Μάλλον όχι, διότι η πιθανότητα αλλαγής ή προσθήκης φυλής στην επωνυμία εκτροφείο δεν είναι υποχρεωτική από την FCI, πράγμα που κάνει τα πράγματα πιο πολύπλοκα.
Παράδειγμα:
Κάνω αίτηση για επωνυμία εκτροφείου όπου μεταξύ άλλων οφείλω να αναφέρω τον όνομα μου, την διεύθυνσή μου, το τηλέφωνό μου, την επιθυμητή επωνυμία εκτροφείου ενώ πρέπει να κατονομάσω και την φυλή με την οποία ασχολούμαι (κατ' ελάχιστον μία, κατά το μέγιστο τρείς).
Ας υποθέσουμε λοιπόν πως εγώ κάνω αίτηση σήμερα για την επωνυμία εκτροφείου "von Astrapoyiannos" και ασχολούμαι με Γερμανικούς Ποιμενικούς τους οποίους και δηλώνω.
Το 2018 μου χαρίζουν ένα αξιολάτρευτο θηλυκό Κινέζο Λοφιοφόρο το οποίο πηγαίνει στις εκθέσεις πολύ καλύτερα απ' ότι όλα τα Γερμανικά Ποιμενικά που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου.
Το 2020 αποφασίζω να ασχοληθώ με την εκτροφή του Κινέζικου Λοφιοφόρου. Το άμεσο μέλλον με ανταμείβει με πολλές επιτυχίες, αφού τα σκυλιά μου κυριαρχούν σε όλες τις εκθέσεις που γίνονται στην Ανγκόλα, το Τουρκμενιστάν και το Λιχτενστάιν.
Το 2027 βλέπω κάτι εξετάσεις εργασίας και κάτι μέσα μου με τσιγκλάει να ασχοληθώ ξανά. Έτσι την ίδια χρονιά αγοράζω ένα ζευγάρι Chien de Mourge, μιας νέας φυλής που αναγνωρίστηκε επίσημα από την FCI το 2025 και θεωρείται ότι καλύτερο για εξετάσεις (VPG ΧΧΙΙ και Cosmoring ΙΙΙ που είναι τα χιτ της εποχής).
Το 2034 θεωρούμαι ήδη κορυφαίος εκτροφέας Chien de Mourge και σημείο αναφοράς τόσο σε εκθέσεις μορφολογίας όσο και σε εξετάσεις εργασίας κ.ο.κ.
....αν με ψάξεις μέσω FCI στους εκτροφείς Chien de Mourge δεν θα με βρείς. ΑΝ ψάξεις στους εκτροφείς Γερμανικών Ποιμενικών θα με βρεις... ενώ έχω πάψει να ασχολούμαι από το 2020.
Υ.Γ.: Η παραπάνω ιστορία είναι φανταστική. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, ιδιαίτερα με βιογραφικά κριτών, είναι εντελώς συμπτωματική.