HELP YOUR DOG

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν υπάρχει εκπαιδευτής (τση προκοπής) που ΔΕΝ είναι και behaviorist.

Επίσης δεν πιστεύω πως ένας behaviorist μπορεί να υπάρξει (τση προκοπής) αν δεν είναι πρώτα εκπαιδευτής.

Στην χώρα μας υπάρχουν πολλοί απατεώνες και εκπαιδευτές ΚΑΙ behaviorists. Απλά στην δεύτερη κατηγορία είναι ΜΟΝΟ απατεώνες...

Τόσο απατεώνες που μάλλον αποκλείεται να πάνε να ΔΟΥΝ έναν σκύλο με σοβαρό πρόβλημα επιθετικότητας (λένε δικαιολογίες του στυλ, άστον να μεγαλώσει και ξαναπάρε με του χρόνου -και ας είναι 5 ετών!).

Σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο ένας εκπαιδευτής με μεγάλη εμπειρία σε παρόμιες καταστάσεις θα μπορούσε να βοηθήσει. Υπάρχουν. Το μυστικό είναι να πας να τους μιλήσεις ΧΩΡΙΣ τον σκύλο (έτσι ώστε να τον προστατεύσεις από τον κάθε απατεώνα -μην στον χαλάσει κι άλλο!) και να παρακολουθήσεις μερικά μαθήματα τους με ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ σκύλους παρόμοιας ιδιοσυγκρασίας/φυλής. Εγώ θα ζητούσα και συστάσεις (κουβέντα με πελάτες τους) πριν καν φέρω τον σκύλο μου.

Όποιος εκπαιδευτής "τσινήσει" με τα παραπάνω, πρέπει να διαγράφεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ.

Στην Αμερική όπου κάποιοι Behaviorists έχουν σπουδάσει ψυχιατρική σκύλων (και νομικά μπορούν να δώσουν ψυχοφάρμακα να βοηθήσουν ένα ζώο) σχεδόν πάντα δουλεύουν ΜΑΖΙ με έναν εκπαιδευτή (ή είναι οι ίδιοι). Είναι οι μόνοι που δέχομαι....
Ο πιο διάσημος είναι ο Dr. Nicholas Dodman.

Last edited:

ajay

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2009
28
0
Δεν υπάρχει εκπαιδευτής (τση προκοπής) που ΔΕΝ είναι και behaviorist.

Επίσης δεν πιστεύω πως ένας behaviorist μπορεί να υπάρξει (τση προκοπής) αν δεν είναι πρώτα εκπαιδευτής.

Στην χώρα μας υπάρχουν πολλοί απατεώνες και εκπαιδευτές ΚΑΙ behaviorists. Απλά στην δεύτερη κατηγορία είναι ΜΟΝΟ απατεώνες...

Τόσο απατεώνες που μάλλον αποκλείεται να πάνε να ΔΟΥΝ έναν σκύλο με σοβαρό πρόβλημα επιθετικότητας (λένε δικαιολογίες του στυλ, άστον να μεγαλώσει και ξαναπάρε με του χρόνου -και ας είναι 5 ετών!).

Σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο ένας εκπαιδευτής με μεγάλη εμπειρία σε παρόμιες καταστάσεις θα μπορούσε να βοηθήσει. Υπάρχουν. Το μυστικό είναι να πας να τους μιλήσεις ΧΩΡΙΣ τον σκύλο (έτσι ώστε να τον προστατεύσεις από τον κάθε απατεώνα -μην στον χαλάσει κι άλλο!) και να παρακολουθήσεις μερικά μαθήματα τους με ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ σκύλους παρόμοιας ιδιοσυγκρασίας/φυλής. Εγώ θα ζητούσα και συστάσεις (κουβέντα με πελάτες τους) πριν καν φέρω τον σκύλο μου.

Όποιος εκπαιδευτής "τσινήσει" με τα παραπάνω, πρέπει να διαγράφεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ.

Στην Αμερική όπου κάποιοι Behaviorists έχουν σπουδάσει ψυχιατρική σκύλων (και νομικά μπορούν να δώσουν ψυχοφάρμακα να βοηθήσουν ένα ζώο) σχεδόν πάντα δουλεύουν ΜΑΖΙ με έναν εκπαιδευτή (ή είναι οι ίδιοι). Είναι οι μόνοι που δέχομαι....
Ο πιο διάσημος είναι ο Dr. Nicholas Dodman.
Εγω προσοπικα στο επιτελιο μου εχω ενα behaviorist που τον χρισιμοπιο συχνα για μερικα θεματα συμπεριφορας και για εκμαθειςη μαθιτον μου γιατι αυτο που λες ενας πολυ καλος εκπαιδευτης εχει και γνοσεις behaviorist. Αλλα ποτε ψιχοφαρμακα σε ζοντανο αυτη που τα δεινον ειναι ψιχολογει σκυλον και ειναι απαραδεκτο. Ο behaviorist δουλευη μονο με φισικους τροπους

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εδώ διαφωνούμε... Δεν μπορώ να έχω τον παραμικρό σεβασμό για κάποιον που ούτε σπούδασε σε σοβαρή σχολή και ΟΥΤΕ έχει εμπειρία πρακτική (όπως εκείνοι που περιγράφεις). Δεν θεωρώ πως είναι καν πραγματικοί "Behaviorists" όσοι δεν έχουν άδεια να δίνουν φάρμακα (κι ας δηλώνουν πως είναι).

Οι πραγματικοί συμπεριφεριολόγοι που δεν έχουν άδεια να δίνουν φάρμακα είναι όλοι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εκπαιδευτές σκύλων (ή ήταν για πολλά χρόνια).

Επίσης, τα φάρμακα μην τα σνομπάρεις. Εχουν βοηθήσει άπειρους σκύλους με σοβαρά προβλήματα. Δεν είναι η λύση για όλα τα προβλήματα (κι ούτε για τα περισσότερα) αλλά είναι θαυματουργά σε κάποιες περιπτώσεις (πχ. obsessive/repetitive behavior, extreme anxiety, phobias) σε συνδιασμό βέβαια με άλλα (όπως αλλαγή διατροφής και εκπαίδευση).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul