king charles spaniel cavalier και κούρεμα??!!

maria_m

New Member
13 Ιανουαρίου 2011
4
0
Peiraias
Γεια σας...
έχω ένα cavalier που είναι 4 χρονών και έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την τρίχα της... μαδάει πολύ άσχετα με την εποχή ή οποιοδήποτε άλλο παράγοντα ίσως παίζει ρόλο. Κατά καιρούς η κτηνίατρος μου είχε δώσει βιταμίνες οι οποίες όμως δεν έκαναν καμία διαφορά και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω να την κουρέψω. Το θέμα μου είναι πως επειδή το σκυλάκι είναι μέσα στο σπίτι και την αφήνουμε να ανεβαίνει σε κρεβάτια,καναπέδες, καρέκλες και μπαίνει και στο αυτοκίνητο μας δυσκολεύει πολύ αν γεμίζει τα πάντα τρίχες! Την έχω κουρέψει μόνο 2 φορές και σε διαφορετικά μαγαζιά αλλά και οι 2 κομμώτριες μου είπαν πως κουρεύεται και πως έχουν και άλλα cavalier που κουρεύουν...η μία μάλιστα έχει και ένα δικό της cavalier... άλλοι πάλι λένε πως δεν πρέπει να κουρεύονται αυτά τα σκυλάκια καθόλου!! τελικά τι ισχύει????

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και εγω εχω στο ιατρειο αρκετους πελατες, που θελουν τα καβαλιερ τους κουρεμενα, επειδη λενε οτι μαδανε υπερβολικα.
Και επιμενουν να κουρευτει το σκυλι και ας λεεω εγω οτι θελω! (Και αμα δεν το κανω εγω- θα πανε αλλου και εν καιρο κρισης- δεν εχω αυτην την πολυτελεια).
Τωρα= ασχετος, οτι οτι ειναι ασχημα κουρεμενα, επειδη τους στολιζουν πολυ τα μεταξενια μαλλακια τους, δεν ειδα να παθουν οστοσο τιποτα.
Το μαλλι ξαναγινεται θα ελεγα, οπος ηταν.

maria_m

New Member
13 Ιανουαρίου 2011
4
0
Peiraias
και εγώ αυτό έχω παρατηρήσει! το τρίχωμα επανέρχεται κανονικά και ίσως και λίγο καλύτερο γιατί μετά μαδάει λιγότερο.... επίσης επειδή δεν την κουρεύω γουλί τελείως απλά κοντένουμε λίγο το τρίχωμα δεν φαίνεται άσχημο... (τουλάχιστον σε εμένα και σε όσους την έχουν δει και με το κανονικό μαλλί της και κουρεμένη) ίσα ίσα που μοιάζει με κουτάβι και έχει πλάκα! :)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
έλεος. Τα καβαλιέ δεν κουρεύονται. Μόνο τις τρίχες στις πατούσες κ στα μπουτάκια για να είναι καθαρή η περιοχή η ευαίσθητη. Τα καβαλιέ μαδανε. Ειδικά σε σπίτι η περιοχή με ζέστη. Καλή διατροφή, ω3 και χτενίσμα κάθε μέρα με χτένα και γάντι. Τις γάτες τις κουρεύετε κι αυτές; ήμαρτον. Διαβάστε λίγο κείμενα για την φυλή στο ίντερνετ, στα αγγλικά μεν αλλά απλά. Δεν δεν δεν τα κουρεύουμε. Υγ. Εχω δύο και μαδανε. Τις χτενίζω 2 φορές τη μέρα από 2 λεπτά την καθεμία. Βοηθάει. Αμέσως ψαλίδι.. Το αν φαίνεται άσχημο να το πούμε αφού παραθέσεις φωτο μετα το κόψιμο , εγώ φωτο από καβαλιέ που δεν κουρεύεται και μετα μια φωτογραφία προτύπου της φυλής. Γιατι για καβαλιέ, είναι άσχημο το κουρεμενο, αν είναι όπως αυτα που βλέπω..

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
1. Ολα (ή σχεδόν όλα) τα σκυλιά μαδάνε. Αυτό το έχουμε εμπεδώσει, πριν το αποφασίσουμε να αποκτήσουμε ένα.
2. Οσο πιο απεριποίητα είναι, τόσο πιο πολύ μαδάνε.
3. Το μάδημα, δεν μπορώ καν να φανταστώ, πως μπορεί να συνδέεται με το μήκος της τρίχας. Απλώς οι μακριές φαίνονται περισσότερο.
4. Το έχω ξαναπεί, μου είναι αδιανόητο, να θέλεις πολύ μια συγκεκριμένη ράτσα, για όλα της τα χαρακτηριστικά και αφού το αποκτήσεις, μετά να θέλεις να το αλλάξεις. Ας έπαιρνες εξ' αρχής ένα...τζακ ράσελ, ας πούμε...να δεις την γλύκα κι εκεί...
* Μην το κουρεύεις το σκυλάκι. Χτένιζέ το συχνά, φρόντισε και την διατροφή του και μέχρι εκεί.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
1. Ολα (ή σχεδόν όλα) τα σκυλιά μαδάνε. Αυτό το έχουμε εμπεδώσει, πριν το αποφασίσουμε να αποκτήσουμε ένα.
2. Οσο πιο απεριποίητα είναι, τόσο πιο πολύ μαδάνε.
3. Το μάδημα, δεν μπορώ καν να φανταστώ, πως μπορεί να συνδέεται με το μήκος της τρίχας. Απλώς οι μακριές φαίνονται περισσότερο.
4. Το έχω ξαναπεί, μου είναι αδιανόητο, να θέλεις πολύ μια συγκεκριμένη ράτσα, για όλα της τα χαρακτηριστικά και αφού το αποκτήσεις, μετά να θέλεις να το αλλάξεις. Ας έπαιρνες εξ' αρχής ένα...τζακ ράσελ, ας πούμε...να δεις την γλύκα κι εκεί...
* Μην το κουρεύεις το σκυλάκι. Χτένιζέ το συχνά, φρόντισε και την διατροφή του και μέχρι εκεί.
Πολυ καλα τα λες Μαρια!
Αλλα ελα ντε που μου ερχονται και μου ζητανε να τους ξυρησω το Pug τους ας πουμε! Επειδη μαδαει και δεν αντεχουν να εχουν την τριχα!
Εγω τι κανω εκει?
Οπος προανεφερα, τους λεεω οτι δεν πρεπει και εχει μαλλιασει και η γλωσσα μου- αλλα δεν μεταπειθονται. Και αμα δεν το κανω εγω, θα πανε αλλου- και ετσι το κανω- εστω και με βαρια καρδια. Αλλα δεν εχω την πολυτελεια να χανω πελατες.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εσύ καλά κάνεις ..επαγγελματίας είσαι. Αυτό το πράγμα με τους ιδιοκτήτες να θέλουν να κουρεύουν τα σκυλιά τους μόνο επειδή μαδάνε δεν το κατάλαβα ποτέ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ανδριάννα, αν είναι δυνατόν να κάνω αυτό το σχόλιο για σένα.
Εσύ μια χαρά κάνεις. Και 1000 φορές, να γίνει από τα χεράκια σου, παρά από τον κάθε άσχετο.
Και τώρα που το σκέφτομαι, την επόμενη φορά που θα βγάλει καντήλες ο Σώτος, θα σου τον φέρω να τον κάνεις γουλί, όπως απαιτεί ο γιατρός του :rolleyes::)

Πες μου όμως και κάτι επαγγελματικό...τελικά όταν αυτά τα σκυλάκια κουρεύονται, σταματάνε να μαδάνε;

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Η σωστη περιποίηση του τριχώματος βοηθάει στην ελαχιστοποίηση της τριχόπτωσης, υπάρχουν και φυλές που δεν μαδάνε, και ειναι μακρίτριχες, αλλα σε αυτές η μη περιποίηση οδηγει σε φαινόμενα αδέσποτου σκυλου με μανδύα φλοκάτης σαν και αυτούς που βλέπουμε στο δρόμο

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
μαρία, τη Λεηλα πάντως που την ξυρίζαν και κόντρα, μαδουσε κ πάλι. Απλά ήταν πιο μικρές οι τρίχες κ δεν είναι το ίδιο όπως τώρα. Σημειωτέον το τρίχωμα κάνει καιρό να επανέλθει και ειλικρινά πιστεύω πως ο λόγος που δεν μαδαει μετα το κούρεμα είναι διότι δεν φαίνονται τόσο οι τρίχες. Επαγγελματίας δεν είμαι μα ζω με 2 καβαλιέ κ μάλιστα η μια μου πήρε 6 μήνες να μακρυνει το τρίχωμα της κ να θυμίζει καβαλιερακι.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πες μου όμως και κάτι επαγγελματικό...τελικά όταν αυτά τα σκυλάκια κουρεύονται, σταματάνε να μαδάνε;
Οχι βεβαια! Απλα δεν πολυφαινεται η τριχα των 3 χιλιοστον πια, οταν πεφτει. Σαν σκονη θα ειναι.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
α να γειά σου. Πες τά. Πες τα! Ακούτε; αφήστε λοιπόν τις ηλίθιες δικαιολογίες και απλά πάρτε την ρημαδα την χτένα την μεταλλική την πυκνή και γάντι και αφιερώστε 5 λεπτά τη μέρα. Και πηγαίνετε εσείς για κούρεμα. Οχι το καβαλιέ σας.

venybzz

Member
17 Αυγούστου 2011
8
0
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ και την σκυλοπαρέα. Είμαι καινούρια εδώ αν και έχω διαβάσει αρκετά θέματα. Αναζητώ να αγοράσω σκυλάκι, δεν έχω καταλλήξει σε κάποιο. Αρχικά ενδιαφέρομαι για τα καβαλιέ ( δεν προφέρονται καβαλιέρ?) αλλά επειδή είναι πολλά τα λεφτά σκέφτομαι να πάρω και κάποιο ημίαιμο. Θα ήθελα όμως κάποια βοήθεια. Όσον αφορά την αγορά από εκτροφέα, πως ακριβώς δουλεύει όλο αυτό? Εννοώ, συνεννοήσε με τον εκτροφέα, ότι τάδε του μηνός θα έχει γέννα και μετά? Δεν πρέπει να δεις τον σκύλο? Εννοώ δεν πρέπει να σου κάνει κλικ εμφανισιακά ώστε να το πάρεις? Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει κάποιο, περιμένεις την επόμενη γέννα η δεσμέυεσαι εξ'αρχής? Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για το θέμα του κουρέματος. Για ποιο λόγω δεν πρέπει να κουρέυουμε τον σκύλο μας? υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος υγείας ή απλά επειδή η ράτσα του είναι μακρύτριχη και τέλος. Εννοώ τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν πολύ τρίχωμα, δεν τα κουρεύουμε ποτέ? Ούτε το καλοκαίρι? Αυτά, ευχαριστώ εκ των προτέρων

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog