Infrarot ή απλά πορτάκια σκύλων

maltesefun

Member
11 Οκτωβρίου 2007
13
0
Athens
Γειά σας! Είμαι νέο μέλος και σκέφτομαι (διαβάζω βιβλία,internet κλπ.) να βρω ένα μαλτεζάκι. Περιμένω από τον ΚΟΕ να μου στείλει κατάλογο με τους εκτροφείς (ελπίζω να υπάρχουν στην Αττική για να τους επισκεφτώ).
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω συζητήσεις σε ελληνικά sites σχετικά με τη χρησιμότητα (προβλήματα λειτουργίας κ.λ.π.) της ειδικής πορτούλας για σκυλιά και μάλιστα αυτής που λειτουργεί με υπέρυθρες ακτίνες και υποτίθεται ότι αφήνει μόνο το σκυλάκι κάποιου να μπαινοβγαίνει ελεύθερα στον κήπο, αυλή κ.λ.π. Στο internet που έψαξα βρήκα κάποιες πολύ ακριβές (150 €) και δεν ξέρω αν αξίζει να το τολμήσει κανείς. Κάποια ανοίγει αυτόματα όταν το σκυλί είναι σε απόσταση 30-50 εκατ. απο αυτήν.
Έχει κανείς σχετική εμπειρία; Στην Ελλάδα μου είπανε ότι δεν κυκλοφορούνε τέτοιες πόρτες (στα pet shops).

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Όντως με υπέρυθρες δεν είχα βρει ούτε εγώ. Από την άλλη πλευρά, όσο πιο πολύπλοκο είναι ένα σύστημα (με ηλεκτρονικά κλπ.) τόσο πιο ευπαθές είναι. Οπότε εγώ εμπιστεύτηκα το κλασικό αμφίδρομης κίνησης πορτάκι. Βέβαια χρειάστηκε να κάνω ειδική κατασκευή για να εφαρμόσει στην μπαλκονόπορτα - το "μπαίνει σε τζάμι" δεν παίζει! Εσύ σε τι υλικό σκοπεύεις να το εφαρμόσεις?

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
ααα... ενδιαφέρων στην μπαλκονοπορτα πώς το βάλατε και που αφόσων όχι στο τζάμι με ενδιαφέρει πολύ...

εγω το καλοκαιρει χαλάσαμε την σείτα απο κάτω σαν πορτούλα να μπορει να μπαινω βγαινει απο μονη της οσο είμαστε σπιτι...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Στείλε μου με pm το email σου να σου στείλω σχεδιάγραμμα της κατασκευής... είναι λίγο πολυπλοκο να το περιγράψει κανείς...

maltesefun

Member
11 Οκτωβρίου 2007
13
0
Athens
Ευχαριστώ για την απάντηση vrmode! Και εγώ πιστεύω πως μάλλον το απλό είναι καλύτερο. Έχω παλιά ξύλινη πόρτα κουζίνας, πάχους 4,5 cm, πού δεν την άλλαξα με αλουμινίου, ακριβώς για να εγκαταστήσω μελλοντικά το πορτάκι του σκύλου. Ο ξυλουργός πιστεύω να μην έχει πρόβλημα να το κάνει.
Όμως από πόσο μηνών θα μπορεί ένα σκυλάκι μαλτέζ να το χρησιμοποιεί; Πρέπει άραγε να το έχω εγκαταστήσει ήδη στην πόρτα, αν θέλω να το συνηθίσω από την αρχή να το χρησιμοποιεί για να κάνει τις ανάγκες του στη σκεπαστή βεράντα; Η γειτόνισσα της διπλανής αυλής που συνορεύει με τη δική μου, είναι πολύ φιλόζωη και μαζεύει πολλές γάτες. Νομίζετε ότι θα έχω πρόβλημα; Μήπως μαζεύονται οι γάτες στη κουζίνα μου για να κάνουν παρέα στο σκυλάκι όσο λείπω; Ή μήπως υπάρχει κίνδυνος να του βγάλουνε τα μάτια, όταν βγαίνει στη βεράντα; Σχεδιάζω να το κρατάω στην κουζίνα μου όσο είναι μωρό, επειδή έχει πάτωμα ασφαλές για ατυχήματα τουαλέτας, αλλά και γενικότερα είναι ασφαλέστερος χώρος, χωρίς πολλά καλώδια κ.λ.π. Είμαι ευγνώμων για οποιαδήποτε απάντηση.
Το παράκανα με το μέγεθος του avatar. Ήταν η πρώτη προσπάθεια.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Στο ξύλο δεν θα έχεις πρόβλημα να το βάλεις γιατί το ξύλο κόβεται σε αντίθεση με το τζάμι (και εδικά τα διπλά τζάμια)΄- άρα δεν χρειάζεσαι ειδική κατασκευή.

Εγώ το έβαλα όταν ο δικός μου ήταν περίπου1 έτους - την βεράντα την ήξερε - για το πορτάκι χριεαστήκαμε 1-1,5 εβδομάδα (ο ...βλακούλης) για να μάθει πως λειτουργεί (η γάτα το έμαθε με την πρώτη-δεύτερη!). Μόλις το έμαθε βέβαια και ο σκύλος το βρήκε παιχνίδι "μπαίνω-βγαίνω" :lol:

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Δεν έχω μπαλκονόπορτα, μόνο αλουμίνια παράθυρα και πατζούρια.
Πως θα μπορούσα να βάλω πορτάκι;

Ασε που έχω βρεί κάτι πορτάκια όπου φοράς ειδικό λουρί στο σκύλο και το πορτάκι διαβάζει τις υπέρυθρες του λουριού και ανοίγει για να μπεί ο σκύλος η το γατί (αυτό που λένε τα κορίτσια παραπάνω)! :-D

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μπαίνει στο τζάμι αλλά θα πρέπει να παραγγείλεις νέο τζάμι. Άμα σου τρυπήσουν το παλιό δε θα γίνει καλή δουλειά. Αν είναι συρόμενο πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι λόγω του πάχους της πόρτας δε θα ανοίγει πλέον τελείως. Γι αυτό πρέπει να το βάλεις σχεδόν τέρμα στην άκρη ώστε να ανοίγει το δυνατόν περισσότερο. όχι τελείως τέρμα γιατί δε θα είναι δυνατό το τζάμι.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Φιλοι μου στο Βελγιο εχουν πορτακι με υπερυθρες για τον γατουλι τους, αλλα δεν λειτουργει καλα- πρεπει ο γατος σχεδον να ακουμπησει πανω στον δεκτη- για να ανοιξει η πορτα.
Και ετσι την "αποσυνδεσαν" και ανοιγει πια με ενα σπρωξιμο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Επειδή είχε πολύ φως δυσκολεύτηκα με τις φωτογραφίες, όμως κάτι φαίνεται.
Επίδειξη χρήσης πορτακίου από το ΠΑΙΔΙ!

Το πορτάκι μας

Βγαίνουμε

Μπαίνουμε

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ είχα πάρει το μεγαλύτερο μέγεθος που βγαίνει για να μη σκύβει η Νοέλα μου. :D Δεν το εγκατέστησα ποτέ αλλά αναρωτιέμαι αν θα περνάει ο Λέων από εκεί. :eek:

Chloe αυτό είναι ιδιοκατασκευή, ε; Καλή ιδέα το ενδιάμεσο ξύλο στο τζάμι!