Greek Tragedy

Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
Τυπική Ελληνική αντίδραση όταν μας την πέφτουν οι "ξένοι".
"Δεν κοιτάνε τα χάλια τους", "Αμα δεν τους αρέσει, μην σώσει και έρθουνε", κλπ. Επι της ουσίας τίποτα.

Τις προάλες πού είχα βόλτα τη σκυλίτσα μου και με το λουρί αφημένο στα 4-5 μέτρα, έχωσε τη μύτη της στην αυλή ενός σπιτιού. Ο παλιόγερος μέσα, πού δεν με είδε αρχικά, ετοιμάστηκε να της ρίξει κλωτσιά, αλλά για καλή του τύχη με είδε το τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου και έτσι παρέτεινε την άθλια ζωή του για μερικά χρόνια ακόμα, καθώς ήμουν έτοιμος να τον θάψω μέσα στην ίδια του την μίζερη αυλή.

Αυτή είναι η Ελλάδα. Αγνοια, ωχαδερφισμός, αμορφωσιά και βέβαια μία από τις συνήθεις "πρωτοβουλίες" μας είναι να ανοίγουμε το παράθυρο τού αυτοκινήτου για να πετάξουμε στο δρόμο το κουτί με την κοκα-κόλα πού μόλις ήπιαμε ή το περιτύλιγμα από τις τσίχλες. Μιά χώρα-απέραντος σκουπιδότοπος, πού όσοι τυχεροί από εμάς ζούμε στον βορρά μπορούμε να βγάλουμε τα σκυλιά μας βόλτα όταν χιονίζει τρείς φορές το χρόνο χωρίς να βλέπουμε το χάλι πού δημιουργούν οι κατα τα άλλα "ωραίοι" κατοικοι της.

Respect στην κοπελλιά πού έγραψε το τραγούδι και ΜΠΡΑΒΟ της. Οι στίχοι πονάνε αλλά λένε την αλήθεια.
Εγώ προσωπικά ΔΕΝ πάω στην Κρήτη να τους δώσω τα λεφτά μου ΑΚΡΙΒΩΣ από τότε πού είδα τις φωτογραφίες με τα κρεμασμένα σκυλιά.

Greek Tragedy - Maria Daines

I was preparing for a funeral
The day we brought you in
We called you Boney Fingers
You were Lazarus, sores and skin
We didn't think you'd make it
So many don't pull through
It's just so hard to take it
The pain of dogs like you

Greece why don't you listen
Are your people cold as stone?
Don't you see the devastation?
Poor creatures skin and bone
Don't you hear the cries of pity
Don't you care how many die?
From shore to land to city
They are killed before your eyes

And people try to save them
But you block their every move
You poison, starve and maim them
Uneducated, cruel
There is no other reason
It's there for all to see
Yet you profit from tourist season
While your dogs hang from the trees

You seem to have no conscience
No mercy, kindness, care
While some pick up the pieces
Greece fails animals by law
It's time to end your ignorance
It's time to become humane
There is no excuse for indifference
While they die in vain

If I had a travel ticket
Well I wouldn't go to Greece
I'd do anything to avoid it
Until the animals have a voice...

© Maria Daines/Paul Killington
All Rights Reserved

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν ξέρω αν το 'σύστημα' στην Αγγλία κ τη Γερμανία στειρώνει από 3 μηνών τα σκυλιά ή θανατώνει ό,τι αδέσποτο τυχόν υπάρξει κ γι'αυτό δεν βλέπω πουθενά ούτε ένα (εκτός από γάτες -με περιλαίμιο φορεμένο πάντα- που πηγαινοέρχονται από κήπο σε κήπο) ή όντως έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν αδέσποτα, τα σκυλιά τους είναι στειρωμένα κ αγοράζουν μόνο από εκτροφείς ή παίρνουν από καταφύγια.

