Help... (μικρος) σκυλος για διαμερισμα

chocoholic

New Member
22 Ιουνίου 2014
1
0
32
Καλησπερα...
Αποφασισα επιτελους να παρω σκυλακι. Αρχισα λοιπον να ψαχνω πληροφοριες στο ιντερνετ και τελικα αντι να ξεμπερδευτω και να καταληξω καπου μπερδευτηκα πιο πολυ... Για αυτο αποφασισα να ζητησω βοηθεια και αν μπορειτε να μου προτεινετε ποια ρατσα θα ηταν ιδανικη για μενα..

Λοιπον ειμαι φοιτητρια και μενω με τον αδελφο μου (φοιτητης) σε διαμερισμα στην Αθηνα. Μενουμε κοντα σε παρκο οποτε θα μπορουσαμε να το πηγαινουμε σχεδον καθημερινα για καμια ωρα βολτα. Δυστυχως τις καθημερινες λειπουμε και οι δυο περιπου 4 με 8 ωρες (αναλογα την ημερα), οποτε το σκυλι θα μενει μονο του.

Γενικα παντα μου αρεσαν πολυ τα labrador αλλα απο την ερευνα που εκανα καταλαβα οτι το διαμερισμα δεν θα ηταν ιδανικο για εκεινο και οτι χρειαζεται πολλες ωρες βολτα και ασκηση. Αρα μαλλον απορριπτεται αυτο για μενα :( Και καπου εκει συνειδητοποιησα οτι μαλλον θα πρεπει να κοιταξω για μικρο σκυλο - για να ειναι και πιο ανετος μεσα στο σπιτι αλλα και να μπορω να το μεταφερω και πιο ανετα (κατεβαινω συχνα στο νησι μου, με πλοιο ή αεροπλανο)
Μου αρεσαν πολυ τα beagles αλλα σε ενα site διαβασα οτι επειδη ειναι κυνηγητικα δεν ειναι για σπιτι και σε αλλο οτι ειναι για σπιτι. Τι ισχυει τελικα;;
Σε αγγλικο site διαβασα για τα puggle ( beaggles με pug) αλλα δεν βρηκα τιποτα για αυτα σε ελληνικο site.

Εσεις τι μου προτεινετε;;; Και για τι τιμες περιου μιλαμε;; Απο αυτα που διαβασα θα προτιμησω εκτροφεα και οχι pet shop, οπως ειχα αρχικα στο μυαλο μου. Απο pet shop ειχα ακουσει για τιμες 450 με 600ευρω

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
"Είμαι φοιτήτρια και σκέφτομαι να πάρω σκύλο επειδή τώρα μένω κοντά σε πάρκο και θα μπορούσα να τον πηγαίνω σχεδόν καθημερινά μία ώρα βόλτα" = Μην πάρεις ακόμα σκύλο.

Η απόκτηση σκύλου χρειάζεται πολύ περισσότερη σκέψη, σχεδιασμό και δέσμευση απο αυτό που περιγράφεις για να περνάτε όλοι καλά και να μην έχετε σοβαρά προβλήματα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αναζητησες σε ελληνικό σαιτ να αγοράσεις ημιαιμο? Όταν οι φιλοζωικές και τα σπιτια των εθελοντών ειναι γεμάτα από αυτα??? Παράλογοοοοοοοοοοοοοο

