Groenendael

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Ένα γκρένενταλ στην πίττα μου κλεψε την καρδιά..Χαιδεύω τον Έλβις και τον φαντάζομαι με μακρυά μαλλιά και όρθια αφτιά..Έχω πάθει πλάκα λέμε με τον Ακίρα..
Μιλήστε μας για την φυλή αγαπητοί ιδιοκτήτες αυτών των υπέροχων ζώων, θέλουμε να τα μάθουμε όλα!!! :D

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
πουλάνε για τώρα τις απόκριες περούκες μαύρες και κερατάκια :p

αν και δεν έχω τον Ακίρα, ευχαριστώ πολύ για την άποψη σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
πουλάνε για τώρα τις απόκριες περούκες μαύρες και κερατάκια :p

αν και δεν έχω τον Ακίρα, ευχαριστώ πολύ για την άποψη σου.
Αχαχαχαααα...Ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε , πλάκα κανω και το λαμπραντορ μου δεν το αλλάζω με τίποτα.
Όμως... Ι left my heart in Syggrou park..:love::love::love:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Παρακαλω,αρχιστε να φτυνετε τις οθονες σας.
Η Tara να παρει στο παιδι ενα ματοχαντρο οσο ειναι το κεφαλι του!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Παρακαλω,αρχιστε να φτυνετε τις οθονες σας.
Η Tara να παρει στο παιδι ενα ματοχαντρο οσο ειναι το κεφαλι του!!!
Eμείς τον φτύνουμε ομαδικά στο σπίτι γιατί έχουμε πάθει πλάκα όλοι :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Βέβαια, πρέπει να πάρετε υπόψη σας και μερικά, επιπλέον, "μικροπραγματάκια": Ο Akira, δεν είναι, απλά, "ένα" Groenendal...

- Προέρχεται από εξαιρετική εκτροφή...
- Εχει κάνει άψογη εκπαίδευση...
- Είναι μέλος μιάς οικογένειας, που τον έχει "προικίσει" με την κορυφαία του συμπεριφορά...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Βέβαια, πρέπει να πάρετε υπόψη σας και μερικά, επιπλέον, "μικροπραγματάκια": Ο Akira, δεν είναι, απλά, "ένα" Groenendal...

- Είναι μέλος μιάς οικογένειας, που τον έχει "προικίσει" με την κορυφαία του συμπεριφορά...
Aκριβώς Γιάννη.. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είδα γκρένενταλ, ήταν όμως η πρώτη φορά που είδα τον Ακίρα :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα

Στον αντίποδα υπάρχει ένα άλλο Groenendael, που είναι απλά ένα Groenendael...

-Προέρχεται απ' τα βάθη του Λέτσε...
-Έχει εκπαιδευτεί ατελώς με το μπαμπά του...
-Είναι μέλος μιας μονογονεϊκής οικογένειας που κάνει ότι μπορεί με αγάπη...

είναι απλά ένα Groenendael, αλλά όχι ένα απλό Groenendael γιατί είναι το δικό μου Groenendael και τη λατρεύω για την προσωπικότητα της και γιατί (Τάρα θυμάσαι που στο έλεγα) ανήκει σε μια φυλή με σαφή όρια που ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνιούνται ούτε απ' τους γονείς τους και καλό είναι να το θυμάται κάθε υποψήφιος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
ανήκει σε μια φυλή με σαφή όρια που ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνιούνται ούτε απ' τους γονείς τους και καλό είναι να το θυμάται κάθε υποψήφιος.
Mιλήστε μας λίγο και για τον χαρακτήρα τους. Δεν θέλω μασημένη τροφή, έχω διαβάσει το στάνταρντ της φυλής και διάφορα άρθρα για αυτά, αλλά πάντα η εμπειρία ενός "σωστού" ιδιοκτήτη είναι πολύτιμη.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Mιλήστε μας λίγο και για τον χαρακτήρα τους. Δεν θέλω μασημένη τροφή, έχω διαβάσει το στάνταρντ της φυλής και διάφορα άρθρα για αυτά, αλλά πάντα η εμπειρία ενός "σωστού" ιδιοκτήτη είναι πολύτιμη.
Σε κοβω να ψηνεσαι....Κανω λαθος; :p :p
Κ εγω καπως ετσι θα ξεκινουσα αν ηθελα να αποκτησω ενα... :D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Σε κοβω να ψηνεσαι....Κανω λαθος; :p :p
Κ εγω καπως ετσι θα ξεκινουσα αν ηθελα να αποκτησω ενα... :D
Λάθος κάνεις ναι :)
Δεν έχω πρόθεση για να πάρω άλλο σκύλο απλά άρχισε με ενδιαφέρει η φυλή. :D

