τι ρατσισμος;; τς τς τςΓυναίκα, 40 και φοιτήτρια !;!;!;!;
τι ρατσισμος;; τς τς τς
φιλοζωοι ειναι μονο αυτοι που εχουν πρωην αδεσποτα, τ ακουτε;Βεβαια οι περισσοτεροι που το προτεινουν εχουν ρατσα (ή ρατσα και κανενα αδεσποτο για ξεκαρφωμα οτι ειμαι και φιλοζωος και καλα).
@nikolasss όταν κάποιος έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αναζητά σε μελλοντικό του φίλο, κάνει την έρευνά του και καταλίγει σε μια συγκεκριμένη φυλή μόνος του. Δεν μπαίνει σε ένα κυνόφιλο φόρουμ λέγοντας 5 πράγματα που ζητάει και που απαντούν σε μισές φυλές και σε πάρα πολλά ημίαιμα. Οπότε τι απάντηση περιμένεις να λάβει? "με αυτά που ζητάς σε καλύπτει ένα ημίαιμο". Η περιγραφή που έδωσε: ενεργητικό, καλό με τα παιδιά και με ξένους, μακρύτριχο, ανεξαρτήτου μεγεθους και λοιπά, και λοιπά ταιριάζει και στη φυλή που εκτρέφω, εγώ όμως δεν θα της προτείνω με τίποτα το χαβανέζ επειδή δεν χρειάζεται χαβανέζ, επειδή δεν τρελλαίνεται για χαβανέζ και επειδή καλύπτεται με μια ψυχούλα σαν τη Δάφνη ή την ΙόληΠραγματικα ελεος με τις απαντησεις ορισμενων, γραφεται καποιος στο forum, ζηταει πληροφοριες και οι απαντησεις ειναι πντα οι ιδιες. Στην ουσια γινεται ανακριση π.χ. γιατι το θες το σκυλι, πως κατεληξες σε αυτη τη ρατσα, γιατι κατεληξες σε αυτην και οχι σε καποια αλλη κτλ., για να του πουμε το κλισε πως μπορει ανετα να διαλεξει ενα αδεσποτο...Βεβαια οι περισσοτεροι που το προτεινουν εχουν ρατσα (ή ρατσα και κανενα αδεσποτο για ξεκαρφωμα οτι ειμαι και φιλοζωος και καλα). Τουλαχιστον οσοι εχουν ρατσα ας σταματησουν επιτελους τους αλλους να προτρεπουν να παρουν αδεσποτο. Συγγνωμη εαν χαλαω το thread, αλλα αλλωστε οι απαντησεις ειναι παντα οι ιδιες
όχι @Sirkos , δεν είπα ότι πρέπει να ξέρει τα πάντα για τη φυλή αλλά να κάνει μόνη της την έρευνα για να ξέρει τι θέλει και τι της ταιριάζει και όχι να ρωτάει δεκάδες αγνώστους τι της ταιριάζει. Που θα το ξέρουμε εμείς αφού μας δίνει πολύ λίγες πληροφορίες και αυτές οι ανάγκες της καλύπτονται άνετα με ένα ημίαιμο.Ρε παιδια γιατι πρεπει καποιος να εχει μελετησει τα παντα για μια φυλη να ξερει ολες τις γραμμες εντος της φυλης για να παρει και γενικα θα πρεπει να ψαχνει 10 χρονια για να παρει ενα καθαροαιμο κουταβι ? ενω αν ειναι να παρει ενα αδεσποτακι παει και σχεδον με τυφλα ματια διαλεγει ενα? μηπως λιγο το παιδευουμε λιγο παραπανω απο οσο πρεπει ?
Εφοσον ενας θελει καθαροαιμο σκυλο ακομα και μονο λογο εμφανισης και μπορει να προσφερει στο σκυλο μια αξιοπρεπη ζωη γιατι θα πρεπει να διαβασει τα απαντα της φυλης και να ξερει τα παντα . Δε λεω να παει ντουγρου στον πρωτο εκτροφεα και οτι του κατσει , αλλα μου φαινεται εχουμε φτασει στο αλλο ακρο .
Ποσοι δηλαδη απο εδω εχουνε καθησει να διαβασουν οτι υπαρχει και δεν υπαρχει για την φυλη του σκυλου που αποκτησανε ? μη τρελαθουμε κιολας .....
Δεν ηταν προσωπικα σε εσενα το σχολιο μου , γενικα μιλησα σορρυ αν νομισες ηταν απαντηση σε εσενα .όχι @Sirkos , δεν είπα ότι πρέπει να ξέρει τα πάντα για τη φυλή αλλά να κάνει μόνη της την έρευνα για να ξέρει τι θέλει και τι της ταιριάζει και όχι να ρωτάει δεκάδες αγνώστους τι της ταιριάζει. Που θα το ξέρουμε εμείς αφού μας δίνει πολύ λίγες πληροφορίες και αυτές οι ανάγκες της καλύπτονται άνετα με ένα ημίαιμο.
Εγώ έψαχνά σκύλο συντροφιάς με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: να μη μαδάει υπερβολικά λόγω του προβλήματος υγείας, μετά ήταν ο χαρακτήρας και μετά το μέγεθος και η εμφάνιση. Αν δεν ήταν αυτό κάλιστα θα μπορούσα να πάρω ένα μαλλιαρό ημιαιμάκι όπως είναι η Δάφνη από το νήμα που παρέθεσα.
Μη ζητάς συγνώμη, κουβέντα κάνουμεΔεν ηταν προσωπικα σε εσενα το σχολιο μου , γενικα μιλησα σορρυ αν νομισες ηταν απαντηση σε εσενα .
Ναι αλλα επειδη ο συγκεκριμενος φιλος ειναι πρωτοεμφανιζομενος δεν μπορει να ξερει οτι εχουμε γραψει εγω η εσυ σε αλλα ποστ οποτε καλο ειναι να εξηγουμε καποια πραματα καλυτερα@Sirkos
Όπως έχω ξαναγράψει, όλοι έχουν δικαίωμα να θέλουν και να αποκτήσουν ένα σκύλο συγκεκριμένης φυλής ακόμα και για τους λάθος λόγους.
Όταν όμως κάποιος σου λέει, μετά από ερωτήσεις σου, πως θέλει ένα Golden Retriever για "να γνωρίζει την καταγωγή του" και επειδή "έχει τα γνωρίσματα και τα χαρακτηριστικά που έχει η ράτσα με αποτέλεσμα να είναι προβλεπόμενες κάποιες συμπεριφορές και να μπορεί να τις αντιμετωπίσει"... Εγώ νομίζω πως πρέπει να ξέρει τι σημαίνουν οι "γραμμές" (και όχι μόνο) και πως το γεγονός πως δεν ξέρει καθιστούν την επιλογή του τόσο "ασφαλή" όσο και αυτή ενός ημίαιμου πρώην αδέσποτου.
Θεωρώ πως είναι καλό να καταλάβει ο κόσμος πως τελικά δεν επιλέγει το σίγουρο από το αμφίβολο... απλά έχει την ψευδαίσθηση ότι το κάνει.
Σκοπός μου δεν είναι να τον αποτρέψω από την επιλογή αλλά να του αφαιρέσω την ψευδαίσθηση...
Ελα μου ντε.......Τέλος πάντων δεν ήρθα εδώ για να σας πω τις θεωρίες μου και τις απόψεις μου. Ήρθα για να με βοηθήσετε στην επιλογή ράτσας! Μπορεί αυτά που λέω να μην ισχύουν (δεν είμαι και καμία ειδικός στο κάτω κάτω)! Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε, εκτός από τα golden ποια άλλη ράτσα μπορώ να αποκτήσω;