Να κάνω μια παρατήρηση: Το 70% των σκυλιών που βλέπω εδώ είναι ημίαιμα. Δεν βλέπω τόσο πολύ καθαρόαιμα σκυλιά. Άρα, από πού τα προμηθεύονται όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες τα ημίαιμα; Θα ρωτήσω αν υπάρχουν καταφύγια κ.λ.π. όπου μπορούν να υιοθετηθούν από εκεί.

Η συμπεριφορά τους πάντως, όλων των κατοικιδίων, είναι πολύ καλή (λίγο αντικοινωνικά μεν με τα άλλα σκυλιά, αλλά περπατούν σωστά, είναι πολύ κοινωνικά με τους ανθρώπους, τα φροντίζουν κ.λ.π....). Ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, εμ το που προμηθευτεί τον σκύλο του, η αμέσως επόμενη κίνησή του είναι να βρει εκπαιδευτή...

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει οργάνωση κ το κυριότερο δεν υπάρχουν Νόμοι για όλα τα παραπάνω. Έστω Νόμοι που οι παραβάτες να πληρώνουν χοντρό πρόστιμο (αφού πολλοί από εμάς μόνο έτσι μαθαίνουμε...).
Να ξεκινήσουν δηλ. από τα pet shop, να γίνει η σωστή ενημέρωση ύστερα σε όλους τους ενφιαφερόμενους να αποκτήσουν κατοικίδιο, να στειρώνονται κ να προμηθεύονται μόνο από καταφύγια ή εκτροφείς.

Είναι too much όλο αυτό;;

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Όπα ρε παίδεια δηδ κρέμανε σκύλια από δέντρα ??? δηδ έλεος !!!
Έχεις δίκιο! Δεν τα κρεμάνε απ' τα δέντρα! Αν αυτό είναι ένα δείγμα πολιτισμού και αν γι αυτό φταίει ο Έλληνας τότε σαφώς και το δέχομαι!

Δυσκολεύομαι όμως να βρω τραγουδάκι για τον πολιτισμό των Αμερικανών που εξασκούνται στην σκοποβολή πάνω σε ζώα! Και δεν βλέπω κι εμπάργκο!

Τώρα που το σκέφτομαι θα φτιάξω κι εγώ ένα τραγουδάκι για την Αγγλία, διότι κάπου είχα πληροφορηθεί αυτό:
http://www.buzzle.com/editorials/6-17-2003-41793.asp
κι αυτό:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/kent/4992074.stm
κι αυτό:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/4698715.stm

και στο BBC (επιφυλάσσομαι να το ποστάρω) θυμάμαι ένα περιστατικό με έναν σκύλο που τον πέταξαν από αμάξι εν κινήσει.

Εμπρός στον δρόμο που χαράζουν οι Άγγλοι στην σωστή τήρηση κατοικιδίων:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/derbyshire/4766983.stm
και στην σωστή σίτησή τους:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/4974354.stm
και την εκπαίδευσή τους:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/manchester/4896770.stm

Μήπως η λύση για την καταπολέμιση των αδεσπότων την έδειξε το περιστατικό στο Κέντ με την πνιγμένη εγγυμονούσα σκύλα:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/kent/4770928.stm
ή το περιστατικό με τα θανατωμένα σκυλιά στον κάδο των απορριμάτων:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/kent/4836488.stm

Οι Άγγλοι αγαπούν και τα άλογα:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/kent/4468038.stm
και τις πάπιες:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/south_yorkshire/4871970.stm
και τους κύκνους:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/cornwall/4834300.stm
και τις γάτες... αλλά είμαι σίγουρος πως έχετε βαρεθεί να διαβάζετε!

Σαφέστατα και ντρέπομαι για λογαριασμό αυτών που κακοποιούν ζώα με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά γενικεύοντας σε επίπεδο "η Ελλάδα φταίει", είναι σαν να αποκαλούμε όλους τους Άγγλους "κακομαθημένες βανδαλίζουσες αδελφές με σεξουαλικά προβλήματα και εγκλωβισμένο ψυχισμό που βγαίνει στην επιφάνεια μόνο όταν είναι παρόν ο ελληνικός ήλιος"!

