Jack Russell Terrier!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Το σκέφτεσαι σωστά αλλα να σου τονίσω πάλι το πόσο σημαντικό είναι να ξέρεις τα αλλα σκυλιά. Σε αυτη τν φάση είναι απαραίτητο να μάθει από άλλα σκυλακια τις αποδεκτές συμπεριφορές. Δν θες πχ έναν επιθετικό σκύλο για παρέα για να μην τον φοβισει ή του κάνει κακό. Κατά τα άλλα, μν φοβηθείς κ εσύ να τν αφήσεις πχ κ με πιο μεγαλοσωμα σκυλιά κ προσπάθησε να μν ανακατευεσαι πολύ σε ότι μπορει να διορθώσει ο άλλος σκύλος.

Η πρώτη φίλη της δικής μου ήταν μια Μεγάλη Δανεζα. Έμαθε κ στν μικρή μου κ σε μένα να μν φοβόμαστε τα τερατάκια κ μεις -με την βοήθεια του αφεντικού της- τν μάθαμε να φέρεται στους πιο αδύναμους αφού από ένα σημείο κ μετά τιθασευσε την ατσουμπαλία της για χάρη της Τσίλλι :)

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Ένας φίλος μου έχει ένα πιτ-μπουλ 3 μηνών και αυτό, και από ότι μου είπε ειδικά με άλλα αρσενικά σαν κ αυτό, είναι πολύ παιχνιδιάρικο! Θ α τα βγάλουμε βόλτα την Κυριακή μαζί και θα δούμε...

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Παρεπιπτόντως, απόψε το βράδυ θα αφήσω τον Έκτωρα ελεύθερο στο δωμάτιο μου να κοιμηθεί, και όχι στο crate, γιατί από την μια έχει ήδη κοιμηθεί στην πολυθρόνα και δεν θέλω να τον ξυπνήσω, και από την άλλη θέλω να ρισκάρω για το αν είναι έτοιμος να μένει ελεύθερος, χωρίς να κάνει τίποτα κακά και τέτοια... Ο Θεός βοηθός, και θα δούμε αύριο!!:)

AbreADooM

New Member
26 Μαϊου 2011
4
0
ΡΟΔΟΣ
Καλημέρα και από εμένα και το αλητάκι μου. Ένα θηλυκό jack 11 μηνών που μας έχει ξετρελάνει. Ο,τι μα ο,τι είχα διαβάσει για αυτήν την υπέροχη ράτσα, είναι αλήθεια. Από ατελείωτες ώρες και παιχνίδι σε βουνό και θάλασσα (και κυρίως τρελό μα τρελλοοοοο κόλλημα με την μπάλα), μέχρι αγκαλιές για ύπνο στον καναπέ και στο κρεβάτι. Μετά από τους 6 μήνες και αρκετή εκπαίδευση με επιβράβευση (πολλές κούτες μπισκότα) έχει μάθει και κάνει την ανάγκη της έξω κανονικά (για τους νεότερους ιδιοκτήτες να έχουν απλά υπομονή). Όσο για την συμπεριφορά με άλλες ράτσες, η παρέα μας συμπληρώνεται με 3 διαφορετικές φυλές: 1 γερμανικό ποιμενικό, 1 Λαμπραντόρ και ένα Ροτβάιλερ. Παιδιά..απλά τα Jack δεν συγκρίνονται με τπτ...IMG1164.jpg

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Να το χαίρεσαι το Russellaki σου! Πράγματι, αυτά που λες ισχύουν. Από την μια τρέλα στο φουλ, και από την άλλη ξάπλα στην αγκαλιά!! Απλά εμείς έχουμε θέμα με τα άλλα σκυλιά... :(

AbreADooM

New Member
26 Μαϊου 2011
4
0
ΡΟΔΟΣ
Μην αγχώνεσαι..Είναι γενικά μαγκάκια τα σκυλιά. Και η δικιά μου με τους "φίλους" της που έγραψα παραπάνω όσο παίζουν μαζί της..μια χαρά. Όταν αρχίσουν και τις κολλάνε και την μυρίζουν..βγάζει δοντάκι..και δεν ξέρω, ίσως επειδή είναι θηλυκό..(και τα 3 τα άλλα είναι αρσενικά)..κάνουν πίσω. Ελπίζω να μην έχω καμιά δυσάρεστη κατάσταση καμιά μέρα. Πάντως αν θες και την πρόταση μου για να εξοικείωση με άλλο σκύλο..μιας και είσαι στη Λάρισα..μια βόλτα παρέα με ένα φίλο που έχει οποιαδήποτε ράτσα σκύλο, στην εξοχή θα βοηθήσει. Ο δικός σου θα έχει τον νου του πιο πολύ στο παιχνίδι και ως terrie θα δεις να του βγαίνει και ένα μέρος της κυνηγετικής του φύσης, και έτσι δεν θα τον ενοχλεί και πολύ η παρουσία άλλου σκύλου..Μέχρι σιγά - σιγά να συνηθίσει τελείως. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστή σαν μέθοδος..αλλά την δική μας έτσι την κοινωνικοποιήσαμε..

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Γενικά, δεν τον ενοχλούν τα άλλα σκυλιά. Απλά δεν τα δίνει καν σημασία, και μόλις αυτά έρχονται, τότε νευριάζει...

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Να και κάποιες φωτό από τον Έκτωρα, που έφτασε 9μιση μηνών! Όσο πάει και βελτιώνεται ο χαρακτήρας του, με τα άλλα σκυλιά είναι πλέον ΑΡΙΣΤΟΣ, με τους ανθρώπους δεν δίνει σημασία απλώς δεν θέλει χάδια, τουαλέτα μόνο έξω εδώ και καιρό, και γενικά είμαστε πολύ καλά!
477294_3053035016869_1721467926_o.jpg478572_3053038256950_522260563_o.jpg Αναμένονται και άλλες φωτό από το πως είναι τώρα!

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Καλησπερα και να χαιρεσαι το "διαολακι" σου.

Πρεπει απο νωρις να του μαθεις να μην δαγκωνει δικα σου πραγματα,αλλα μονο τα παιχνιδια του.Σε αυτο θα συμμετεχεις και εσυ παιζοντας μαζι του.

Σημαντικο ειναι να μην τον εχεις ποτε λυτο στην βολτα.Δεν θα καταλαβεις για ποτε θα γινει το κακο.Μονο σε ελεγχομενο περιφραγμενο χωρο.

Κανε στο φορουμ 1 αναζητηση γαι την ρατσα για να καταλαβεις καποια πραγματα για τον χαρακτηρα της ρατσας.

Καλωσηρθες στην Ρασελοπαρεα μας.

Υ.Γ. Καλο κουραγιο...:cool:

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Καλησπερα και να χαιρεσαι το "διαολακι" σου.

Πρεπει απο νωρις να του μαθεις να μην δαγκωνει δικα σου πραγματα,αλλα μονο τα παιχνιδια του.Σε αυτο θα συμμετεχεις και εσυ παιζοντας μαζι του.

Σημαντικο ειναι να μην τον εχεις ποτε λυτο στην βολτα.Δεν θα καταλαβεις για ποτε θα γινει το κακο.Μονο σε ελεγχομενο περιφραγμενο χωρο.

Κανε στο φορουμ 1 αναζητηση γαι την ρατσα για να καταλαβεις καποια πραγματα για τον χαρακτηρα της ρατσας.

Καλωσηρθες στην Ρασελοπαρεα μας.

Υ.Γ. Καλο κουραγιο...:cool:
Είναι 10 μηνών τώρα, δεν μπήκα τώρα στο φόρουμ! :)
Τα έχουμε ξεπεράσει τα δαγκώματα πλέον, και είναι κύριος. Ελεύθερο τον αφήνω εδώ 100 μέτρα από το σπίτι μου που έχει χωράφια και πάμε βόλτες, και μόλις φτάνουμε στην κατοικημένη περιοχή τον δένω.

OlgaM

Active Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
32
Ηράκλειο Κρήτης
Γεια σας! μπήκα κι εγώ στο ρασελοκλάμπ! Τον λένε Πέρη και 5 του Οκτώβρη θα γίνει 2 μηνών. Είναι γλύκας, παιχνιδιάρης και πολύ κλαψιάρης! Έχω μια απορία! Βλέπω κάποιες φωτογραφίες από Τζακ Ράσελ και τα περισσότερα σκυλάκια έχουν κάτω τα αυτιά τους. Όμως υπάρχουν και κάποια που είναι σηκωμένα. Είναι θέμα τύχης και γονιδίων και όχι φυλής; Παρεμπιπτόντως το τρίχωμά του είναι κοντότριχο (δεν ξέρω αν παίζει σημασία)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τα αυτία του ράσσελ πρέπει να είναι κατεβασμένα εκτός αν ανταποκριθεί σε κάποιον ήχο η δική μου που είναι παπμιλάδικο δηλαδή κάκιστης εκτροφής τα κρατάει πολύ σηκωμένα

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Τα αυτια στα Jack πρεπει να ειναι κατεβασμενα χωρις να φαινεται το εσωτερικο του αυτιου.Νομιζω για να μην μπαινει χωμα στα αυτια του σκυλου οταν μπαινει σε λαγουμια και οταν σκαβει.Αυτο για να ειναι μεσα στο προτυπο.

Τα σηκωμενα αυτια ειναι μορφολογικο ¨ελλατωμα" εκτος προτυπου.Ετσι ειναι και ο δικος μου,αλεπουδιτσα αλλα ολοι μου λενε οτι ειναι ομορφος.Αρχισε να τα σηκωνει απο 6-7 μηνων,δεν θυμαμαι ακριβως,πρεπει να δω φωτο με ημερομηνια.Οταν ηταν κουταβι ηταν κατεβασμενα.

Αλλα αυτο ειναι το μικροτερο προβλημα σε 1 σκυλο...

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Τα αυτιά θα πρέπει να πέφτουν σε σχήμα ¨V¨, αλλά και του δικού μου που είναι ημίαιμος, το μόνο που έχει διαφορά είναι τα αυτιά, τα οποία είναι κεραίες!:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi