Hope - Εβελύνα, σημειώσατε 1...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Γεια σας καλοι μου συμφορουμιτες!

Ειμαι πλεον μανουλα και εχω καταχεστει(μπαγντον) απο την χαρα μου!Το μωρο μου ειναι αυτο της φωτο στο αβαταρ.

Πριν μπω στο ψητο, ας πω λιγο για εκεινη γι ανα μην ανοιγω αλλο θεμα.Η Hope ειναι καβαλιερακι 2 μηνων κ κατι, μικροσωμη σε σχεση με τα αδερφακια της κ τα στανταρ. Το ονομα το εδωσε η κυρια Δαφνη, ο ευεργετης μου δλδ, μιας κ η χοπσι μου γεννηθηκε πολυ νιανιαρακι κ παλεψε πολυ και εκεινη αλλα και η κυρια Δαφνη να μεινει η χοπ στη ζωη...
Ετσι εχουμε να κανουμε με κουταβακι των 1450 γραμμαριων...
Και τωρα αρχιζουν οι ερωτησεις...

1) την πρωτη μερα ετρεμε η καρδουλιτσα μου οταν την πηραμε. Εφαγε μια φορα, Μιλησα με την εκτροφεα και ειπε ειναι νορμαλ. Οκ. Ελα μου ομως που σημερα που εφυγα για μια ωρα κ κατι,(την πηρα το Σαββατο)την βρηκα μια ωρα μετα στο παρκο της να τρεμει;...Πεθανα εκεινη την ωρα. Πανικος. Πως δεν τα εμπηξα...

Λοιπον, τι κανω βρε παιδια;

2) οταν δεν ειμαι εκει στο δωματιο, κλαιει οκ. Ελα μου ομως που ξεσκιζει τις εφημεριδες που εχω γιαι πιπι κακα; εκει τι κανω; φοβαμαι μηπως ετσι τα κανει στο χαλακι που της εχω να παταει γιατι αλλιως γλυστραει το μικρο μου.

3) εχω παρκο με κρεβατακι νερακι συνεχως ,παιχνιδακια και εφημεριδες. Το μεγαλυτερο μερος της μερας το περνα εκει πλην των λεπτων που εχει χαδακια και αγκαλιτσες η τη βγαζω στο σαλονι να παιξει. εκει εχουμε θεμα. εκανε 3 φορες πιπι στο χαλι. με το που το ειδα κ τις τρεις φορες ειπα Nooooooooo Hope! κ την πηγασηκωτη σε κατι εφημεριδες. Ομως σαν να εμαθε κ με το που την παω στο χαλι του σαλονιου να παιξει, ουτε καν που παει στις εφημεριδες που εχω λιγο πιο περα κ που εχει κανει τα πιπι της αφου την πηγα σηκωτη κ μετα με επιβραβευση. Κανω βλακεια;;; ειναι νωρις να τη βγαζω απο το παρκο; τρεμω μην κανω καμια πατατα ...Χελπ μι παιδια...

4) Δεν εχω ξαναγαπησει ετσι στη ζωη μου...

Αυτα.Σας ευχαριστω για οτι βοηθεια δωσετε σε μενα και στη χοουπ μου.

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βρε! Καλως το δέχτηκες το μικρό σου! :)
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πάρκο, εφημερίδες κλπ. καλύτερα να σου απαντήσουν άλλοι σε αυτά...
Να το χαίρεσαι και σιγά σιγά! Να σου ζήσει!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Να σου ζήσει η μικρούλα! Και τι όμορφο όνομα! Της ταιριάζει απόλυτα!!!!

eleanna2

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2010
125
0
Να σου ζησει το πιτσιρικακι σου εβελινα μου ,κουκλακι ειναι !!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ευχαριστώ πολύ παιδιά. Αλλά μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε στα θέματα που εχω με το μικρακι μου γιατί η αλήθεια είναι με έχει πάρει από κάτω.. Κυρίως που κλαίει κ κάνει ρημαδιό τις εφημερίδες που της εχω στο χαλάκι μέσα στο πάρκο της. Κ που τρέμει.. Εχω ρίξει κλάμα. Όχι αστεία..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Με τη δικιά μου έκανα το ακριβώς αντίθετο. Δηλ. έξω μαζί μου όλη την ώρα όσο ήμουν σπίτι και την πήγαινα στο παρκοκρέβατό της όταν καταλάβαινα πως ήθελε να κάνει τις ανάγκες της (απλά η περίπτωσή μου ήταν πιο εύκολη με την έννοια ότι είχα 2 ολόκληρους μήνες ελεύθερους από δουλεία οπότε την άφηνα μόνη της μόνο όταν έβγαινα για ψώνια).

Τις πρώτες μέρες μέχρι να μάθω να την διαβάζω ήμουν φυσικά με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι. Μετά έτρεχα πίσω της την βούταγα και στην πάνα της. Βγάλαμε το παρκοκρέβατο και έμεινε μόνο η πάνα και πήγαινε μόνη της μετά. Ήθελε υπομονή και χρόνο. Θα τα έχεις τα ατυχηματάκια Εβελύνα.

Βγάζε την τις ώρες που μπορείς να είσαι μαζί της αλλά run Forest run. Πίσω της συνέχεια. Θα θελήσει να κατουρήσει μόλις ξυπνήσει μόλις πιεί νερό, μετά από παιχνιδάκι, αυτά είναι τα standard. Όσον αφορά το τρέμουλο... μήπως η αλλαγή περιβάλλοντος? Δεν έχει ηρεμήσει καθόλου?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Είναι μωράκι και μόλις έφυγε από τη μαμά της και τα αδέλφια της...λογικό είναι.
Ο Τσούφι ήταν έτσι στις αρχές...και εγω τον έπαιρνα αγκαλιά στο καναπέ...τον τύλιγα με ένα πουλόβερ μου και καθόμουν ώρες ατελείωτες και τον χαιδευα ,του μίλαγα και του έτριβα τη κοιλιά. Σιγά, σιγά σταμάτησε το τρέμουλο και ηρέμησε.
Επίσης, τσέκαρε μήπως κρυώνει λίγο. Τα κουτάβια κρυώνουν εύκολα γιατί έχουν μάθει στη γούνα της μητέρας τους και στην επαφή με τα άλλα αδελφάκια τους. Λογικά η Δάφνη πρέπει να τα είχε κάτω από λάμπα. Δοκίμασε να της βάλεις μία θερμοφόρα τυλιγμενη με κουβέρτα κοντά της.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Είναι μικρο ακόμα. Το ένα κουτάβι θέλει πιο πολύ χρόνο από το άλλο μεχρι να προσαρμοστεί. αν κρυώνει κανε αυτό που σου λέει η katerina k.

Το crate το έχεις σκεφτεί σαν λύση;

Κανε και μια αναζήτηση στο φόρουμ, υπάρχουν πολλές σχετικές συζητήσεις
Crate-Κλουβί
χαλι=πανα για τσισα
Κάνει την αναγκη του όπου βρεί...
Δεν αντέχω άλλο!!!!
Ερωτήσεις για βασική εκπαίδευση για το νεο μου κουταβάκι..
Κουτάβι στο σπίτι!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Ειλικρινά. Η μικρή τρέμει μόνο όταν κλαίει κ δεν παω δίπλα της η όταν λείψω από το σπίτι άρα μάλλον είναι άγχος αποχωρισμού. Γιατί η θερμοκρασία στο σπίτι είναι συνεχώς στους 18 με 20 βαθμούς. Μάλλον αγχώνομαι πολύ απλά είναι κ μικροκάμομενη κ φοβάμαι μην κάνω βλακείες. Τέλος πάντων. Τουλάχιστον από ότι κατάλαβα είναι λογικό να συμβαίνουν αυτα τώρα που την εχω μια εβδομάδα. Αχ είναι φάτσα... Με το ζόρι δεν της κάνω όλα τα χατίρια..

Sotos

Active Member
11 Μαρτίου 2010
37
0
Θεσσαλονικη
Απο τα πολυ λιγα που ξερω, σου προτεινω να την αφησεις ακομη μια φορα να κανει την αναγκη της στο ''συνηθισμενο'' σημειο, μετα παρε ενα κομματι εφημεριδα και τριψτο καλα πανω στα ουρα.Αμεσως μετα καθαρισε παρα πολυ καλα το ''συνηθισμενο'' σημειο με καθαριστικο ειδικο για τις οσμες απο ουρα σκυλιων, αν δεν κανω λαθος βγαινει και σε σπρε'ι..Την επομενη φορα που η Χοουπ θα θελει να κανει την αναγκη της θα μυρισει την εφημεριδα που εχει την μυρωδια απο τα ουρα της και θα παει σε εκεινο το σημειο που εχεις αφησει την εφημεριδα..!Το εχω δει να το εφαρμοζουν και με μεγαλη επιτυχια.Η σκυλιτσα σου ειναι μια ομορφια, να σου ζησει:D

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
Νομιζω ειναι λιγο μικρουλα για να προλαβει να μυρισει και να ψαξει που θα τα κανει...Προσπαθησε αυτο που σου ειπαν και παραπανω..Να την παρακολουθεις συνεχως και οταν τη βλεπεις να μυριζει το πατωμα επιμονα,τη βουτας και την πας εκει που θελεις να τα κανει..Το σφουγγαρισμα δεν το γλιτωνεις..Ισως αν αντικαθιστουσες το χαλι σου με κανενα φτηνιαρικο,γιατι τον πρωτο καιρο θα υπαρξουν πολλα ατυχηματα!!!Οταν τα κανει εκει που θες,την επιβραβευεις με πολλα πολλα χαδακια!!!!! :) Υπομονη και επιμονη! ;)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Δεν με ενοχλεί καθόλου το καθάρισμα εχω τρελή υπομονή. Είναι πεισματάρα όσπ είπε κ η κυρία Δάφνη, αλλά εγώ μπορώ για το καλό της να γίνω στρίγγλα επίμονης. Θα την παω την εβδομάδα που μας έρχεται κ στον κτηνίατρο για εμβόλιο κ να την δει γιατί όλο άγχος εχω, χοχο! Χαζομαμα εντελώς..

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
χιχι! οντως οντως!κοιμαμαι και ξυπναω με τη σκεψη της, τι να σας λεω...ευτυχως με καταλαβαινετε και δεν με στελνετε σε ψυχιατρο.
Τωρ απου ειπα για ψυχιατρο ομως...να σας πω κατι; πασχω απο διαταραχη πανικου και παθαινω κρισεις συχνα και καθημερινα ειχα προβλημα στην αναπνοη μου, ταχυκαρδιες, στομαχοπονους...με το που πηραμε με τον καλο μου την Hope, βρε παιδια, εξαφανιστηκαν ΟΛΑ...Απιστευτα πραγματα...απιστευτα πλασματα, απιστευτα συναισθηματα...

Σημερα ηταν η καλυτερη μερα της μικρης μου. Ημασταν και οι 3 στο σαλονι απο το πρωι και την προσεχαμε και παιζαμε. Ειχαμε ενα μονο μικροοοοοοο ατυχηματακι αλλα πηγε κ στο σημειο με τις εφημεριδες. ΠΑρτυ στησαμε! Κ της εχουμε και crate, και με επιμονη (γιατι ειπαμε ειναι τρελη πεισματαρα και τσαουσο) καταφεραμε να κοιμηθει εκει. Σιγα σιγα σκεφτομαι να τησ βαλω κ την πορτα ,κουτσου κουτσου να την κλεινουμε σιγαααααααααα σιγαααα.
παντως, με τη βοηθεια του καλου μου παιδια, τα πραγματα για μενα ειναι πιο ευκολα. Μονη μου πελαγωνω...Τι σου ειναι ο καλος ο αντρας ομως.

Μη σας ζαλιζω αλλο για τωρα, χιχι! θα επανελθω με νεες αποριες χαζομαμουδιστικες και συγνωμη εαν σας κουραζω.
μπον νουι!

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
Eβελύνα μου να σου ζήσει! είναι μια κούκλα! ομορφόσογο παιδί μου.....αχ τι μου κάνεις τώρα....υπομονή,10 μερούλες μείνανε μόνο και έφυγα να πάω να παραλάβω κ εγώ τον ζουζούνο μου.
Εγώ πάντως σκέφτομαι να το βγάλω το χαλί όταν τον φέρω σπίτι.και αυτό γιατί έχω πληρώσει να μαλλιοκεφαλά μου γιαυτό το χαλί και δεν λέει να κατουριέται κάθε τρεις κ λίγο.απλά θα ανάβω πιο πολύ το καλοριφέρ.Μήπως να της βάλεις το κλουβάκι μέσα στο πάρκο για όταν λείπεις?Να την αράζει μέσα εκεί και να νιώθει περισσότερη ασφάλεια?Επειδή το κλουβάκι είναι πιο κλειστό,μπορεί να ηρεμεί περισσότερο όταν αράζει εκεί μέσα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97