Kαλός ερεθιστής

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Να σας πω βρε παιδια...Όταν λέμε "καλός ερεθιστής",τι εννοούμε;Τι χαρακτηριστικά έχει;Τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει;Μαθαίνεται αυτο;Πρεπει να ειναι και εκπαιδευτής ή δεν είναι απαραίτητο;

Ίσως μου ερθουν κι αλλα μετα....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.125
Ψάχνεσαι για δεύτερη δουλειά;
Να συμπληρώσεις το πετσοκομένο μεροκάματο; :D

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Να σας πω βρε παιδια...Όταν λέμε "καλός ερεθιστής",τι εννοούμε;Τι χαρακτηριστικά έχει;Τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει;Μαθαίνεται αυτο;Πρεπει να ειναι και εκπαιδευτής ή δεν είναι απαραίτητο;

Ίσως μου ερθουν κι αλλα μετα....
Δύσκολη δουλειά και με πολύ καλή τεχνική .
Πολυσύνθετη και πολύπλευρη , απαιτεί γνώσεις εκπαιδευτή – γνώσεις πάλης όπως και να μπορείς να ψυχολογείς το σκύλο

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κανενα παραδειγμα;
Ο άσχετος(πχ εγω),θα ρωτησει:"ποια τεχνικη;" Ο τύπος απλα στεκει σταθερα και περιμενει να τον γραπωσει ο σκυλος....

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Θα πρεπει να ξερει πως θα το δωσει το μανικι στο σκυλο για να εχει και το επιθυμητο αποτελεσμα.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Κανενα παραδειγμα;
Ο άσχετος(πχ εγω),θα ρωτησει:"ποια τεχνικη;" Ο τύπος απλα στεκει σταθερα και περιμενει να τον γραπωσει ο σκυλος....
http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-19/%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B8%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82.%CE%BA%CE%B1%CE%B9.%CE%BF.%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82.%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82.%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD.%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-7174/

Αν ο ερεθιστης δεν είναι και εκπαιδευτής το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό από την πραγματικότητα .

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Κανενα παραδειγμα;
Θα πρεπει να ξερει πως θα το δωσει το μανικι στο σκυλο για να εχει και το επιθυμητο αποτελεσμα.
Αν ο ερεθιστης δεν είναι και εκπαιδευτής το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό από την πραγματικότητα .
Και πολλές φορές πρέπει να είναι πολύ καλός ηθοποιός για να ψήσει έναν σκύλο που δεν "παίζει" ότι συνιστά πραγματική απειλή...
Νομίζω ο καλός ερεθιστής πρέπει να μπορεί να "ξυπνήσει" τον σκύλο με τα λιγότερα δυνατά καλούδια....αλλάζοντας απλώς ο ίδιος την "διάθεσή" του...
Και αυτό να μπορεί να το κάνει σε διάφορα σενάρια...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Γεγονός … όταν εγώ προσπαθώ να παίξω με τη chanell με πανί πετσί λουκάνικο με γράφει κανονικά στο αστειρωτο της , ενώ με τον ερεθιστεί γίνετε σκύλα η σκύλα.

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Μπορει να ειναι και εκπαιδευτης παραλληλα αλλα μπορει να ειναι και μονο ερεθιστης!Εκτος Ελλαδας συνηθως οι ερεθιστες κανουν ερεθισμο και μονο....και ειδικευονται σε θεματα ρεαλιστικης προστασιαςΣιγουρα πρεπει να ξερει να "διαβαζει" τον σκυλο....πριν αυτος ενεργησει .....(οχι ενεργηθει ε :p ).....και σιγουρα πρεπει να γνωριζει τεχνικες παλης οπως πολυ σωστα ανεφερε ο vagelis_ras.
Απαιτει γρηγορες αλλα αποτελεσματικες κινησεις,πρεπει να μπορει να φερει τον σκυλο στα ορια του....και οχι απλα να τον εκνευρισει.Σ αυτες τις περιπτωσεις πρεπει να γνωριζει πως θα χειριστει το θυμο και την επιθετικοτητα γιατι με λαθος προσεγγιση εκεινη τη στιγμη μπορει να ειναι μοιραιο για ολους μετα!Και δεν αναφερομαι σ ενα δαγκωμα τη στιγμη του ερεθισμου και μονο!Πρεπει να ειναι αποφασιστικος,ταχυτατος και σιγουρος για τις κινησεις του!
Εννοειται πως ο ερεθιστης δεν πρεπει να εχει φιλικες σχεσεις με τον ιδιοκτητη του σκυλου....πριν η μετα το μαθημα.Προσωπικα πολλες φορες σε "τυχαια" πεσιματα απο τον ερεθιστη ειτε σε βουνα και χωραφια ειτε σε δρομους της πολης μεσα στη νυχτα η συνενοηση γινεται απο πριν μεσω κινητου και μετα ο καθενας τη δουλεια του!
Το κακο εδω ειναι πως πολλοι θελουν να αποκαλουνται ερεθιστες.....αλλα ελαχιστοι.....μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου ειναι σοβαροι επαγγελματιες και κανουν σωστα τη δουλεια τους!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εννοειται πως ο ερεθιστης δεν πρεπει να εχει φιλικες σχεσεις με τον ιδιοκτητη του σκυλου....πριν η μετα το μαθημα.
Aυτο γιατι εννοειται?Εχω δει περιπτωσεις που μετα την εκπαιδευση ιδιοκτητης και ερεθιστης πινουν μπυρα με το σκυλο να καθεται διπλα τους. Και μια χαρα ερεθιστης ηταν ο συγκεκριμενος και πολυ ισορροπημενος ο σκυλος .

