Mεριδες γευματος.

alexoukoc

Active Member
10 Δεκεμβρίου 2016
44
9
33
Καλημερα σε ολους,
προσφατα μετα απο μια επισκεψη στον κτηνιατρο μου δημιουργηθηκε η εξης απορια:
Καναμε το 2ο εμβολιο στο γαλλικο μπουλντογκ μου και ο κτηνιατρος μου ειπε
στο θεμα διατροφης να του γεμιζω το μπολ με φαγητο συνεχεια μεχρι να μη θελει να φαει αλλο
ενω εγω το ταιζω πρωι-μεσημερι-βραδυ απο 50γρ. Εχει δικιο ο κτηιατρος? Εμενα μου φαινεται
υπερβολικα πολυ γιατι οσο του βαζω το τρωει και θα σκασει στο τελος..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Η δοσολογία της τροφής πάει ανάλογα με την τροφή που ταίζεις και την ηλικία του σκύλου. Η ποσότητα αναγράφεται πάνω στη συσκευασία, αν μιλάμε για ξηρά.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Ο κτηνιατρος δεν εχει δίκιο αλλα ουτε και άδικο :)

Λιγα σκυλια κανουν για την μέθοδο που σου προτείνει τα περισσοτερα πέφτουν με τα μούτρα στο φαΐ και τρώνε με την μια
όλη την ημερήσια ποσότητα. Καλητερα τρεις φορές την ημέρα
οπως το κανεις αλλα προσοχή στην δοσολογία να μην κανεις λάθος.

alexoukoc

Active Member
10 Δεκεμβρίου 2016
44
9
33
Ο κτηνιατρος μου ειπε κ ας τρωει ενα κιλο την ημερα τοσο να του δινω. Ενω η δοσολογια ειναι 150γρ την ημερα.

alexoukoc

Active Member
10 Δεκεμβρίου 2016
44
9
33
Nαι του ειπα οτι τοσο γραφει στην ξηρα και μου λεει ειναι σαν να στερεις σε ενα βρεθος το φαγητο. Οταν σταματησει να πειναει δεν θα τρωει αλλο. Εγω ομως απο αυτα που διαβασα εδω μεσα βλεπω οτι για 2μηνων ειναι τοσο η ποσοτητα 150γρ /3 γευματα 50-50-50.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καταρχας δεν θα θελεις να του κανεις κ καμια εκπαιδευση μεσα στο σπιτι; με λιχουδια για επιβραβευση οταν κανει κτ σωστο; καμια εντολη; αμα ειναι μονιμα σκασμενο σιγα μη το νοιαξει να παρει την επιβραβευση..δεν υπαρχει βεβαια μονο αυτος ο τροπος επιβραβευσης αλλα ξερω γω..

• Like
Reactions: ioanna a

alexoukoc

Active Member
10 Δεκεμβρίου 2016
44
9
33
Eιναι ακομα 2 μηνων πιο μετα 3-4 μηνων θα αρχισει λιχουδιες εκπαιδευση κλπ να αρχισει και τις βολτες του..προς το παρων αγαλιτσα κ χαδια για επιβραβευση

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Αν αφηνα τη δικια μου να τρωει οσο θελει το 12κιλο θα κρατουσε ουτε 10 ημερες...τωρα με 500-550γρ κανει λες και ειναι νηστικη.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Πάντως εμένα ο εκτροφέας μας στη μικρή μας είχε πει θυμάμαι όταν ήταν 4 μηνών περίπου "Σ'αυτήν την ηλικία ανοίγεις το τσουβάλι κι όσο θέλει τρώει".
ΔΕΝ ξέρω κατά πόσο είναι σωστό και δεν το έκανα ποτέ η αλήθεια είναι αλλά ως άποψη υπάρχει γενικά.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν ήταν νωπό φαγητό, ίσως. Έχει λογική στο νωπό. Στην κροκέτα όμως, που δεν έχει το τελικό της μέγεθος αλλά διογκώνεται μετά από κάμποση ώρα, δεν γίνεται να είναι καλό. @l.Kyveli, ο Έλβις δεν ήταν που βουτηξε μπαμπεσικα στο σακί κι έφαγε κατά βούληση; Τι λες για τη συμβουλή "βάλε περισσιο κι όσο φάει";

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Αν ήταν νωπό φαγητό, ίσως. Έχει λογική στο νωπό. Στην κροκέτα όμως, που δεν έχει το τελικό της μέγεθος αλλά διογκώνεται μετά από κάμποση ώρα, δεν γίνεται να είναι καλό. @l.Kyveli, ο Έλβις δεν ήταν που βουτηξε μπαμπεσικα στο σακί κι έφαγε κατά βούληση; Τι λες για τη συμβουλή "βάλε περισσιο κι όσο φάει";
Εξαρτάται τον σκύλο. Σε λαμπ μην το κάνετε ποτέ αυτό. Θα σκάσουν. ¨Εχουν κάποιο πρόβλημα στο αντίστοιχο κέντρο του εγκεφάλου που στέλνει το μήνυμα, χόρτασα. Δεν λειτουργεί. Δεν κάνω πλάκα.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Όχι, για ξηρά μιλούσε. Αλλά όπως είπα δεν το ακολούθησα για 2 λόγους, ο πρώτος ήταν οικονομικός προφανώς γιατί μιλάμε για ροτβάιλερ (επίσης πρέπει να έχουν πειραγμένο κέντρο στον εγκέφαλο που λέει κι η Kyveli) και ο δεύτερος ότι ό,τι κουτάβι έχει περάσει από τα χέρια μου παραμένει αδύνατο, έχω αλλεργία στο πάχος. Βέβαια 2 μήνες μετά που είχε παίξει σε έκθεση μας την είπε κι η κριτής γιατί ήταν αδύνατη ντεμέκ, αλλά δεν σκάω κιόλας.

• Like
Reactions: Orilis

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλέ, Anniegr, δεν αμφέβαλλα ότι κατάλαβες σωστά τι σου είπε ο εκτροφέας. Αμφιβάλλω για το ορθό της άποψης ελεύθερης προσφοράς στην ξηρά τροφή. Εδώ κρατάω πισινή και για την ελεύθερη προσφορά σε φαγητό που δεν αλλάζει όγκο, ακριβώς γιατί παίζουν σκυλιά με χαλασμένο εκείνο το κέντρο.

Και δεν την πήρες στην τρελίτσα την κριτή; Τύπου, "δεν βλέπετε από το όνομα; Θα μπορούσε ποτέ να είναι παχουλή μια Πράντα;"