lhasa apso/west highland white terrier

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
2 θα παρεις?
Εγω νομιζα η το ενα η το αλλο..
Δεν περνεις πρωτα το westie μιας και υπαρχει καλο εκτροφειο και μετα βλεπεις για το lhasa apso αφου μεγαλωσει το westie?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Έχεις δίκιο. Όλα αυτά συμβάλλουν στην άνθιση του ανήθικου σκυλεμπορίου.
Όμως!
Στην Ελλάδα εκτρέφονται πάνω από 300 φυλές καθαρόαιμων σκύλων (για να μη μιλήσουμε για ημίαιμα, που είναι και δωρεάν και έξω απ' την πόρτα σου).
Αν δε σου κάνει κάποια απ' αυτές και θέλεις αποκλειστικά εκπρόσωπο συγκεκριμένης φυλής, τότε ναι, όσο βουνό κι αν είναι το ταξίδι, ως συνειδητοποιημένος μέλλων ιδιοκτήτης θα πρέπει να το κάνεις.

Όσο για το άλλο: Συμφωνώ με την Kango. Δύο κουτάβια είναι μεγάλο βάσανο. Προτίμησε να πάρεις το δεύτερο αφού χρονίσει το πρώτο. Σε συνεννόηση με καλό εκτροφέα μπορείς να "κλείσεις" κουτάβι από πολύ νωρίς :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Επομενως εμενα δε με ενοχλει που θα πληρωσω ακριβα τον σκυλο,νομιζω θα ναι τα πιο χρησημα ξοδεμενα λεφτα που εχω δωσει
πραγματικα χαιρομαι παρα πολυ....!!!!:):):)

tassos277

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2008
67
0
Σημερα πηγα στον κτηνιατρο την Μελινα μας.Ειναι ο ιδιος κτηνιατρος που την πηγαιναμε απο μωρο και γενικα του εχω εμπιστοσυνη και μαλιστα ειναι στρατιωτικος κτηνιατρος(δε ξερω αν λεει κατι αυτο)Τελος παντων συζητησα μαζι του το γεγονος οτι θελω να παρω σκυλο συγκεκρημενης ρατσας και μου ειπε οτι ο ιδιος συνεργαζεται με 3 εκτροφεια σε Ουγγαρια και Τσεχια(...........ναι και μενα κατι μου καναν αυτες οι χωρες.........)και ειπε οτι μπορει να μου βρει λασα,δε ξερει ποσο χρονο θα παρει,μπορει και 6μηνο ειπε(καλο μου ακουστηκε αυτο)οτι το κουταβι θα ναι 2 μηνων εμβολιασμενο και με τσιπακι και οτι σε 6 με 8 μηνες θα ερθει και το πετιγκρι και οτι δινει ενα χρονο εγκυηση(για ασθενειες που οφειλονται σε κληρονομηκοτητα μονο πχ δυσπλασια).Η τιμη που μου ειπε ειναι 750 ευρω.Πως σας ακουγονται αυτα????

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κτηνίατρος που να συνεργάζεται με εκτροφεία σε αυτές τις χώρες.. ,για πιο λόγο..
Δεν μου ακούγονται και πολύ καλά..
Εκαστος στο είδος του..
Τι μπλέκεται αυτός με σκυλεμπορια..
Τον εμπιστευεσαι τοσο ωστε να μην δεις και να μην επιλεξεις εσυ κουταβι?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Σημερα πηγα στον κτηνιατρο την Μελινα μας.Ειναι ο ιδιος κτηνιατρος που την πηγαιναμε απο μωρο και γενικα του εχω εμπιστοσυνη και μαλιστα ειναι στρατιωτικος κτηνιατρος(δε ξερω αν λεει κατι αυτο)Τελος παντων συζητησα μαζι του το γεγονος οτι θελω να παρω σκυλο συγκεκρημενης ρατσας και μου ειπε οτι ο ιδιος συνεργαζεται με 3 εκτροφεια σε Ουγγαρια και Τσεχια(...........ναι και μενα κατι μου καναν αυτες οι χωρες.........)και ειπε οτι μπορει να μου βρει λασα,δε ξερει ποσο χρονο θα παρει,μπορει και 6μηνο ειπε(καλο μου ακουστηκε αυτο)οτι το κουταβι θα ναι 2 μηνων εμβολιασμενο και με τσιπακι και οτι σε 6 με 8 μηνες θα ερθει και το πετιγκρι και οτι δινει ενα χρονο εγκυηση(για ασθενειες που οφειλονται σε κληρονομηκοτητα μονο πχ δυσπλασια).Η τιμη που μου ειπε ειναι 750 ευρω.Πως σας ακουγονται αυτα????
Και γιατί δεν ψάχνεις μόνος σου εκτροφεα από το εξωτερικό;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα κουτάβια που πουλάει ο κτηνίατρός σου είναι τα ΙΔΙΑ με αυτά στα πετ-σοπ.

ΚΑΝΕΝΑ εκτροφείο με ηθική (ούτε απειροελάχιστη ηθική) δεν θα πούλαγε σε κτηνίατρο κουτάβια. ΚΑΝΕΝΑ.

Επίσης μάλλον ούτε ο ίδιος κάνει τις εισαγωγές.

Μάλλον απλώς συνεργάζεται με έναν μεγαλο-σκυλέμπορο (που προμηθεύει ως επι το πλήστον πετ-σοπ) και "λέει" οτι το κάνει ο ίδιος.

ΠΧ. Τον κύριο Κανέλο (από τους μεγαλύτερους προμηθευτές πετ-σοπ). ΡΩΤΑ τον. Μη μασάς.

Όχι πως έχει σημασία βέβαια (αν είναι ο ίδιος σκυλέμπορος ή όχι).
Το ότι η τιμή που σου έδωσε είναι ΙΔΙΑ με πετ-σοπ (κι όχι μικρότερη) δείχνει πως όντως δεν το κάνει μόνος του.

Τα κουτάβια αυτά αγοράζονται ΠΟΛΥ φτηνά (50-100 ευρώ το καθένα) από μάντρες της ανατολικής ευρώπης (ή και Ελλάδος -το Ούεστι συνηθίζεται κι εδώ τώρα σε puppy - mills).

Άλλαξε κτηνίατρο, δεν είναι άξιος να τον εμπιστεύεσαι από την στιγμή που προωθεί το σκυλεμπόριο/βασανιστήριο σκύλων.

Κι αν δεν με πιστεύεις, τέσταρέ τον. Δηλαδή πες πως θέλεις να έρθεις σε επαφή με το εκτροφείο για να δεις φωτογραφείες των σκυλιών τους (λογικό έτσι; ). Αν είναι συνεργάτες καλοί, δεν κινδυνεύει να χάσει την πώληση (θα τους ενημερώσει για σένα πριν τους πάρεις εσύ τηλέφωνο).
Την εισαγωγή μπορεί να την κάνει ο ίδιος.

Δεν θα σου κάνει τη χάρη όμως. Δεν γνωρίζει από ποιόν προέρχονται τα κουτάβια που πουλάει. Άσε που και να γνώριζε, ΔΕΝ θέλει να δεις φωτογραφίες των γονιών του κουταβιού γιατί θα αηδιάσεις και θα πάρεις γάτα από το δρόμο στο τέλος.

Last edited:

tassos277

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2008
67
0
Όχι πως έχει σημασία βέβαια (αν είναι ο ίδιος σκυλέμπορος ή όχι).
Το ότι η τιμή που σου έδωσε είναι ΙΔΙΑ με πετ-σοπ (κι όχι μικρότερη) δείχνει πως όντως δεν το κάνει μόνος του.

καλα θα ταν να χε ιδια τιμη με πετ σοπ!!!!!!Αλλα εχει αρκετη διαφορα τουλαχιστον 300 ευρω περισσοτερο(απο πετ σοπ πουλιουντε 500 και αυτος ζυτησε 800).Οποτε εχει και ταιραστιο κερδος

tassos277

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2008
67
0
Βρηκα αυτη την σελιδα στο ιντερνετ******** Εστηλα ενα e-mail και μου απαντησαν στελνοντας μου ενα κινητο για να επικοινονισω μαζι τους.Επικοινωνισα(τι το θελα)Ακουστε μαργαριταρια που ξεστομισε.Καταρχας ετρεφει 3 ρατσες Τσοου-τσοου,γιορκσαιρ και σιχ τζου.Ρωτησα μονο για τα σιχ τζου και μου ειπε
1)Εκτρεφει λεει σιχ τζου αλλα μονο το μικρο μεγεθος,οχι το μεγαλο(δεν υπαρχει τετοιο πραγμα,ενα μεγεθος εχουν τα σιχ τζου.Eκτος αν πιστευει οτι το old english sheep dog ειναι το μεγαλο μεγεθος του σιχ-τζου)2)Η τιμη ηταν 350 ευρω(δεν ξανακουσα τετοια τιμη στην αγορα για καθαροαιμο σκυλο)3)οταν ρωτησα αν εχουν τα κουταβια χαρτια μου πε,εεεεε με 350 ευρω θες και χαρτια(επαναλαμβανω μιλαω για εκτροφεα οχι για εναν απλο ιδιωτη)4)Μπορω λεει αν θελω με 100 ευρω να μου δωσει ενα petigree5)Αλλα μπορει επισης να μου δωσει ενα χαρτι απο κτηνιατρο που να επιβεβαιωνει οτι το κουταβι ειναι καθαροαιμοΣΟΚ...................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
παρε την κουρτινα 5! χαρτι απο κτηνιατρο!

για να κανουμε και καμια καταγγελια!

παντως εχει δικιο ! και εσυ ρε ψωριαρη θες και πεντριγκρι με 350 ευρω! δεν φτανει που μαλλων θα φερνει σε τσοου τσοου!

πραγματικα αναρωτιεμα το μικρο τσοου τσοου τι μιξη ειναι:eek:

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
ΠΧ. Τον κύριο Κανέλο (από τους μεγαλύτερους προμηθευτές πετ-σοπ). ΡΩΤΑ τον. Μη μασάς.
.
Είχα ακούσει γι'αυτόν και τώρα που βλέπω το όνομα το θυμήθηκα. Μου είχαν πει ότι είναι μεγάααλος εκτροφέας/προμηθευτής και ότι φέρνει 6.000 κουτάβια το μήνα(? αν θυμάμαι καλά) για πούλημα.
Ο άνθρωπος που μου το είχε αναφέρει είναι πετσοπάς σε επαρχιακή πόλη και τον είχε "σαν θεό του"...
Εγώ όταν μου τα έλεγε αυτά, ήμουν σε φάση :confused:/:mad: και τον κοιτούσα κάπως :eek:
Είναι όντως αλήθεια?