Jack Russel

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
Παρακαλώ για άλλη μια φορά για την βοήθεια σας.

Περίπου πριν τρεις μήνες έγινα μέλος στο dog forum και από τότε καθημερινά διαβάζω με ενδιαφέρον όσο περισσότερα θέματα μπορώ .
Τότε ήμουν σε αναζήτηση πληροφοριών για την αγαπημένη μου ράτσα τα westie.
Από τότε περιμένω για γέννα για την οποία θα γνωρίζω αρχές Δεκεμβρίου.

Και τότε όμως και εφόσον το θηλυκό είναι έγκυος υπάρχει κάποια λίστα ατόμων που περιμένουν κουταβάκι που σημαίνει ότι εάν γεννηθούν 2 ή 3 westakia δεν είναι σίγουρο ότι εγώ θα είμαι ένας από τους τυχερούς που θα αποκτήσουν ένα .

Και τώρα το μεγάλο δίλημμα.Jack Russell.
Άλλο ένα terrier που μου αρέσει πολύ κυρίως για το σπιρτόζικο ταμπεραμέντο του.

Μίλησα με εκτροφέα και υπάρχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό κουτάβι.

Με φοβίζουν όμως κάποια πράγματα για το συγκεκριμένο terrier.
Είναι τόσο ζόρικος όσο λένε ?
Είναι κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου σκυλιού για να μου δώσει τα φώτα του?
Αρσενικό ή θηλυκό?

Φοβάμαι ότι εάν περιμένω για το westie μπορεί να χάσω και τα δύο και μετά άντε περίμενε πάλι κανένα 4μηνο.

Υπενθυμίζω ότι έχω γιό 5 ½ ετών ,μένω σε διαμέρισμα με μεγάλη βεράντα (το αναφέρω για τον χώρο που θα έχω για να παίζω με τον σκυλάκο εκτός από τις βόλτες που θα πηγαίνουμε) και ότι σε γενικές γραμμές δεν θα μένει πανω από 1 ώρα μόνο του.

Περιμένω για τις απαντήσεις σας και συγνώμη για το μεγάλο post.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι είναι πραγματικά ατρόμητο και πάρα πολύ ενεργητικό σκυλί.
Αν το αποφασίσεις πάρε το θηλυκό.
Αν και πιστεύω ότι έχεις πολύ μικρό παιδί και ίσως θα έπρεπε να προτιμήσεις εκπρόσωπο πιο "οικογενειακής" φυλής, π.χ μπόξερ.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγω πάντως Τζακ δεν θα επαιρνα

τρομερή ενέργεια την οποία θα πρεπει να βγάζει από μέσα του ΚΑΘΕ ημέρα για τα επόμενα 10 χρόνια :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

είσαι ετοιμος???????

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Jack Russell? Αν μένεις σε διαμέρισμα ξανασκέψου το! :D

Απίστευτα ενεργητικά σκυλιά, επίμονα, αποφασιστικά και ...γαβγισιαρικα!
Να ξέρεις ότι δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτικά με τα παιδιά. Χρειάζονται έμπειρο ιδιοκτήτη και οπωσδήποτε εκπαίδευση.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
:(:(:(
Για να στραφείς στο εξωτερικό με τίποτα εε;
Αν το σκέφτεσαι στείλε πμ.

Για το τζακ ράσσελ, δεν έχω καθόλου ασχοληθεί και γι'αυτό δεν θέλω να πώ οτιδίποτε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πιστεύω ότι τα westie είναι πιο κατάλληλα για οικογένεια...

Αυτό που λέει η μήλου δεν γίνετε με τίποτα ε?

Αν πάρεις westie δεν θα το μετανιώσεις..,είναι πραγματικά απίστευτο σκυλιά και τα πάνε μια χαρά με τα παιδιά..

Πιστεύω πως τα westie είναι μια χαρά οικογενειακός σκύλος και εύκολα εκπαιδεύσιμα..

Ξανασκέψου το..:):)

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Απο τις αγαπημενες μου ρατσες..
Ομως νομιζω οτι δεν θα τα εβγαζα περα με τιποτα μαζι του μεσα σε ενα διαμερισμα..
Τρομερα ενεργητικο σκυλι και οπως ειπαν πολυ γαυγισιαρικο..κατι που σε συνδυασμο με το παιδι θα σε δυσκολεψει πολυ..θελει πολυ προσοχη και πολλες ωρες παιχνιδιου και εκτονωσης εκτος σπιτιου..
Μηπως να κοιταζες για γαλλικο μπουλντογκ που και ησυχο ειναι σχετικα και δεν θα το ακουσεις και ποτε να γαυγιζει χωρις λογο..?Η τεσπα καποια αλλη ρατσα λιγοτερο φασαριοζικη..

