Kavalier kings spaniel

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Καλησπέρα σε όλους σκέφτομαι εδω και καποιο καιρο να μεγαλώσω την οικογένεια μου με ενα ακομα τριχωτο θαυμα!! Η αποκτηση του θα αργησει αρκετα καθως θελω να ψαχτω παρα πολυ καλα για τον σωστο εκτροφεα που θα επιλεξω. Ε και να φτιαξουν και λιγο τα οικονομικα μου!Είμαι και πρωταρα καθως το τρελοΡεο ειναι ο πρωτος μου σκυλος δεν την απεκτησα μεσω εκτροφεα αλλα μεσω ενος μοσχομυριστου καδου! Εχω ερωτευτει( αρκετα) τα kavalier spaniel και θα ηθελα απο καποιον που ειναι ιδιοκτητης ενος τετοιου κουκλιου ( η και απο καποιον που δεν ειναι) μερικες πληροφοριες οπως: Πως ειναι στη συμβιωση με αλλα σκυλια? Ειναι καταλληλα για μωρα και μικρα παιδια? Ειναι φιλικα και χαδιαρικα σαν το ρεακι? ειναι ευκολα εκπαιδευσιμα? Φυσικα οταν ερθει εκεονη η ωρα θα σας συζητησω και την πολυτιμη βοηθεια σας για την ευρεση εκτροφεα!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θα αφήσω κατά μέρος την καθημερινότητα τους με αλλα σκυλια κλπ. και θα σε ρωτήσω ευθέως, σχετικά με τυχόν προβλήματα που ενδεχομένως να ταλαιπωρούν τα cavalier έχεις ψαχτεί? (κάθε φυλή έχει κάποιο πρόβλημα που την μαστίζει, στην συγκεκριμένη έχεις δει τίποτα? )

• Like
Reactions: l.Kyveli

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.518
Athens
Εξαιρετικού χαρακτήρα σκύλοι. Που όμως ως φυλή μαστίζεται από προβλήματα καρδιάς. Επίσης έχω ακούσει ότι μαδάνε τρελλά.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εξαιρετικού χαρακτήρα σκύλοι. Που όμως ως φυλή μαστίζεται από προβλήματα καρδιάς. Επίσης έχω ακούσει ότι μαδάνε τρελλά.
και συριγγομυελια....

• Like
Reactions: vaggelo

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Νταξ...καρδιά, μάδημα, συριγγομυελία....είναι πολλά τα λεφτά...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Είναι μια υπέροχη φυλή που δυστυχώς εχει σοβαρά προβλήματα σε σχετικά υψηλά ποσοστά (των εκτροφικών γραμμών μιλάω πάντα... δεν συζητάω καν για περιπτώσεις προβληματων σε byb ή πετσοπ)

• Like
Reactions: l.Kyveli

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Δυστυχως ενημερωθηκα για τα καρδιακα τους προβληματα , για τη συριγγομυελια η αληθεια ειναι οτι εδω το διαβαζω και τωρα το ψαχνω.. Δεν ειναι τοσο τα λεφτα που πονανε αλλα η ψυχικη οδυνη.. Οσο διαβαζω για το χαρακτηρα τους τοσο πιο πολυ ερωτευομαι αλλα δε προκειται να κανω κατι βιαστικο ουτως η αλλως...

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Η αληθεια ειναι οτι εχω καταρρακωθει με αυτα που διαβαζω.. Η συριγγομυελια ειναι τοοοοσο απαισια και μαλιστα σε ποσοστο 50% !!!!!! Δεν ειναι πολυ κριμα να συνεχιζει αυτη η εκτροφη τοτε βρε παιδια?????

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σοβαροι ομιλοι φυλης εχουν επιβαλει στους εκτροφεις εκτενες εξετασεις για καρδιοπαθιες και συριγγομυελια και ετσι μειοντοναι οι πιθανοτητες αρκετα.
Τα Cavalier ειναι υπερορχα σκυλια- σκετες ψυχουλες! Μια φιλη μου στην γερμανια ηταν εκτροφεας της φυλης- τα δικα της σκυλια ηταν μια χαρα και εφταναν ολα σε ηλικιες ανω την 13 ετων. Τωρα εχει παρει King Charles Spaniel και εχει ενθουσιαστει και με αυτην την φυλη.

