Labrador σε διαμερισμα

alexanderr13

New Member
30 Ιουνίου 2017
1
0
26
Γεια σας
Μολις τελιωσα πανελληνιες και επειδη εγραψα καλα οι γονεις μου μου ειπαν οτι θα μου παρουν ενα σκυλακι.Εγω τους ειπα οτι εχω τρελα με τα labrador,ομως αυτοι μου ειπαν οχι γιατι δεν αντεχει να ζει σε κλειστο χωρο.Αλλα ευτυχως ψηθηκαν.Ομως,θα ηθελα και τη γνωμη σας γιατι δεν θελω να παρω ενα σκυλι και να ειναι δυστυχισμενο
Λοιπον το σπιτι μας ειναι 90 τ.μ.Ακριβως κατω απο το σπιτι μας εχουμε μια μικρη πλατεια οπου θα μπορουμε να πηγαινουμε.Επισης,200μ μακρια απο το σπιτι μας υπαρχει μια μεγαλη πλατεια με πολυ γρασιδι και ειναι κατι παρκο σκυλων.Επιπλεον πολυ κοντας μας εχουμε και την γυμναστικη ακαδημια οπου επιτρπεπονται τα σκυλια(ειναι σαν το ποδοσφαιρικο σταδιο του οακα)
Οπως καταλαβατε εχουμε πολυ κοντα μας χωρους για αφθονη γυμναστικη και παιχνιδι με τον σκυλο
Με την οικογενεια εχουμε φτοιαξει ενα προγραμμα.Εγω θα τον βγαζω 3 βολτες συνολικης διαρκειας 3μισι ωρες την ημερα και υπολοιπα 3 μελη αλλες 3 ωρες
Υπαρχει ομως και ενα αλλο ζητημα που με απασχολει.Το καλοκαιρι πηγαινουμε διακοπες 1 μηνα.Η αποσταση με το αυτοκινητο διαρκει 8 ωρες.Το labrador αντεχει τοσες ωρεσ στο αυτοκινητο(θα κανουμε και διαλειμματα φυσικα) και αν μπορει να αντεξει θερμοκρασιες 35 βαθμους σε διαστημα 7 ωρων( 11 το πρωι - 6 το απογευμα)
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Κανενα σκυλι ή σχεδον κανενα σκυλι δεν χρειαζετε 6μιση ωρες βολτα την μερα.
Ο σκυλος ακομα και τα λαμπς μπορουν να επιβιωσουν ανετα σε διαμερισμα αν εχουν την εκτονωση που χρειαζονται-σωματικη+ψυχικη.
Εισαι σιγουρος οτι θες να αναλαβεις τετοια ευθηνη τωρα που ξεκινανε τα πιο ελευθερα σου χρονια?
Το πρωινο ξυπνημα θα ειναι καθημερινο δεν παει να μην εχεις μαθημα η να εχεις κατεβασει ενα λιτρο τσιπουρο με τα παιδια. Αν αποφασισετε αυθορμητα να πατε διακοπες σε ενα νησι θα πρεπει να διευθετησης τα του σκυλου.
Και εγω φοιτητης ειμαι και γιαυτους τους λογους τα πρωτα χρονια μεχρι να ζησω οτι ηθελα να ζησω αποφασισα να φιλοξενω αδεσποτακια μεχρι να ξεκ**σω με την φοιτητικη ζωη και να κανω χωρο στη ζωη μου για ακομα ενα πλασμα.

Οσο αφορα το ταξιδη,εφοσον το σκυλι μαθει απο νωρις τη βολτα στο αυτοκινητο τοτε δεν θα εχει θεμα.

Υ.Γ Φανταζομε το λαμπ απο αναγνωρισμενο εκτροφεα και οχι απο εμπορους ψυχων.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Αρχικα μπραβο σου που εγραψες καλα :p (y)

Εχε υποψιν σου πως τα ζωα δεν θα επρεπε να αντιμετωπιζονται ως ανταμοιβη ή ως δωρο,αλλα να υιοθετουνται επειτα απο την συμφωνη γνωμη ολων των εμπλεκομενων και η επιλογη να ειναι συνειδητη αφου εχουν "ζυγιστει" ολες οι παραμετροι.Ο τροπος αποκτησης ειναι πολυ σημαντικος.Εφοσον ενδιαφερεσαι για Λαμπραντορ,θα πρεπει να βρεις εκτροφεις της φυλης,να μιλησεις μαζι τους και τελικα να καταληξεις.Αν δεν θελεις κουταβι συγκεκριμενης φυλης ή αν δεν εισαι διατεθειμενος να δωσεις το χρηματικο ποσο που απαιτειται για καθαροαιμο σκυλο,μπορεις να απευθυνθεις σε καποια φιλοζωικη.

Εγω προσωπικα πιστευω πως το σκυλι ειναι αγελαιο ζωο,αρα επιβαλλεται να βρισκεται μεσα στο σπιτι.Δεν θα ειχα ποτε τον σκυλο μου σε εξωτερικο χωρο και εκτεθειμενο,προτιστως για την ασφαλεια του και επειτα επειδη στην ουσια με αυτον τον τροπο θεωρω πως δεν θα αποτελουσε μερος της ζωης και της καθημερινοτητας μου.

Οι ωρες βολτας και εξασκησης που αναφερεις ειναι παρα πολλες.Εχε στο νου σου πως οσο ειναι κουταβι δεν θα πρεπει να το εξαντλεις.Επισης,αν προκειται να εκπαιδευτει το σκυλι,και επειδη θα ασχολειστε οικογενειακως απο οτι λες μαζι του,θα πρεπει να υπαρχει μια κοινη γραμμη που θα την ακολουθειτε ολοι σε θεματα υπακοης-εκπαιδευσης και στα ορια στα οποια θα θεσετε(ανεβασμα στον καναπε,στο κρεβατι,κτλ).

Με air condition και στασεις δεν θα εχει προβλημα στις μετακινησεις σας.Καλο θα ειναι να μαθει να μπαινοβγαινει απο μικρο στο αυτοκινητο,για να μην εχεις προβλημα οταν μεγαλωσει.Επισης,καλο θα ηταν να εχεις και ενα κλουβι μεταφορας ή καποιο crate που να χωραει στο αμαξι,ασχετα αν τελικα το χρησιμοποιησεις ή οχι.

Καλη επιτυχια.

• Like
Reactions: bat-iris

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Σιγά καλέ που θα βγάζεις το λαμπ 6 ώρες βόλτα....Νομίζεις ότι έχουν τον σκελετό για τέτοιο ξεπάτωμα..Αχ καημένε μου τα λαμπ δεν είναι αυτά που νομίζεις, αν τον πάρεις καθαρόαιμο μια θα τον πονάει το γόνατο του και μια το ισχύο του σαν την γιαγιά μου την κυρά Λενιώ..
Αν μένεις κοντά σε θάλασσα το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που θα την εκτιμήσει πάρα πολύ. Θέλεις σίγουρα καθαρόαιμο; Θα σου αλλάξει πολύ τη ζωή αν έβρισκες ένα τύπου λαμπ, υπάρχουν απίστευτα πολλά στις φιλοζωικές.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Φαίνεσαι από τ τρόπο γραφής σου, ότι έχεις συνείδηση για τς υποχρεώσεις ενός σκύλου. Τ λαμπραντόρ είναι μια υπέροχη φιλή κ κατάλληλα για οικογένεια. Με τ καλό ν αποκτήσεις μ τ σωστό τρόπο σύντομα τ νέο μέλος τς οικογένειας σου