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
.... Εννοειται πως ο ερεθιστης δεν πρεπει να εχει φιλικες σχεσεις με τον ιδιοκτητη του σκυλου....πριν η μετα το μαθημα.Προσωπικα πολλες φορες σε "τυχαια" πεσιματα απο τον ερεθιστη ειτε σε βουνα και χωραφια ειτε σε δρομους της πολης μεσα στη νυχτα η συνενοηση γινεται απο πριν μεσω κινητου και μετα ο καθενας τη δουλεια του!....
Εδώ υπάρχει ένσταση.
Διαφωνώ.

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Οκ....δεκτες οι ενστασεις.....την αποψη μου λεω!Και τη λεω βασει των οσων ξερω!
Και να ξεκαθαρισουμε κατι πριν ξεκινησει η κουβεντα.Παιζει τεραστιο ρολο η ηλικια του ζωου....το αν βλεπει το μανικι η το λουκανικο εστω ως παιχνιδι πχ ή ως απειλη με αποτελεσμα να εστιαζει στο προσωπο που το φοραει (και δεν εννοω να επιτεθει στο προσωπο,αλλα να εχει να κανει με το ατομο συγκεκριμενα)

Απορια: ......πιστευετε πως ο ιδιος ανθρωπος που θα κανει βασικη υπακοη πχ σ ενα σκυλο.....μπορει αργοτερα να ειναι και ερεθιστης του?

ps: επισης να ξεχωρισουμε το "εκτονωνω" τον σκυλο μου με μερικα δαγκωματα σ ενα εκπαιδευτηριο (οι περισσοτεροι) πχ.....με το εκπαιδευω τον σκυλο μου για σωματοφυλακη ή φυλαξη χωρου κλπ κλπ

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Απορια: ......πιστευετε πως ο ιδιος ανθρωπος που θα κανει βασικη υπακοη πχ σ ενα σκυλο.....μπορει αργοτερα να ειναι και ερεθιστης του?
Με τις πολύ φτωχές γνώσεις μου... και προσεγγίζοντας "φιλοσοφικά" το ερώτημα... ΟΧΙ!!!
Εχοντας, σαν γνώμονα και μιά συζήτησή μου με αξιόπιστες πηγές που δεν κατονομάζονται...

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Βάις Βέρσα...

Μπορεί ο ερεθιστής να γίνει μετά απλός χειριστής του σκύλου υπό κ.σ.?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
...Απορια: ......πιστευετε πως ο ιδιος ανθρωπος που θα κανει βασικη υπακοη πχ σ ενα σκυλο.....μπορει αργοτερα να ειναι και ερεθιστης του?
Με τις πολύ φτωχές γνώσεις μου... και προσεγγίζοντας "φιλοσοφικά" το ερώτημα... ΟΧΙ!!!
Εχοντας, σαν γνώμονα και μιά συζήτησή μου με αξιόπιστες πηγές που δεν κατονομάζονται...
Αυτο το εχω δει πολλες φορες... με εκπαιδευτη και εκτροφεας στο χωρο πανω απο 30 χρονια που ασχολειται με μια φυλη ιδιαιτερα αποτελεσματικη στη φυλαξη.

Το μανικι, το λουκανικο, οι μακρυνες κλπ δεν απεχουν τοσο πολυ απο τη ρεαλιστικη. Ολα τα σκυλια απο καπου ξεκινανε για να φτασουν να ανταποκριθουν σε ενα σεναριο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ο αγγλικός όρος για τον ερεθιστή είναι stimulator/exciter/irritator????
Decoy...

Υ.Γ. Πάντως, καλό το καλαμπούρι... Να σου πω την αλήθεια, όταν είδα το εναρκτήριο post, είπα να κάνω κι εγώ ένα καλαμπούρι, αλλά "τόφαγα"... γιατί θα με πλάκωνε στο βρισίδι η "κυρία δασκάλα"!!!

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
decoy
δέλεαρ, δόλωμα, κράχτης
....γιατί για καλό ερεθιστή είχα στο νού μου κάτι σε ... "χωρίς φόρμα" πάντως...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97