Mεγάλωμα νυχιών

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλημέρα.Πάντα ήθελα να το ρωτησω,αλλά τώρα μου ήρθε.

Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα νύχια του σκύλου σας;Κάθε πότε τα κόβετε;Του δικού μου τα έκοβα κάθε μήνα,αλλα μεγάλωσαν πολύ και ακουμπούσαν στο έδαφος.Αργότερα τα έκοβα ανα 2 εβδομάδες και μίκρυναν αρκετά,αλλά όχι όσο πρέπει.Πλέον τα κόβω κάθε εβδομάδα,κάθε 6-10 μέρες, και πάντα βρίσκω να κόβω.

Μη μου πειτε περι εξετασεων.Πάντα κάνουμε εξετασεις.Τα νύχια του μεγαλώνουν τόσο γρήγορα από κουτάβι.Και φανταστείτε ότι βγαίνει έξω κάθε μέρα 3-4 φορές την ημέρα.Το καλοκαίρι 4 φορες,το χειμώνα 3 και περπατάμε παντού.Σε άσφαλτο,τσιμέντο,χώμα,χαλίκια,κτλ...

Μόνο του δικού μου μεγαλώνουν με τέτοια ταχύτητα;:rolleyes:

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Καλημέρα!
Δν ξέρω αν είναι κανόνας, αλλά εμάς μεγαλώνουν αρκετά κ μένουν μεγάλα όσο και να τα τρίβει. Στον 1,5 χρόνο 1 φορά τα κόψαμε αν κ κάθε φορά που πηγαίναμε στο γιατρό του το έλεγα. Μου είπε να μην ανησυχω. Την είδε κ μου είπε ότι όσο πατάει χωρίς να παραμορφώνεται το δάχτυλο περπατώντας - να καβαλάει το ένα το άλλο κ να γυρνάει στο πλάι - δν τα πειράζουμε. Αυτά για τα μπροστινά. Τα πίσω κ στα νύχια στα ψευδοδάχτυλα τα κόβει μόνη της. Κάθε βράδυ τα μασουλάει. Βάζει το πίσω πόδι στο πίσω μέρος του στόματος κ μασάει! Οπότε αυτά είναι μια χαρά. Σκάβει κ το έδαφος με τα πίσω όταν τα κάνει κ τρίβονται.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τι εννοεί "δεν τα πειράζουμε"; Μου φαίνεται πολυ 1,5 χρόνος.Δεν ακούγονται τα νύχια καθώς περπατάει;Εγώ πάλι δεν μπορώ να το ακούω.Νομίζω ότι τον ενοχλεί στο περπάτημα.

Μου αρέσει πάντως που καλλωπίζεται μόνη της(θηλυκια να κατάλαβα καλά...).Άντε,να μάθει να το κάνει και στα μπροστινά:p

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
ο σκυλος μου ειναι 3,5 χρονων κ του εχω κοψει νυχια μονο μια φορα.γιατι τα πειραζεις τα νυχια του σκυλου?τα νυχια εχουν το μηκος που επιτρεπει η κινηση του ποδιου.καθε φορα που βγαινει εξω,τα νυχια "τρωγονται".μονο σε χαλια περπαταει ο κατραμης?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ακούγονται λιγουλάκι τώρα που επιτέλους τα κόψαμε, αλλά λιγότερο από πριν εννοείται. Μην περιμένεις να μην ακούγονται κ καθόλου! Δν είναι γάτα να τα μαζεύει! :p

Nαι θηλυκό είναι. Καθαρίζεται κάθε βράδυ όπως οι γάτες - σε αυτό τους μοιάζει. Πλένει πόδια, νίβεται, κόβει νύχια, όλα.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Ούτε εγώ του τα κόβω. Την τελευταία φορά που του τα έκοψα έτρεξε αίμα και εγώ χ*στηκα πάνω μου. Δεν με αφήνει να του πειράζω τα πόδια. Οπότε κι εγώ τον πηγαίνω σε ένα ωραιότατο πάρκινγ από κάτω και τρέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεχει! :p
είναι σαν την κακιά μάγισσα όμως. Μαύρος με τεράστια νύχια :p

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
εγω του τα παρατυρω πολυ καιρο αλλα ειναι ακομα σε κανονικο μεγεθος!!!
ισως επειδη σκαβει συνεχεια και παταει σε ασφαλτο και σε χωμα

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
ο σκυλος μου ειναι 3,5 χρονων κ του εχω κοψει νυχια μονο μια φορα.γιατι τα πειραζεις τα νυχια του σκυλου?τα νυχια εχουν το μηκος που επιτρεπει η κινηση του ποδιου.καθε φορα που βγαινει εξω,τα νυχια "τρωγονται".μονο σε χαλια περπαταει ο κατραμης?
Και φανταστείτε ότι βγαίνει έξω κάθε μέρα 3-4 φορές την ημέρα.Το καλοκαίρι 4 φορες,το χειμώνα 3 και περπατάμε παντού.Σε άσφαλτο,τσιμέντο,χώμα,χαλίκια,κτλ...
αχ,αχ,δε με προσεχεις!

Τα πίσω ειναι οντως,αρκετα μικρότερα,αλλα τα μπροστινα είναι ... έτοιμα για βάψιμο!

