Αυτό που ήθελα να κριτικάρω αρχικά δεν ήταν οι επιλογές του καθενός από όλους εμάς στην αγορά ή υιοθεσία σκύλου. Ήταν τα χαριτολογήματα και οι απορίες περί "εκτροφείου dogcenter", με την εμφάνιση ενός νέου μέλους με απορίες, λες και έχουν το δικαίωμα να γράφουν εδώ μόνο όσοι αγοράζουν σκύλο μόνο από αναγνωρισμένο από το φόρουμ ή δεν ξέρω ποιον άλλο εκτροφείο.
Σόρι, αλλά "100% κουταβέμπορες" μου έκαναν τρεις από τους πέντε υποτίθεται εκτροφείς που μίλησα αναζητώντας αρσενικό λαμπραντόρ, στις αρχές του 2021. Οι άλλοι δύο δεν με έπεισαν και κανείς δεν δεχόταν επίσκεψη πριν τη γέννα. Δεν σύστησα σε κανέναν την αγορά κουταβιών από puppy mills. Είπα ότι υπάρχουν αξιόλογα εκτροφεία και σε άλλες χώρες γύρω μας και ότι αξίζει μια αναζήτηση και εκεί.
Ανθρώπους στην Ελλάδα με λαμπραντόρ, να έχουν ταξιδέψει να βρουν εκθεσιακά καθαρόαιμα σκυλιά σε όλο τον κόσμο που να μην έχουν θέματα υγείας κ.α., δεν βρήκα. Βρήκα ανθρώπους που όταν τους ζητούσα ιατρικές εξετάσεις των γονέων, βίντεο και φωτογραφίες από τους χώρους ανάπτυξης και εγγυήσεις για το σκυλί που κάποτε θα μου πωλούσαν πανάκριβα, άλλαζαν θέμα ή τα μάσαγαν.
Το σκυλί μου το έφεραν στην Αθήνα με λεωφορείο. Πέρα όλων των άλλων, παρακολουθούσα την ανάπτυξη 3 αρσενικών ίδιας γέννας ανά 10 μέρες περίπου, από τον πρώτο τους μήνα μέχρι τους 2,5 που πήρα τον Πλούτο. Με μικρά βίντεο και φωτογραφίες στους χώρους που ζούσαν.
Το σκυλί ήρθε με ιατρικό έλεγχο κάποια πρώτα εμβόλια, pedigree, επίσημα χαρτιά εισαγωγής, τσιπακωμένο, εγγυήσεις για περίπτωση προβλημάτων υγείας μέχρι να χρονίσει και άλλα πολλά.
Μαζί σας είμαι, αλλά το σύστημα στην Ελλάδα δεν λειτουργεί σωστά και επειδή είμαι "παλιός" και είχα χρόνο, ασχολήθηκα σοβαρά για εναλλακτικές λύσεις. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι εκτροφείς. Δεν είμαι εδώ για να τους διαφημίσω και ίσως έχουν διαφορετική συμπεριφορά, ανάλογα και με τον τρόπο προσέγγισης.