Λέτε ο Alexander Pope όταν έγραψε κάπου κοντά στο 1735 το άρθρο "Against Barbarity to Animals" για την Guardian να είχε επισκεφτεί την Ελλάδα?

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ με Προμηθέα αλλα μην ξεχναμε πως η συμπεριφορά των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι η χειριστη..
και επίσης η κακοποίηση των σκυλιών αν βάλουμε τα χωρια μέσα, είναι πολύ μεγαλύτερη από τους τουρίστες που έρχονται ένα καλοκαίρι..

Σίγουρα δεν είμαστε η μονη χωρα που κακοποιεί τα σκυλιά της..
αλλα αναλογικά με τον πληθυσμό της, στην Ελλάδα είναι τραγικά πολλά τα περιστατικα..

Αν πιάσουμε τώρα την Αγγλία με έναν πληθυσμό εξήντα εκατομμύρια δεν μπορούμε να μην βρούμε περιστατικά..

Αλλα τι να πρωτοθυμηθούμε στην Ελλάδα..
- Το περιστατικό με τον φοιτητή με το τηγάνι?
- Με την τρυπα που πετάγανε τα σκυλιά στην Κρήτη?
- Τα σκυλιά με τα βγαλμένα ματια και την κακοποίηση που υπήρχε..

Τι να πρωτοθυμηθούμε εμείς εδώ στο forum..

- Σκυλιά ξεχασμένα από τον θεο σε ταράτσες..
τι και τι να πιάσουμε..?

Ας το κοιτάμε αναλογικά με τον πληθυσμό μιας χώρας..
και όχι με τα μεμονωμένα σκηνικά παγκόσμια..

Γιατί αν το πάρουμε και έτσι η Κίνα έχει ενάμισι δισεκατομμύρια ανθρωπους..
πόσοι είναι αυτοί που βασανίζουν τα σκυλιά.., γιατί και εκατό εκατομμύρια να είναι..το ποσοστό είναι πιο μικρό από της Ελλάδας..

Αρα πρέπει να κοιτάμε αναλογικά του πληθυσμού, τα περιστατικά..

Ας ξεβρομίσουμε λοιπόν πρώτα το σπίτι μας.., για να έχουμε δικαίωμα λόγου στων αλλωνών..

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Συμφωνώ με Προμηθέα αλλα μην ξεχναμε πως η συμπεριφορά των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι η χειριστη..
και επίσης η κακοποίηση των σκυλιών αν βάλουμε τα χωρια μέσα, είναι πολύ μεγαλύτερη από τους τουρίστες που έρχονται ένα καλοκαίρι..
Η συμπεριφορά των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι αναλογικά πολύ καλύτερη απ' αυτή των Άγγλων στο εξωτερικό (και πολλών άλλων πιο πολιτισμένων).
Για τα περιστατικά κακοποίησης ζώων που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα ειλικρινά λυπάμαι, αλλά δεν είναι το δικό μου σπίτι βρώμικο και δεν πρόκειται να δεχτώ πως ο Έλληνας κακοποιεί τα ζώα επειδή λαμβάνουμε το δείγμα κάποιων ανεγκέφαλων!
Με την ίδια ευκολία θα αποκαλούσες την Αγγλία "ένα απέραντο Gay Bar"?
ή τις ΗΠΑ "Τραμπουκιστάν" ή "Άγρια Δύση"?
ή την Ιταλία "Φωλιά Κλεφτών"?
ή την Μέση Ανατολή "Γιάφκα Τρομοκρατών"?
ή τις Φιλιπίνες "Οίκο Ανοχής"?
ή την Βραζιλία "Χώρα Τραβεστί και Ποδοσφαιριστών"?

Επειδή λοιπόν το δικό μου σπίτι είναι καθαρό κι επειδή δεν γνωρίζω κανέναν απ' αυτούς που κακοποιούν τα ζώα, επίτρεψέ μου να μην αποδεχτώ ούτε πως οι προαναφερθείσες καταγγελίες αφορούν την Ελλάδα στο σύνολό της αλλά ούτε τον Έλληνα στην νοοτροπία του!
Μια τέτοια στάση είναι τόσο ρατσιστική όσο και η άποψη πως οι Αλβανοί είναι κλέφτες και βιαστές!

Απλά διότι ανεγκέφαλοι υπάρχουν παντού και σε όλες τις εθνικότητες... και δεν γίνονται ανεγκέφαλοι με μια ένεση που τους χορηγείται μαζί με την Ελληνική ιθαγένεια!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προμηθεα το να "κοιτάξουμε το σπίτι μας" φυσικά και δεν πήγαινε σε εσένα η σε κάποιον από εδώ προσωπικά..
Εννοείτε ότι μιλούσα γενικά!!!:)

Προφανώς εκεί που ζεις είναι πολύ ιδανικές οι συνθήκες..

Εδώ που μένω σε κάθε ταράτσα ακούς κλάματα από σκυλιά..:(

Η συμπεριφορά των Ελληνων στην Αγγλία ως φοιτητές είναι η χειριστη.., μπορεί να μην τα σπάνε δυο εβδομάδες όπως αυτοί στις διακοπές.., αλλα θεωρούνται από τους πιο ανάρμοστους (οποιος έχει πάει για foundation θα έχει ακούσει τις γνωστες προειδοποιήσεις..).

Επίσης οι gay στην Ελλάδα παίζει να έχουν ξεπεράσει της Αγγλίας σε ποσοστό..

Δεν θεωρώ πως είναι ρατσιστική η προσέγγιση μου και φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλων τον πληθυσμό.., απλά σε ποσοστά αυτού.:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Προμηθέα, το ότι σε σεβομαι απέραντα και ενστερνίζομαι πολλες από τις αποψεις σου το εχω δηλωσει πολλες φορες.
Οι θεσεις σου στο παρόν θεμα είναι τέλειες κατά τη γνωμη μου. Υποκλίνομαι σε έναν Ανθρωπο σοβαροτατο και ακεραιο.

Στον φίλο από την Κοζάνη όμως θα ηθελα να πω, μια και εχει ξεφυγει από το θεμα «Έλληνας και σκυλος» που θα αρμοζε σε σκυλοφόρουμ, και πηγε στο οφ τόπικ θεμα «Ελλάδα = bordello», το κατωθι:

Σε οποιον δεν αρεσει ο τοπος που ζει, είναι ελευθερος πλεον, τωρα που στην ουσια δεν υπαρχουν συνορα, να παει να ζησει οπου γουστάρει και αγαπά.
Ακομα καλυτερα, μπορει να βαψει τα μαλλιά του ξανθά και να βαλει μπλε φακους επαφης και να το παιζει σουηδός, αφου ντρεπεται τοσο που είναι Έλληνας.

Φυσικα, μια και λεω ασυναρτησίες, μπορει ο φιλος να κανει από την πλευρα του ο,τι μπορει για να βελτιωσει την κ#λοκατάσταση αυτή.

Ο πατερας μου, αν ζουσε, θα ηταν τωρα 80 χρονων και η μητερα μου με απειρα προβληματα υγειας είναι 77 και με ενοχλουν αφανταστα λεξεις όπως «παλιόγερος» και εφρασεις όπως «για καλή του τύχη με είδε το τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου και έτσι παρέτεινε την άθλια ζωή του για μερικά χρόνια ακόμα, καθώς ήμουν έτοιμος να τον θάψω μέσα στην ίδια του την μίζερη αυλή».

Τι θα εκανες δηλαδη ρε μάγκα? Θα τον σακάτευες στο ξυλο τον παππού?
Αυτού του bordello ο μεγαλυτερος πρεσβευτής εισαι εσυ!
Μάθε πρωτα να σεβεσαι τον Ανθρωπο και μετα ελα να μας πεισεις ότι αγαπας και σεβεσαι τον Σκυλο.

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Μπραβο ρε Αρη! σωστος! ας αφησουμε τους "παλιογερους",υπαρχουν πολλοι αλλοι και πολυ νεοτεροι να εκπολιτισουμε:)