H τουαλετα ειναι το σπιτι μου!

alexoukoc

Active Member
10 Δεκεμβρίου 2016
44
9
33
Καλημερα παιδια,
εχω τον Τομμυ 4 μηνων και εδω και περιπου μισο μηνα εχουμε αρχισει τις βολτες.
2-3 φορες την ημερα ομως ειτε μεγαλη ειτε μικρη η βολτα δεν κανει καμια αναγκη εξω τα κραταει για μεσα!
Τι να κανω για να τον μαθω σιγα σιγα να κανει και εξω? Βαρεθηκα να τα καθαριζω :D

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Συνήθως κάνουν την ανάγκη τους μετά από έντονη δραστηριότητα ή φαγητό. Ξεκίνα να τον βγάζεις μόλις φάει μια μικρή βόλτα για δοκιμή. Υπάρχει μία θεωρία που λέει ότι τα κουτάβια έως 12 μηνών μπορούν και κρατιούνται τους μήνες τους +2, δηλαδή εσένα παράδειγμα 4+2 6 ώρες.
Σφουγγάρισε το σπίτι με αποσμίνη αλλά πρόσεξε να μην ακουμπήσει η γλύψει ο σκύλος εκείνη την ώρα.
Με δουλειά θα τα καταφέρεις. Επίσης μόλις κάνει κάτι έξω να έχεις λιχουδιά μαζί και να του δώσεις να καταλάβει ότι έκανε κάτι πολύ καλό.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Καλημέρα:)
Μη βιάζεσαι, είναι πολύ μικρός ακόμα. Θα σου πρότεινα, να έχεις υπομονή και επιμονή. Προσωπικά, θα έβαζα κι άλλες βόλτες στο προγράμμα του, μετά τον ύπνο, μετά το φαγητό και μετά το παιχνίδι είναι, νομίζω, οι επίμαχες ώρες.
Επίσης, όποτε είχα περισσοτερο χρόνο, θα κανόνιζα κάτι σαν εκδρομή, ώστε να έμενα πολλές ώρες με το κουτάβι έξω, ώστε να αναγκαστεί να τα κάνει. Στην περίπτωση που τα κάνει έξω, επιβραβεύεις σαν να μην υπαρχει αύριο.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Εγω να πω κατι αλλο που το εχω διαβασει εδω μεσα

Ο σκυλος σταματησε να τα κανει στη βολτα επειδη μολις τα εκανε γυρνουσαν σπιτι. Αρα σου λεει "χαζος ειμαι; θα κρατηθω για να κρατησει η βολτα περισσοτερο"

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

alexoukoc

Active Member
10 Δεκεμβρίου 2016
44
9
33
To θεμα ειναι οτι κοιμαται συνεχεια αρα θελει 10 βολτες τη μερα? χαχαχα (πλακιτσα)
Επισης καμια φορα οταν τον βγαζω πολλες βολτες η πολυ ωρα μου κανει εμμετο καμια φορα λετε να τον πειραζει κατι? Δεν εφαγε τιποτα απο το δρομο παντως.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Να προσεχεις τις ποσοτητες νερου και φαγητου,πριν και μετα τις βολτες.Προσπαθησε οι βολτες να κρατανε περισσοτερο,χωρις απαραιτητα να γινονται κουραστικες (μπορειτε να καθεστε σε ενα παγκακι π.χ.) ετσι ωστε να αναγκαστει να τα κανει εξω και να το συνηθισει.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μιας κ ανοιγει κ ο καιρός,
σβερκωσε τον μια απαυτες τις μερες που θαχεις κενο κ καντε την απτο πρωι εις τας εξοχας (δεν εννοω να κλειστειτε σε καμια καφετέρια),για εξόρμηση μιλάω,μονοήμερη!
Τι θα κάνει ολη μερα εξω?θα τα αμολυσει αργά ή γρήγορα
μολις τα κανει μπράβο κ φιλιά κ αγκαλιές κ λιχουδιές (λες κ πηρε το χρυσό σε Ολυμπιακό άθλημα) ΟΛΕΣ τις φορές που θα τα κάνει
Ας σε κοιτανε κ με μισο ματι οι υπολοιποι,στα @@ σου!
Εχοντας προτεινει λοιπον αυτό να προσθεσω επίσης :
α)ειναι ακομη πολυ μικρούλης για ναχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις απαυτον! β)2-3 φορες που λες ειναι παρα πολυ λίγες οι φορες,τόσες βγαζουμε τα ενηλικα που κρατιουνται κ 24ωρο που λεει ο λόγος...
γ)θαχεις κατα νου οτι τα κουταβια ΠΑΝΤΑ μετα απο : υπνο,φαι/νερο,παιχνιδι/ενθουσιασμο ΣΤΑΝΤΑΡ μετα απο λιγο θελουν να τα κανουν!
δ)δεν θα τον κουράζεις,δεν θα τον εξουθενωνεις κ σε καμία περίπτωση δεν θα τον ασκείς (αν θυμάμαι καλα για καθε μηνα ζωης ειναι +5 λεπτα βολτα (??),δλδ 4 μηνων=20' (??) ) ειδικά τον δικο σου που αποτι καταλαβαίνω απτην φωτο ειναι Γαλλακι (?) κ έχουν προβληματα κ με το αναπνευστικο τους κ με την "δομή" τους (απευθυνσου καλύτερα σε ανθρώπους με αλλα Γαλλακια,οι γνωσεις μου επαυτου ειναι μηδαμινές,να σου πουν απο τι πρεπει να τον προφυλάξεις εαν δεν ξερεις ηδη)

ΥΓ : κατι θυμάμαι οτι οι μικροσωμες φυλές δεν μπορούν να κρατηθούν τοσο οσο οι υπόλοιπες,κατι με το μέγεθος της "φουσκας" τους (ας μας δωσουν τα φωτα τους οι κάτοχοι μικροσωμων)

Απο κει κ περα υπομονη κ επιμονή...κ μενα κόντεψε να φτασει 6 μηνων μεχρι να καταλάβει,μεστο πρόγραμμα ειναι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πάρε τον σκυλάκο σου μια ωραία μέρα, κατά προτίμηση Κυριακή, από αυτές που έρχονται, και πηγαίνετε μια εκδρομούλα παραέξω!

:)

• Like
Reactions: Orilis

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
To θεμα ειναι οτι κοιμαται συνεχεια αρα θελει 10 βολτες τη μερα? χαχαχα (πλακιτσα)
Επισης καμια φορα οταν τον βγαζω πολλες βολτες η πολυ ωρα μου κανει εμμετο καμια φορα λετε να τον πειραζει κατι? Δεν εφαγε τιποτα απο το δρομο παντως.
Λαχανιάζει και μετά κάνει εμετό?
Ή στα καλά καθούμενα κάνει εμετό?