• Like
Reactions: Piou

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@chocoholic Να θυμασαι παντα οτι σκυλος=βολτα. Δεν υπαρχει σκυλος που να μπορεις να παραλειπεις την βολτα. (ειτε μικρος ειτε μεγαλος, η βολτα ειναι μια δεσμευση που ερχεται μαζι με την αποκτηση του). Μπορει να χεις ακουσει για σκυλια που μαθανε να κανουνε την αναγκη τους σε πανα η εφημεριδα αλλα αυτο ειναι μια λυση αναγκης και οχι ο γενικος κανονας. (σκεψου οτι καποιες μερες με τρελο καυσωνα η τρελη νεροποντη η βολτα σας μπορει να αναβληθει για 30-45 ισως και 60 λεπτα, οποτε η πανα εκει εξυπηρετει να μην ζοριζει την κυστη του το σκυλακι). Οπως και να χει υπαρχει μια θεωρια που λεει οτι οι μικροσωμες φυλες αρκουνται με μια βολτα (καθημερινη) του μισαωρου η των 40λεπτων, ενω οι μεγαλοσωμες φυλες θελουν παραπανω χρονο βολτας και εκτονωσης. Το παραπανω ισχυει μεν αλλα οχι για ολες τις φυλες. (π.χ. ενα τζακ ρασελ αν και μικροσωμο θελει αρκετη ωρα βολτα και μαλιστα καποιο διαστημα της βολτας θελει και λιγο τρεξιμο απο την αλλη μια μεγαλοσωμη φυλη οπως τα ποιμενικα με ενα απλο περιπατο της ταξεως των 40-45λεπτων υθισται να τους ειναι αρκετη)! Τωρα στο δικο σου θεμα: τα μπιγκλ ειναι κυνηγοσκυλα,οπερ σημαινει υψηλη ενεργεια, αρα και μεγαλη βολτα για να εκτονωθει πληρως και να μην τρεχει περα δωθε μες στο σπιτι με τα παιχνιδια του και χοροπηδαει σε καναπεδες κτλπ. Οποτε δεν ειναι καλη ιδεα. Επισης καθοτι φοιτητρια που σημαινει νεες παρεες,λιγο πιο συχνη βραδινη διασκεδαση και φυσικα αρκετες ωρες στην σχολη, νομιζω οτι ο σκυλακος δεν θα χει αρκετο χρονο μες στην μερα μαζι σου, και ο λιγος ποιοτικος χρονος που θα σας μενει μαλλον δεν θα επαρκει. Τελος θα σου πω κατι που σκεφτηκα εγω οταν ημουν φοιτητης και δεν απετησα τοτε σκυλι,αλλα αργοτερα μετα τις σπουδες.Λοιπον αν σου τυχει κατι εκτακτο και χρειαστει επισκεψη στον κτηνιατρο, θα πρεπει να ακυρωσεις ειτε καποια εξοδο σου με τις παρεες σου -αν εμπλακει σε ενα καβγα στο παρκο το απογευμα..θα πρεπει να το δει κτηνιατρος και αν εχει καποια πληγη θα πρεπει να σαι απο κοντα του τα πρωτα δυο 24ωρα ωστε να μην γλυφει την πληγη η να μην την ξυνει..οποτε αυτο θα σου κοστισει και το να χασεις καποια πρωινη παρακολουθηση καποιας διαλεξης στην σχολη η ακομα χειροτερα τις τελικες εξετασεις σε καποιο μαθημα στην εξεταστικη- ειτε αν το σκυλακι σου παρουσιαση καποια αδιαθεσια και εχει και συμπτωματα διαροιας,εμετου κτλπ θα πρεπει αμεσα να τρεξεις στον κτηνιατρο, ακυρωνοντας οτιδηποτε προγραμμα ειχες κανονισει. Σκεψου καλα λοιπον αν σε αυτη την χρονικη περιοδο, μπορει να μπει ενα σκυλκι στην ζωη σου....

Last edited:
  • Like
Reactions: kanarini

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Μπράβο σου που ψάχνεσαι πριν την απόκτηση. Είσαι τυχερή, που ψάχνοντας έπεσες στο φόρουμ. Εδώ, θα ακούσεις όλα τα αρνητικά κατά βάση και αν νομίζεις ότι μπορείς να τα ξεπεράσεις, τότε θα είσαι πιο έτοιμη για σκύλο.

Το βασικότερο θέμα σου είναι νομίζω το μεταφορικό. Η μετακίνηση με το πλοίο δεν ενέχει περιορισμούς, πλην της ταλαιπωρίας που την διακατέχει συνήθως και κυρίως σε εποχές αιχμής. Το αεροπλάνο όμως, είναι δύσκολη υπόθεση. Αν ψάξεις στα site των αεροπορικών εταιριών, θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Οπως, μέχρι πόσα κιλά πρέπει να είναι ο σκύλος, μαζί με το κλουβί του, για να μπορεί να ταξιδεύει στην καμπίνα μαζί σου και το σημαντικότερο, τι ράτσα ΔΕΝ πρέπει να είναι. Γιατί όλες οι βραχυκέφαλες φυλές, όπως το pug που κάπου αναφέρεις, απαγορεύεται να μπουν σε αεροπλάνο. Αν λοιπόν, οι αεροπλανικές σου μετακινήσεις, είναι τόσο συχνές, πρέπει αυτό να το λάβεις σοβαρά υπόψιν σου. Μέγεθος και φυλή.

Υποκατηγορία αυτού, του βασικού θέματος, είναι και η μετακίνησή του στην καθημερινότητά σας. Δηλαδή, αν παραστεί άμεση ανάγκη, γιατρού πχ ή οτιδήποτε άλλο, ή και απλούστερα...μιας πιο μακρινής βόλτας, μιας εκδρομής κλπ, υπάρχει μεταφορικό μέσο; Ασε που, αν τελικά καταλήξεις με σκύλο άνω των 10 κιλών -ίσως και πολλά λέω- η ύπαρξη αυτοκινήτου, είναι σχεδόν υποχρεωτική.

Το επόμενο βασικότερο θέμα, είναι το οικονομικό. Η συντήρηση ενός σκύλου, είναι δαπανηρή υπόθεση. Την αγορά την αφήνω απ'έξω, αν και καλό θα είναι, να έχεις στο μυαλό σου, ότι το 1000άρικο παίζει να είναι, μια πιθανή τιμή, για έναν καθαρόαιμο σκύλο. Θα πρέπει λοιπόν, να το σηκώνει η τσέπη σου. Τα στάνταρ έξοδα είναι τα ιατρικά [ρουτίνας και έκτακτα] και διατροφή. Δεν ασχολούμαι καν, με παιχνίδια, αξεσουάρ κλπ περιττά, με την έννοια ότι δεν είναι ζωτικής σημασίας. Τα ιατρικά όμως, αν προκύψουν, θα οφείλεις να τα διαχειριστείς. Οσα κι αν είναι. Κα το φαγάκι του. Καλής ποιότητας και όχι χύμα τροφή απ'όπου βρεις, για να μην καταλήξεις να πληρώνεις περισσότερο, τον κτηνίατρο από το φαγητό του. Είναι επίσης πολύ πιθανό, να χρειαστείς ένα σεβαστό κονδύλι, για την εκπαίδευση του σκύλου σου. Είναι βασικό έξοδο.

Αν διαβάζοντας τα παραπάνω, θεωρείς ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις, και αν νομίζεις ότι είσαι έτοιμη, να αφιερώσεις/δεσμεύσεις την ζωή σου, με ένα πλάσμα που θα είναι απόλυτα εξαρτώμενο από εσένα, δεν θα μπορεί να ζήσει χωρίς εσένα, και που θα πρέπει να το σκέφτεσαι πριν από τα δικά σου θέλω [ξεκούραση, αρρώστεια, διάβασμα, διακοπές, εξόδους κλπ], τότε δεν βλέπω να υπάρχει λόγος, να μην το προχωρήσεις. Πρόσεξε...δεν λέω να βάλεις την ζωή σου σε pause για χάρη του σκύλου. Λέω, ότι ΠΡΩΤΑ θα πρέπει να φροντίσεις αυτό το πλάσμα, που χωρίς εσένα, δεν θα μπορεί ούτε να φάει, ούτε νερό να πιεί, και μετά, να κάνεις ότι τραβάει η όρεξη και η ηλικία σου.

Ισως, μια καλή ιδέα, θα ήταν να τσεκάρεις τις άπειρες καθημερινές αγγελίες, με ενήλικα μικρόσωμα σκυλάκια, που βρίσκονται πεταμένα και χαρίζονται. Αν επιμένεις για καθαρόαιμο, κάνεις υπομονή, καταλήγεις στην φυλή που σου αρέσει, μαθαίνεις τα πάντα γι'αυτήν και ψάχνεις να βρεις σωστό εκτροφέα :)

