Hello!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Χαιρετε!:)
Είμαι ο Δημήτρης και μόλις άρχισα!!:D
Σας καλησπερίζω, και χαίρομαι ιδιαίτερα που ειμαι μαζί σας.
Επέκτησα πριν 4 μηνες έναν Ολλανδικό ποιμενικό ονάματι Dutch, αρσενικό, που μοιάζει αρκετα στο avatar μου. Αυτην την στιγμη ο Dutch είναι 6,5 μηνών και μόλις το πήρα απο εκπαίδευση βασικής υπακοής, και είμαι κατ'ενθουσιασμένος.
Έχω παρόλα αυτά πολλά να μάθω και ακόμα περισσότερα να ρωτήσω. Γιαυτό και είμαι εδώ.:)
Νάστε όλοι σας καλά όπως και τα αγαπημένα σας τετράποδα!:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Καλώς μας βρήκες Δημήτρη. Σήμερα είναι όλοι για τα μπάνια τους και θ' αργήσουν λίγο τα υπόλοιπα καλωσορίσματα...:)
Ολλανδικός ποιμενικός ε; Δεν θυμάμαι τον τελευταίο χρόνο άλλη τέτοια περίπτωση στο φόρουμ. Είσαι περίπτωση λοιπόν :)
Αν πεις ότι τον έχεις πάρει από εκτροφέα, θα είναι ακόμη καλύτερα. Συμπεραίνω όμως, ελπίζω λάθος; ότι για την εκπαίδευση, τον άφησες κι έφυγες ε; :( Φωτό δεν θα μας βάλεις;

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Οχι δεν τον πηρα απο εκτροφείο. Το πήρα απο ιδιώτη. Είναι όμως καθαρόαιμος. Μου το επιβεβαίωσε και ο εκπαιδευτής. Όσο για την εκπαίδευση ναι τον άφησα και έφυγα, αλλά τον έβλεπα καθημερινά σε όποιο ωραριο ήθελα. Η εκπαίδευση δεν περιελάμβανε βία αν αυτό σε ανυσηχεί γιατι μάλλον αυτό θα σκέφτεσαι. Αυτό είναι standard και το δέιχνει και ο σκύλος ο οποίος φαίνεται στην παρακάτω φωτο:
DSC03532..jpg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Ομορφος είναι.
Δηλαδή πως σου το επιβεβαίωσε ο εκπαιδευτής; Πως σου απέδειξε ο ιδιώτης ότι είναι καθαρόαιμος;
Για να είσαι σίγουρος για την καθαροαιμία του, πρέπει να έχεις το pedigree του. Το έχεις;
Για να είσαι σίγουρος για την καθαροαιμία του, πρέπει να έχεις δει το pedigree των γονιών του. Το έχεις δει;
Για να είσαι σίγουρος για την υγεία του, ότι δεν κουβαλάει ας πούμε, διάφορα κληρονομικά, πρέπει να έχεις όλες τις εξετάσεις που επιβάλλεται να έχουν κάνει οι γονείς του. Και οι παππούδες του. Τις έχεις δει.
Το άγχος μου για την εκπαίδευση δεν είναι η βία από μόνη της. Στην εκπαίδευση επιβάλλεται να παρευρίσκεται ο ιδιοκτήτης. Επ' ουδενί δεν τον αφήνεις και φεύγεις. Πρέπει να είσαι παρόν. Πρέπει να μάθεις εσύ τι πρέπει να κάνεις για να χειρίζεσαι σωστά τον σκύλο σου. Και βέβαια, πρέπει να επιβλέπεις με ποιόν τρόπο εκπαιδεύεται. Κι αυτό το πετυχαίνεις μόνο αν το βλέπεις με τα μάτια σου. Αλλιώς πως αποκλείεις την χρήση βίας;

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ομορφος είναι.
Δηλαδή πως σου το επιβεβαίωσε ο εκπαιδευτής; Πως σου απέδειξε ο ιδιώτης ότι είναι καθαρόαιμος;
Για να είσαι σίγουρος για την καθαροαιμία του, πρέπει να έχεις το pedigree του. Το έχεις;
Για να είσαι σίγουρος για την καθαροαιμία του, πρέπει να έχεις δει το pedigree των γονιών του. Το έχεις δει;
Για να είσαι σίγουρος για την υγεία του, ότι δεν κουβαλάει ας πούμε, διάφορα κληρονομικά, πρέπει να έχεις όλες τις εξετάσεις που επιβάλλεται να έχουν κάνει οι γονείς του. Και οι παππούδες του. Τις έχεις δει.
Το άγχος μου για την εκπαίδευση δεν είναι η βία από μόνη της. Στην εκπαίδευση επιβάλλεται να παρευρίσκεται ο ιδιοκτήτης. Επ' ουδενί δεν τον αφήνεις και φεύγεις. Πρέπει να είσαι παρόν. Πρέπει να μάθεις εσύ τι πρέπει να κάνεις για να χειρίζεσαι σωστά τον σκύλο σου. Και βέβαια, πρέπει να επιβλέπεις με ποιόν τρόπο εκπαιδεύεται. Κι αυτό το πετυχαίνεις μόνο αν το βλέπεις με τα μάτια σου. Αλλιώς πως αποκλείεις την χρήση βίας;
Τελος πάντων. Τα Pedigree των γονεων τα εχω δει. Τον εχω παρει κουτάβι 2,5 μηνών αφου πηγα στην μανα και επελεξα αυτο απο τα υπόλοιπα 5 που ειχαν μηνει. Τα κληρονομικά του πατερα δεν τα ξερω. Της μητέρας τα ξερω και δεν εχει κατι.
Εκπαιδευτής εισαι?

