FCI και λίστα εκτροφείων

Yorky

Active Member
29 Ιουνίου 2009
28
0
Θεσσαλονίκη
Ναι δίνουν...
Εγώ προσωπικά πήρα τηλ. τον ΚΟΕ και ζήτησα μια λίστα εκτροφέων συγκεκριμένης φυλής, και μου ζήτησαν το mail μου για να μου την αποστείλουν.... αλλά ακόμη περιμένω....:confused:

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
και εμενα μου δωσανε τηλεφωνα και τελικα πηρα τον σκυλο που ηθελα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Δεν εννοώ τον ΚΟΕ ή τον κυνολογικό κάποιας συγκεκριμένης χώρας, αλλά την FCI.
Στο site της μπορείς να βρεις τα εκτροφεία που είναι καταχωρημένα. Μπορούνε άραγε να δώσουνε και λίστα με τα εκτροφεία ανά φυλή;

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Μάλλον όχι, διότι η πιθανότητα αλλαγής ή προσθήκης φυλής στην επωνυμία εκτροφείο δεν είναι υποχρεωτική από την FCI, πράγμα που κάνει τα πράγματα πιο πολύπλοκα.

Παράδειγμα:
Κάνω αίτηση για επωνυμία εκτροφείου όπου μεταξύ άλλων οφείλω να αναφέρω τον όνομα μου, την διεύθυνσή μου, το τηλέφωνό μου, την επιθυμητή επωνυμία εκτροφείου ενώ πρέπει να κατονομάσω και την φυλή με την οποία ασχολούμαι (κατ' ελάχιστον μία, κατά το μέγιστο τρείς).
Ας υποθέσουμε λοιπόν πως εγώ κάνω αίτηση σήμερα για την επωνυμία εκτροφείου "von Astrapoyiannos" και ασχολούμαι με Γερμανικούς Ποιμενικούς τους οποίους και δηλώνω.
Το 2018 μου χαρίζουν ένα αξιολάτρευτο θηλυκό Κινέζο Λοφιοφόρο το οποίο πηγαίνει στις εκθέσεις πολύ καλύτερα απ' ότι όλα τα Γερμανικά Ποιμενικά που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου.
Το 2020 αποφασίζω να ασχοληθώ με την εκτροφή του Κινέζικου Λοφιοφόρου. Το άμεσο μέλλον με ανταμείβει με πολλές επιτυχίες, αφού τα σκυλιά μου κυριαρχούν σε όλες τις εκθέσεις που γίνονται στην Ανγκόλα, το Τουρκμενιστάν και το Λιχτενστάιν.
Το 2027 βλέπω κάτι εξετάσεις εργασίας και κάτι μέσα μου με τσιγκλάει να ασχοληθώ ξανά. Έτσι την ίδια χρονιά αγοράζω ένα ζευγάρι Chien de Mourge, μιας νέας φυλής που αναγνωρίστηκε επίσημα από την FCI το 2025 και θεωρείται ότι καλύτερο για εξετάσεις (VPG ΧΧΙΙ και Cosmoring ΙΙΙ που είναι τα χιτ της εποχής).
Το 2034 θεωρούμαι ήδη κορυφαίος εκτροφέας Chien de Mourge και σημείο αναφοράς τόσο σε εκθέσεις μορφολογίας όσο και σε εξετάσεις εργασίας κ.ο.κ.

....αν με ψάξεις μέσω FCI στους εκτροφείς Chien de Mourge δεν θα με βρείς. ΑΝ ψάξεις στους εκτροφείς Γερμανικών Ποιμενικών θα με βρεις... ενώ έχω πάψει να ασχολούμαι από το 2020.

Υ.Γ.: Η παραπάνω ιστορία είναι φανταστική. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, ιδιαίτερα με βιογραφικά κριτών, είναι εντελώς συμπτωματική.

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
:p :p :p :p ωραίος

Είσαι σίγουρος ότι δίνει επωνυμία μέχρι και για 3 φυλές :D ?
Υπάρχει εκτροφέας που έχει βάλει ολες τις φυλές σκυλων.. μια φορα που ρωτησα στον ΚΟΕ αν θελησω ποτε να βαλω και αλλη φυλη μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται να κανω κατι.. οποια φυλη θελω μπορω να βαλω την επωνυμία μου..

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αναθέρμανση του θέματος!!!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Για να πάρει κάποιος εθνική αλλά και διεθνή κατοχύρωση του εκτροφείου του, από τον ΚΟΕ και από την FCI, θα πρέπει να δηλώσει (ως πρώτη φυλή) κάποια από αυτές που αναγνωρίζονται από την FCI, ή μπορεί να κατοχυρώσει και διεθνώς όνομα εκτροφείου δηλώνοντας πχ μια Ελληνική φυλή που ακόμα δεν είναι αναγνωρισμένη από την FCI και είναι σε διαδικασία ανασυγκρότησης;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Mόνο αναγνωρισμένη διεθνώς φυλή
Αν έχεις μια Ελληνική λοιπόν (εκτός από ΕΙ φυσικά),καλή ώρα κοκόνια :), κατοχυρώνεις όνομα μόνο στην Ελλάδα...
Δεν "υπάρχεις" σαν εκτροφέας στην FCI...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Σύμφωνα με το ποστ #5 του θέματος, μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι άλλο και μετά να προσθέσεις ότι θέλεις

Κάποιοι βέβαια δεν ενδιαφέρονται για διεθνή καταχύρωση και αρκούνται στην εγχώρια

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Σύμφωνα με το ποστ #5 του θέματος, μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι άλλο και μετά να προσθέσεις ότι θέλεις

Κάποιοι βέβαια δεν ενδιαφέρονται για διεθνή καταχύρωση και αρκούνται στην εγχώρια
Μα η αίτηση είναι μία

http://www.koe.gr/files/eponimia.pdf

Είσαι σίγουρος ότι υπάρχει εθνική κατοχύρωση εκτροφείου?