Hypoallergic Barf????

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Καλησπερα.
Σημερα πηγαμε στο γιατρο γιατι ο μικρος εκανε μια εξαρση στον λαιμο με Malasezzia κι φουλ σμιγμα... λες κι του εβρεχα το λαιμο...

Μας ειπε να ξεκινησουμε υποαλλεργικη διαιτα κι μου εδωσε κι χαπια αντιμυκητιακα.

Η αληθεια ειναι οτι ακομα κι η χονδρικη της Purina HA (purina εχω στο μαγαζι) τσουζει ασχημα..
Κι ειναι η πρωτη φορα που σκεφτομαι το κοστος γιατι απο Ιανουαριο , Groomer για τα μπανια, Σαμπουαν (1 malaseb 4 - 5 μπανια) φαρμακα, επισκεψεις στον γιατρο, πηγαινε - ελα , με εχουν γονατησει οικονομικα πολυ ασχημα.. απο τον ιανουαριο κοντευω να αγγιξω το χιλιαρικακι...

Οποτε σκεφτηκα αν ξερετε αν μπορω να του φτιαξω καποια Barf υποαλλεργικη...
Τωρα αν η barf για να ειναι υποαλλεργικη πρεπει να εχει σολωμο , χαβιαρι μπελουνγκα κι καραμελομενα δαμασκηνα,, λογικα θα παω στην HA.

Καταλαβαινω οτι πολλοι που δινουν Barf θα μου πουν οτι ειναι υποαλλεργικη ετσι κι αλλιως...
ψαχνω κατι πιο εξειδικευμένο...

Δωσε συνταγεεεεεες κοσμε!

• Like
Reactions: l.Kyveli

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το θέμα με τις αλλεργίες είναι να βρεις το αλλεργιογόνο που σε πειράζει. Αυτό που για εμένα είναι υποαλλεργικό, για εσένα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που στην πυροδοτεί. Οι υποαλλεργικές ξηρές, νομίζω ότι το έχουν πάει στατιστικά. Δηλαδή δεν περιέχουν συστατικά που έχουν την τάση να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε ένα μεγάλο ποσοστό σκύλων.
Αν είναι σιγουράκι ότι είναι τροφική η αλλεργία σας, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα είδος κρέατος, κι αν δεν τον πειράζει να το εμπλουτιζεις σταδιακά με έξτρα υλικά μέχρι να εντοπίσεις τι είναι αυτό που το πείραξε ώστε να μην το ξαναβάλεις. Έτσι τσεκάρεις και κρέας και συμπληρώματα. Φροντίζεις, όσο ψάχνεις τα αλλεργιογόνα, να μην μπαίνει πάνω από ένα καινούριο υλικό ανά τριήμερο, ίσως και πενθήμερο. Κι όταν λέω υλικό δεν εννοώ μόνο στο φαγητό του. Εννοώ ακόμα και στα σνακ. Ακόμα και τα σνακ να έχουν εισαχθεί σταδιακά. Ωστε αν εμφανίσει τα συμπτώματα να εντοπίζεις αμέσως το προβληματικό συστατικό κι όχι να κάνεις μαντεψιές

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ως προς την τροφή, θα σε γελάσω. Εμάς ήταν εποχική αλλεργία, όχι τροφική, οπότε οφειλόταν σε εξωτερικούς παράγοντες. Η κτηνίατρος μας είχε πει ότι ναι, υπάρχει τεστ αλλεργιογόνων. Ξυριζεται μια περιοχή και τοποθετούνται διάφορα αλλεργιογόνα, νομίζω υποδόρια και βλέπουν ποιο/α προκαλούν ερεθισμό. Τέλος πάντων δεν το κάναμε το συγκεκριμένο τεστ οπότε δεν μπορώ να σου πω έγκυρα τι και πως, αλλά αμφιβάλλω ότι πιάνει και τροφές.

Στις τροφές το ανακαλύπτουν όπως στο περιέγραψα παραπάνω. Δηλαδή ξεκινάς δίνοντας μόνο κοτόπουλο (για παράδειγμα). Τίποτα άλλο όλη την ημέρα, για Χ μέρες. Αν τον πειράζει, αλλάζεις κρέας, πας στο μοσχάρι (πάλι για παράδειγμα). Αν το κοτόπουλο δεν τον πειράζει (άρα δεν έχεις προχωρήσει σε άλλο κρέας, μετά τις Χ μέρες που δεν τον έχει πειράξει προσθέτεις ένα υλικό : πχ μαρούλι, οπότε για Χ μέρες πάλι μπαίνει στο στομάχι του μόνο αυτά τα δύο. Το κοτόπουλο ξέρεις ότι δεν του κάνει αλλεργία οπότε αν τον πειράξει κάτι θα είναι το μαρούλι. Κι αν τον πειράζει δεν του ξαναβαζεις ποτέ. Αν δεν τον πειράξει, μετά τις Χ δοκιμαστικές μέρες, βάζεις και τρίτο υλικό (πχ, λάδι σαλμού). Πάλι η ίδια διαδικασία, μέχρι να χτίσεις το γεύμα που θέλεις και που δεν πειράζει το σκύλο. Όμως δεν μπορείς να μείνεις σε μια μόνο πηγή πρωτεΐνης. Οπότε κάποια στιγμή κρατάς όλα τα συμπληρωματικά που ξέρεις ήδη ότι δεν τον πειράζουν κι αλλάζεις μόνο το κρέας. Συζητα το λίγο με τον κτηνίατρο

