Golden Retrever the Ultimate guard dog

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Ακούτε ρε παιδιά τι έπαθε ένα φιλαράκι τις προάλες στα καλά του καθουμένου...Εχει ένα golden και μένει δίπλα από ένα δημοτικό σχολείο.Πηγαίνοντας λοιπόν τα παιδάκια στο σχολείο και και όταν σχόλαγαν περνούσαν και χάιδευαν το Golden του μηλούσαν γλυκά ,του έδιναν λιχουδιές κλπ κλπ κλπ βάλτε στην εξίσωση και τον έρωτα που έχουν αυτά τα σκυλιά με τα πιτσιρίκια,και καταλαβένετε τι γινόταν.Μια μέρα λοιπόν ένας μπαμπάς μάλωνε το παιδάκι του για κάποιον λόγο.Το σκηνικό γινόταν μπροστά στο σπίτι του golden το οποίο γάυγιζε μετα μανίας,κάποια στιγμή λοιπόν αρχισε να πηδά και να σκαρφαλώνει στην μάντρα με αποτέλεσμα να πηδίξει έξω από το σπίτι,και να βουτίξει τον μπαμπά από το πόδι....Εγινε το έλα να δεις...Της πουτ@ν@ς...Να του έχουν γυρίσει τα μάτια ανάποδα και να μην τον αφήνει με τίποτα...περιμένω τα σχόλειά σας.

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
1.E πώς δεν είναι περίεργο....Για golden retrever μιλάμε όχι για Bandog.
2.Φωνές και κ'άνα δυό ξυλιές στον κώλο
3.Το σκυλί ξανά στην αυλή του,Ευτυχώς αποφύγαμε τα δικαστήρια,και ο μπαμπάς απέκτησε 4-5 τρυπούλες στο πόδι.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Νομίζω ξεχνάμε με τα πολλά μπλαμπλαμπλα πως και τα γκόλντεν σκυλιά είναι, δεν είναι γατούλες.
Ο σκύλος δεν επιτέθηκε στα κουτουρού, επιτέθηκε όταν κάποιος "επιτέθηκε" στο παιδάκι και πήγε να το προστατέψει.

Εγώ δεν βλέπω κάτι περίεργο, ίσα ίσα. Υπερασπήστηκε μέλος της "αγέλης του".

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Το παιδάκι δεν ανηκε στην οικογένεια που είχε τον σκύλο.Ηταν ένα άγνωστο πιτσιρίκι από τα 200-300 που έχει το δημοτικό.

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Νομίζω ξεχνάμε με τα πολλά μπλαμπλαμπλα πως και τα γκόλντεν σκυλιά είναι, δεν είναι γατούλες.
Ο σκύλος δεν επιτέθηκε στα κουτουρού, επιτέθηκε όταν κάποιος "επιτέθηκε" στο παιδάκι και πήγε να το προστατέψει.

Εγώ δεν βλέπω κάτι περίεργο, ίσα ίσα. Υπερασπήστηκε μέλος της "αγέλης του".
Συμφωνώ!
Είναι ένα παιδάκι που ο σκύλος το έβλεπε κάθε μέρα, πρωί - μεσημέρι απο ότι κατάλαβα!
Ίσως να είχαν κάποιο δέσιμο μεταξή τους.
Άρα γιατί να μη το θεωρεί μέλος της αγέλης του? Ίσως κατώτερο μέλος, αλλά μέλος!

Εμένα ο δικός μου, έχει αδυναμία σε ένα πιτσιρίκι που το βλέπει όταν πάμε βόλτα.
Αλλά ΠΟΛΥ αδυναμία, και οι επαφές τους δεν είναι καθημερινές!

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Ξέρω γω ρε παιδιά...Να τα πάρει τόσο πολύ κρανίο,να πηδήξει την μάντρα του σπιτιού να βγει έξω και να γραπώσει τον άλλον...Εμένα μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύποση.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τι σου κάνει εντύπωση, ότι τα σκυλιά κάνουν αγέλες και εκτός σπιτιού;

Ο σκύλος αντιλήφθηκε πως ένα μέλος της αγέλης κινδυνέυει και δεν το βοηθάει κανείς.

Εχω λαμπ και δεν μου συνέβη ποτέ να κινδυνέψω από κάποιον άνθρωπο κι έτσι δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί (και μακάρι να μην μάθω ποτέ!), αλλά από άλλα σκυλιά θα με προστατέψει. Τώρα με άνθρωπο 1) θα κ**** μέντες και θα φύγει 2) θα πάει να βρει κανένα ξύλο να το φέρει να παίξει με τον καλό συμπαθή άνθρωπο που μου επιτέθηκε 3) δεν αποκλείω πως θα έκανε επίθεση κι ας είναι πολύ παιχνιδιάρης και αγαπάει όλο τον κόσμο

Είπαμε, σκύλος είναι.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δεν μου κάνει εντύπωση ... πιστεύω οτι όποια ράτσα και αν ήταν το ίδο θα έκανε
τα σκυλιά δεν είναι χαζα
αλλα μπορεί να έχουν πιο ανεπτυγμένο το αίσθημα της "φύλαξης" και άλλα λιγότερο ... όλα όμως καταλαβαίνουν οτι κατι "δεν παει καλά "

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πιστεύω οτι το είδε ως προστασία ...αλλά καλύτερα να μην ξανασυμβεί.!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
απο την στιγμη που τα σκυλια εκτρεφονται μακρυα απο την πρωταρχικη τους εργασια θα βλεπουμε τετοιες παρεκλησεις. δεν ειναι λογικο γιατι το σκυλι εβγαλε defence αγνωστο και ασχετο με την φυλη του. παντως και αλλοι εχουν αναφερει κατα καιρους δειγματα φυλαξης (παλαιοτερα ειχαμε και μελος που ειχε περασει και ιπο στην γερμανια με λαμπραντορ).

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Παρόλο που το πρότυπο λέει καμία μορφή επιθετικότητας κάποιοι έχουν ξεχάσει πως και τα retriever είναι σκύλοι. Και σαν σκύλος προστάτευσε ένα αδύναμο μέλος της αγέλης του. Αν δύο παιδάκια μαλώνανε είμαι σίγουρη ότι δεν θα παρέμβαινε, κατάλαβε ότι το παιδάκι ήταν αδύναμο και το προστάτευσε στο μυαλό του.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
απο την στιγμη που τα σκυλια εκτρεφονται μακρυα απο την πρωταρχικη τους εργασια θα βλεπουμε τετοιες παρεκλησεις. δεν ειναι λογικο γιατι το σκυλι εβγαλε defence αγνωστο και ασχετο με την φυλη του. παντως και αλλοι εχουν αναφερει κατα καιρους δειγματα φυλαξης (παλαιοτερα ειχαμε και μελος που ειχε περασει και ιπο στην γερμανια με λαμπραντορ).
Αν θυμάμαι καλά το εν λόγω λάμπραντορ ήταν από εργασιακές γραμμές οπότε μόνο αυτό το γεγονός το κάνει εκτός προτύπου FCI Standard No. 122 / 29. 01. 1999 / GB

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αν δύο παιδάκια μαλώνανε είμαι σίγουρη ότι δεν θα παρέμβαινε, κατάλαβε ότι το παιδάκι ήταν αδύναμο και το προστάτευσε στο μυαλό του.
Πώς είσαι σίγουρη για το συγκεκριμένο σκύλο...;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Από την περιγραφή του χαρακτήρα και της συμπεριφορά του σκύλου το οποίο μας περιγράφεται στο πρώτο ποστ. Το σίγουρος είναι στα πλαίσια αυτά, σίγουρη είμαι μόνο για τον εαυτό μου αν θέλεις να πάρουμε κατά γράμμα την έννοια της λέξης.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.252
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97