Giant Schnauzer-Standard Schnauzer Ηράκλειο Κρήτης

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Σωστό είναι που το ψάχνεται,θα μπώ στην κουβέντα επειδή μου αρέσουν πολύ.
Τώρα αυτό με το grooming δεν νομίζω να είναι αποτρεπτικό να αποκτήσει κάποιος σνάουτσερ απλά θέλει ένα κούρεμα ή στριπάρισμα στους 2-3 μήνες και αν πάει βόλτα σε χόρτα ένα χτένισμα να φύγουν αυτά που κολλάνε, άμα το βγάζει σε δρόμο δεν μάζευει χόρτα.
Πιστέυω είναι πιο εύκολο να περιποιηθείς λίγο το σνάουτσερ πάρα να μαζεύεις τρίχες απο όλο το σπίτι/αμάξι κλπ.
Τώρα προσωπική γνώμη τα μικρότερα έχουν πιο πολύ ενέργεια με ότι αυτό συνεπάγεται...
Βέβαια παιζει ρόλο και το φύλο στη συμπεριφορά, στο πάρκο που τον πάω βλέπω ένα θηλυκό μίνι, σημειωτέον καθαρόαιμα και τα δύο (απο Δανίκα) το θηλυκό είναι πολύ πιο υπάκουο και ακολουθεί το αφεντικό του χωρίς λουρί το δικό μου αρσενικό προτιμάει να τρέχει και να παίζει με μεγαλόσωμες σκύλες:confused:
Ενα site που είχα βρεί με χρήσιμες πληροφορίες είναι Schnauzer History

Siegfried

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2013
301
330
Athens-Crete
Rodriguez καλησπέρα,θα συμφωνήσω με αυτο που λες,το grooming ειναι κάτι απαραίτητο αλλά σίγουρα όχι αποτρεπτικός παράγοντας.Το παιδί το έχει ψάξει και φυσικά θα συμβουλευθεί και τον εκτροφέα για όλα τα ζητήματα που αφορούν την φυλή.

Ωραίο το schnauzer history,παρόλο που τα γνώριζα δεν είχα εντρυφήσει ποτέ στην εν λόγω φυλή,αλλά ανακαλύπτοντας την καθως βοηθώ όπως μπορω τον ξάδερφο μου,εχω εντυπωσιαστεί.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δε νομίζω οτι ειναι απέτρεψε κάποιος την απόκτηση schnauzer λογω grooming!
Τονίζω το grooming στη περίπτωση του standard και του giant γιατί ειναι διαφορετικό να στριπαρεις ενα οχτακιλο πλάσμα και διαφορετικό να στριπαρεις ενα 25κιλο ή ενα 40κιλο! Εχει διαφορά! Και σε χρόνο και σε τιμή όταν απευθύνεσαι σε επαγγελματία!

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Δηλαδή ήθελα να πώ ότι, τουλάχιστον για μένα, πιο καλά να δώσω 30-40-50 ευρώ στο τρίμηνο για grooming παρά να έχω "γκρίνια" στο σπίτι για τις τρίχες του σκύλου, απο τον δικό μου δεν έχω βρεί ποτέ τρίχα πουθενά.
Το άλλο που πρέπει να καταλάβει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης σνάουτσερ είναι ότι η φυλή είχε καθήκοντα εργασίας στίς γερμανικές φάρμες απο εξολόθρευση τρωκτικών, φύλαξη κοπαδιών/φάρμας, φύλαξη του κάρου που πηγαίναν στην αγορά και άλλα, άρα μιλάμε για σκύλο που θέλει απασχόληση και εκτόνωση όπως προείπε η Αλίκη.
Ενα άλλο σημαντικό θέμα για μένα απο προσωπική εμπειρία, είναι ότι παίζει ρόλο το φύλο που θα επιλέξεται αλλά και πως κράταει τον σκύλο κάποιος αν το βγάζει συνέχεια και εκτονωνεται θα είναι ήσυχος, αν όχι θα είναι σαν την φώτο πιο πάνω με τα σκισμένα χαρτιά.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Αυτό θα το ξέρει καλύτερα ο εκτροφέας αλλά φαντάζομαι μια καλή βόλτα μιας ώρας την ημέρα για να κουραστεί και να ήσυχο στο σπίτι θα τη θέλει :)

Siegfried

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2013
301
330
Athens-Crete
Πάντα ακούμε τον εκτροφέα,αλλά και γνώμες ιδιοκτητών ή ανθρώπων που ειναι γνώστες είναι καλοδεχούμενες!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ειδικά standard δύσκολα θα βρει πιστεύω εκτροφικό! Και αν ειναι τόσο τυχερός θα ειναι απο το εξωτερικο! Ποιο ευκολα θα βρει giant. Γιατί δε ρωτάτε τον εκτροφέα αν έχει δώσει σκύλο στη Κρήτη? Ίσως έτσι μπορέσετε να βρείτε κάποιον.
Εγώ έχω πετύχει έναν κύριο εκτροφέα ασπρομάλλη-σγουρομάλλη με Schnauzer σε πολλές εκθέσεις και με Giant Schnauzer!
Και παίρνει και καλές θέσεις!

Siegfried

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2013
301
330
Athens-Crete
Εγώ έχω πετύχει έναν κύριο εκτροφέα ασπρομάλλη-σγουρομάλλη με Schnauzer σε πολλές εκθέσεις και με Giant Schnauzer!
Τον κ.Δανίκα λες,που ανέφερα πριν !

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αναφέρομαι σε standard schnauzer. Ο κ. Δανίκας εκτρέφει miniature, giant και τώρα ξεκινάει παλι και standard