H μικρή μας πριγκίπισσα Άριελ τι ράτσα είναι?

Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
το τρίχωμα του είναι ταλαιπωρημένο διότι του το κούρεψα τη πρωτη μέρα.. λιγο απο εδω λιγο απο εκεί... αλλα κοντα αλλα μακρια.. είχε κολλημενα κατι ασπρα χαρτια αφου ενα μήνα ζούσε σε ένα κλουβι με ασπρα χαρτάκια, εκεί κατουρούσε εκεί έτρωγε εκεί κοιμόταν κολλησαν πάνω του!

Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
Ειπες οτι θες να το ταξιδευεις με αεροπλανο.Το οριο μαζι με crate ρωτησες ποσο ειναι?
8 κιλά μου είπαν αλλά δεν είμαι σιγουρη ότι ισχύει σε ολες τις αεροπορικές το ίδιο

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Νομιζω οτι τοσο περιπου ειναι.Μαλλον εσυ μπορεις να το μεταφερεις με αεροπλανο οποτε! Εχει καποια thread και εδω μεσα.

Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
Παιδιά βρήκα κάτι φωτό στο ιντερνετ με μαλτεζακια ημιαιμα και μη Chihuahua_Mix_6665_R.jpgmutt-yorkshire-maltese-mix.jpgπου είναι αλμπινο...albino1.jpgalbino2.jpgalbino 4.jpg

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Το σκυλάκι σου δεν είναι αλμπίνο βρε Αριελ.... και μην εύχεσαι να είναι... μετά θα είχες άλλα με την παντελή έλλειψη μελανίνης και η μύτη και τα μάτια θα ήταν το λιγότερο προβλημά σου.

Εγώ στις φωτό μια χαρά σκούρα τα βλέπω τα μάτια του, την πλέον εμφανή ένδειξη αλβινισμού....

Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
το περίγραμμα τους είναι ρόζ μονο σαν ελίτσες σε μερικά σημεία μαυρο. Τι προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν δλδ με την έλλειψη μελανίνης? με αγχωσες λίγο

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δεν σου μιλάω για το περίγραμμα, ξέρω άπειρα σκυλιά με παρόμοια μάτια, σκυλίτσα με ένα με μαύρο περίγραμμα και ένα με ροζ, και καφέ μύτη..... όλα είναι πιθανά. Σου μιλάω αλλά για την ίριδα! Οι αλβίνοι έχουν κόκκινα ή με κοκκινοπή απόχρωση μάτια.
Άλλωστε εάν ήταν αλβίνος δεν θα είχε καθόλου μαύρο ούτε λίγο στη μύτη.

Κατά τα αλλα όλα μα όλα τα σκυλάκια όπως και το δικό σου με ροζ δέρμα έχουν αυξημένη ευαισθησία στον ήλιο, μπορούν πανεύκολα να πάθουν εγκάυματα και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στον ήλιο.

Εάν ήταν αλβίνος χωρίς καθόλου μελανίνη και άρα μηδενική προστασία στον ήλιο τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εκτός από τη μαύρη μύτη και μαύρο περίγραμμα ματιών το πρότυπο maltese λέει: Βάρος από 3 έως 4 κιλά. Η δικιά σου μάλλον θα είναι πιο μεγάλη. Είδα όμως κάτι άλλο: τα μπροστινά πόδια μου μοιάζουν σαν θα έχει χονδροδυσπλασία. Βέβαια δύσκολο να το κρίνεις από τη γωνία της φωτο αλλά ρώτα και τον κτηνίατρο.

Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
Εκτός από τη μαύρη μύτη και μαύρο περίγραμμα ματιών το πρότυπο maltese λέει: Βάρος από 3 έως 4 κιλά. Η δικιά σου μάλλον θα είναι πιο μεγάλη. Είδα όμως κάτι άλλο: τα μπροστινά πόδια μου μοιάζουν σαν θα έχει χονδροδυσπλασία. Βέβαια δύσκολο να το κρίνεις από τη γωνία της φωτο αλλά ρώτα και τον κτηνίατρο.
O κτηνίατρος μας είπε ότι το τελικό της βάρος δεν θα ξεπεράσει τα 6 kg. Μακάρι! Όσο για τα ποδαρακια της δεν μου είπε κάτι.. εαν πρόσεχε ότι είχε πρόβλημα δεν θα μου το έλεγε? την έχει δει 4 φορές μέσα σε 1,5 μήνα. Τεσπα θα του την πάω να την ξανακοιτάξει. Πάντως η μικρή είναι ζηζάνιο πηδάει απο ύψη ενός μέτρου.. και πολλές φορές τις αρέσει να την κινηγάω και να κρύβεται κάτω απο το καναπε που ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω πως χωνεται με τόση ευκολία... μήπως τις δημιουργησα πρόβλημα εγω και τα παιχνίδια μου? αλλά εαν είχε πρόβλημα χονδροπλασίας δεν θα πονούσε? η θα κούτσενε? κάτι το οποιο δεν συμβαίνει. Θα το κοιτάξω όμως, σε ευχαριστώ για τη παρατήρηση!

Αλεξία: είδα τις φωτο γλυκούλι το γουεστακι!!! εαν είναι έτσι τότε μπορεί και να μαυρίσει.. αν και δεν θέλω μου αρεσει και έτσι έχει τύπο! Να σε ρωτήσω όμως κάτι? πως καθορίζουμε ότι ένα σκυλί έχει καλή χρωστική? αφου αναπτυχθεί ή απο τους γονείς, παππουδες κτλ?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εδώ είναι ένα link για την χονδροδυσπλασία με φωτογραφίες: Chondrodysplasia in Havanese
δες το. Η χονδροδυσπλασία είναι κληρονομική πάθηση που παραμορφώνει τα μπροστινά πόδια, ανάλογα με το βαθμό, μπορεί να μην κουτσένει το ζώο. Πολλές φορές συνδέεται με παθήσεις ματιών όπως καταρράκτη. Η διάγνωση γίνεται με ακτινογραφία αλλά και με αιματολογικές εξετάσεις. Σου είπα, εγώ δεν μπορώ να διαγνώσω κάτι από φωτογραφίες σου, πρεπει να τη δει ιατρός. Μπορεί να μην έχει τίποτα.
Όμως θα σου έλεγα να μη την αφήνεις να πηδάει από ψηλά, είναι ακόμα κουτάβι.

Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
σε ευχαριστω! Αλλα μαλλον στις φωτο φαίνεται να είναι στραβα εγω που την παρατηρω ειναι οκ! βεβαια ο γιατρος της θα μου πει. θα παμε σε καμια εβδομαδα για εμβολιο λυσας και θα μάθω.