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ αγαπάω πολύ τη φυλή και δεν με κάνει σωστό ιδιοκτήτη το ότι έχει πέντιγκρυ. Σωστοί και ισορροπημένοι ιδιοκτήτες είναι η Τάρα και ο (πολύ συμπαθής) σύζυγος της. Θα μείνω σ' αυτά τα λίγα, το Groenendael είναι πρώτα βέλγος κι ύστερα λύκος, έχει σαφέστατα όρια προσωπικού χώρου και κάποιες φορές ακόμη και προσωπικού χρόνου (όσο περίεργο κι αν φαίνεται αυτό), δεν κάνει για όλους τους ανθρώπους, δεν πουλιέται με τίποτα για χάδια και μπιχλιμπίδια, έχει ανάγκη από μεγάλη εκτόνωση και δε μπορείς να έχεις βέλγο και να μην είσαι εκφραστικός και αναφέρομαι σε ένα σκύλο που κάθε πρωί σηκώνεται δίπλα μου στο νιπτήρα ενώ πλένω τη μούρη μου για να του βρέξω τα μάτια. Και τέλος εγώ θεωρώ τον εαυτό μου μη επαρκή και πως αν ο σκύλος μου μίλαγε θα είχε παράπονα από 'μενα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
...Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ για τα καλά σας λόγια......!!!!!

(βέβαια νομίζω ότι υπερβάλλετε κομματάκι.......:oops::oops::oops::D:D)

....και δεν συμφωνώ με το ότι είμαστε σωστοί και ισορροπημένοι ιδιοκτήτες...λάθη έχουμε κάνει και εμείς πολλά....όπως όλοι ...

απλά προσπαθούμε να έχουμε το μυαλό και τα μάτια μας ανοιχτά και να αφουγκραζόμαστε τον σκύλο μας ....
αυτό μας κάνει να έχουμε την σχέση που έχουμε μαζί του ....και μέσω αυτής της σχέσης να συνεχίζουμε να λατρεύουμε αυτή την φυλή που όντως δεν είναι καθόλου εύκολη...:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...βέβαια νομίζω ότι υπερβάλλετε κομματάκι.......:oops::oops::oops::D:D

....και δεν συμφωνώ με το ότι είμαστε σωστοί και ισορροπημένοι ιδιοκτήτες...λάθη έχουμε κάνει και εμείς πολλά....όπως όλοι ...
Σίγουρα, δεν υπάρχει υπεύθυνος ιδιοκτήτης που να μην νιώθει ότι έχει κάνει λάθη... πολλά λάθη, όπως λες...

Αλλά, εξηγώντας λίγο περισσότερο αυτά που έγραψα, να στο πω κι αλλιώς...

Με το "γονιδιακό" πρίσμα, οι γεννήτορες του Akira έχουν κάνει πολύ δρόμο, για να φτάσουν μέχρι εδώ... και, σίγουρα, εκείνοι που τους μεγάλωσαν και τους επέλεξαν...:cool:

Και από την άλλη, με το "περιβαλλοντικό" πρίσμα, τη δική σας συμβολή (για όσους ασχολούνται, για παράδειγμα, με το πιάνο) το Steinway είναι η κορυφαία μάρκα πιάνων... και μπορεί (όχι ο καθένας, αλλά αρκετοί) να έχουν ένα στο σπίτι τους... και να περηφανεύονται γι' αυτό...
Εσείς, όμως, μάθατε... και καθήσατε να παίξετε τη μουσική που βγαίνει απ' αυτό!:)