CKCS

Active Member
28 Μαϊου 2015
43
27
καταρχην γεια σας. ειμαι καινουριος στο φορουμ. εμεις σχεδον εχουμε φτασει στον χρονο και ολα πανε καλα απο αποψη υγειας. την ειχα παρει απο τυχαιο εκτροφειο και μου την εφεραν με πνευμονια... τα ξεπερασαμε ολα και πλεον ειμαστε πολυ ζωηροι και μοιραζουμε σε ολους φιλια. ειναι υπερβολικα κοινωνικη φυλη και με ζωα και με ανθρωπους. βγαζουν πολυυυυυυυυυ τριχωμα, ειναι δραστηρια και αξιαγαπητα. η καβαλιερινα μου μας γεμιζει την μερα με χαρα και παιχνιδι και μας ξεσηκωνει συνεχεια για να την βγαζουμε βολτα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η αληθεια ειναι οτι εχω καταρρακωθει με αυτα που διαβαζω.. Η συριγγομυελια ειναι τοοοοσο απαισια και μαλιστα σε ποσοστο 50% !!!!!! Δεν ειναι πολυ κριμα να συνεχιζει αυτη η εκτροφη τοτε βρε παιδια?????
Όχι και δεν πρέπει να σταματήσει! Η εκτροφή είναι η μόνη οδός που μπορεί να διορθώσει αλλά και να καταστρέψει. Το ότι σε αυτή την φάση της η φυλή έχει κάποια προβλήματα δεν σημαίνει ότι την αφήνουμε. Οι εκάστοτε όμιλοι προσπαθούν για την ελαχιστοποίηση των ασθενειών!

Και οι "υγιείς φυλές" που τώρα έχουν ελάχιστες ασθένειες(αν μπορούμε να το πούμε έτσι) κάποτε στο παρελθόν είχαν περάσει την φάση τους...

• Like
Reactions: CKCS

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
Ειναι υπεροχα σκυλια με αρκετα προβληματα οπως ειπαν τα παιδια απο πανω....ειναι πολυ ευαισθητα γι αυτο και εχω ακουσει οτι δεν μπορουν να μεινουν για πολυ ωρα μονα τους!!Επειτα ειναι καταλληλα για οικογενεια καθως ειναι πολυ συντροφικα και κοινωνικα.Αυτα τα χαρακτηριστικα γνωριζω καλα.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Αναρωτιέμαι, οι 200, 300, 400 φυλές σκύλων που υπάρχουν την σήμερον ημέρα, έχουν όλες λόγο ύπαρξης;

Δεν το λέω για την συγκεκριμένη ράτσα. Δεν την γνωρίζω. Απλά εκφράζω κάποιες σκέψεις που κάνω το ελεύθερο διάστημα.

• Like
Reactions: DORIS

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
πιστευω η καθε ρατσα φιλε μανολο αντιπροσωπευει τον καθε ανθρωπο ξεχωριστα με βαση το χαρακτηρα του!η καθε ρατσα ειναι το κατι ξεχωριστο..

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Αναρωτιέμαι, οι 200, 300, 400 φυλές σκύλων που υπάρχουν την σήμερον ημέρα, έχουν όλες λόγο ύπαρξης;

Δεν το λέω για την συγκεκριμένη ράτσα. Δεν την γνωρίζω. Απλά εκφράζω κάποιες σκέψεις που κάνω το ελεύθερο διάστημα.
σε μισή ώρα έχεις αναρωτηθει 2 φορες ! (πόστ με καναδέζικο) :D

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, απλά εχουν δημιουργηθεί τοοοοσες ρατσες χωρίς καμία χρησιμότητα απλά να ικανοποιήσουμε τον δικό μας.................... (μην χαρακτήρισω θα με κόψει η λογοκρισια) ;)

Ντουλις, και που είσαι ακόμα :D

• Like
Reactions: ntoulis

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, απλά εχουν δημιουργηθεί τοοοοσες ρατσες χωρίς καμία χρησιμότητα απλά να ικανοποιήσουμε τον δικό μας.................... (μην χαρακτήρισω θα με κόψει η λογοκρισια) ;)
ναι παει το μυαλο μου καπου..δεν μπορω να διαφωνησω αλλα νταξει!!με οποιο ταυτιστει ο καθε ενας ειναι κατα τη γνωμη μου.Ολα ειναι ενα και ενα (y)

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Υπέροχα σκυλιά, με όσα έχω γνωρίσει έπαθα πλάκα! Ερωτεύσιμοι χαρακτήρες :love: Προσωπικά θα με φρέναραν τα πιθανά θέματα υγείας όμως... Θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή του εκτροφέα και σίγουρα πρέπει να είναι κανείς καλά ενημερωμένος και προετοιμασμένος

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Υπέροχα σκυλιά και ερωτευσημοι χαρακτήρες όλα (ανεξαιρέτως φυλής είτε ημιαιμα) Ποιος ο λόγος όμως να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Η αγάπη για τη φυλή φαντάζομαι, όπως και για πολλές άλλες φυλές που εμφανίζουν συχνότερα προβλήματα υγείας