H Νομα και τα 7 κουταβακια!!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Απέφυγε τα petshop.

Σε petshop/ιδιώτες αν έχεις το χρήμα πέρνεις το κουτάβι. Ο χειρότερος άνθρωπος να είσαι, να έχεις βασανίσει ζώα, να έχεις παρατήσει σκυλιά στο παρελθόν, να μη έχεις καμιά σχέση με σκυλιά, να μη ξέρεις ότι ο σκύλος έχει τέσσερα πόδια και κάνει "γαβ γαβ"... αν έχεις χρήμα πέρνεις κουτάβι.

Έκανες που έκανες το λάθος βρες ανθρώπους που ξέρουν απο σκυλιά και δώστε τα. Να ξέρεις πως χρηματικά θα σε τσούξει για εμβολιασμούς, εξετάσεις/επισκέψεις στον κτηνίατρο, τροφές κτλ αλλά τώρα που μπήκες στο χωρό θα ήταν έγκλημα να βγεις. Τα κουτάβια τα χωρίζεις απο την μάνα μετά απο 2-2.5μήνες.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Το πετσοπ θα τα πουλήσει ως καθαρόαιμα γιατι αν το κάνει αυτο είναι εξαπάτηση

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν μπορείς να στειρώσεις τη μάνα σε 4 εβδομάδες... Σε 4 εβδομάδες πρέπει να είναι ακόμα μαζί με όλα της τα κουτάβια, να τα φροντίζει και να έχει γάλα. Στείρωσε την αφού τα δώσεις όλα, δηλαδή αφού κλείσουν τουλάχιστον 2 μήνες μαζί της. Δεν μπορεί να είναι φρεσκοχειρουργημένη και να έχει ακόμα μωρά.

Κάπου σε ένα παράλληλο σύμπαν με το δικό σου, άνθρωποι βρίσκουν 7άδες κουταβιών στο δρόμο και στα σκουπίδια, τα βάζουν όλα μέσα στο σπίτι τους, ψάχνουν πώς θα τα φροντίσουν καλύτερα, τα ταίζουν, εμβολιάζουν, ξεσκατίζουν και ψάχνουν με αγωνία να βρουν καλές οικογένειες για αυτά. Τρέμουν για την επιλογή τους τη στιγμή που τα παραδίδουν στο νέο τους σπίτι και αν αυτή αποδειχτεί λάθος, αυτομουτζώνονται και - ανάλογα με την κατάληξη - μπορεί να έχουν τύψεις ακόμα και για μια ζωή...

Στο ίδιο παράλληλο σύμπαν, αμέτρητα κουτάβια δεν βρίσκουν ποτέ τον άνωθι μαλάκα της παρέας και πεθαίνουν χτυπημένα από αυτοκίνητα, από πείνα, παράσιτα, δίψα ή γίνονται λιώμα από σκουπιδιάρικα.

Μπορείς να μου εξηγήσεις πώς γίνεται να μην θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το που θα καταλήξουν τα κουτάβια που γεννήθηκαν από δικό του λάθος;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ΟΧΙ μην τα δώσεις σε πετσοπ, είναι ΜΕΓΑ λάθος.
Θα τα πουλήσουν στον πρώτο τυχόντα που θα τα ζητήσει.
Έκανες το λάθος, απο άγνοια φαντάζομαι και δεν τη στειρωσες και γέννησε (θα μπορούσες να τη στειρώσεις μόλις αντιλήφθηκες ότι είναι έγκυος) φρόντισε τουλάχιστον τώρα να πάνε τα κουτάβια σε σωστούς ανθρώπους, της σκυλίτσας σου είναι, δεν τα πονάς?
Άλλοι κι άλλοι βρίσκουν κουτάβια τυχαία στο δρόμο και καδριοχτυπούν και ψάχνουν οικογένειες γι`αυτά!

Τι λες? Θα κάνεις το σωστό αφού έφτασες μέχρι εδώ και βρήκες την πηγή πληροφόρησης?

Α! και φυσικά μη στειρώσεις τη μανα ακόμα! Πρώτα δώσε όλα τα κουτάβια. Αφού κλείσουν τις 60 μέρες τουλάχιστον! μετά βουρ για στειρωση!

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Κοιταχτε να δειτε και μη τρομαζετε... ας μας εξηγησει πρωτα!

Ξερετε ποσα κουταβια εχουμε φερει στο μαγαζι και εχουν βρει σπιτια? ουουου! δοξα το θεο πολλα!!
Φυσικα τα χαριζουμε ετσι... μην υποτροπιαζετε αμεσως!
Μολις γυρισω απο διακοπες να ερθουν αλλα 3 αν δεν εχουν βρει ακομα σπιτι...
στο πετ σοπ μπαινοβγαινει κοσμος που ειχει αμεση σχεση με σκυλια... ειναι καλο μερος για υιοθεσια!

Αν προκειται να τα πουλησει.. ειναι απατεωνια φιλη/ε στο λεω , και ελπιζω να μην παρεξηγηθεις!!
δεν πωλουνται ημιαιμα κουταβια!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αν προκειται να τα πουλησει.. ειναι απατεωνια φιλη/ε στο λεω , και ελπιζω να μην παρεξηγηθεις!!
δεν πωλουνται ημιαιμα κουταβια!
ουτε καθαροαιμα φυσικα σε πετσοπ... ( ..για να ολοκληρωσω,, και να αποφυγω παρεξηγησεις.. :D )

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το σκέφτηκα κι εγώ ότι ίσως πρόκειται για τέτοια περίπτωση, αν και δεν είναι πολύ συνηθισμένο. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι πετάει το μπαλάκι αλλού, δεν ασχολείται προσωπικά και δεν εμπλέκεται απευθείας στην επιλογή της οικογένειας.

Να σου'ρθει δηλαδή εσένα Kasi ένας, να σου πει η σκύλα μου γέννησε, αυτά περίσσεψαν, δεν έχω τι να τα κάνω, πάρτα και κάνε ότι καταλαβαίνεις. Δεν θα σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι;

sweetdogs

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
82
0
kastoria greece
λοιπον... Ενταξει ηταν λαθος μου που την αφησα αλλα αυτο εγινε οταν ελειπα μια εκδρομη και την ειχα αφησει στον θειο μου... Τα σκυλακια τωρα ειναι 3 εβδομαδων σε 4 εβδομαδες μ ειπε η κτηνιατρος πως μπορω... Συμφωνω οτι δεν ξερω τι τυχη μπορει να εχουν σε ενα pet shop αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω... πραγματικα εχω δεθει παρα πολυ μαζι τους και καθε μερα απο το πρωι μεχρι το βραδυ μαζι τους ειμαι! Ψαχνω μεχρι και τωρα καπου να τα δωσω αλλα τιποτα... Μπορει να καταφερω αλλο ενα αν και δεν ειναι ακομα σιγουρο... τα υπολοιπα 3;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Τα σκυλακια τωρα ειναι 3 εβδομαδων σε 4 εβδομαδες μ ειπε η κτηνιατρος πως μπορω... Συμφωνω οτι δεν ξερω τι τυχη μπορει να εχουν σε ενα pet shop αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω... πραγματικα εχω δεθει παρα πολυ μαζι τους και καθε μερα απο το πρωι μεχρι το βραδυ μαζι τους ειμαι! Ψαχνω μεχρι και τωρα καπου να τα δωσω αλλα τιποτα... Μπορει να καταφερω αλλο ενα αν και δεν ειναι ακομα σιγουρο... τα υπολοιπα 3;
Η λύση είναι μια για όσα δεν βρεις σωστή οικογένεια... τα κρατάς.

Υ.Γ. Μεγαλώνοντας θα δεθείς ακόμα περισσότερο μαζί τους.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
λοιπον... Ενταξει ηταν λαθος μου που την αφησα αλλα αυτο εγινε οταν ελειπα μια εκδρομη και την ειχα αφησει στον θειο μου... Τα σκυλακια τωρα ειναι 3 εβδομαδων σε 4 εβδομαδες μ ειπε η κτηνιατρος πως μπορω... Συμφωνω οτι δεν ξερω τι τυχη μπορει να εχουν σε ενα pet shop αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω... πραγματικα εχω δεθει παρα πολυ μαζι τους και καθε μερα απο το πρωι μεχρι το βραδυ μαζι τους ειμαι! Ψαχνω μεχρι και τωρα καπου να τα δωσω αλλα τιποτα... Μπορει να καταφερω αλλο ενα αν και δεν ειναι ακομα σιγουρο... τα υπολοιπα 3;
Τα κρατας μεχρι να βρεθουν τα καλυτερα δυνατα σπιτια να τα παρουν ή αν δεν βρεθουν ποτε τα κρατας εσυ για παντα. :) Ετσι θα μαθεις πραγματικα κι απο το λαθος σου να μην αφησεις ξανα σκυλα σε περιοοδο σε ανευθυνο ανθρωπο. Το πετ σοπ ειναι η τριτη ευκολη λυση μετα τον καδο και τον δρομο.

Μην απογοητευσαι και θελεις να τα ξεφορτωθεις γρηγορα. Απο δικια σου αποκλειστικα ευθυνη προεκυψαν, αυτα δεν φταινε σε τιποτα. Βαλε αγγελιες παντου και θα βρεθουν οικογενειες.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ότι έγινε έγινε. Το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να τα μεγαλώσεις σωστά. Είναι κάποια πράγματα που επιβάλεται να κάνεις.

Κουτάβια 3εβδομάδων είναι μικρά αλλά σε 2-3εβδομάδες μπορείς να κάνεις εμβόλιο (parvo).
Κάπου εκει στους 6εβδομάδες να τους βάλεις και microchip.
Και όπως σου είπαν τα παιδιά μετά της 60μέρες τα πέρνεις απο την μάνα.
Εννοείται πως το διάστημα αυτό τα προσέχεις, τα ταίζεις σωστά.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
και τα κοινωνικοποιείς: ήχους, παιδιά, άντρες, γυναίκες, νέους, γέρους, άλλα ζώα, αυτοκίνητα, μηχανακια, ...
τα μαθαίνεις να ανέχονται το χτένισμα, καθαρισμό αυτιών, ελέγχο δοντιών, ...

Σε αυτό το άλμπουμ εχω συγκεντρώσει κάποιες φωτο σχετικά με την κοινωνικοποίηση των δικών μου κουταβιών

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Να σου'ρθει δηλαδή εσένα Kasi ένας, να σου πει η σκύλα μου γέννησε, αυτά περίσσεψαν, δεν έχω τι να τα κάνω, πάρτα και κάνε ότι καταλαβαίνεις. Δεν θα σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι;

Οχι να το παιξω αγια.... ναι και θα μου ανεβει και θα αρνηθω.. αυτο που συνιθιζω να λεω ειναι λυπαμαι ας προσεχατε, ειναι δικη σας ευθυνη και δεν θα την παρω στην πλατη μου... φερτε μου φωτο να αφισοκολησω.. Σπανιοτατα και μονο σε ειδικες περιπτωσεις θα τα παρω..
Τα κουταβια που φερνουμε ειναι αυτα που βρισκουμε δεξια και αριστερα...
:rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Με συμβόλαιο υιοθεσίας;
Θα έρθουν να το πάρουν;
Θα το κατεβάσει κάποιος;