fetching

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Τι του αρέσει να κάνει στην βόλτα που βγαίνετε ή στο σπίτι την ώρα που παίζετε;
Θα σε καθοδηγήσει μόνος του. Αν δεν του αρέσει να του πετάς και να το φέρνει,
μπορεί να του αρέσει η διελκυνστίδα. Αυτό που τραβάτε και οι δύο από μια άκρη.
Η μπορεί να του αρέσει να ψάχνει την λιχουδιά σε ένα kong ή όπου αλλού μπορεί
να είναι κρυμμένη.
Διελκυστίνδα παίζουμε αλλά για ποσο να παίξεις;
Αυτό με την λιχουδιά και το κονγκ καλή ιδέα, ευχαριστώ, θα τον δοκιμάσω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ετσι κι αλλιώς, κανένα παιχνίδι σ' αυτή την ηλικία δεν είναι για πολύ ώρα. 5-10 λεπτά το πολύ.
Αντε να του πάρεις και κανένα μασουλητήρι. Και άντε να αρχίσεις να του μαθαίνεις κάποια πραγματάκια
βασικής υπακοής. Η εκπαίδευση (εγκεφαλική άσκηση) τα κουράζει πολύ.
Μην το παρακάνεις στις λιχουδιές.
Μην το παρακάνεις στην άσκηση.
Θα σου δείχνει μόνος του, τι θέλει και για πόση ώρα. Μόνο αν δείξει να έχει αντοχές στην τρεχάλα π.χ.,
να του σταματάς το παιχνίδι, πριν το βαρεθεί. Να το περιμένει με αγωνία μέχρι την επόμενη φορά.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Επίσης ωραίο παιχνίδι είναι το ψάξε την λιχουδιά.να βρείς μερικά σημεία στο σπίτι και να κρύβεις μια λιχουδιά,στην αρχή να αφήνεις σημάδια για να μπορεί να την βρει και να δίνεις την εντολή ψάξε.Αργότερα όταν πιάσει το νόημα θα το κάνεις απλά με την εντολή,και αλλάζεις τα σημεία.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Στα δικά μου το καλύτερο παιχνίδι τους είναι "πιάσε με αν μπορείς"
Με λίγα λόγια τρέχω σαν το χαζό γύρω απο δέντρα, κρύβομαι πίσω απο θάμνους, ανεβαίνω σε τσουλίθρες και αυτά προσπαθούν να με πιάσουν :)
Ανταμειβεί... προσποιούμαι ότι με πιάσανε και πέφτω κάτω... χαμός χαμός!

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Ετσι κι αλλιώς, κανένα παιχνίδι σ' αυτή την ηλικία δεν είναι για πολύ ώρα. 5-10 λεπτά το πολύ.
Αντε να του πάρεις και κανένα μασουλητήρι. Και άντε να αρχίσεις να του μαθαίνεις κάποια πραγματάκια
βασικής υπακοής. Η εκπαίδευση (εγκεφαλική άσκηση) τα κουράζει πολύ.
Μην το παρακάνεις στις λιχουδιές.
Μην το παρακάνεις στην άσκηση.
Θα σου δείχνει μόνος του, τι θέλει και για πόση ώρα. Μόνο αν δείξει να έχει αντοχές στην τρεχάλα π.χ.,
να του σταματάς το παιχνίδι, πριν το βαρεθεί. Να το περιμένει με αγωνία μέχρι την επόμενη φορά.
Ωχ! Αυτό για την πνευματική άσκηση δεν το ύξερα και μάλλον τον έχω ξεκάνει αυτόν τον καιρό.
Τι εννοείς να μην το παρακάνω με τις λυχουδιές; Να μην του δίνω λυχουδιές αλλά την τροφή του για επιβράβευση για τα απλά πράγματα και τις λυηχουδιές για τα πιο περίπλοκα; ή να χρησιμοποιώ πιο πολύ την λεκτική επιβράβευση και τα χαϊδέματα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Απλά να μην τον στουμπώνεις με λιχουδιές. Οχι υπερβολές. Με μέτρο. Να μην δουλεύει μόνο και μόνο για να τρώει ;)
Αν και έχω καταλάβει ότι είσαι και υπερβολικός στις απαιτήσεις σου και ανυπόμονος :rolleyes:
Η ξηρά τροφή δεν πολυκάνει σαν επιβράβευση. Δεν είναι τόσο δελεαστική σε σχέση με το τυράκι, το ζαμπονάκι κλπ.
Προσωπικά είμαι πολύ υπέρ της λεκτικής επιβράβευσης (εφ' όρου ζωής :) )

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Να χρησιμοποιεις λιχουδια μεχρει να κατανοησει την ασκηση που θελεις να κανει,φυσικα θα συνεχισεις και επειτα με λιχουδια αλλα μην τον μαθεις να τα κανει ολα για να παρει την λιχουδια,γι αυτο σου ειπα περι ζητιανιας πιο πανω!
Θα πρεπει να του εισαγεις σιγα σιγα να παιζει με καποιο παιχνιδι και να ζητα αυτο!Τοτε και μονο θα δεις την διαφορα του να εκτελει για την λιχουδια η για την εμπιστοσυνη του σε σενα για να κανει κατι που του ειπες!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για αρχη παρε ενα φιλετο κοτοπουλο και βραστο!Το καλυτεροτερο ever!Χαχαχα
Κοψ'το σε μικρα κομματακια και αρχιστε σιγα σιγα να συνεννοειστε!

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Κοίτα, σήμερα και χθές τον κατάφερα εγώ αλλά ποιο πολύ ο αδερφός μου χωρίς λυχουδιά αλλά το θέμα είναι οτι για να μας την φέρει πίσω κάναμε και οι δύο σαν μ*******να , σόρι για την έκφραση αλλά έτσι ακριβώς ήταν, αυτό είναι καλό ή την φέρνει μόνο και μόνο επειδή κάναμε έτσι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Οταν την έφερε τελικά πίσω, λιχουδιά σας έδωσε ως επιβράβευση για την διασκέδαση που του προσφέρατε; :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι ενθουσιασμος χρειαζεται!

Αργοτερα ενα χτυπημα στην πλατη θα ειναι υπεραρκετο για την επομενη επαναφορα!Φυσεκι θα φυγει!Χαχαχα

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
O Μόρτης όταν του πετάω την μπάλα την κυνηγάει,την πιάνει αλλά ποτέ δεν μου την φέρνει. Έχω δοκιμάσει και με λυχουδιές αλλά τότε το μόνο που κάνει είναι να αφήνει την μπάλα κάτω κάπου αλλού και μετά έρχεται σε εμένα χωρίς την μπάλα. Το περίεργο είναι ότι εχει δοκιμάσει και ο αδερφός μου και του τη φέρνει αλλά με λυχουδιά και μερικές φορές. Τι φταίει; Η γλώσσα του σώματός μου; Δεν τον πετυχαίνω την σωστή ώρα;
Καλημέρα...

Πως λειτουργεί ο σκύλος χωρίς μπαλάκι-παιχνίδι στο έλα με εντολή?
Ακολουθεί ο σκύλος απο μόνος του εσένα στο περπάτημα?
Πότε προσπαθείς να "παίξεις" μαζί του?

Μήπως έγινε κάτι κάποια στιγμή, που δεν το πήρες χαμπάρι, και του "χάλασε" η σωστή επαναφορά?

Μηπως δεν είσαι πολύ ώρα μαζί του, και προτιμάει να κάνει, να συμπεριφέρεται διαφορετικά απο ότι εσύ θέλεις τη συγκεκριμλένη στιγμή?

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Καλημέρα...

Πως λειτουργεί ο σκύλος χωρίς μπαλάκι-παιχνίδι στο έλα με εντολή?
Ακολουθεί ο σκύλος απο μόνος του εσένα στο περπάτημα?
Πότε προσπαθείς να "παίξεις" μαζί του?

Μήπως έγινε κάτι κάποια στιγμή, που δεν το πήρες χαμπάρι, και του "χάλασε" η σωστή επαναφορά?

Μηπως δεν είσαι πολύ ώρα μαζί του, και προτιμάει να κάνει, να συμπεριφέρεται διαφορετικά απο ότι εσύ θέλεις τη συγκεκριμλένη στιγμή?
Ακόμα το έλα δεν το ακούει τέλεια αλλά το ακούει όποτε τον συμφέρει.

Στο περπάτημα με λουρί είναι πάντα δίπλα μου, όταν είναι ελεύθερος δεν με ακολουθεί πηγαίνει πέρα-δόθε και μυρίζει αλλά δεν απομακρύνεται πολύ και όταν τον φωνάζω με βλέπει και πλησιάζει λίγο πιο κοντά.

Τον παίζω όποτε τον βλέπω να έχει όρεξη και μετά από την εκπαίδευση.

Αυτό που έχω παρατηρήση είναι ότι επειδή στην αρχή τον έπαιζα πιο πολύ εγώ και όχι οαδερφός μου μάλλον έχει μάθει να παίζει μαζί μου διαφορετικά και γι' αυτό στον αδερφό μου την φέρνει την μπάλα.

Μαζί του είμαι σχεδόν όλη την ημέρα.

Σήμερα όμως έκανε κάτι που με απογοήτευσε λίγο γιατί ενώ του έδειχνα την λυχουδιά δεν σηκώθηκε από την θέση του, μετά του λέω έλα επιμένοντας για πολύ ώρα αλλά τίποτα ακόμα καθότανε στην θέση του ξαπλωμένος. Αφού επέμεινα σηκώθηκε ερχόταν σε εμένα, τον ενθάρυνα αλλά λίγο πρίν με φτάσει έκατσε κάτω και ούτε καν την λυχουδιά δεν πήρε, τότε τον τράβηξα λίγο απ' το κολάρο και πήρε την λυχουδιά. Και όλα αυτά έγιναν μετα από δύο μέρες στο ίδιο πράγμα που το έκανε με επιτυχία.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ακόμα το έλα δεν το ακούει τέλεια αλλά το ακούει όποτε τον συμφέρει.

Στο περπάτημα με λουρί είναι πάντα δίπλα μου, όταν είναι ελεύθερος δεν με ακολουθεί πηγαίνει πέρα-δόθε και μυρίζει αλλά δεν απομακρύνεται πολύ και όταν τον φωνάζω με βλέπει και πλησιάζει λίγο πιο κοντά.

Τον παίζω όποτε τον βλέπω να έχει όρεξη και μετά από την εκπαίδευση.

Αυτό που έχω παρατηρήση είναι ότι επειδή στην αρχή τον έπαιζα πιο πολύ εγώ και όχι οαδερφός μου μάλλον έχει μάθει να παίζει μαζί μου διαφορετικά και γι' αυτό στον αδερφό μου την φέρνει την μπάλα.
Μαζί του είμαι σχεδόν όλη την ημέρα.

Σήμερα όμως έκανε κάτι που με απογοήτευσε λίγο γιατί ενώ του έδειχνα την λυχουδιά δεν σηκώθηκε από την θέση του, μετά του λέω έλα επιμένοντας για πολύ ώρα αλλά τίποτα ακόμα καθότανε στην θέση του ξαπλωμένος. Αφού επέμεινα σηκώθηκε ερχόταν σε εμένα, τον ενθάρυνα αλλά λίγο πρίν με φτάσει έκατσε κάτω και ούτε καν την λυχουδιά δεν πήρε, τότε τον τράβηξα λίγο απ' το κολάρο και πήρε την λυχουδιά. Και όλα αυτά έγιναν μετα από δύο μέρες στο ίδιο πράγμα που το έκανε με επιτυχία
.
Μάλιστα...
Τι κουτάβι είναι?
Τι ηλικία έχει?
Απο που τον απόκτησες?
Είπες για εκπαίδευση...Εσυ τον εκπαίδεύεις? Πως, με πιον τρόπο? Πως συμπεριφέρεται, μπορείς να τον διαβάσεις κατα την διάρκεια του μαθήματος?

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Tι εννοείς τι κουτάβι είναι?
Είναι 6 μηνών.
Τον πήραμε από εκτροφέα αλλά δεν ήταν και από τους καλούς. Απλώς είχε ένα αρσενικό και ένα θηλικό, τα ζευγάρωνε και τα πούλαγε. Το ξέρω πως δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή. Τον είδαμε μας άρεσε, φαίνονταν υγειής και τον αγοράσαμε και ήταν και σε καλή τιμή.
Δεν τον εκπαιδεύω μόνο εγώ αλλά και ο αδερφός μου εναλλάξ. Δεν τον εκπαι δεύουμε στην τύχη, έχουμε πάρει ένα βιβλίο μόνο για εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής καλά τα πάει, μόνο στο έλα έχει πρόβλημα.
Τι εννοείς αν τον διαβάζω; Να βλέπω αν έχει όρεξη ή όχι;

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Δεν ξέρω ρε παιδιά έχω απογοητευτεί τελείως πανω στο θέμα. Πάω να παίξω με το σκύλο μου και το μόνο που κάνω είναι να του ρίξω την μπάλα κανά 2 φορές όλες κι όλες μέσα σε δύο ώρες και να προσπαθώ να τον πείσω να μου την φέρει. Έτσι χάνω και εγώ και αυτός τον ενθουσιασμό μας και γυρίζουμε σπίτι χωρίς να έχουμε κάνει στην ουσία τίποτα. Εν το μεταξύ αν την φέρει ξεκινάω φωνές χαράς και ενθουσιασμού, αγκαλιές, φιλιά, μπράβο κτλ. Μετά την πετάω πάλι και τα ίδια ξανά, με το που απλώνω το χέρι μου αλλάζει αμέσως κατεύθυνση, δεν το απλώνω, κάθεται στο 1 μέτρο ρίχνει την μπάλα κάτω και με κοιτάει, τοπαίζω και καλά ότι δεν την φτάνω και την πιάνει και πάει να κάτσει αλλού. Τι πρέπει να κάνω για να αλλάξει γνώμη για το παιχνίδι.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλα σε καταφερνει ο σκυλος απο οτι βλεπω!

Αν δεν ξερεις τι να κανεις σταματα και μην παιζεις καθολου επαναφορα γιατι ο σκυλος σε τεσταρει και σε δουλευει κιολας!

Τι θα πει καθεται στο 1 μετρο και σε κοιταει!

Μαλλον παιζεται τι παιχνιδι "Μου πετας την μπαλα στην επαναφερω αλλα θα με κυνηγησεις κιολας και θα καθομαι στο 1 μετρο με το λαβαρο μου"

Συμβουλεψου καποιον ειδικο η μην παιζεις τιποτα!

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Ας πούμε τι καταφέρνει έτσι; Να μην του πετάω την μπάλα και να μήν παίζει; Αν αυτό θεωρεί κατόρθωμα πάω πάσο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97