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
αφου οι γονεις εχουν pedigree γιατι δεν εβγαλαν στο κουταβι?
οχι δεν ειναι εκπαιδευτης η μαρια(mareco)..
ουτε ομως ο εκπαιδευτης ειναι καταλληλος να κρινει την μορφολογια του σκυλιου σου..
ο εκπαιδευτης ειναι καταλληλος για την εκπαιδευση,καποιοι ουτε καν για αυτο..
οπως επισης ο κτηνιατρος ειναι καταλληλος για την υγεια,καποιοi ουτε καν για αυτο..

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
οχι δεν ειναι εκπαιδευτης η μαρια(mareco)..
Ουπς!!!!:p:p

αφου οι γονεις εχουν pedigree γιατι δεν εβγαλαν στο κουταβι?
Μεγάλη ιστορία....
Μπορώ εγω να βγάλω στο κουταβι μου Pedigree?? Αν ναι πως??

ουτε ομως ο εκπαιδευτης ειναι καταλληλος να κρινει την μορφολογια του σκυλιου σου..
ο εκπαιδευτης ειναι καταλληλος για την εκπαιδευση,καποιοι ουτε καν για αυτο..
οπως επισης ο κτηνιατρος ειναι καταλληλος για την υγεια,καποιοi ουτε καν για αυτο..
Σωστότατος. Αλλά εγώ προσπαθώ να εμπιστεύομαι όποιον δείχνει να το αξίζει. Και αυτό μόνο ωφέλη μου έχει ποσφέρει. Τεσπα. ΕΠισης μεγάλη ιστορία ο εκπαιδευτης μου...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Εκπαιδευτής εισαι?
Εκ των υστέρων θα ήθελα πολύ να έχω γίνει πρώτα κτηνίατρος και μετά εκπαιδευτής. Δυστυχώς όμως ασχολήθηκα πολύ αργά με το άθλημα :)

Μπορώ εγω να βγάλω στο κουταβι μου Pedigree?? Αν ναι πως??
Χωρίς pedigree και των δύο γονέων, δυστυχώς δεν μπορείς να βγάλεις για το τέκνο... :p

Πάντως βρε παιδί μου όλο μεγάλες ιστορίες είσαι :rolleyes::cool: Είναι καλό να εμπιστεύεσαι ανθρώπους και ακόμη καλύτερο να έχεις βγει μόνο οφελειμένος. Ομως καμμιά φορά, νομίζουμε ότι ξέρουμε πράγματα, αλλά έρχεται η στιγμή που μένουμε με το στόμα ανοιχτό. Αν δεν ξέρουμε πως πρέπει να είναι ένας καλός εκπαιδευτής, ή ένας καλός γιατρός, ή ένας καλός εκτροφέας, ή ένας καλός σκύλος, είναι πολύ εύκολο για τον κάθε επιτήδειο να μας παραπλανήσει ή να μας κοροιδέψει. Πρέπει λοιπόν πχ να ξέρεις τι πρέπει να έχει ο πανέμορφος σκυλάκος σου για να θεωρείται καθαρόαιμος. Η γιατί επουδενί δεν παίρνουμε σκύλο από pet shop ή από byb (ιδιώτη όπως λες εσύ). Εχεις ας πούμε, ακούσει ποτέ για τα puppymills. Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ ή ένα googlάρισμα για να πάρεις μια γεύση. Αρκεί να έχεις γερό στομάχι. Αν έχεις το κέφι να ασχοληθείς με το φόρουμ και να διαβάσεις τα θέματα που έχουν κατά καιρούς ανοιχτεί, θα οφεληθείς ακόμη περισσότερο. Κι εμείς εδώ είμαστε. Εκπαιδευτές και κοινοί θνητοί :)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Όμορφο σκυλάκι και πράγματι μοιάζει να είναι τυπικό!

Ένας Ολλανδικός Ποιμενικός (με ολλανδικά χαρτιά) υπήρχε στην Λάρισα και ήταν μάλιστα εκπαιδευμένος σε IPO 3. Αυτός ο σκύλος φυσικά δεν ζει πια εδώ και χρόνια!

Είναι σκυλιά με πολύ έντονο drive, ελπίζω να έχεις βρει καλό εκπαιδευτή (έχει κάποιους καλούς η περιοχή σου)!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Όμορφο σκυλάκι και πράγματι μοιάζει να είναι τυπικό!

Ένας Ολλανδικός Ποιμενικός (με ολλανδικά χαρτιά) υπήρχε στην Λάρισα και ήταν μάλιστα εκπαιδευμένος σε IPO 3. Αυτός ο σκύλος φυσικά δεν ζει πια εδώ και χρόνια!

Είναι σκυλιά με πολύ έντονο drive, ελπίζω να έχεις βρει καλό εκπαιδευτή (έχει κάποιους καλούς η περιοχή σου)!
Σε αυτον που το πηγα ειναι λατρης των Ολλανδικων και των Μαλινουά. Είχε Ολλανδικό και τώρα εχει το δευτερο. Εχει εκπαιδευσει και αλλα Ολλανδικα και οντως το σκυλι το γνωριζει αψογα απο οτι δειχνει. Φαινεται και απο το αποτελεσμα αλωστε. Η υπακοη του ειναι πραγματικα αψογη.