σχετικά με το ποια σκυλιά είναι κατάλληλα για παιδιά.;)

playgirl

New Member
4 Ιανουαρίου 2009
4
0
παιδια ελεος!!:eek::eek:.....ξαναδιαβαστε το μνμ μου!!!!ζητησα σκυλακι ΤΥΠΟΥ τσιουαουα...και ΟΧΙ απαραιτητα καθαροαιμο!!!Επομενως..στην ουσια με ενδιαφερει το μεγεθος:p!Οσο για το ποσο που διαθετω..λογικα ειναι μονο οσον αφορα την αγορα του..ολα τα υπολοιπα σαφως τα εχω υποψην..!Και δεν καταλαβαινω..τα μη καθαροαιμα..ειναι για ευθανασια:mad:??:confused:Η πρεπει να αγορασουμε αδρα ενα σκυλο για να μπορουμε να του προσφερουμε μια υγειη και ευχαριστη ζωη??:confused::confused:...δεν σας καταλαβαινω...:confused::confused:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τους παρεξήγεισες... δεν είπε κανεις να πάρεις ντε και καλά καθαρόαιμο... ούτε ότι τα ημίαιμα είναι για ευθανασία..... ουτε οτι πρεπει να πληρώσεις αδρά....

Αφού δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο υποψη σου (κοντότριχο και μικρό, δεν είναι και πολύ συγκεκριμένη περιγραφή!) γιατί δεν κάνετε καμια βόλτα σ'ενα καταφύγιο με το παιδί σου..... να δείτε και να γνωρίσετε σκυλάκια και ίσως κάποιο απο αυτά να σας καλύπτει. Υπάρχει λόγος που θέλεις μινι σκύλο; Το 7χρονο μια χαρά θα τα πάει και με μεσαίο και μεγάλο σκύλο... ισως και καλυτερα.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
ρε παιδιά Οκ, είπαμε να πείτε τη γνώμη σας, αλλά δεν έχω δει κάποιον σε ένα ποστ να πει, 'σκέφτομαι να αποκτήσω αυτό τον σκύλο' κ να του πείτε: 'οκ, μπράβο για τη επιλογή σου, αλλά πρόσεξε αυτό κ αυτό' πχ...
Οι περισσότεροι είστε στο ΜΗ, κ ΔΕΝ πρέπει, κ προσοχή κ...κ...κ... οκ, είπαμε να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί αγαπάμε τα σκυλιά κ ξέρουμε 5,10 πράγματα παραπάνω ώστε να συμβουλέψουμε έναν νέο ιδιοκτήτη, αλλά πολλές φορές το ύφος σας είναι λίγο 'αυστηρό'.
Ίσως να έχετε βαρεθεί, ή κουραστεί να λέτε τα ίδια κ τα ίδια εξού κ το 'υφος', αλλά δεν φταίει ο καθένας που θέλει κ ψάχνει μία παραπάνω συμβουλή κ πληροφορία να τον 'αποπαίρνετε'.

Αυτά, πολύ φιλικά
:)

playgirl

New Member
4 Ιανουαρίου 2009
4
0
βρε..εχεις δικιο;) το 7χρονο μια χαρα τα παει με οποιοδηποτε ζωακι..ποσο μαλλον σκυλακι..το θεμα ομως εχει να κανει και με τον χωρο που διαθετει ο καθενας...σωστα.?;)τι εννοεις συγκεκριμενη περιγραφη??Ποιο συγκεκριμενη απο μικροσωμο..τυπου τσιουαουα..?p.s. ευχαριστω που μου απαντησες..;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ας μην αρχίσουμε βρε Natassa πάλι την κουβέντα σχετικά με το ύφος των δημοσιεύσεων! Νισάφι πια! Χάνουμε μονίμως την ουσία και το βάρος μετατοπίζεται σε μαραθώνιες συζητήσεις περί … attitude! :(

Ποια είναι η γνώμη σου για το θέμα που άνοιξε η play girl? Ti θα της πρότεινες?

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
εχε υποψην σου ομως οτι συνηθως τα μικρα εχουν και πολυ ενεργεια μεσα τους αρα θα θελουν και πιο πολυ εκτονωση, οποτε μην δινεις τοση σημασια στο μεγεθος...ψαξτο καλα βρες αυτο που σου ταιριαζει και ευχομαι να το βρεις συντομα:)!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
βρε..εχεις δικιο;) το 7χρονο μια χαρα τα παει με οποιοδηποτε ζωακι..ποσο μαλλον σκυλακι..το θεμα ομως εχει να κανει και με τον χωρο που διαθετει ο καθενας...σωστα.?;)τι εννοεις συγκεκριμενη περιγραφη??Ποιο συγκεκριμενη απο μικροσωμο..τυπου τσιουαουα..?p.s. ευχαριστω που μου απαντησες..;)
είναι μύθος ότι μεγάλος σκύλος δε μπορεί να ζήσει σε μικρό χώρο.... όλα εξαρτώνται από την ιδιοσυγκασία του και την άσκηση που του επιτρέπεις με βόλτες έξω από το σπίτι.... πχ ο δικός μου, που ειναι μεγάλος, και μένει σε διαμέρισμα χωρίς κήπο ή βεράντα, περνάει όλη τη μέρα του σε 5 τετραγωνικά (εκει που είναι το κρεβάτι του!) παρά που έχει 100 τετραγωνικά στη διαθεσή του! Γιατι φροντίζω να βγαίνει επαρκώς έξω....

οσο για τη συγκεκριμένη περιγραφή, με τι κριτήρια θα διαλέξεις το σκύλο? (το μέγεθος είναι το λιγότερο!) πόσες ώρες την ημέρα είσαι διατεθημένη να ξοδεύεις με/για το σκύλο? πόσες βόλτες μπορείς να τον βγάζεις και πόσο μεγάλες? πόσες ώρες θα μενει μόνος του? θα τον εκπαιδεύσεις? θες να είναι ενεργητικός? του σαλονιου? φιλικος προς ανθρώπους και ζωα? φύλακας? τον θες κουτάβι? ή ενήλικο? και γιατί? αν θες κουτάβι, ξέρεις τις έξτρα απαιτήσεις??

Είπες "τυπου τσιουαουα".... εννοούσες μονο μορφολογικά ή και στο χαρακτήρα? τι ξέρεις για το χαρακτήρα των τσιουαουα?

Δε σου κάνω ανάκριση.... απλως προσπαθώ να σε βοηθήσω αν μπορώ να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λίγα πράγματα για τα τσιουαουα... είσαι σίγουρη ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις?

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ:
Καθένα έχει μοναδική προσωπικότητα. Είναι χαριτωμένο, δραστήριο και εμφανίζει ανθρώπινη έκφραση (μορφασμό). Αυτός ο μικροσκοπικός σύντροφος είναι βαθιά αφοσιωμένος και πιστός. Είναι τολμηρό, άφοβο και ιδιαίτερα προστατευτικό για τον ιδιοκτήτη του. Είναι ευτυχισμένο όταν απολαμβάνει την προσοχή σας. Είναι επιφυλακτικό στην παρουσία ξένων και γίνεται άριστος φύλακας. Αυτή η ράτσα δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά και δεν συνυπάρχει εύκολα με άλλα κατοικίδια.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ: Παρουσιάζει προβλήματα στα μάτια και εμφανίζει καρδιακές παθήσεις. Το Τσιουάουα δεν μπορεί να ζήσει σε κρύο κλίμα και πρέπει να προστατεύεται όταν βγαίνει έξω. Είναι δύσκολο να εκπαιδευθεί και χρειάζεται υπομονή και σταθερότητα. Η κοινωνικοποίηση, απαραίτητη για αυτή την ράτσα, πρέπει να ξεκινήσει από μικρή ηλικία, να είναι εντατική και ευρεία.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
καλό μεσημέρι. :)
Μπορούμε να έχουμε κ σωστό 'attitude', όπως αναφέρατε, κ επίσης να μην χάνεται κ η ουσία. :);)

Επί της ουσίας, λοιπόν, δεν είχα ποτέ τσιουάουα, μόνο με πίνσερ έχω ζήσει, το οποίο κ αυτό είναι πανέξυπνο, δραστήριο κ μικροσκοπικό.

για ό,τι αφορά τα τσιουάουα:

http://www.cypruspet.com/index.php/Ράτσες/Σκύλοι/Τσιουάουα-chihuahua.html

Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά- μικρόσωμη ράτσα (γιατί εγώ στη θέση σου ίσως να προτιμούσα κανένα ημίαιμο-μεσαίο σκύλο ή λαμπραντόρ που είναι καλοκάγαθα πλάσματα κ υπομονετικά με τα παιδιά) κάνε μία έρευνα στο ίντερνετ κ διάβασε τους χαρακτήρες που παρουσιάζει κάθε ράτσα ξεχωριστά κ αποφασίζεις στο τέλος ποια είναι πιο κοντά στα 'θέλω' σου κ στις προσδοκίες σου. Αν κ ο σκύλος διαμορφώνει χαρακτήρα μέσα στην οικογένεια που ζει κ επηρεάζεται πολύ από το περιβάλλον που μεγαλώνει. Οπότε μερικές φορές τα γενικά χαρακτηριστικά κάθε ράτσας 'παρεκκλίνουν' λίγο από την πραγματικότητα, μια κ ένα απαιτητικό κ νευρικό σκυλί μπορεί να μην παρουσιάσει ποτέ αυτά τα 'συμπτώματα' ή να τα καταπολεμήσει μέσα στη σωστή οικογένεια.
Όταν αποφασίσεις για τη ράτσα που θεωρείς ότι θα σας ταίριαζε, βρες ένα κατάλληλο άτομο που θα αναλάβει την εκπαίδευση του νέου σου κατοικίδιου κ φυσικά έναν κτηνίατρο ο οποίος θα παρακολουθήσει το κουτάβι σου από τα πρώτα του βήματα.

Ύστερα, αγάπη, υπομονή κ φροντίδα χρειάζεται, αλλά έχεις ήδη γιο, οπότε τα ξέρεις... :););)

Last edited:

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Μικρόσωμο τύπου τσιουάουα είναι πολύ δύσκολο να βρεις. Γιατί πόσα ημίαιμα κυκλοφορούν εκεί έξω στις διαστάσεις ενός τσιουάουα; Εμένα η κόρη μου πάει τώρα στα πέντε και πρόσφατα πήραμε ένα μαλτέζ, παρόλο που γνωρίζω οτι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για σπίτι με μικρό παιδί. Το δικό σου βέβαια είναι μεγαλύτερο αλλά και πάλι θέλει πολύ προσοχή γιατί το πρόβλημα με τα μικρόσωμα είναι οτι τα παιδιά όπως τρέχουν και χοροπηδάνε πολύ συχνά δεν τα βλέπουν. Έαν ο δικός σου είναι ζωηρός κάνε του ενταντική εκπαίδευση πριν πάρεις το σκύλο πχ. να μην κλείνει απότομα τις πόρτες (εγώ έβαλα σε όλες τις πόρτες στοπ) ώστε καμία να μην μπορεί να κλείσει απότομα και μην τους αφήνεις ποτέ να παίζουν χωρίς επίβλεψη όσο και αν εμπιστεύεσαι το σκυλί ή το παιδί. Σκέψου κάθε τι που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο και απομάκρυνε τον όπως μπορείς. Θέλει πολύ και εντατική προσοχή, ειδικά όσο το σκυλάκι είναι κουτάβι γιατί και τα παιδιά μας σαν κουτάβια τα βλέπουν και το δάγκωμα και το κυνήγι (που πρέπει να τα σταματάς) πάει σύννεφο...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μικρόσωμο τύπου τσιουάουα είναι πολύ δύσκολο να βρεις. Γιατί πόσα ημίαιμα κυκλοφορούν εκεί έξω στις διαστάσεις ενός τσιουάουα;
Μην το λες.... υπάρχουν. Εχω μάλιστα υπόψη μου ένα.... γλυκύτατο και αγαπησιάρικο.... είναι και κοντότριχο..... Στο παρα τρίχα δεν το πήρα εγώ..... (και δε μ'αρεσουν τα μικρά σκυλιά!). Εμεινε ο δικός μου μαζί του για 4 μέρες που τον (ξανα)πήγα στο καταφύγιο τα Χριστούγεννα που έλειπα να κάνει επίσκεψη στον αδερφό του! :p Ο μονος λόγος που δεν το πήρα, είναι ότι έχω το Γκογκολάκι μόνο δυο μήνες τώρα και θέλω να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες πριν πάρω άλλο σκυλί.... αν δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι το καλοκαίρι, την πήρα τη μικρή. Αλλα είμαι σίγουρη ότι θα υιοθετηθεί... είναι πραγματικά υπέροχη.... αν ενδιαφέρεται κανείς πάντως ας μου στείλει μύνημα να τους δώσω τα στοιχεία του καταφυγίου....