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα κι από μένα, κι εγώ είμαι φοιτήτρια και κατάγομαι από νησί, οπότε πάνω κάτω ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω. Καταρχάς να σου πω ότι ο σκύλος μου βρέθηκε στον δρόμο μου σε μια περίοδο, που αν είχα την "εμπειρία" που έχω μετά από έναν χρόνο σχεδόν, δεν ήμουν έτοιμη για σκύλο, παρ' όλα αυτά έτσι τα φέρε η τύχη κι ο μικρός πρίγκιπας ήρθε στην ζωή μου, έχει αλλάξει την καθημερινότητα μου τελείως, μ' έχει ταλαιπωρήσει αρκετά ειδικά τους πρώτους μήνες, αλλά πια δεν τον αλλάζω με τίποτα. Ο σκύλος μου είναι μεσαίου μεγέθους 22 κιλά τώρα και 10 μηνών. Έτσι λοιπόν για να σου δώσω μια ιδέα για το πως βιώνω εγώ το σκύλος και φοιτητής.
1. Οι πρώτοι μήνες του κουταβιού είναι πολύ απαιτητικοί, χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο για να μάθει τ' απαραίτητα, πολλές βόλτες την μέρα για να μάθει να λερώνει έξω, ένα σημαντικό ποσό για εμβόλια, τσιπάκια, αποπαρασιτώσεις, εξετάσεις κλπ. Να μάθει να μην κλαίει όταν λείπεις, ή να μην κάνει ζημίες. Μπορεί να "κλάψεις" το αγαπημένο σου ζευγάρι παπούτσια, ή το καλώδιο του τηλεφώνου ή, ή, ή...
2. Οι έξοδοι σου θα μειωθούν, όταν οι συμφοιτητές σου μετά από το μάθημα θα πάνε για καφέ εσύ πιθανόν να πρέπει να τρέξεις στο σπίτι για να βγάλεις βόλτα τον σκύλο, ή να μην μπορείς μετά από ένα πάρτυ να μείνεις σ' έναν φίλο γιατί ο μικρός είναι μόνος σπίτι και στις 8 πρέπει να βγει για βόλτα.
3. Είναι ένα έξοδο το οποίο δύσκολα μπορεί να καλύψει ένας φοιτητής μόνος του. Εμένα οικονομικά οι γονείς μου με βοηθάνε ως ένα σημείο με τον σκύλο, αλλά ενώ πχ πέρσι δούλευα περιστασιακά για να μαζέψω ένα χαρτζιλίκι τώρα ένα μεγάλο μέρος αυτών πάνε στον σκύλο.
4. Δεν έχω αυτοκίνητο, σε απλές περιπτώσεις εκδρομών κλπ, με βοήθησαν φίλοι, ένα βράδυ που χρειάστηκε να τον πάω στην κλινική στις 3 την νύχτα, χρειάστηκε να σκάσω 15 ευρώ στο ραδιοταξί. Βέβαια για να σημειώσουμε και τα καλά, επειδή το περπάτημα έχει μπει στην ζωή μου πολύ δυναμικά εξαιτίας του Μπράντο έδιωξα από πάνω μου μετά από 2 χρόνια τα κιλά των Πανελληνιών :p
5. Όποτε πηγαίνω στους γονείς μου στην Μυτιλήνη τον παίρνω μαζί, το αεροπλάνο είναι η ακριβή αλλά πιο ξεκούραστη λύση, το πλοίο είναι η φτηνή ταλαιπωρία για όλους. Αλλά νέοι είμαστε αντέχουμε :p
Σκέψου σοβαρά αν είναι μια ευθύνη που μπορείς ν' αντέξεις σε αυτή την φάση και κυρίως αν είναι κάτι που μπορείς να το αναλάβεις μόνη σου, γιατί βάζοντας το χέρι στην φωτιά, όταν για ένα σκ θα χρειαστεί να λείψεις και δεν θα έχεις που να πας το σκύλο, όλοι θα σφυρίζουν αδιάφορα. Και να έχεις στο νου σου ότι ο σκύλος είναι ένας ζωντανός οργανισμός με ανάγκες σωματικές και ψυχικές, σίγουρα μπορείς να βρεις κάποιον που να ταιριάζει στις ανάγκες σου, αλλά ποτέ 100% θα πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις και να θυσιάσεις κάποιες συνήθειες γι' αυτόν. Τέλος κλείνοντας εδώ το έπος μου, να σου πω ότι δεν είναι ακατόρθωτο για έναν φοιτητή να έχει σκύλο, απλά το θέμα είναι να είσαι πρόθυμη να αλλάξεις την ζωή σου, και να φροντίσεις ότι η υπέροχη ψυχούλα που θα βάλεις στην ζωή σου για τα επόμενα 10-15 χρόνια θα είναι χαρούμενη, όχι απλά ένα αξεσουάρ στον χώρο σου!!! Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα!

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
και κάτι πολύ βασικό, οι γονείς σου όταν γυρνάς σπίτι σου θέλουν τον σκύλο? γιατί αν η απάντηση είναι: "εμ όχι πολύ, αλλά δεν έχουν θέμα αν θα είναι στην αυλή ή στο μπαλκόνι" το μέλλον προδιαγράφεται σκοτεινό. επίσης διαβάζοντας τα παραπάνω μην πανικοβληθείς είναι υπέροχο να ζεις με σκύλο. Τα θετικά είναι κατά χιλιάδες και παραπάνω απ' τα αρνητικά.