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το Jack Russel σκέψου το καλά. Αν δεν έχεις εμπειρία και πολύ χρόνο και κέφι δεν είναι καλή επιλογή.
Για westie από Ολλανδία μπορώ να σε βοηθήσω, έχω αρκετή επαφή με εκτροφεία.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
καποιοι οικογενειακοι φιλοι λογω του οτι ειχαν ενα αγορακι
6 ετων μονο αποφασισαν καποια στιγμη να παρουν καποιο
σκυλακι για παρεα στον γιο τους.......η επιλογη τους λοιπον ηταν ενα θηλυκο τζακ ρασελ,,,μετα απο 2 χρονια συμβιωσης (το αγορακι εκλεισε τα 8),εξακολουθει να ειναι το super restless puppy ever:D

αλλα.......ολη η οικογενεια ξετρελενεται μαζι της,την παιρνουν μαζι τους σχεδον παντου,παιζει με ολα τα σκυλακια(ολων των μεγεθων),το αγορακι την εχει υπο την προστασια του,ασχολειται διαρκως,την φροντιζει,την λατρευει,κοιμουνται μαζι και δεν μπορει να διανοηθει πρωινο ξυπνημα χωρις αυτην:)

το θετικο ειναι οτι εχουν πολυ μεγαλο κηπο οπου η σκυλιτσα κοβει πολυ χιλιομετρο ολη μερα,τρεχοντας και παιζοντας με γατουλες κυριως
ξοδευοντας αρκετη ενεργεια εως το βραδυ που οι υπολοιποι θελουν να
ξεκουραστουν:p

orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
Προσωπικα, αν ειχα και μικρο παιδι, δεν θα επαιρνα JR terrier. Οχι επειδη θα φοβομουν για το παιδι, το παιδι ειναι σε ηλικια που μπορει να μαθει πως να συμπεριφερεται σωστα σε ενα σκυλο, και ο οποιοσδηποτε σκυλος που μεγαλωνει απο κουταβι με ενα παιδι ειναι μαλλον απιθανο να του επιτεθει, αν γινει και στους δυο (παιδι-σκυλι) σωστη... "εκπαιδευση" :D

Δεν θα επαιρνα ομως jr γιατι φοβαμαι οτι μικρο παιδι (ειδικα αν ειναι και λιγακι ζωηρο) συν σκυλος duracel :D οπως το jr terrier, ειναι ικανα να μετατρεπουν καθε μερα το σπιτι σε μια εμπολεμη ζωνη και τον πιο υγιη και σταθερο ψυχολογικα χαρακτηρα να τον στειλουν εσωκλειστο στο Δαφνι. :D
Δεν θα το προτεινα.. :D

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Παλιότερα είχαμε 2 Τζακ Ράσσελ. Εννοείται όχι ταυτόχρονα.. (φαντάσου....)
Τεσπα. Είναι όπως σ είπανε όλοι υπερκινητικά (πάρα πολύ) και για αυτόν τον λόγο πολύ δύσκολα ζούνε σε διαμέρισμα... Θα σου έλεγα να το αποφύγεις καλύτερα..

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας ,η γνώμη σας μετράει για εμένα-

υπομονή λοιπόν μέχρι τον Δεκέμβριο και ελπίζω να σταθώ τυχερός και ένα

westie να γίνει δικό μου..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν θα το μετανιώσεις...:):)

Μονο να δεις από εδώ μέσα πόσοι έχουμε westie...:):)
και είμαστε όλοι ξετρελαμένοι..:):);)

pako21

Member
13 Μαϊου 2009
9
0
Athens
Υπαρχουν καλα εκτροφεια Jack Russell στην Ελλαδα??

Kalispera se olous.. :) eimai kainourgios stin parea... kai endiaferomai gia tin apoktisei enos Jack Russell... Alla apo tin ereuna pou exw kanei den exw brei kapoio ektrofeio pou na mou ''gemizei to mati..'' Mipws mporeite na me boithisete kai na mou ypodeiksete me link kapoia ektrofeio an sas einai eukolo..?? euxaristw!!!:)

elenaki

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
37
0
κανγκο ευχαριστουμε για την πληροφορια. καλα εσυ πιο πανω δε διαβασες????
Θελεις να παρεις τζακ ρασσελ ακομη???:D:D:D

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
δηλαδη δεν μπορουν να ζησουν σε διαμερισμα? παντως οπου βλεπω τα χαρακτηριστικα της ρατσας λεει οτι μπορουν να ζουν σε διαμερισμα...επισης εχει η ξαδερφη μου ενα jr και δεν εχει καποιο προβλημα

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
2 έχει jr βλέπω στο πάρκο και τα 2 παίζουν ασταμάτητα με το δικό μου μιας και τώρα που ειναι κουτάβι ειναι στο μεγέθος τους και έχει περιπου, περίπου λεώ την ενέργεια τους...
Μετά 40 λεπτά παιχνίδι ο δικός μου "πεθαίνει" και αυτα ακόμα πηδάνε σαν κατσίκια.
Τρομέρα σκυλακια, πραγματικά ΑΤΡΟΜΗΤΑ, και πολυ έξυπνα...απλα θα συμφωνήσω με όλα τα παιδιά...
αν δεν έχεις αυλή ή πολύ χρόνο για να κάνει τις βόλτες του και να ξεσπάει...δεν θα το πρότεινα κι εγώ...
Είναι πολύ όμορφα , μου αρέσει να τα βλέπω, είναι πανέξυπνα και σε κερδίζουν αμέσως...αλλά μεχρι εκεί.