King Charles ή Cocker (english)

zak12

Member
16 Ιανουαρίου 2012
8
0
Ενδιαφέρομαι για απόκτηση μικρού σκύλου που θα ζει σε διαμέρισμα. Αυτή τη στιγμή είμαι σε δίλημμα: King Charles ή Cocker (english)?

Το μεν King Charles είναι ήρεμο το δε cocker πιο ζωηρούλη αλλά πιο όμορφο. Επίσης για το cavalier έχω ακούσει για σοβαρά προβλήματα υγείας σε μεγάλο ποσοστό ακόμα και εάν προέρχεται από καλό εκτροφέα.

Τι λέτε?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Προσωπικά θα προτιμούσα King Charles, ειδικά αν υπάρχει και παιδί στην οικογένεια...Τα cocker δεν είναι και τόσο για παιδιά!!! Είναι ψιλό διάολοι....
Για κληρονομικές ασθένειες δεν έχω ακούσει κάτι παραπάνω από ότι βρίσκεις και σε άλλες φυλές...
Έχεις μιλήσει με εκτροφείς και από τις δύο φυλές"?

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Ξέρω ενα καλο εκτροφειο cavalier μιας και ειμαι λάτρης της φιλής! Εάν θέλετε να σας πω τηλ..αλλά δεν ξέρω εάν θεωρείται διαφήμηση και αν μπορώ να το γραψω εδω. Anyway, τα cavalier ειναι καλύτερη επιλογή για παιδακια όντας πιο ανεκτικά σε αυτα, είναι μια γλυκύτατη φυλή και ναι μεν ειναι γλυκά και ηρεμα αλλα ειναι παρα πολυ παιχνιδιαρικα! Παρ'όλα αυτα, τι ηλικίας ειναι τα παιδάκια..διότι οπως λένε και οι εκτροφείς, τα κουταβακια αυτα ειναι πολυ μικρα και ευαισθητα στους χειρισμους των παιδιών..οπως και καθε αλλο κουταβι βεβαια..οποτε να ειστε προσεκτικοι να μην πληγωθει το κουταβι! Κληρονομικές ασθένειες υπάρχουν και έχουν να κάνουν με την καρδια, την syringomyellia ασθενεια του εγκεφαλου κατα καποιο τροπο, δυσπλασια κ.α και γι αυτο θα πρεπει να προσεξετε παρα παρα πολυ καλα τον εκτροφεα. Ειδικα για την συρινγκομυελία........

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Επιπλεον αν δεν ενδιαφερεστε μονο για καθαροαιμο μικρο σκυλάκι...τα μικροσωμα(ουτε 5 κιλα) αδεσποτακια κουταβακια ειναι εκει εξω και περιμενουν την αγκαλια σας και των παιδιων σας!!! :) Για σκεφτειτε το!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Τα king charles επειδή το είχα ψάξει πολύ στο παρελθόν έχουν ένα πολυ σοβαρό πρόβλημα υγείας και πολυ συχνό. Ονομάζεται SM και ήταν ο κυριότερος λόγος που μεγάλη αγγίδα εκτροφέας της φυλής σταμάτησε την εκτροφή τους.
Επειδή όμως έχω μιλήσει και με τις δύο ελληνίδες εκτροφείς της φυλησ´, την κυρία bates και την κυρία Δάφνη με διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν κρούσματα της ασθένειας αυτής στα σκυλιά τους. Αλλωστε θα δεις και τις εξετάσεις των γεννητόρων. Επίσης τα καβαλιεράκια μπορεί να έχουν και σοβαρό πρόβλημα στην βαλβίδα της καρδιάς. Ωστόσο έχουν πολύ πιο ήρεμο ταμπεραμέντο από τα κόκερ αφού είναι κατ εξοχήν σκυλιά αγκαλιάς και θα σου πρότεινα να μιλήσεις με εκτροφείς στην χώρα μας και να εκθέσεις τον προβληματισμό σου γιατί έχω δει μόνο υγιή σκυλιά απο τις δύο αυτές κυρίες.
Καλή αναζήτηση!

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Σε σχεση με τα κοκερ, να ξερεις οτι θελουν πολυ εκτονωση, αφου ειναι κυνηγετικα σκυλια. Επισης βγαζουν παρα πολυ τριχα και θελουν συχνο βουρτσισμα. Τα κοκερ μπορουν να ζησουν καλυτερα με παιδια τα οποια ειναι 10+ χρονων. Να ξερεις οτι ειναι φανταστικη φυλη και πολυ χαρουμενη. Ανοιγει η ψυχη σου μονο που τα βλεπεις. Τα κοκερ(οπως και ολες οι αλλες φυλες) πρεπει να αγοραζονται απο καλο εκτροφεα για να εξαλειψουν την πιθανοτητα να εμφανισουν κληρονομικες ασθενειες.Μια απο αυτες το rage syndrome (συνδρομο αιφνιδειας επιθετικοτητας) αν εμφανισθει, μπορει να εχει ως αποτελεσμα το σκυλι να οδηγηθει σε ευθανασια.Διαβασε αυτο http://hellenicspanielclub.tripod.com/SYMBOYLES.htm . Ειναι πολυ ενημερωτικο.

zak12

Member
16 Ιανουαρίου 2012
8
0
Μέχρι τώρα έχω επισκεπτεί μία γνωστή και αξιόπιστη εκτροφέα cocker και πραγματικά ερωτεύτηκα αυτή τη φυλή. Θέλω τώρα να συναντήσω την κ. Δάφνη για να δω από κοντά τα cavalier. Όσον αφορά την τρίχα πιστεύω ότι και τα δύο μαδάνε. Το παιδάκι μου είναι 5 ετών και είναι αρκετά συναισθηματικό και ευαίσθητο. Δεν ταλιμπανίζει. Και σύμφωνα με την μέχρι τώρα επαφή του με τα ζώα συμπεριφέται άψογα. Πιστεύω ότι σε αυτό δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Βέβαια πάντα θα υπάρχει επίβλεψη όταν το παιδί ασχολείται με το σκυλί.

Όσον αφορά την επιλογή του ημίαιου, στα παιδικά μου χρόνια είχα δύο σε διαφορετικές περιόδους και πραγματικά είναι λαχείο το τι θα σου κάτσει. Συγκεκριμένα, το πρώτο μου βγήκε αρκετά επιθετικό (δάγκωνε όλο τον κόσμο, ακόμα και μένα!!!!) ενώ το δεύτερο ήταν πραγματικά άνθρωπος. Άγιο σκυλί, βολικότατο, υπάκουο, χαδιάρικο, σχεδόν ποτε δεν του έβαζα λουρί στη βόλτα αφού περπάταγε πάντα δίπλα μου χωρίς να αποσπάται από διάφορα ερεθίσματα, αλλά δυστυχώς το χάσαμε αρκετά νωρίς από καλαζάρ. Αντιθέτως επιλέγοντας ένα καθαρόαιμο, έχεις πάνω κάτω μία εικόνα για την ιδιοσυγκρασία του και εάν ταιριάζει στα γούστα σου και στον τρόπο ζωής σου.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Όσον αφορά την τρίχα πιστεύω ότι και τα δύο μαδάνε.
Με διαφορα, οτι το Cocker στριπαρεται και ετσι "ελεγχεται" λιγο πιο καλα το μαδημα του ( αφαιρεται μεγαλο μεροσ τις τριχας μονομιας)- ενω στο Cavalier πρεπει να περιοριστει κανεις με το σκετο χτενισμα/βουρτσισμα, που δεν εχει τα ιδια αποτελεσματα.

zak12

Member
16 Ιανουαρίου 2012
8
0
Με διαφορα, οτι το Cocker στριπαρεται και ετσι "ελεγχεται" λιγο πιο καλα το μαδημα του ( αφαιρεται μεγαλο μεροσ τις τριχας μονομιας)- ενω στο Cavalier πρεπει να περιοριστει κανεις με το σκετο χτενισμα/βουρτσισμα, που δεν εχει τα ιδια αποτελεσματα.
Τι είναι ακριβώς το στριπάρισμα και γιατί δεν μπορεί να γίνει και στο cavalier?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τι είναι ακριβώς το στριπάρισμα και γιατί δεν μπορεί να γίνει και στο cavalier?
Το στριπαρισμα ειναι το μαδημα του νεκρου τριχωματος με διαφορα εργαλεια- η ακομα και με το χερι.
Δεν εχει καμια σχεση με κουρεμα- η τριχα δεν κοβεται, αλλα αφαιρεται ολη απο την ριζα της.

Ο σωστος τροπος "περιποιησης τριχωματος" του Cocker ειναι αυτος. Το Cavalier απλουστατα δεν εχει strip Coat.