Kάκια Συνήθεια... (κοπροφαγία)

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
38
Καλησπέρα συμφορούμιτες!!!
Εχουμε αποκτησει μια κακια συνηθεια το τελευταιο καιρο...
Τρωμε τα... κακα μας!!!
Διαβασα πως ενδεχεται να φταιει το φαγητο της. Να μην την καλυπτει και να αναγκαζεται να βρισκει εκει διατροφικη διεξοδο.
Ωχ θεε μ ειναι απαισιο αυτο π κανει!
Βαλαμε πιπερια κτλ κ δν πειραζει αυτα με το πιπερι.
Αλλα αν λειπουμε απο το σπιτι και γυρισουμε ειναι δεδομενο πως θα το δουμε το θεαμα και πολλες φορες ισα π αποφευγουμε το εγκεφαλικο!!!
Κινδυνευει απο αυτο?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αν δεν είχε προηγουμένως αυτή τη συνήθεια, ίσως να λείπει από το σκυλί σου το ποτάσσιο. Για προσπαθησε να της δώσεις μισή μπανάνα. Έχω δει να δουλεύει αυτό το σύστημα διότι η μπανάνα έχει ποτάσσιο. Αλλιώς πρέπει οπωσδήποτε να το εκπαιδεύσεις να σταματήσει να τρώει τα κακά του το οποίο ναι, κάνει κακό.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
38
Απο Δευτερα μπανανες λοιπον...
Δν το κανε. Τουλαχιστον δν ειχε υποπεσει στην αντιληψη μας.
2 βδομαδες ομως τωρα το εχει ξεφτιλησει το θεμα!

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Λοιπον και εμενα ο Διας το εκανε πιο μικρός και πήραμε μια σκόνη που την βάζεις στο φαγητο.εκείνη την ώρα δεν μυρίζει,οταν ομως κανει τα κακά της βγάζουν μια μυρωδια που ττην ενοχλεί και δεν τ πλησιάζει!!!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
38
Αυριο θα στην κλεψω. Η μαλλον σημερα.
Ερχομαιιιιιιιιιιι(ελπιζω να εχει μεινει λιγη ε?)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Για να το εκπαιδεύσεις με την μπανάνα, κόψε μισή από αυτήν σε κομματάκια και χρησιμοποίησέ τα για λιχουδιές ως εξής: το βγάζεις βόλτα και για τουαλέτα. Όταν κάνει κακά του και πάει να τα φάει, του φωνάζεις "μη", τραβάς λίγο και όταν αποσπάσεις την προσοχή του δόστου ένα κομματάκι μπανάνα. Μην απομακρυνθείς από τα κακάκια για λίγο αλλά δες το τι θα προσπαθήσει να κάνει. Κάθε φορά που πλησιάζει πάλι, κάνε το ίδιο. Αν είναι έλλειψη ποτασσίου, θα θεραπευτεί με την μπανάνα.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
38
Υπαρχει καποια εξεταση να της κανω για να δουμε τι της λειπει ?
Βιοχημικες μηπως?
Και αν δν της λειπει τπτ τι κολπο ειναι αυτο π κανει ???

Last edited:

Babinos85

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2010
52
0
Οταν πηγε να το κανει αυτο στην αρχη ο κουταβος μου εφαγα φρικη...Ειναι τραγικο να το βλεπεις...Ενημερωσα τον κτηνιατρο μου και μου εδωσε να του δινω κατι σαν βιταμινουλες γιατι μου εξηγησε πως προφανως του λειπει μια πρωτεινη την οποια εκπεμπουν τα κακακια του γι'αυτο ειχε την ταση να παει να τα φαει...Ωστοσο κοπηκε μαχαιρι εμενα αυτο....Δεν το εκανε ποτε....Πρεπει να το προσεχεις οταν το βγαζεις εξω να μην το αφηνεις να τα τρωει και προφανως ειτε με βιταμινουλες ειτε με καποιο αλλο τροπο (προφανως μπανανες αφου λενε τα παιδια) θα το σταματησει...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Είναι πολύ σημαντικό πάντως να κόψει αυτή τη συνήθεια διότι επιπλέον θα παχύνει. Αυτό μου το είπε η κτηνίατρος του Μουφ που με ρώταγε στην αρχή αν το Μουφ παχαίνει τρώγοντας κακάκια. Φυσικά της εξήγησα ότι το Μουφ επιδίδεται σε πραγματικές γαστριμαργικές απολαύσεις, δεν αγγίζει ποτέ κακάκια και τρώει από μπιφτέκια και πάνω.:rolleyes:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η κοπροφαγία είναι μια αρκετά συχνή συνήθεια σε κουτάβια....
Τα περισσότερα ευτυχώς την κόβουν μεγαλώνοντας....

Συχνότερα οφείλεται σε στρες, βαρεμάρα ή πείνα παρά σε κάτι παθολογικό!
Σημαντικό είναι να του αποσπάτε την προσοχή μόλις τα κάνει, ωστε να μην ασχοληθεί μαζί τους και φυσικά να μην μένουν στην συνέχεια στον χώρο που βρίσκεται το σκυλί!

Κάνε μια αναζήτηση στο forum!Έχει συζητηθεί αρκετές φορές!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχει δίκιο ο Φοίβος!

Μήπως βαριέται;
Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο του crate (έστω για ένα μήνα μόνο για να κόψει την συνήθεια) ;
Με το crate μπορείς πανεύκολα να εγγυηθείς πως δεν θα έχει ΠΟΤΕ ελεύθερη πρόσβαση στα κόπρανά της...

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
38
Μηπως δν την καλυπτει διατροφικα η τροφη της ?
Της εδινα eukanuba puppies και μετα το γυρισαμε εδω και κανα μηνα σε royal canin german shepherd 30 junior.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εχουν ακουστει κατα καιρους διάφορες τετοιες θεωριες, οτι δηλαδη λειπουν καποια συστατικα απο την διατροφη του σκυλου και γι αυτο επιδιδεται στην κοπροφαγια, αλλά δεν εχουν αποδειχτει και θεωρουνται αβασιμες.