Komondor

archos

Member
14 Οκτωβρίου 2009
7
0
Μετα απο υποσχεση μου σε αλλο θρεντ λιγα λογια για τον σκυλακο μου ο οποιος μας αφησε πριν απο μερικους μηνες μετα απο δεκαετη συμβιωση.

vik2..jpgVik1..jpg

Υπεροχα σκυλια τα "κομοντορια", με ισχυρη προσωπικοτητα, χαλι (η καλυτερα φλοκατη:p) να τα πατησεις με τα ατομα που θεωρουν οικεια αλλα και ατρομητοι φυλακες συγχρονως, πανεξυπνα, αγαπησιαρικα, απολυτα αφοσιωμενα στο αφεντικο τους.
Υπαρχει βεβαια και η αλλη οψη του νομισματος. Πεισματαρικα, δυσκολα στην εκπαιδευση, με μικρη ανοχη στις θερμοκρασιες του ελληνικου καλοκαιριου. Ιδιαιτερη προσοχη χρειαζεται οταν τα πλησιαζουν αγνωστα ατομα καθως το μεγεθος τους σε συναρτηση με τα ενστιγκτα τους τα κανουν αρκετα επικινδυνα. Δεν προτεινονται σε οικογενειες με μικρα παιδια. Σε γενικες γραμμες χρειαζονται εμπειρους ιδιοκτητες. Και ειναι βεβαια και το θεμα με το τριχωμα τους...:rolleyes:

Ολα αυτα βεβαια γενικα για τα κομοντορ.
Ο Βικτωρακος ηταν απλως ο Βικτωρακος μου.:)

Ο,τι ερωτησεις εχετε για τη ρατσα ευχαριστως να συνεισφερω με τη γνωμη μου αν και δεν νομιζω να ειναι πολλοι αυτοι που θελουν να βαλουν εναν τετοιο γλυκο μπελα στο κεφαλι τους:D:p

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
συλληπτήρια για την απώλειά σου... :(

εγώ πάντα απορώ για αυτό το τρίχωμα...
φαντάζομαι μαδάει ε?
αυτές οι τζίβες γίνονται μόνες τους?
σαν προβατομαλλο μοιάζει.

δέκα χρόνια μόνο ε?
απο τί έφυγε?είναι αναμενόμενη ηλικία για την φυλή?

archos

Member
14 Οκτωβρίου 2009
7
0
Ειναι αναμενομενη. Το τριχωμα δεν μαδαει καθολου. Τα κορδονια θελουν λιγη βοηθεια για να γινουν ειδικα στην αρχη και σε συγκεκριμενα σημεια.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ω
δεν μαδάει...
πρόβατο έχεις χαιδέψει?μοιάζει καθόλου το μαλλί?
τα κορδόνια που λές είναι σαν το τζαμάικα το στύλ? αυτό γίνεται με χτέννα πάνω κάτω στο ίδιο σημείο(σαν αργαλειός) αρχικά κοντά στην ρίζα και σταδιακά απομακρυνόμαστε(φυσικά σε αχτένιστο και άλουστο μαλλί)

εεεεεεε
απο μυρωδιά τι γίνεται?

archos

Member
14 Οκτωβρίου 2009
7
0
χαχαχα Δεν χρειαζεται ουτε χτενες ουτε ιδιαιτερες τεχνικες. Τα κορδονια γινονται μονα τους. Το μονο που χρειαζεται ειναι να τα ξεχωριζεις καθε μηνα ας πουμε σε καποια σημεια που εχουν την ταση να μπερδευονται.
Προβατο ομολογω πως δεν εχω χαιδεψει αλλα απο ο,τι ξερω το τριχωμα του ειναι ακριβως το ιδιο με το τριχωμα της ουγγρικης ποικιλιας προβατων που προστατευε στην πατριδα του.
Απο μυρωδια καμια διαφορα με τα υπολοιπα σκυλια εφοσον τηρουνται καποιοι στοιχειωδεις κανονες υγιεινης. Η καθαριοτητα παντως του τριχωματος του ειναι μια πονεμενη ιστορια:D.

Και μια φωτογραφια για να φανει το τριχωμα του σε κινηση...

Vik3..jpg

Εδω να σημειωσω οτι τα κομοντορ παρα το μεγεθος τους ειναι εξαιρετικα γρηγορα και ευκινητα σκυλια.

Ιδου η αποδειξη:
Vik4..jpg

Πιο γρηγορος και απο το κλειστρο της μηχανης μου:D

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
ας είναι καλα εκεί που πήγε ο Βικτωράκος.

εσύ τι λύση είχες βρει για τη ζέστη;

archos

Member
14 Οκτωβρίου 2009
7
0
Τα Bergamasco θα τα συγκρινα περισσοτερο με τα Puli αν και δεν εχω δει κανενα απο τα δυο απο κοντα. Οταν μιλαμε για Komondor μιλαμε για αλλη ταξη μεγεθους:D
Για την ζεστη η κλασικη λυση. Σε κλιματιζομενο χωρο τις μερες και τις ωρες του καυσωνα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Απίστευτος σκύλος!
Γιατί δεν σε είδαμε σε καμία έκθεση; Μιάς και από ότι βλέπω πόσο δουλεία έκανες με το τρίχωμα.
Οι περισσότεροι που δεν πάνε σ' έκθεση ξυρίζουν τον σκύλο (ή τον έχουν με κοντά κορδόνια).

Από τις αγαπημένες μου φυλές...
Λυπάμαι πολύ για τον πόνο σου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σοβαρά μιλάς, τα ξυρίζουν??? Τότε ποιο το νόημα να πάρεις τέτοιο σκύλο?? Είναι πολύ χαρακτηριστικό το μάλλί του!! (το ίδιο ζήτημα έχω και με αυτούς που ξυρίζουν τα μαλτεζάκια....)

Πάντως εγω απο περιέργεια θα ήθελα να μάθω πως πλένεται ένας τέτοιος σκύλος και τι γίνεται αν του κολλήσουν διάφορα και μπλεχτούν μεσα στα κορδόνια (την ίδια απορία έχω και για τους ανρθώπους με ραστα, αλλά ποτέ δε ρώτησα). Δεν κάνει μέρες να στεγνώσει?? (εδώ ο κοντότριχος θέλει τουλάχιστον 24 ώρες για να είναι απολύτως στεγνός....)

Σε κάθε περίπτωση τον βρίσκω υπέροχο!!! Ειδικά στην φωτο σε κίνηση! Ας είναι καλά εκεί που είναι!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι οι βοσκοί τα ξυρίζουν (μαζί με τα πρόβατα).
Ο μανδύας τους θέλει πολύ φροντίδα γιατί μαζεύει ΠΟΛΛΑ πράγματα. Επίσης (όπως μάντεψες) δεν στεγνώνει καθόλου εύκολα και αν πάρει αρκετές μέρες μυρίζει (μούχλα) και πρέπει φτού κι απ' την αρχή να τον πλύνεις! Το μπάνιο του είναι μάλλον το πιο δύσκολο από κάθε φυλή (καθώς δεν βρέχεται καθόλου εύκολα).

Όσο για τη βόλτα με τόσα μαλλιά, μια φίλη (έχει 2 Κόμοντορ) γύρισε από μια βουλτούλα κι ο αρσενικός είχε ένα ΦΙΔΙ μπερδεμένο στα μαλλιά του...
Ωραίος ο μανδύας, αλλά χωρίς πολύ φροντίδα, το Κόμοντορ είναι μάλλον ο πιο βρωμιάρης σκύλος που υπάρχει...

Είναι ο λόγος που δεν πήρα ποτέ (ενώ λατρεύω τη φυλή).
Εγώ θα το ξύριζα.

Ο φίλος μας εξίζει ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ! που είχε τον σκύλο τόσο περιποιημένο κι όμορφο (τόσα χρόνια!).
Οι περισσότεροι δεν έχουν το σθένος του. Ακόμη κι οι πρωταθλητές εκθέσεων ξυρίζονται μετά από κάποια ηλικία, αν δεν θα ξανασυμμετάσχουν στους στοίβους (κάνει την ζωή όλων πιο εύκολη).

Last edited:

archos

Member
14 Οκτωβρίου 2009
7
0
Νομιζω οτι η μεση οδος ειναι η προτιμοτερη. Τα κοντα κορδονια απαιτουν σχετικα λιγη φροντιδα (για κομοντορ) και σου επιτρεπουν να διατηρησεις τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της φυλης.
Τον δικο μου μια φορα τον ειχα ξυρισει σε μικρη ηλικια και εκανε να βγει απο το σπιτι τουλαχιστον ενα μήνα για βολτα.:)
Παντως το τριχωμα ειναι ο λογος που δεν θα ξαναεπερνα κομοντορ.