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Υπάρχει τεστ που κάνεις στον κτηνίατρο για να βρεις σε τι είναι αλλεργικός, αλλά πολλοί το αμφισβητούν.
Υπάρχει επίσης αυτό -άτομα από Ελλάδα που το κάνανε μείναν ευχαριστημένοι, δεν το έχω κάνει.

Σε περίπτωση που είναι τροφική και δεν κάνεις κάποιο τεστ, κανονικά δίνεις πρωτεΐνη στον σκύλο την οποία δεν έχει ξαναφάει -αν δεν υπάρχει, κάποια που δεν έτρωγε συχνά. Αν ούτε αυτό υπάρχει ή δε γίνεται τέλος πάντων, πας σε κάποια που θεωρείται πιο "αγνή", την οποία δίνεις για 6 βδομάδες.

• Like
Reactions: jimboGS and Orilis

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
δοκιμασε για καμια εβδομαδα καποιο κωδικο μπαρφ με σκετο κοτοπουλο χωρις λαχανικα που ειναι και παμφθηνο κ δες πως παει...εννοειτε κοβεις λιχουδιες αν τυχον του δινεις.
Αργοτερα παιρνεις κ με λαχανικα κ βλεπεις παλι..σιγα σιγα.
Στη μπαρφ επειδη αποτελειτε απο 3 συστατικα στη βαση της (κρεας-κοκκαλα,λαχανικα,συκωτακια) μπορεις πανευκολα να βλεπεις που εχει ευαισθησια κ να την τροποποιεις,σε αντιθεση με μια ξηρα που εχει χιλιαδες συστατικα.

*Ποιο χαπι του δινεις για τη Malasezzia ?

• Like
Reactions: jimboGS

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Αντιγράφω από εδώ http://www.dogforum.gr/community/threads/ivan-το-chow.30517/page-5#post-841978 για να μην ψάχνεις.

Εγώ ακολουθώ την μέθοδο της προοδευτικής μονοφαγίας.
Κριτήρια: Να τα τρώνε, να τα χωνεύουν εύκολα και καλά, να μην τους προκαλούν αλλεργία.
Από κουτάβια κάθε 20 μέρες δοκιμάζαμε κι ένα καινούργιο κρέας (κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό, μοσχάρι). Σκέτο. Με λίγη Nurish UM καθημερινά για τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αφού ξεσκαρτάραμε τα κρέατα (και οι 3 αλλεργικοί στο κοτόπουλο, το μοσχάρι ήθελε λιγότερη ποσότητα γιατί τους έπεφτε βαρύ), άρχιζα τους συνδυασμούς με προσθήκη λαχανικών & φρούτων. Ένα κάθε φορά για 20 μέρες. Κολοκυθάκια, καρότα, γλυκοπατάτα, πιπεριές, αρακά, φασολάκια. Ξεσκάρταρα τι τους καθόταν καλά και πως (βρασμένο, ωμό, τριμμένο, ολόκληρο). Τα φρούτα μόνα τους σαν κέρασμα. Μετά τα ρύζια και τα ζυμαρικά (αυτά ελάχιστα).
Και κατέληξα σε μια φόρμουλα ασφαλών τροφίμων. Ωμά ή μαγειρευτά. Σε αναλογίες 50% κρέας+30% λαχανικά+20% ρύζι+αυγά. Μια φορά την εβδομάδα κόκκαλο μοσχαρίσιο βρασμένο για τα δόντια (ο ζωμός προστίθεται στο φαγητό).

Σαν ράτσα είμαστε οι άρχοντες των τροφικών αλλεργιών οπότε ψαχνόμαστε ανάλογα ;)
Πάντως αν στη βάση του είναι ορμονικό απλά θα αποφύγεις τις εξάρσεις, δεν θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.
Θα σου πρότεινα πάντως, όπως είπε και η @Anniegr μαι και έχεις εξαντλήσει όλα τα "παραδοσιακά" θεραπευτικά πρωτόκολλα να δοκιμάσεις και τις "εναλλακτικές" θεραπείες. Καμιά φορά κάνουν θαύματα.