καλό μεσημέρι.
Μπορούμε να έχουμε κ σωστό 'attitude', όπως αναφέρατε, κ επίσης να μην χάνεται κ η ουσία.
Επί της ουσίας, λοιπόν, δεν είχα ποτέ τσιουάουα, μόνο με πίνσερ έχω ζήσει, το οποίο κ αυτό είναι πανέξυπνο, δραστήριο κ μικροσκοπικό.
για ό,τι αφορά τα τσιουάουα:
http://www.cypruspet.com/index.php/Ράτσες/Σκύλοι/Τσιουάουα-chihuahua.html
Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά- μικρόσωμη ράτσα (γιατί εγώ στη θέση σου ίσως να προτιμούσα κανένα ημίαιμο-μεσαίο σκύλο ή λαμπραντόρ που είναι καλοκάγαθα πλάσματα κ υπομονετικά με τα παιδιά) κάνε μία έρευνα στο ίντερνετ κ διάβασε τους χαρακτήρες που παρουσιάζει κάθε ράτσα ξεχωριστά κ αποφασίζεις στο τέλος ποια είναι πιο κοντά στα 'θέλω' σου κ στις προσδοκίες σου. Αν κ ο σκύλος διαμορφώνει χαρακτήρα μέσα στην οικογένεια που ζει κ επηρεάζεται πολύ από το περιβάλλον που μεγαλώνει. Οπότε μερικές φορές τα γενικά χαρακτηριστικά κάθε ράτσας 'παρεκκλίνουν' λίγο από την πραγματικότητα, μια κ ένα απαιτητικό κ νευρικό σκυλί μπορεί να μην παρουσιάσει ποτέ αυτά τα 'συμπτώματα' ή να τα καταπολεμήσει μέσα στη σωστή οικογένεια.
Όταν αποφασίσεις για τη ράτσα που θεωρείς ότι θα σας ταίριαζε, βρες ένα κατάλληλο άτομο που θα αναλάβει την εκπαίδευση του νέου σου κατοικίδιου κ φυσικά έναν κτηνίατρο ο οποίος θα παρακολουθήσει το κουτάβι σου από τα πρώτα του βήματα.
Ύστερα, αγάπη, υπομονή κ φροντίδα χρειάζεται, αλλά έχεις ήδη γιο, οπότε τα ξέρεις...