Last edited:

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Εγω στον 1,5 χρονο της τα εκοψα 4-5 φορες. Μεγαλωνουν πολυ κ καποιες φορες στο παιχνιδι μεσα στο σπιτι αθελα της γρατζουναει οποτε..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αποφεύγω να τα κόβω γιατί παθαίνει ψυχολογικό τραλαλά (οπότε 1 φορά το μήνα). Επίσης αποφεύγω το τρέξιμο στην άσφαλτο γιατί κάνει ζημιά στις αρθρώσεις. Κόβω μόνο 3 νύχια στα μπροσιτά πόδια - τα 2 στις άκρες και τα ψευδόνυχα. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται κόψιμο.

Το καλύτερο για τα νύχια πάντως είναι αυτό -

:)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Στην Froggy που ειναι 9 μηνων δεν τα εχω κοψει ποτε. Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι κιολας γιατι ειναι μαυρα τα νυχια της. Της τα εχω λιμαρει ομως.
Στην Baroque εχουμε εδω και πολλους μηνες μαχη για να ερθουν σε ενα φυσιολογικο επιπεδο. Λογω πολυχρονης εγκαταλειψης (αμφιβαλω αν πριν βρεθει στο καταφυγιο της ειχε κοψει κανεις τα νυχια) τα νυχια της ειναι πολυ μεγαλα και η ριζα των νυχιων ειναι πολυ πιο εξω απο οσο θα επρεπε. Τα νυχια της μεγαλωνουν πολυ γρηγορα και τα κοβουμε και τα λιμαρουμε ανα 15 μερες. Τα ψευδονυχα και τα μπρος και τα πισω αν παραμεγαλωσουν τα μασουλαει και τα κανει χαλια αλλα τεσπα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν μιλάμε μόνο για τα ψευδοδάχτυλά ε? είναι όντως περίεργο εφόσον το ελέγχεις με εξετάσεις και το σκυλί περπατάει κανονικά παντού και βγαίνει συχνά..

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Το ξερω,δεν εχω ξανακουσει ιδιοκτητη να κοβει τα νυχια του σκυλου τοσο συχνα.
Ε, σιγα μη δεν ημασταν και σε αυτο περιεργοι:p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Το ξερω,δεν εχω ξανακουσει ιδιοκτητη να κοβει τα νυχια του σκυλου τοσο συχνα.
Ε, σιγα μη δεν ημασταν και σε αυτο περιεργοι:p
Eγώ θαυμάζω που μπορείς και τα κόβεις σε μαύρο σκύλο χωρίς πρόβλημα! Ο δικός μου δεν έχει ανάγκη είναι πολύ κοντά ακόμη αλλά φοβάμαι μεγαλώνοντας μήπως χρειαστεί και τότε τρέχα γύρευε!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Eγώ θαυμάζω που μπορείς και τα κόβεις σε μαύρο σκύλο χωρίς πρόβλημα! Ο δικός μου δεν έχει ανάγκη είναι πολύ κοντά ακόμη αλλά φοβάμαι μεγαλώνοντας μήπως χρειαστεί και τότε τρέχα γύρευε!
Αυτός είναι κ δικός μου φόβος... Η μικρή έχει 4 από τα μπροστινά της νύχια -μαζί κ το ένα από αυτά στα ψευδοδάχτυλα- μαύρα. Δν υπάρχει περίπτωση να κάνω δοκιμή μόνη μου!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Στην αρχή κι εγω του είχα κόψει νεύρο κι ειχε ματώσει,αλλά έμαθα.

Κόβεις προσεχτικά,λίγο,μέχρι να δεις μια άσπρη κουκίδα.Όταν τη δεις,μπορεις να κόψεις λιιιιγο ακόμα.Δεν είναι δύσκολο.Εξάσκηση θέλει.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Στην αρχή κι εγω του είχα κόψει νεύρο κι ειχε ματώσει,αλλά έμαθα.

Κόβεις προσεχτικά,λίγο,μέχρι να δεις μια άσπρη κουκίδα.Όταν τη δεις,μπορεις να κόψεις λιιιιγο ακόμα.Δεν είναι δύσκολο.Εξάσκηση θέλει.
Μπράβο κ σένα που το κάνεις κ στν σκύλο σου που κάθεται! Η δική μου τις προάλλες που τελικά τα κόψαμε λιγουλάκι -στν γιατρό!- έκανε σαν καλώδιο υψηλής τάσης! :p Γενικά δν θέλει πολλά με τα πόδια της. Με αφήνει να της πειράζω όσο θέλω τα μάτια - με τις αλλεργίες ας πούμε έχει τσίμπλες κ μέσα. Ε, βάζω το δάχτυλό μου δν μιλάει-, τα αυτιά, τα δόντια, αλλά στα πόδια μάλλον λέει "μπάστα. Τώρα έχεις να κάνεις με τα εργαλεία μου. Με αυτά χοροπηδάω!"

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δε θα επιτρεπεις στο σκύλο σου να αποφασιζει.Ουτε του δικου μου του αρεσει,αλλα το ανεχεται.Ως κουταβι,οταν του ειχα κοψει καταλαθος το νευρο και μετα,παλευαμε για να δεχτει να ξανακαθισει.Μια μερα τον ξαπλωσα και καθισα πανω του.Δεν του αφηνεις επιλογη.
Τωρα πλεον του εχω αφησει ενα μικρο περιθωριο να του τα κοψω στη σταση που τον βολευει.:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog